Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Salzkammergut Trophy | Bad Goisern

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1873 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Mit vártál Pitétõl?:rofl:

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
:)
Ez halaknak van!

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 hozzászólás

féloff: Ahha... Bükkre rá akarok okosan készülni...
Esetleg akad olyan készítmény amiben ezek megfellelõ arányban és magas koncentrátumben elõfordulnak? Vannak az étrendkiegészítõ multivitaminok, abból elötte 1-2 nappal szedek is 1-2õt, de ez úgy látszik harmatkevés... :(

ez jó lesz

http://www.diszallat...&id=633&rid=633
Ha valami elromlik, félvállról kell venni!

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Sziasztok, mindenkinek grat, aki végigcsinálta! Én a 110-es távon küzdöttem hol derekasan, hol kicsit szerényebben, de annak örülök, hogy nem fordultam vissza, és végigcsináltam. Még soha ennyi idõt nem töltöttem bringán, nem beszélve a brutális hosszú emelkedõkrõl... Ott visszagondolva a múltkori DunaMaraton sima hétvégi kirándulás volt....) Sokat megálltam videókat csinálni, de kevesebb lett, mint gondoltam, sokat spóroltam a memóriával a végére, ott viszont már elfáradtam. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire szép tájakon mentünk, ezt egyszer mindenkinek látni kell! Sajnos csak péntektõl vasárnapig voltunk, de így is örültünk, hogy ott lehettünk.
A verseny nagyon profi volt, útvonal, terep, stb... Kicsit durvább lefelékre számítottam, ezek inkább a murvafölöttlebegek60nalésbekénefordulni tipusúak voltak, de azért volt egy pár zsír köves technikás lejtõ, ahol a bátortalan külföldieket tucatjával lehetett elõzni... Legalább volt aki visszaelõzzön az emelkedõkön...:) Király volt, hogy nem csak azt jelölték, hogy merre menj, hanem hogy merre ne! Az útszéli drukker lányok látványa sokszor segített, meg ugye a vízparti monokinisek...
Kár, hogy ilyen gyenge vagyok felfelé, technikailag semmi gondom nem volt, bringa perfect, meg minden, jobban tetszett volna, ha többet tudok tekerni felfelé, de ez már az én hiányosságom. Jövõre talán elég lesz az 50-es táv is, azt viszont legalább végigszáguldom!

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás

OfF
http://www.wek.hu/pr..._product_id=575
Nem reklámnak szánom, én ilyet szedek, szerintem jó, de legalább 2-õt kell bevenni minden nap. Verseny elõtt 3 napig pedig 3 db/nap.

Monjuk az 1 dolog, hogy napi 1 van ráirva, nem kell vele foglalkozni, az kevés az alapján amiket olvastam.
oN

Ilyen összeállítás többféle is van. Nagyjából ugyanannyi a hatóanyag mindegyikben. Ha bemész egy gyógyszertárba vagy bioboltba tudnak adni. Amit én szoktam az is hasonló 1400pénz 30szemes. Lehet hogy van jobb vagy speciálisabb, de a görcsöt hál'istennek én sem ismerem. Gratula mindenkinek aki ott volt.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
OfF
http://www.wek.hu/pr..._product_id=575
Nem reklámnak szánom, én ilyet szedek, szerintem jó, de legalább 2-õt kell bevenni minden nap. Verseny elõtt 3 napig pedig 3 db/nap.

Monjuk az 1 dolog, hogy napi 1 van ráirva, nem kell vele foglalkozni, az kevés az alapján amiket olvastam.
oN
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
féloff: Ahha... Bükkre rá akarok okosan készülni...
Esetleg akad olyan készítmény amiben ezek megfellelõ arányban és magas koncentrátumben elõfordulnak? Vannak az étrendkiegészítõ multivitaminok, abból elötte 1-2 nappal szedek is 1-2õt, de ez úgy látszik harmatkevés... :(

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Igen, cink.
Nem elõtte nap kell beszedni, hanem elõtte 2 hétig folyamatosan, mintegy feltöltés-szerûen

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
MC Pite: Köszi a hírt. :)
Ezek szerint tényleg lehetett valami a levegõben (talán a nagy meleg), mert Nati nem szokta feladni...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Úgy tudom mintha a végén rosszul lett volna és ezért kiállt... ha rosszul tudom akkor sorry. De célhelyen már újra jól volt :) http://img2.tar.hu/m...e2/31236679.jpg

Öhm, van akkor magnézium, kalcium és mi a zn, cink? (rég volt kémia...)
Fõleg magnéziumot szedtem elötte (1-2 db pénteken), más nem volt csak az izotóniás lötyik.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Gratulálok a teljesítésért. Gyönyörû helyen voltatok.
Kár, hogy magyarországon nem ilyen lelkes a lakosság. De ennek az is lehet az oka, hogy nem sprotolnak és egyszerûen fura dolognak tartják, amit csinálnak ezek a sprotolók.

Tudtok valamit Lensverrõl? Sikerült neki is végig mennie?

