Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kona

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4204 hozzászólás a témában

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

fekhatas akkor a kona spec stb cegeken kivul masok miert nem fejlesztettek ilyesmit

meg az SC V10, a Marinnak is van a Team DH-n, Orange mittudoménmi soroljam? A csúcs DH vázakat "lehetetlen" eladni manapság, hogy ne legyen rajta ilyesmi. CC-re meg minek? ott csak a súlyt növelné.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
én irtam egy cikket anno az össztelósokról, a forgáspontokról, meg minden ilyenrõl, majd zé felteszi a honlapra megint, legalábbis ezt mondta. elég összefoglalóra sikeredett.
mindenesetre csak gondolj bele, hogy hogy lehetne modellezni 2 forgáspontos vázat? próbálj egyet rajzolni, rájössz mit mondok :)
van egy, 4 és régebben volt 3 forgáspontos (az elsõ horst link, bár nem igaz, a mostani yeti 575 is 3 ponton forog)

kona 4 forgáspontos téma: azt nem a kona, hanem a cove találta ki. errõl egyenlõre ennyit. ha komolyabban érdekel a téma, killertom megmondja neked a frankót.
2 féle 4 forgáspontos van, ami fékezésben és rugózásban is eltér egymástól
(nem beszélve a pull shock megoldásokról, mint lawwill, vagy épp a fenti scott)
- horst link, ahol a 4. forgáspont a láncvillán van
- nme horst link, mint a kona, ahol a 4. forgáspont a támvillán van.
mindkettõnek van elõnye és hátránya.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Ok elfogadom, azt hittem a bal oldali ketto fix, de most hogy jobban belogondoltam mar latom. S asszem fizikailag nem is lehetseges 2 forgosat csinalni megkovetem magam ej-ej csunya bacsi elszamolta magat :)
Azer nem kellett volna ilyen abrat rittyentened ;) (mindig keznel a photoshop mi? :) )
Koszi

A fekkel kapcs en abbol indultam ki hogyha minden bicon rontja a csillapitast a fekhatas akkor a kona spec stb cegeken kivul masok miert nem fejlesztettek ilyesmit
Amibol az a konkluzio ,hogy konaek stb vagy menozni akartak ,vagy naluk extremebben ervenyesul (a felepitesbol adodoan) ez a negativ hatas tehat muszaj volt tovabb fejleszteni (legalabbis adott felhasznalasi teruletre). Persze ettol meg igazad van minden biconal kihat a mozgasra.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
1. akárhogy is számolom, ez négy:
Feltöltött kép
2. mondom bekeményedik ha nincs rajta floating brake vagy nem a támvillán van. az elsõn van, a másodikon meg a támvillán van

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás

1. milyen az a két forgáspontos váz?
2. minden össztelós bekeményedik fékezéskor, ha nincs rajta floating brake/brake therapy/stb. megoldás (az a mozgó féknyereg basz) vagy nem a támvillán van a fék (de az meg zorkó)
3. üléscsõ tologatás: bullit, orange ... :chin:
4. ... de azért köszönjük a dícsérõ szavakat ;)

1. Mondjuk pl ez , vagy nem?
http://www.scottusa....ct.php?UID=5885
vagy ez
http://www.specializ...=05 Big Hit FSR
2. Lehet ,de akkor miert csinaltak ezt
http://www.konaworld...prm_Side-xl.jpg
vagy ezt
http://www.specializ...emo 9 Pro Frame
Bar ez utobbi nem az a spec. amit en eloben lattam annak picit a suprem-re hasonlitott a megoldasa.
3. Azok meg mi a fittyfenek? :D
4. Szivesen (magamnak is jolesett)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

1 a lancvillan 1 a vazon valahol (tehat a nem himbakarosak)

Mondjuk ahol a kettõ összeér? tehát egy!forgáspont

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
1. milyen az a két forgáspontos váz?
2. minden össztelós bekeményedik fékezéskor, ha nincs rajta floating brake/brake therapy/stb. megoldás (az a mozgó féknyereg basz) vagy nem a támvillán van a fék (de az meg zorkó)
3. üléscsõ tologatás: bullit, orange ... :chin:
4. ... de azért köszönjük a dícsérõ szavakat ;)

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Bocs az 1 iket elszurtam nem a rugostagnal van a 4. Hanem lenn a nyeregcso es a lancvilla kapcsolatanal bocsesz

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Jo , akkor milyen van? :)

En arra gondoltam a Konanal van ugye a tarcsanal lenn 1 felette 1, a himbakar vaz kapcs pontjanal es vegul a rugostag es a vaz kapcsolatanal ez ugye 4.
Mas esetben pedig:
1 a lancvillan 1 a vazon valahol (tehat a nem himbakarosak)
Megint mas esetben osszesen 1 (Tehat a lengovillasoknal ala cross motorok)

