Ha nehogyma neszojjak be ide is
Szal full suspension gepek kapcsan elmondhatom (Sajat tapasztalat)
Kona rulez, bar talan tenyleg kicsit dobja a marka az arat, de teny hogy jo.
A negyforgaspontos hatso rugozasrol nehany dolog. (Valaki irhatna meg errol, mennyire strapabiro, elonyok, hatranyok ,csapagy csere periodus stb. rajtam kivul is).
Szal sztem:
Elonye az oldaliranyu nagyobb merevseg (himbakar) es az se utso hogy tologathatod az ulescsovet ameddig tetszik nem fog belekostolni a shock-ba.
Sajna osszehasonlitasi alapom nincs tul sok mas megoldasokkal ,de nagyon szepen mozog nem tul puha nem tul kemeny (ill. allithato) koszonhetoen a rock shox hatso tagnak. Ha ilyen ossztelost veszel nem fogsz csalodni a hatso rugozasban. (Persze lehet hogy mas bicoeban sem - Egyebkent nem vagyok Kona Dealer
-
Egy hatranya van amirol biztosan tudok es ami alt. nincs jelen a ket forgaspontosoknal, vagy mas jellegu felfuggesztesnel,
ez pedig az hogy fekezeskor mereviti a rendszert hatul a tarcsafek , ertsd: Nem mozog olyan jol, blokkolasnal meg szinte sehogy sem mozog. Ez eleg kellemetlen lehet kemeny koves/sziklas lejtmenetnel.
Ez azonban (sztem) nem jelentos csak ha DH-zik kemenyen az illeto a gepevel.
Ezt nem az ujjambol szoptam ki , hanem egy illetotol tudom, de magad is megnezheted pl. a specialized-nek (ha jol emlekszem) hasonlo "paralelogrammatikus"
vazanal mar megoldottak egy plusz tamvillaval a problemat, azaz kiemeltek a mozgasbol a tarcsat.
Ezt a Kona meg csak most alkalmazta ('05) egyedul a STAB Supreme-n ha jol tudom , de ebbol is latszik hogy a kemeny hasznalatnal jon/johet ki inkabb a problem
Azert ezek a full suspension-os konak ott vannak sztem akarki akarmit mondjon,
nekem legalabbis mar akkor bejottek amikor meg fogalmam se volt rola mit kepvisel ez a marka, illetve mi van mogotte. Nem mondom hogy nincs jobb nala csak talan ar/ertek aranyban
Ja, az meg hogy nalunk a legtobb gep taiwan-i ne erdekeljen senkit , ok se rosszabb emberek mint az amcsik. A selejt/minoseg igy is ugy is letrejon mindenhol ahol (nem) forditanak ra kello figyelmet. Ez meg az adott anyacegtol fugg.
Na byez