Görcsök: én valami olyasmit hallottam, hogy fontos a magnézium és a kálcium bevitel, de oda kell figyelni az egyensúlyra, mert,ha egyikbõl aránytalanul többet viszünk be az olyan, mintha a másikból hiány keletkezne.
Szerencsére nekem sem volt még ilyen szörnyû görcsöm. Már éreztem, hogy húzogatja az inakat a Duna maratonon, de az izotóniás ital megoldotta a problémát.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Vááá, király, tennap még nem mûködött de ma már igen :D .
http://www.sportogra...TJ_98_04373.JPG
http://www.sportogra...t/GH98_1615.JPG

4€/kép, de 15 az összes rólad készült, nekem spec 13. És van rajta nem tolós/vicsorgós is pár :)

koszto

koszto

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Az eredménylistából már megkattinthatók a képek. (10kép/15EUR ha rendelsz)

Életem egyik legnagyobb élménye volt, pedig már bringáztam egy-két helyen.
(Azért az Alpok nem a Pilis, kicsit keményebbek tûntek a felfelék meg a lelfelék is ;-) )
A szervezõk elõtt le a kalappal, tényleg minden iszonyatos profi volt.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Firstly: Grat Házinak, nagyon jó eredmény, jó formában van ugy látszik.

Görcsök: OK: Mg,Zn hiány, edzetlenség, kevés nyújtás
Megoldás: verseny elõtt 1 héttel, de inkább folyamatosan sok Mg-t szedni (mondjuk a napi aj. bevitel 100%-át tablettában), ...edzeni..., és sokat nyújtani. Sokan elhanyagolják, pedig nagyon fontos sok szempontból is.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Über 3000 Teilnehmer! davon 354 auf der Extremstrecke

http://www.trophy.cameleon-online.tv/

Infók még érdekelnének meg képek...

H.Zoli: Lehet, bár szerintem nem annyira orvosi eset az ügy, de itten itteni orvosokról inkább nem mesélek, ha 1 perc lenne annyit sem lenne érdemes rááldozni :(.

Ja, és jövõre kizárják azokat akik fényképezõt cipelnek és nem használják monokinis csajok mellett tekeregve :D

