Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kona

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4204 hozzászólás a témában

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég
Hát ja nagy a különbség!

zsomi

zsomi

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
szerintem ugálni minél kisebb a jobb. dani, én 193 centi vagyok, és 14,5- ös polarx-el mentem már, és az halál jó.
Tudom hogy a roaston jobb cuccok vannak, de a kona honlapján 300 dolcsi a különbség, itthon meg 150 000... azért az kicsit sok, nem?

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
A 18 as gepem amolyan allround.. de ugratni egy 16 ost veszek.

yalaman

yalaman

törzsvendég

• fórumtag
  • 509 hozzászólás
vdani Te vagy itt a dillerkirály

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég
Sziasztok!

TOM :-> Hát evvel teljesen egyetértek szerintem is egy 18"-s bicikli elég jó!

Raveace :->
OK, értem!

AMC :->
Hát te nagyon rosszul tudsz egy két dolgot! :(
A Marzo EXR teló 221 dolcsi a Dirt Jumper 3 pedig 245!
Namármost a különbség kiszámolható, hogy 24 dolcsi!
Tehát nem mondanám a 24 dollárt 50000 Ft-nak!
24 dolcsi testvérek között is 6000 Ft!
Az EXR teló jól tudod, hogy 50 ezer Ft viszont a DJ3 plána a 3 átszámítva nem több mint 56-58 ezer Ft!
Magyar árakról ne beszéljünk, mert 2003-s Marzo árak még nincsenek!
Tehát elõbb tájékozódj el jobban mielõtt beírsz hogy vki vmit rosszul tud!

Sziasztok

VDaNi

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Mostnar en is meg vagyok zavarodva. :)

Meg ha tudsz olcson cuccokat, akkor miert nem szerzel magadnak vmi jot?
off
Mindenenesetre lehet 18" as bicajjal ugrabugralni, az enyem is ekkora, es le nem cserelnem masra. Most pont olyan a stucniszog/hossz, + kormanydolesszog, ulesmag. hogy kenyelmesen lehet vele ereszkedni, trukkozni, es meg haladni is lehet vele :))) Persze maszni mar nem a legjobb...
Ugyhogy hajra!
on

zylexy

zylexy

törzsvendég

• fórumtag
  • 523 hozzászólás

A másik kérdes asszem az volt hogy mekkora váz!
Mivel 16"-s van és 18"-s ezért 18"-st rendeltem meg mert most is vagyok 180 centi és még növök is legalább 8-10 centit! Úgyhogy 18"-s!

VDaNi

Hmm... Ez érdekes, akkor most CC-re vagy FR-re akarod használni a gépet?

amc

amc

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
sziasztok!!!
Azért egy pillanatra áljunk meg
ami a STINKY-n va teló a dirt jumper lll az 89990 huf az én tudomásom szerint a exr azkb 45000huf lehet . azért az ne m5 lepcsi.

AMC

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég
Sziasztok!

Próbálok minden kérdésre válaszolni, remélem sikerül is!
Tehát a biciklim tuti nem fog késni, mert ma is voltam X-Factorban megnéztem amiket mondtatok és mondták, hogy már megvan a bicikli benn van a nagykerben! És 9-n meghozzák, beállítják... Mert állítólag nincs benne kerék, semmi sincs meghúzva, dobozba jön...
Na mindegy!
A másik kérdes asszem az volt hogy mekkora váz!
Mivel 16"-s van és 18"-s ezért 18"-st rendeltem meg mert most is vagyok 180 centi és még növök is legalább 8-10 centit! Úgyhogy 18"-s!
A Stuffon nem Hayes hidraulikus fékek vannak hanem ahogy TI mondjátok drótos és a váltók... is mások. Nem Deore, Deore LX hanem mások!
Ennyi!

Sziasztok

VDaNi

zo-lee

zo-lee

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
....mert talan egy kicsit tutibb cuccokkal van felszerelve!?
mert elvileg ugyan abba a kategoriaba tartoznak.
ugyhogy ne kerdezz!?? ;)
de szerintem megeri, mert a KONAknak nagyon meg van a sajat feelingjük.
eddig meg en sem bantam meg, csak most iden lassan fejleszteni szeretnem.
....jobb valto, jobb fek, csak halvany fingom sincs, hogy milyen feket nyomjak ra? hidraulikus tarcsat, vagy hidraulikus MAGURA felnifeket!?
es ha tarcsa, akkor melyiket. mert legyen ugyan hidraulikus,
de oocsoo is! :D
szerintem ezekböl is talan a magurak az olcsobbak?
2002es JULIE!?

zsomi

zsomi

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
azt tudtam, hogy a stuff, mennyi, de inkább ara lennékkiváncsi hogy A ROAST miért annyi amennyi.

zo-lee

zo-lee

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
helo zsomi, a stuff majusban 199ezer lesz, es azelött 219 rendelesre. 1 hete kerdeztem meg sopronban. ugyanis nekem is stuff-om van, es nagyon siraly. csak az volt a cumi, mikor en vettem (tavaj marcius) akkor alitolag egesz europaban nem lehetett kapni, es amcsibol rendeltek meg. laza 3 honapot vartam, es 60ezerell többet fizettem erte, mint a 2003ert fizetnek most.
...ugyhogy dani, ne örülj elöre, lehet hogy a tied is megkesik!?
nem kivanom ugyan, de az enyemre is azt mondtak, hogy max 3 het!

zsomi

zsomi

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
dani, mekkorában rendelted meg?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás

A másik amit nem értek, hogy szerintem ha valami törik az a teló, mert a teló már szerintem kiegyenlíti az erõket! Tehát szerintem a teló után már mindegy a váznak milyen a fék!

