Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Salzkammergut Trophy | Bad Goisern

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1873 hozzászólás a témában

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Ez így van. Nekem asszem 2 literes a tartály, nekem az elég volt, de egy kulacs vízzel elindulni nagy bátorság volt tavaly részedrõl.:prosze: Sikerült befejezned szintidõn belül?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Hello!

Visszább pár hozzászólással, volt egy utalás (két kulacs kell) amibõl azt gondolom a frissítés nem tökéletes. Lehet ezt kicsit részletezni?

Köszi!

A két kulacs tavaly jól jött volna az említett 1000m szintet tartalmazó mászásnál. Lent volt frissítõpont és utána nem a csúcson, hanem csak a hegy túloldalán. Máshol nem volt gond a kiszáradással, de nekem azon a hegyen összejött a görcs és egy enyhébb napszúrás is.
Ha olyan idõ lesz mint tavaly, akkor az a hegy 1,5 óra mászás a tûzõ napon, erre kell készülni.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Én Camelbak-el mentem, nekem folyadék gondom nem volt a százason. Az 1000m-es mászás elég kitett helyen megy, és csak a tetején van itatópont, de szerintem elég volt az ellátás. Kaptunk egy szórólapot melyik energiazselét, csokit mikor kell megenni, ez nagyon sokat segített nekem.
Még egy fontos pozitívum: Tavaly autómatikusan kaptunk a rajtszámhoz egy vízhatlan lekicsinyített szinttérképet, az tartotta bennem a lelket.

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Hello!

Visszább pár hozzászólással, volt egy utalás (két kulacs kell) amibõl azt gondolom a frissítés nem tökéletes. Lehet ezt kicsit részletezni?

Köszi!

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

De ezek szerintem elenyészõ részei a pályának az elsõ meredek kaptató is elég sáros volt tavaly. Emlékszem én is arra Gosau utáni füves részre a vége felé, az tényleg elég rodeó volt. ;-) De Enté jobban megy lefele mint én, nem lesz gondja ezekkel.

Arra a részre gondolsz, ahol két dózeros rész közt volt kb. fél km átvezetõ rész? :D Ott szerintem csak az élmezõny nem tolta, az átlag ember ott sokkal hamarabb feladja és tolásba kezd, onnantól kezdve el sem fér az aki esetleg megpróbálná kitekerni. Még tolni sem tudnak normálisan, mindenki csak totyog.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
De ezek szerintem elenyészõ részei a pályának az elsõ meredek kaptató is elég sáros volt tavaly. Emlékszem én is arra Gosau utáni füves részre a vége felé, az tényleg elég rodeó volt. ;-) De Enté jobban megy lefele mint én, nem lesz gondja ezekkel.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Szerintem esõben is simán letekerhetõ a táv (én 100-on megyek), csak azt a rövid sáros részt kell átvészelni.

A 110km-es távon ha verseny elõtt esik, akkor az elsõ hegyrõl lefele lesz gond a sárral, ott tavaly letolni is nehéz volt annyira csúszott :D, aztán Ewige Wand után van még egy relatíve keskeny, köves-saras, szûk visszafordítós kanyarokkal tarkított rész, ahol akár le is lehet esni 1 fordulóval lentebb ha olyan szerencsétlenül perecel az illetõ, tavaly erre sajnos volt példa. Ahogy visszaér a pálya az elsõ hurok után Bad Goisernbe, utána 25km "lapos" rész következik, itt is volt tavaly pár rövidebb saras-gyökeres rész, aztán csak a pálya vége felé, mikor ráfolyt a patak a pályára. :) Ezeken kívül dózer és aszfalt végig, de semislick gumival azért nem vállalnám be, az említett pár nyálkásabb részen nem árt ha tart a gumi, és dózeren a kanyarokban is hátráltat a rossz gumi, 2éve Conti Flow-val mentem, de nem 30-35km/h körül már az elsõkerék is csúszott.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás

Röfi, szerintem kimehetnél dolgozni. Akkor kereshetnél fél millát havonta és idõben sem kellene többet dolgoznod. Miért vagy még itthon?
Én megy egyszer lenyomom a 200-at, hogy a témához kapcsolódjak.

Azért oda keménynek kell lenni, ha itt Szilváson másfél órával csúsztál ki a szintidõbõl 110-en, akkor ott 200-on mennyivel fogsz elmaradni? Sajnos nem tudok németül, amúgy már rég léceltem volna....