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás
Na akkor egy pár szót a versenyrõl.
Pénteken indultunk el Pitével Vértesszõlõsrõl, és du.4 körül meg is érkeztünk Bad Goisernbe. A nevezés viszonylag könnyen lement, hála a jó szervezésnek, és a startcsomag is elég bõséges volt.(PowerBar zselék és energiaszeletek, póló, stb.)Aztán elfoglaltuk gosaui szállásunkat, majd vsszatértünk a pastaparty-ra. Nagy tömeg gyült össze a fõtéren felállított sátorban, a sört nem gyõzték hordani a felszolgálók. Aztán hazatértünk, hogy kipihenjük az utazást és felkészüljünk másnapra. Én a 109-est választottam. Tudtam hogy kemény lesz, hiszen nem vagyok felkészülve ilyen hosszan tartó igénybevételre. Talán a 6 órás 100 km-es Bükkmaraton volt az eddigi leghosszabb megmérettetésem, és kérdés volt, hogy ebben a melegben az energiaszintemet fenn tudom-e tartani. Nem tartom magamat egy elpuhult embernek, futottam már vagy 15 maratont, a legjobbat kicsivel 3 órán túli eredménnyel, de az "csak" 3 óra, itt pedig a 3600 m szint jóval hosszabb menetidõt igért. Azt is tudtam, hogy itt viszonylag rövid táv alatt igen sokat kell mászni, hiszen a múlt hónapban egy hetet töltöttem Gosau-ban, és párszor végigmentem a faluhoz közel esõ pályarészen. De ennek ellenére is ragaszkodtam a 109-es távhoz, alföldi lakosként és minimális hegyi edzéssel.
Másnap már korán érzõdött, hogy nem fogunk fázni. Próbáltam a rajtig árnyékban maradni, ez többé-kevésbé sikerült is. Aztán 10.30-kor elrajtolt a 109-es táv. Próbáltam energiatakarékos módban kezdeni az elsõ mászást, a tömeg eléggé zavart, de bíztam benne, hogy majdcsak széjjelhúzódik a mezõny. A Bad Goisern melleti kör után már eléggé bemelegedtem, a sáros-köves erdei szakaszok az önbizalmamat is visszaadták, amikor láttam, hogy a körülöttem levõ versenyzõk eléggé bátortalanok ezeken a részeken(gondolom amiatt, hogy fõleg a kijelölt murvás részeken tekernek, emiatt a technikás szakaszok igencsak problémásak voltak nekik, pedig sok a fully-s versenyzõ). Aztán jött a Hallstattersee partján a lightos szakasz, itt lehetett (volna) az átlagot növelni a köv. nagy mászás elõtt, ahol kb. 500-ról 1500 m-re kellett felmenni. A parton a monokinis lányok látványa még fel tudott dobni...Itt 50-nél még volt egy frissitõ, ahol kaptam láncolajat is - Shell Helix motorolaj 1 l-es kiszerelés...:) Ahogy megkezdõdött a felfelé, elég lehangoló volt, hogy sok versenyzõ jött szembe lefelé -õk valszeg úgy döntöttek, nem szenvednek tovább. Csak a magasságmérõt figyeltem, elég lassan ment felefelé a kijelzett érték. Aztán nekem is jött egy szakasz, ahol leszálltam, de mégis elég tempósan toltam felfelé. Majd - örökkévalóságnak tünt, de eljött - felértünk a Rossalm-ra, ahol frissítõállomás várt bennünket, de sajnos eléggé "kifosztott" állapotban. Feltöltöttem a zsákomat, és aztán hosszú lefelé a Gosausee-ig, fõleg murván. Majd némi aszfalt, ahol alsó hangon 70-et lehetett menni lefelé, de a 80-sem volt ritka. Beértünk Gosauba, a Gasthaus Gamsjager fogadóhoz, ahol végre egy igazi frissitõállomás várt, bõséges kínálattal. Nem sokat idõztem, hanem tekertem tovább, és nem is gondoltam hogy a most következõ, kb. 450 méteres mászás közben nehézségeim lesznek. De lettek, és kb. 200 m szintet tolnom kellett, mert éreztem, hogy a pulzusom elszállt, és még tolás közben is igen magas volt. Aztán 1100 méter körül összeszedtem magam, és feltekertem 1250 körülre, aztán már fõleg lefelé kellett menni. Hála a szervezõknek, beleraktak a végébe egy köves-sáros két patakátkeléssel tarkított durvább szakaszt, ami nagyon tetszett, itt végre elléphettem a pár mögöttem levõ embertõl. Innem már túl sok érdekes nem volt a pályában, némi aszfalt és Bad Goisern környéki "tekergés"után megérkeztem a célba 8 óra 52 perces idõvel, aztán gyorsan megközelítettem a söröspultot...
Összegezve: tény, hogy erre a sok mászásra elég nehéz Debrecenben és környékén felkészülni, de úgy érzem, ami tõlem tellett, azt megtettem. A legnagyobb ellenségemnek a meleget tekintettem ezen a napon, biztos vagyok benne, hogy valamivel hûvösebb idõjárásban ettõl jobb eredményre is képes lettem volna. De így is örülök, hogy teljesítettem, és nem jártam úgy, mint néhány sporttárs.(Sokan álltak az úton a kerékpárjukra dõlve, vagy esetleg a fûben elfeküdve. Többen forrásvízzel próbálták hûteni magukat, és az utolsó mászásnál egy féholtnak tûnõ embert támogattak a társai, telefonon orvosi segítséget kérve).
Végezetül pedig gratulálok minden honfitársamnak, aki teljesítette valamelyik távot, különös tekintettel a 208 km-es távon indulókra!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Akkor ezt nem akarom kipróbálni.:D Egyébként nem kellene orvoshoz menni vele, ha ilyen sokszor görcsölsz?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Bizony... ami elég erõs izmoknál (láb tipikusan ilyen) utána zúzódás szerû fájdalmat is okozhat, nálam néha szokott, most spec olyan mintha 3-4 jó kötésû osztrák legény összerugdosta volna a vádlimat pl... :(

Elvileg étkezés oké, elõzõ nap is magnéziumoztam, csak izotóniás cuccokat ittam hogy ne veszítsek sok ásványi cuccot, zselé/kaják okésak voltak... én arra tippelek hogy ugyan nem esett nehezére elvileg különösebben a 2×10km folymatos emelkedõ, gyakorlatilag ez meg vmi ásványi anyag hiánya mégis facán összehozhatta. Sajnos én amúgy is görcsre hajlamos vagyoka tenyremtõl a talpamig, de még soha nem fájt ilyen kegyetlenül és nem volt ilyen sûrûn.

Remélem a szakik majd mondják a frankót hogy ez mitõl és mit tegyünk hogy ne legyen ilyen... :prosze:

Dö tím:
Feltöltött kép
(Képért köszönet izomhoodnak)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Látszik, hogy kint voltál és nem fórumoztál, nem spóroltál a karakterrel!:D
Mitõl görcsöltél ennyit? Nem voltál edzett, rosszul étkeztél, olyannod volt? Én még életemben nem görcsöltem be, nem is tudom milyen az, de ahogy írod, biztos nagyon rossz.

akkor ne akard megtudni... amúgy csaksimán szar és fáj g-cire.. az izmok görcsös, állandó összehúzódása nem engednek ki..de majd a profik megmondják a helyes megfogalmazást.

edit: Tamás gyorsabb volt.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
A görcs az, amikor akaratod ellenére befeszít az izmod és úgy is marad. Szinte elviselhetetlen, padlót fogsz tõle.

EDIT:
Egy kis olvasnivaló.
http://www.orvosanet...480-page-1.html
http://www.egeszsegk...&BetList[abc]=I
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.