Ez így igaz, természetesen az elsõ fék legfeljebb a telót töri. Ellenben a hátsó fék konzolja ugye a vázon van, méghozzá a támvillán. Ha ez nem elég erõs a fékhez, akkor lehetnek problémák. (Repedés, törés, szakítás, stb.) Mindez persze nem törvényszerû, de elõfordulhat. Természetesen egy 65 kilóhoz méretezett bovdenes fékkel nem kell ilyenektõl tartanod.

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás
Ami sík terepen orraállít, az nem biztos, hogy egy fél órás "nyeregmögé ülõs" ereszkedésnél képes erre! Vagy egyáltalán fog-e még ekkor is!
A stinky-n lévõ teló lehet, hogy csak 5ezerrel drágább, de attól még sokkal komolyabb teló.

A vázat a hátsó tárcsa is megtépázhatja, azért nincs annak olyan erõs hátsó háromszöge.

Amúgy minek kérdezel mindenfélét, hogyha mindenben tökéletesen biztos vagy?

(Sztem se feltétlen jobb egy 10e ftos tárcsafék, mint egy 2ezres v)

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Hat most erre csak azt mondom hogy arra a Marzocchi telora amit hiaba arultak 100E felett - mivel szimplavallas - en sem mertem ratenni /es nalam bolcsebb emberek tanacsat kovetve THX Krausz Sala es ti/ egy 185 os Hope ot, vagy egy ugyanekkora B4Racinget...
Ugy nez ki a 160 as HOPE pal is meg lehet allni ;) Persze ez annak is fuggvenye mekkora gumit teszel bele, de ugye egy ilyen biciklibe nem illik 2,5-3 ast tenni, tehat akkor minek?

Szoval tudom hogy bele vagy zugva, de ulj le egy kicsit. Nyugodj le, es ugy donts. Ez nem csaj!!!

PS: Tudom fontos a biztonsag, de kezdetben egy 20E es buko is jo lehet, es a tobbi 30 bol ha ugyeskedsz egesz profi cuccokat lehet venni, ha szetnezel /nem feltetlen hasznalt/ . Persze a komplett bicajnal mar csak a boltbol valogathatsz...

viszont "ha mar ugyis a telo torik" akkor kellhet az a 85E es buko ;)
De szerintem inkabb ne tord ossze magad, a buko nem minden, attol meg hogy van rajtad ez-az ugyis osszetorod magad. De ez gondolom nem uj, csak ne feledd!

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég

Szerintem egy 150 ezernél drágább KONA bicikli kibír mindenféle tárcsaféket! És mit szakítana szét?

Dani: tényleg nem kötözködésbõl... egy 150E-s bicikli messze nem csúcskategória, és egyáltalán nem biztos, hogy kibírna egy rendes tárcsaféket is. (De ez majd eldõl, ha ráteszel egy Hope-t mondjuk.) Hogy mit szakít szét egy tárcsafék? Természetesen a vázat...

Sziasztok!

Köszi a válaszokat és én is tudom, hogy nem csúcskategória arra ott a KONA Stab Primo! :)
De azért szerintem kibírja! Pláne, hogy gyárilag is tárcsafékes a bicó!
Viszont egy valamit nem értek! Attól még hogy nagyobb a tárcsa attól még csak kissebb karhúzással tudok nagyobb fékerõt elérni és kicsit lassabban melegszik. De egy MANUÁLIS :) tárcsafék is orraállít és annál nagyobb fékerõt már nem tud elérni egy Porsche Brembo :) tárcsafék se, mert mikor több lenne a fékerõ akkor elõrebukok!
A másik amit nem értek, hogy szerintem ha valami törik az a teló, mert a teló már szerintem kiegyenlíti az erõket! Tehát szerintem a teló után már mindegy a váznak milyen a fék! Szerintem!
A teló viszont bírja, mert ugyanez a teló van a KONA ROAST-n is ami 350e Ft és azon már Hayes hidraulikus tárcsafék van!
Hope tárcsaféket még nem is láttam de Nekem bõven elég a széria tárcsafék is. Majd késõbb lehet, hogy cserélek valami másra!

Sziasztok

VDaNi

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
dani mit szakit szet csekk az alairsomban levo oldalt lor.... ott van egy manitou sx (~50-60eft) sokan azt mondjak, hogy a gustav m repesztette meg 200-as tarcsaval! van ra esely!!! csak en egy bukta utan vettem eszre!!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Emléxem, még mikor elsõ biciklimet vettem, és azt hittem, 100 ezer megállítja majd. Azt hittem enyém az egész világ.... ::) Aztán rájöttem a korlátaira, ma csak a teló többe van...
Szerintem Dani barátunk is rájön majd, mi az, amit cserélni kell késõbb :) Kevés olyan embert ismerek, aki képes ugyanazt a vasat hajtani évekig....

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás

Szerintem egy 150 ezernél drágább KONA bicikli kibír mindenféle tárcsaféket! És mit szakítana szét?

Dani: tényleg nem kötözködésbõl... egy 150E-s bicikli messze nem csúcskategória, és egyáltalán nem biztos, hogy kibírna egy rendes tárcsaféket is. (De ez majd eldõl, ha ráteszel egy Hope-t mondjuk.) Hogy mit szakít szét egy tárcsafék? Természetesen a vázat...