De nem vagyok mechanikus technikus :) csak neha nem latok a sajat szememmel :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

es ami alt. nincs jelen a ket forgaspontosoknal, vagy mas jellegu felfuggesztesnel,

nincs olyan, hogy kétforgáspontos.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Ha nehogyma neszojjak be ide is ;)
Szal full suspension gepek kapcsan elmondhatom (Sajat tapasztalat)
Kona rulez, bar talan tenyleg kicsit dobja a marka az arat, de teny hogy jo.
A negyforgaspontos hatso rugozasrol nehany dolog. (Valaki irhatna meg errol, mennyire strapabiro, elonyok, hatranyok ,csapagy csere periodus stb. rajtam kivul is).
Szal sztem:
Elonye az oldaliranyu nagyobb merevseg (himbakar) es az se utso hogy tologathatod az ulescsovet ameddig tetszik nem fog belekostolni a shock-ba.
Sajna osszehasonlitasi alapom nincs tul sok mas megoldasokkal ,de nagyon szepen mozog nem tul puha nem tul kemeny (ill. allithato) koszonhetoen a rock shox hatso tagnak. Ha ilyen ossztelost veszel nem fogsz csalodni a hatso rugozasban. (Persze lehet hogy mas bicoeban sem - Egyebkent nem vagyok Kona Dealer :) -
Egy hatranya van amirol biztosan tudok es ami alt. nincs jelen a ket forgaspontosoknal, vagy mas jellegu felfuggesztesnel,
ez pedig az hogy fekezeskor mereviti a rendszert hatul a tarcsafek , ertsd: Nem mozog olyan jol, blokkolasnal meg szinte sehogy sem mozog. Ez eleg kellemetlen lehet kemeny koves/sziklas lejtmenetnel.
Ez azonban (sztem) nem jelentos csak ha DH-zik kemenyen az illeto a gepevel.
Ezt nem az ujjambol szoptam ki , hanem egy illetotol tudom, de magad is megnezheted pl. a specialized-nek (ha jol emlekszem) hasonlo "paralelogrammatikus" :) vazanal mar megoldottak egy plusz tamvillaval a problemat, azaz kiemeltek a mozgasbol a tarcsat.
Ezt a Kona meg csak most alkalmazta ('05) egyedul a STAB Supreme-n ha jol tudom , de ebbol is latszik hogy a kemeny hasznalatnal jon/johet ki inkabb a problem
Azert ezek a full suspension-os konak ott vannak sztem akarki akarmit mondjon,
nekem legalabbis mar akkor bejottek amikor meg fogalmam se volt rola mit kepvisel ez a marka, illetve mi van mogotte. Nem mondom hogy nincs jobb nala csak talan ar/ertek aranyban
Ja, az meg hogy nalunk a legtobb gep taiwan-i ne erdekeljen senkit , ok se rosszabb emberek mint az amcsik. A selejt/minoseg igy is ugy is letrejon mindenhol ahol (nem) forditanak ra kello figyelmet. Ez meg az adott anyacegtol fugg.

Na byez

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Inkább vegyél régebbi jobb vázat olcsón leértékelve és éppíttes rá.
Ez 130-ból jött ki vadi újonnan. olajcsilis, levegõs telóval és deoreval

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
hahanna
http://www.xfactorne...nna/index.shtml
100 körül nem rossz. más márkákból sem lehet kapni enyniért teleszkópos ilyen kategóriás gépet, ami kiugróan többet tudna.

McPherson

McPherson

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás
Hali!
Van Kona 100E körül (inkább belül) XC-re, ami megbízható, teleszkópos (elöl), de hardtail, csillog-villog meg minden? Vagy keressek olcsóbb márkát? CSak név elég lenne, majd utnánanézek...
...And Justice For All

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Ja, csak gondoltam a remény hal meg utoljára.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
szerintem még nem érted el teljesen a racionális gondolkodás határát ;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

• vendég
Teljesen másfelé kalandoztam el (közben megtanultam racionálisan gondolkodni :) ..........de komolyan). A lényeg az, hogy fogok én még 2002-es Kona Scabet újonnan találni valahol (raktárban, egy bolt eldugott sarkában, a sarki közértben, stb.) ? Igen, azt a merevvillás XXX Cromoly vázút. Nagyon kéne, de használtan nem veszem meg.

Bár így leírva, azt hiszem már én is tudom a választ (sajnos...:mad: ).
Azért szóljatok (nem vaygok Pesti, így nem tudom mik vannak az ottani boltokban) ha mégis megtörténne a csoda.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
elmesélhetjük amit Te is látsz...
de ha tegyük fel összehasonlítanád, akkor.
nem sok ember vett eddig 2005-öset, és abból(hál istennek) mégkevesebb fórumozik.

• vendég
Én még mindig nem hallottam érdembeli hozzászólást a 2005-ös Kona Scrap vs. 2004-es Kona Stuff meccs kapcsán.:no:

Bár lehet, hogy a kettõ annyira hasonlít, hogy nincs is jelentõs különbség a kettejük között...
Asszem' lassan leteszem a voksom a Stuff mellet, de még várom a válaszaitokat.
Szerintem !!!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
kérdezd meg még 3 helyen :shit: