Köszi!
Végre valaki segített. Ez sokat változtat a helyzeten, mivel a fõbb cuccokat szinte "ingyé" elpasszolva (Hussefelt, 2db F219 Tiogával, DJIII, Hayes - és már -215e) már kb 200 nál járok, és van még egy komplett Deore, LX hajtásláncon, meg tucat apróságom (stucni,kormány,nyeregzet etc).
Hát akkor marad a gyûjtögetés, aztán viszem picit bontva.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Kona
Indította
Endroo
, 2001. szeptember 09. 01:46
Írta 2002. december 09. - 18:32
Írta 2002. december 09. - 17:52
Andix
Most voltam a Hajduban, és azt mondták, hogy 200 körül (plusz-minusz 10 ezer) lesz a Stinky váz (150-et mozog) sima Fox Vanilla-val, ami most is benne van. (nem állítható, csak az elõfeszítés)
Most voltam a Hajduban, és azt mondták, hogy 200 körül (plusz-minusz 10 ezer) lesz a Stinky váz (150-et mozog) sima Fox Vanilla-val, ami most is benne van. (nem állítható, csak az elõfeszítés)
Írta 2002. december 09. - 17:08
Na jó majd meglátjuk, ha meglesz egyáltalán a pénz rá... Azon gondolkoztam, hogyha 7.875"x2.0" es rugóstag helyett egy 7.875X2.25" kerülne bele, vajon gáz lenne?
De azért már lelki szemeim elõtt lebeg a Stinky, benne egy 03as PsyloXC tullioval, Chris King sötétkék kormánycsapággyal, D321el, sznobarany Holzfellerrel.... ;D 8)
De azért már lelki szemeim elõtt lebeg a Stinky, benne egy 03as PsyloXC tullioval, Chris King sötétkék kormánycsapággyal, D321el, sznobarany Holzfellerrel.... ;D 8)
Írta 2002. december 09. - 08:45
Nyugodtan kivetetheted belõle ami nem tetszikm ert azt levonják a vételárból. Ráadásul lehet, hogy jobban jársz, mintha vennél egyí vázat. Amikor én vettem 360 volt a váz, 510 a komplett gép. Kivetettem a telót, meg a fékeket és megkaptam a maradékot 380-ért. 8)
Bár most szívom a fogam mert a full gép kerül ennyibe. :
Bár most szívom a fogam mert a full gép kerül ennyibe. :
Írta 2002. december 08. - 13:50
Akkor most 418 a full Stinky, de mennyi lenne a csak a váz? (Mert ha én elkezdeném bontani akkor nem örülnének, mert igazából csak a Hayes fékek kellenének, a többi cuccból van jobb már most is, vagy mást szeretnék, mint amivel adják (Psylo/Sherman a DjIII helyett. Vagy legalábbis valami átütõs))..
Írta 2002. december 06. - 16:25
Na ja, azt már én is tudom, hogyha valamit akarok, akkor nem kerékpárboltba megyek, hanem a Gyapihoz, vagy D-Fox-hoz.
Modjuk, most találtam egypár képet amitõl megrémültem:
http://kep.tar.hu/en...178&pid=1578222
Ráadásul ez egy stab himbakar, ami egy picikét megrepedt. Pedig úgy tudtam, hogy a négyforgáspontosoknak nem ez a leggyengébb láncszeme.
Modjuk, most találtam egypár képet amitõl megrémültem:
http://kep.tar.hu/en...178&pid=1578222
Ráadásul ez egy stab himbakar, ami egy picikét megrepedt. Pedig úgy tudtam, hogy a négyforgáspontosoknak nem ez a leggyengébb láncszeme.
Írta 2002. december 06. - 15:28
Nem akarlak elkeseríteni, de én is SW-be kerestem rugót, és egyet találtam mindössze, ami nekem megfelelt. Állítólag Gyapi tud bármilyen méretben szerezni kompletten SW-t, de én azért kételkedem ebben az állításban, mindenesetre érdemes õt felhívni elsõ körön.
Írta 2002. december 06. - 15:19
Szerintem az lesz, hogy ha már lúd, legyen kövér alapon rugóstagot is cserélek, mondjuk egy SW DH-ra és abba elméletileg már tudok rugót szerezni.
Írta 2002. december 06. - 13:25
A rugócserében nem az ára a gond, hanem, hogy nehéz megfelelõt találni. Legalábbis, ha az átlagosnál hosszabb vagy erõsebb rugót szeretnél.
Írta 2002. december 05. - 13:07
Az elõfordulhat, hogy ha eddig nem tudtad felkoppantani, mostmár majd sikerül, de ezt egy rugócserével (4500 HUF) meg lehet oldani. Az új Stinkyben is amúgy ugyanez a rugóstag van (Fox Vanilla) és mégsem nincsen baj belõle....
Írta 2002. december 05. - 09:40
David007: Mi az a Kisokos ??
Andix: nem is rosz ötlet, nyomok neki egy privit.
Rob: ha megnövelem az áttételt, akkor azzal növekedni fog a rugóstagra ható erõ is, nem ? Akkor elméletileg nem ártana beszerezni egy erõsebb rugót, esetleg valami komolyabb, túlfolyótartályos csillapítással rendelkezõt is ? Ilyeneken gondolkodtam, mert ez viszont már tényleg nagyon megdobná az árat.
Andix: nem is rosz ötlet, nyomok neki egy privit.
Rob: ha megnövelem az áttételt, akkor azzal növekedni fog a rugóstagra ható erõ is, nem ? Akkor elméletileg nem ártana beszerezni egy erõsebb rugót, esetleg valami komolyabb, túlfolyótartályos csillapítással rendelkezõt is ? Ilyeneken gondolkodtam, mert ez viszont már tényleg nagyon megdobná az árat.
Írta 2002. december 04. - 23:29
Írta 2002. december 04. - 18:10
Endroo, DFox nem tud neked ilyet hozni? Szerintem külföldön árulnak ilyesmit. Persze lehet jobban megéri házilag gyártani.
Írta 2002. december 04. - 16:11
Szerintem nem lenne annyi rendelés, amiért ezt megérné sorozatban gyártani. Annyi Kona nem futkos Mo-n sajna.
Írta 2002. december 04. - 16:09
30 cm..... ehh..... az naagyon nagy... abba már a schiver is kicsi... mentem gy Bájkal, ami 26-t mozgott... és aaz is eléggé durva volt.... kiprobálnám a Nicolai 50 cm-ét..... vagy még azt megtuningolni ;D
Írta 2002. december 04. - 16:03
Na mostmár látom, és igazat kell adjak, tényleg igazán szép darab. Bár ilyet szinte minden marós tud csinálni. Nem lenne rossz biznisz ilyet csinálni kisüzemben.... Mondjuk 10 e HUF, és kapsz 20-30 mm rugóutat cserébe.
Írta 2002. december 04. - 15:33
Remélem most már látod.
És itt van még egy, hogy teljesen elmenjünk a sufnituning felé.
http://kep.tar.hu/en...178&pid=1570700
És itt van még egy, hogy teljesen elmenjünk a sufnituning felé.
http://kep.tar.hu/en...178&pid=1570700
Írta 2002. december 04. - 14:32
Endroo
Nem látom a képet...
De szerintem, ha Atom-ot, vagy áttételesen Parát vagy zOrg-ot megkérded, az eksönben levõ Mongoose-ra hol csináltattak másik himbakart, akkor nyerõ lehetsz.
Igazából most én is CNC maróst keresek, csak nekem már a rajzok is megvannak. Ha találtam valaki megbízhatót, szólok, OK? (mondjuk ehhez nekem rajz kellene Tõled, de a többit már privátban)
Nem látom a képet...
De szerintem, ha Atom-ot, vagy áttételesen Parát vagy zOrg-ot megkérded, az eksönben levõ Mongoose-ra hol csináltattak másik himbakart, akkor nyerõ lehetsz.
Igazából most én is CNC maróst keresek, csak nekem már a rajzok is megvannak. Ha találtam valaki megbízhatót, szólok, OK? (mondjuk ehhez nekem rajz kellene Tõled, de a többit már privátban)
Írta 2002. december 04. - 09:31
Na ez viszont már szép is:
(Csak tudnám, hogy hol lehet ilyet csináltatni ???) ??? Azt gondolom, hogy ez inkább tuningcég terméke és nem egyedi darab.
(Csak tudnám, hogy hol lehet ilyet csináltatni ???) ??? Azt gondolom, hogy ez inkább tuningcég terméke és nem egyedi darab.
Írta 2002. december 04. - 08:41
Rob: köszi a felvilágosítást, de amiket leírtál már mind tudom. 8) Az áttétel 1:2,5 13 cm rugóúttal. Növelni tudnám egy hosszabb rugóstaggal, 2" -> 2,5" így már lehetne olyan 14-15 cm.
Engem igazándiból az érdekelt volna, hogy [glow=red,2,300]HOL[/glow] ?? lehet a képen látható himbakarhoz hasonlót csináltatni. ??? A CNC-s címe, telefonszáma, anyja neve, stb...
Én is olvastam az állítási lehetõségekkel kapcsolatos lehetõségeket és mivel ilyen nincs a gyárin, ezért gondoltam, hogy a gyártottat már ki lehetne ilyen okosággal egészíteni.
Engem igazándiból az érdekelt volna, hogy [glow=red,2,300]HOL[/glow] ?? lehet a képen látható himbakarhoz hasonlót csináltatni. ??? A CNC-s címe, telefonszáma, anyja neve, stb...
Én is olvastam az állítási lehetõségekkel kapcsolatos lehetõségeket és mivel ilyen nincs a gyárin, ezért gondoltam, hogy a gyártottat már ki lehetne ilyen okosággal egészíteni.