Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szerelem, párkapcsolat, férfi/nõ - ide sírd a bánatod, örömöd

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
2648 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en most ott jarok vele, hogy bementunk egy boltba, meglatta a stumpjumper fsr womens-t, es kozolte, hogy neki ilyen kell, mert szep a szine :D

mondjuk maga a gep is jo, csak masfelezer font. ami elso bringanak kicsit overkill volna... szerintem. azonkivul mar nem is lehet kapni. a 06-osnak viszont nem tetszik a szine neki.

a jo hir, viszont, hogy megveszi maganak.

a kikoltozest en sem bantam meg. a korulmenyek nem voltak tokeletesek, egy es mas miatt, de egyszeruen az ember neha ugy erzi, hogy szuksege van az onallosagra. es akkor lepni kell. volt otthon minden, ami kellhet, bringa hogy jol erezzem magam, szep uj ruhak ha kertem, meleg vacsi az asztalon, kocsi ha menni akartam valahova, csak egy nem. sajat dontesek. idemesz, odamesz, hol voltal? mikor jossz? stb. 23evesen ezt nem tartottam tovabb elturhetonek. es a folyamatos konfliktusok elkeruleseert inkabb leleptem. mindenki azt mondta, hogy nem volt szep tolem.

de voltak akik megertettek. tobbnyire olyanok, akik mar nem fuggnek masoktol. mert azok tudjak, hogy mennyire megvaltozik az ember elete. Es ez szukseges.

most mar eltartom magam, volt hogy kettonket is en tartottam el, van hova hazajonnom, ami raadasul nem is egy egerluk, jo nem is 5*. de normalis. elheto. amire szuksegem van megveszem, ha csinalni akarok valamit, megcsinalom. dolgoznom kell, de tudom, hogy van ertelme. most mar ugy erzem, hogy van normails eletem.

blog off
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Nálunk pl bejöttek a bringásvideók.:) Hû de fasza, én is ilyet akarok stb.
Mondjuk nála volt egy kis alap, nem utasította el élbõl a bringázást. Ami tutira bejön az elején, ha vmikor amikor nincs tömeg elviszed fogasozni. Mindenki imádja ha csak gurulni kell lefelé. Így sokkal könnyebb ráérezni az ízére. Közben meg lehet állni piknikelni stb.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás

hogy ne legyek teljesen OFF: tok jol megvagyunk a csajommal, kar hogy nem szeret bringazni...de neveles alatt van:)

Oké, szóval hogy csinálod, mert én is próbálkozom. Egyenlõre lelki szinten tartunk még. Amúgy ha van valakinek tapasztalata, akkor megoszthatná...

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

Nem tudom, én úgy látom, eléggé sok gyerek, akit "pénzeltek rendesen", késõbb nehezen tanul meg önálló lenni és néha még annyira sem viszi, mint a szülei. Nagyon ritka az ismerettségi körömben olyan, aki saját lábára tudott állni, ilyen háttér mellett.
...

100%-ig igazad van. En a "tutibol" jottem el, es meg most sem tehetek meg sokmindent amit otthon igen, de ennek ellenere nem bantam meg a dobbantast.
Az otthonmaradt haverokon latom, hogy nem vezetett volna sehova ha maradok. A lenyeg: ha alad van tolva minden, akkor nincs motivaciod, akkor pedig nem viszed semmire.

hogy ne legyek teljesen OFF: tok jol megvagyunk a csajommal, kar hogy nem szeret bringazni...de neveles alatt van:)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás
Nálam is ez a helyzet.
Viszont a szüleim büszkék is rám. De volt is idejük átgondolni mindent, ameddig nem voltam otthon. Az is biztos, hogy ameddig otthon voltam, nem túlzottan segítettek / tudtak segíteni és el sem hitték, amikor közöltem velük, hogy akkor most megyek a föld túloldalára. Csak amikor a reptéren voltak. Akkor nehéz volt a búcsú, de már könnyen megy, nem félnek attól, hogy nem megyek vissza néha látogatóba. Azóta már segítenek. Noha apróságokban, de azt már hagyni kell. Megsérteni nem akarom õket, és nekik úgy jól esik. Mellesleg nekem is mert én már a gesztust értékelem, s nem a tárgyi dolgokat.
Viszont tényleg jót tesznek a külföldi kiruccanások. Szinte teljesen megváltozott az én szemléletmódom is. Magyarországon élni valamilyen értelemben olyan, mintha valaki egy szûk szobában élné le az életét - nem egészséges. De azt is megtanultam, hogy jó hazajönni, akármilyen mézes madzagot is rángatnak az ember szeme elõtt. A barátok és a család pótolhatatlan. Bár mindenki máshogy éli meg az ilyen helyzeteket. Ez csak az én véleményem.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Azt hiszem ebben igazad van. Ma én is távol élek a szüleimtõl. Korábban pedig külföldön tanultam, jó messze itthontól. Így az elszakadás már korán megtörtént. Ma jobbára csak telcsin érintkezünk.
A külföldi tanulás mellett nekem melózni is kellett, de megérte. Sokat tanultam, más szemlélet, stb...
Viszont megszívtam, mert én lettem a feketebárány a családban, aki elhúzott évekre külföldre, és itthagyta a családot. Na ezt kapd ki!
Tegyél eleget a családod óhajának, tanulj, - ha szerencséd van külfödön -, hogy büszke legyen a szülõ, dolgozz, hogy ne kelljen nekik sok pénzt pumpálni a számládra, de legyél velük eleget, hogy babusgassanak.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás
Nem tudom, én úgy látom, eléggé sok gyerek, akit "pénzeltek rendesen", késõbb nehezen tanul meg önálló lenni és néha még annyira sem viszi, mint a szülei. Nagyon ritka az ismerettségi körömben olyan, aki saját lábára tudott állni, ilyen háttér mellett.
Én idejében eljöttem otthonról, más városba, sokat töltöttem más országokban és nekem szinte könnyen ment a függetlenné válás, hiszen anyagilag lehetetlen volt a szüleimnek hogy utánam jöjjenek, vagy egyáltalán felhívjanak. És most hozzá kell tennem, nem kerestem magam halálra külföldön sem.
Persze elindulni tényleg nem könnyû. És mégnehezebb, önerõbõl egy lakást/házat venni a mai feltételek mellett.
A másik oldala, hogy kinek mit engednek meg a szülei. Azért én eléggé szigorú nevelést kaptam és amit néha látok, hogy a gyerek kiveri a hisztit és a szülõ még engedelmeskedik is neki... szóval nem tudja nevelni a gyerekét... Nem tudom, lehet hogy csak konzervatív vagyok, de nekem a látvány néha kicsit sok, és szerintem már itt elmegy félre a dolog.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Na Ja! Ez nagyon nehéz. Nekem - azt hiszem - szerencsém volt ezzel az életben/mással már nem annyira/, de a baráti körömben hasonló kínlódásokat látok. Vacak dolog!
Látjátok, mi minden lehet irigylésre méltó?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