Szerintem esõben is simán letekerhetõ a táv (én 100-on megyek), csak azt a rövid sáros részt kell átvészelni.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Az a srác nem, aki lenyomta gázló 90et majd 130at egymás után? Talán Henger, nem vagyok biztos a névben..

Én voltam az a galád :)
Azért teljesen más 220-at menni olyan terepen, ami végig nagytányéros, szemben a hegyi 200-al. Ha 10 óra volt a Gázló, óvatos becsléssel 12 óra nekem reális cél, ebben benne van 1-2 defekt is, és a sár nem hátráltat. Ez talán segít nektek, kalkulálni az idõvel, erõbeosztással és frissítõkkel. A lényeg, hogy lazán kell menni, a verseny kb. 6. órától kezdõdik.

Idén (is) kihagyom.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Nem tudja valaki, hogy hány nappal elõtte lehet a sportpályán sátorozni? Tavaly pénteken mentünk, idén jó lenne szerdán, vagy csütörtökön, de nem tudjuk, honnantól lehetne ott kempingezni...

Egyébként én úgy értelmeztem, hogy a célban, ha leadjuk a chipet, akkor ott kapunk érte póló bónt, amiért gondolom pólót...

"Idõmérés
Az idõmérés "Sport Timing" aktív-transponderrel (chip) zajlik, mely a kezdõ csomagban található. Idén elsõ alkalommal nincs kaució. A chip kizárólag a Salzkammergut Trophyra van aktiválva. Más maratonokon nem használható. A chipet a résztvevõk a célban adják le, melyért Trophy póló bont kapnak. Aki a versenyzést korábban abbahagyja, a transzpondert a Stephaneumban vagy a célnál felállított információs pultnál adja le.

Amennyiben a versenyzõ elmulasztja a chip visszaszolgáltatását, 60,- Euro fizetésére kötelezzük!"

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Köszi, de bõven ráérsz még írni, ebbõl úgyis csak jövõre lehet valami.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Hol vannak a buktatók, mire kell figyelni, milyen idõ van reggel és este?

Az idõ az a pillanatnyi idõjárás függvénye is. Reggel 5kor azért még hûvös van, párás-nyirkos, fázós ízületek esetén térd/karmelegítõ ajánlott, este felé ilyen probléma nincs, de jobb nem kicentizni a 16órás limitidõt.

Hurka kolléga írt egy összefoglalót, hogy mire kell figyelni. Keress vissza.

Öcsémtõl pulzussal kapcsolatban nem tudok nyilatkozni mert nem volt hajlandó mérni az órája, így érzésre nyomta. Az elsõ limitpontra kell szerintem a leginkább figyelni, én azt mondanám, hogy ha az elsõ kör megvan erõs túratempóban limitidõ alatt, akkor okosan tekerve nem lesz gond a teljesítéssel. A második körre mindenképp érdemes tartalékolni, ott van egyben 1000m szint mászás, a mostani pályának szerintem az a legkeményebb része. (A második kör megyegyezik a mostani 110km-es táv pályájával, lehet jönni gyakorolni. :)) A 2kulacs kell, és érdemes minél több helyre leszervezni valamiféle frissítést. Ha megtudok még valamit, akkor írok.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Nálunk a családban van, mit tudakoljak meg?

Hol vannak a buktatók, mire kell figyelni, milyen idõ van reggel és este?

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Az a srác nem, aki lenyomta gázló 90et majd 130at egymás után? Talán Henger, nem vagyok biztos a névben..

Henger még nem nyomta le a 200-at, bár azt csiripelték a madarak, hogy neki is tervbe van véve. :)

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Nálunk a családban van, mit tudakoljak meg?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Van itt valaki aki már végigment a 200-on?

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Drága Proha és a többiek!

A vita ebben a topikban véget ért.
"In idem flumen bis non descendimus"

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Röfi, szerintem kimehetnél dolgozni. Akkor kereshetnél fél millát havonta és idõben sem kellene többet dolgoznod. Miért vagy még itthon?
Én megy egyszer lenyomom a 200-at, hogy a témához kapcsolódjak.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Szerintem ezt a rinyálást máshol kellene folytatni, elvileg itt a trophy a lényeg, nem az hogy mennyi a nevezés és mit adnak, itthon meg jajjdeszarahelyzet és kevés pénzért örüljünk a semminek is...

Bár nem én vagyok a moderátor.