Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Salzkammergut Trophy | Bad Goisern

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1873 hozzászólás a témában

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Mondjuk ez már egy kicsit off :-( A dolomitin van egy free camp szolgáltatás. A falu sportpályáján csütörtöktõl vasárnapig ingyen lehet sátorozni, a vizesblokk (melegvízzel) használható. Én ezt használtam. A verseny napját kivéve nem volt tumultus. Villabassában egyébként két kemping is van, ha kõház érdekel nézegessd a verseny honlapját.
Ha más is érdekel keress privátban! magpie01@t-online.hu

Megyünk mi is Dolomitire! Tudnál valami szállást vagy kempinget (több napra mennénk) ajánlani a környéken? Elõre is köszi!

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Megyünk mi is Dolomitire! Tudnál valami szállást vagy kempinget (több napra mennénk) ajánlani a környéken? Elõre is köszi!

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Nálunk családi sport montenbájkolás. Két éve a nejem is indult a dolomiti maraton 70-es távján.

Hát nekem csak egy asszonkám van. Még gondolkozok rajta, de én szivem szerint nélküle mennék. :-S

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Hát nekem csak egy asszonkám van. Még gondolkozok rajta, de én szivem szerint nélküle mennék. :-S

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Családdal, feleség, gyerek(ek). Ha ennél több érdekel, levelezhetünk :-)

Bigtibi: Te kivel mécc, én is eljátszottam egy ilyen gondolattal. Ha priviben leírnád a részleteket megköszönném, lehet-e csatlakozni?

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
A Höll család kempingje tényleg szép és kultúrált Hallstattban. Csak ajánlani tudom.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Bigtibi: Te kivel mécc, én is eljátszottam egy ilyen gondolattal. Ha priviben leírnád a részleteket megköszönném, lehet-e csatlakozni?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Tutkó szállásokat tudtok Salz környékén? Én picivel odébb tudok (Gosau), de az akkor lenne jó ha autóval megyünk; és remélem buszos kivonulás lesz úgyhogy Bad Goisernkörnyékén keresnék...

Mikor szokták élesíteni a nevezettek listáját? Tavaly elég késõn néztem már, de most szívesen látnám hogy elfogadták-e...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
A dolomitin Vilabassa a falu neve, két foci pálya van egymás mellett és elég komoly öltözõ zuhanyzó egység tartozik hozzá, ami nyitva van a négy nap alatt végig.Bár a wc-k száma mintha kicsit kevés lett volna a verseny reggelén, de a többi napon nem volt gond.
Köszi az információt!

quote=Zed;705423]Tavaly a sportpályás ideiglenes kempingben voltunk, nem egy full extra, de egy-két napig ki lehet bírni. Bár építettek új vizesblokkot, de ennyi embert nem tud kiszolgálni, ergo reggel nagy sor a kakildánál, este ugyanez a zuhanynál. A szomszédos kisváros Halstatt sokkal kultúráltabb kempinggel bír és nincs messze, a verseny reggelén akár bemelegítésként is át lehet pörgetni.[/quote]

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Tavaly a sportpályás ideiglenes kempingben voltunk, nem egy full extra, de egy-két napig ki lehet bírni. Bár építettek új vizesblokkot, de ennyi embert nem tud kiszolgálni, ergo reggel nagy sor a kakildánál, este ugyanez a zuhanynál. A szomszédos kisváros Halstatt sokkal kultúráltabb kempinggel bír és nincs messze, a verseny reggelén akár bemelegítésként is át lehet pörgetni.
Ausztria, Kenguruk földje!

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Sziasztok!

Ezen a maratonon még nem voltam de a Dolomiti szupermaratonon igen. Az egy héttel ez elõtt van, így az idén úgy tervezem mindkettõt meglátogatom egy füst alatt :-) A Dolomitin ingyen lehet sátorozni négy napig a falu sportpályáján. Mintha azt olvastam volna tavaly, hogy itt is van ilyen lehetõség? Tudtok errõl valamit?

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
Hello Meki!
Szerintem nincs semmi különösebb titka a 200as táv teljesítésének. Egy erõs alapállóképességet kell felépíteni, amivel 1x órán át tudsz tempót tartani. Itt nem a gyorsaság hanem a kitartás hozza meg a sikert.
Edzésoldalról: Lehetõleg sok hosszút (4-6ó) kell menni, rengeteg alapazó ride országúton, enyhe dombos terepen (de nem erõsködünk ám, hogy aztán meg másnap nem bírunk megmozdulni). Nem árt minél több szintet is gyûjteni, szintén a pulzuskontrolt szem elõtt tartva, had erõsödjenek a lábak, arra szükség lesz.
Tehát röviden: Rendszeresség, kitartás, céltudatosság.
Érdemes megtervezni a versenyt, kb mikor hova érhetsz, a tempót/pulzust tartani, de nem túl lépni. A limitidõ szoros, ehhez kell igazítani! Nem szabad lebecsülni a távot. Aki bekezd, annak annyi. Egy 100kmes maratonon még belefér ha bekezd az ember, itt nem.
És a legfontosabb: a frissítés. Ezen csúszik el a legtöbb rider. Kihagy egy frissítõpontot, elfelejt zabálni, s mire észbekap, már le is esett a béka feneke alá a kraft. Sajna én is beleeshettem ebbe a hibába, bár a 35 fok is bezavarhatott :) Egy frissítõ ember hadrendbe fogása sokat segíthet, mivel a kínálat elég szegényessé válik a mezõny végén kullogóknak, fõleg a verseny második felében, amikor a legjobban kellene valami más, mint a banán.
A bringa 100% on kell, hogy legyen, ezen nincs mit ragozni, ki kell bírnia 14-15 órát. Olaj mindenképpen kell.
Sok sikert :)

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
én itt néztem (http://www.salzkamme...y.at/tav-pid373), nekem minden rendben van

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Csak én nem tudom megnézni az útvonalat és a többi infót, vagy ti sem?

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Ja, tavaly is volt, csak épp a pálya- és szintrajz hiányzott róla. Úgyhog megnéztem a németet és az angolt. De a két-két különbözõ pályarajz volt fent (az angolon a 2006-os, amit csak a verseny elõtti utolsó hetekben javítottak ki).
Idén viszont már a magyaron is fent van minden.

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
tavaly is volt, és jól meg volt csinálva, várnak minket:)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Lehet, hogy csak nekem újdonság, de van magyar oldal is.
http://www.salzkammergut-trophy.at/fõoldal-pid360

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
:-))

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
De igen! Legalábbis itthon ez a szokás dívik. Mindentõl sír a szájuk.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Az a dóguk dlágám. Nem azért megy a latol a mantenbáj maratonra, hogy panaszkodjon, ha hegyet lát. Ha benne van a pályában, akkor meg kell mászni és kész. Úgy osztod be a powert. Vagy ha nem, akkor mész a levesbe, mint többszázan minden évben...