nálunk egyszerû a helyzet: bazi önállóak vagyunk, de a gatyánk rámegy már 7 éve :) - lakásbérlés, kocsi, stb....

úgyhogy lehet választani - megalkuvás mindenképpen

lehet h hülyén hangzik,de számomra már az is irigylésreméltó....:) én szeretnék a barátnõmmel így élni,de eddig semmi esély a kezdésre sem

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
nálunk egyszerû a helyzet: bazi önállóak vagyunk, de a gatyánk rámegy már 7 éve :) - lakásbérlés, kocsi, stb....

úgyhogy lehet választani - megalkuvás mindenképpen

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás
Szerintem is magamnak kell megfelelni, de könnyû hozzászokni a "jó"hoz ;)

Vigyázat! Nagyfeszültség! :D
evvagyokén

ParadicsomHáz & TermeszetesTanya
TÉGY!

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Szerintem magadnak kell megfelelni, nem feltétlen a szülõknek. Persze nem lehet mindig kitérni ez elõl, ráadásul a szülõknek mindvégig a gyerekük maradunk. Ez bizony összefügg az anyagi helyzettel, illetve függõséggel. Hasonlót én is megéltem, de sikerült megtartani a kellõ függetlenséget. de ahogy mondtad, ennek ára van! És találd meg ehhez a megfelelõ párt, aki tudja értékelni ezt a fajta elhatározást, önállóságot, ami persze nem megy a kapcsolat rovására.

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás
mellesleg a témához.
Mindenki azt hiszi, hogy hû de jó, ha apu-anyu eltart. De higgyétek el mindennek megvan az árnyoldala.
- Ha bedacolsz, hgoy te azért sem fogadod, el akkor hiszti van, mert miért nem szereted õket és miért vagy ilyen makacs.
- "mi úgy döntöttünk ilyened lesz. " És mentem mosogatógépet venni.
- hiszti, ha nme az elvárásoknak megfelelõ pasiba szeretsz bele (én meg mindig ilyenekbe zúgok bele)
- ha olyan dolgora akarod költeni a pénzt, ami neked fontos, de nekik nem , akkor vagy szájhúzás, vagy hamis ígéretek, vagy megtanulsz sunyizni.
- elég késõn jön el az a pillanta, amikor rájönnek, hogy már nem vagy a kisgyerek.
Persze ezt szeretetbõl csinálják, mert jót akarnak. Az ember lánya persze idõvel "elkurvul", és azt veszi észre, hogy átveszi ezeket a szokásokat :(.
És persze nyilván van, ahol van pénz a családban, de cserébe nem akarják irányítani a "gyereket". És van, ahol pénz nélkül is irányítják.

evvagyokén

TÉGY!

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás
Hogy mikrõl maradtam le megint :D
Persze közben volt az autóm szervízben, takarítottam a lakásom, és a plázák is meg vannak még :D :D.
A bringa meg álla sarokban, mert ondán bebizonyosodot, hogy dh-szörnyecskével kimerítõ túrázni (kacsint).
Útáltok?

No, de...
ki is jönne el a bulira, ha lesz? 28-a van tervbe véve, de még se hely, se dj, se táncos fiúk-lányok (sír). számítok a kapcsolati hálótokra...

evvagyokén

TÉGY!

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Igaz. De késõbb már teremti valahogy.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

A családi környezetet mindenki magának teremti meg,

..vagy beleszület.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
A családi környezetet mindenki magának teremti meg, sokan munkával, sokan mással, míg mások semmivel, de abból nem is lesz semmi.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Szerintem ez relatív, hogy jól megy. Én nagyon soakt nélkülöztem a bicókért.
Ha erre gondolsz.

nem a bicóra értettem. (annak nem tudják az értékét a laikusok, ugye..) /de a nélkülözés, az ja.. ismerõs/
hanem a öö.. "családi környezetre"
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
kicsif off:
meg a sok nõ/irigy szomszéd csak azt látja, hogy húú de jól megy nekik, megint új kocsi stb... de azt nem látják, hogy a munka mellett mennyi mindent csinál még az ember (pl. mûveli a kertet, ahol rengeteg mindent megtermel, ezzel is megtakarít sok-sok pénzt) mennyi kis mellékessel gürizik éjaszkákba nyúlva, hogy jól élhessen.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Szerintem ez relatív, hogy jól megy. Én nagyon soakt nélkülöztem a bicókért.
Ha erre gondolsz.