Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

kösz a helpet:)

Tigris, nekem nem az a pár gramm plusz számít, hanem a $, de amúgy igazad van. na de akkor is áll a kérdés, hogy milyen jófajta tárcsás agyat tudtok ajánlani olyan emberibb áron, aztán max akkor majd nyár végén veszem meg, úgyse leszek itthon most 3 hétig..Xtbõl van 6csavaros vagy csak centerlock? novatech tárcsás agy az jó?

VV, akkor te mit ajánlasz, milyen felni legyen?

xt-bõl van 6 csavaros. én azt venném mert akkor nem vagy kötve a shimano tárcsához.....xt agy árában én nem tudok jobbat, de biztos van.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
kösz a helpet:)

Tigris, nekem nem az a pár gramm plusz számít, hanem a $, de amúgy igazad van. na de akkor is áll a kérdés, hogy milyen jófajta tárcsás agyat tudtok ajánlani olyan emberibb áron, aztán max akkor majd nyár végén veszem meg, úgyse leszek itthon most 3 hétig..Xtbõl van 6csavaros vagy csak centerlock? novatech tárcsás agy az jó?

VV, akkor te mit ajánlasz, milyen felni legyen?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

V-fékes CC-bicóba kell kerék, valszeg Sun MACH IV felni lesz, én vagyok 57-60 kg (attól függ, hogy ettem e vagy sem:D), CC-zek, lefele szeretem agresszíven küldeni neki.a felni bírni fogja?..és mifajta küllõk legyenek a kerékben? és kétféle agy jött számításba, lehet, hogy tudok szerezni olcsón XT-ket, ha nem, akkor marad a novatec. (vfékes agyak, tehát nem tárcsás, de iparis:D) melyiknek mi az elõnye és mi a hátránya?

A rendesen megküldött meneteket nem nagyon tolerálja a MachIV. Hamar összeszedi a nyolcast.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

V-fékes CC-bicóba kell kerék, valszeg Sun MACH IV felni lesz, én vagyok 57-60 kg (attól függ, hogy ettem e vagy sem:D), CC-zek, lefele szeretem agresszíven küldeni neki.a felni bírni fogja?..és mifajta küllõk legyenek a kerékben? és kétféle agy jött számításba, lehet, hogy tudok szerezni olcsón XT-ket, ha nem, akkor marad a novatec. (vfékes agyak, tehát nem tárcsás, de iparis:D) melyiknek mi az elõnye és mi a hátránya?

én a helyedben félreteném azt a pár gramm plussztól való írtózást, és tárcsás agyakkal fûzetném.....mert soha nem lehet tudni...és akkor nem kell új agyakkal újra fûzetni.....én a 90+omhoz 2-1,8 as DT vel szoktam fûzetni, és bírja, szal azt sztem nyugodtan bepróbálhatod....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

warpig

warpig

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Harckocsik.
Azért is volt meglepõ a Testbike mert a Novatech elsõ agyam puhán futott mint a vaj és egy lovagi páncélba öltöztetett német balerina törékenységét sugalta :)
Gondoltam érdeklõdöm egy picit és lõn.
mégegyszer páncélosok ...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a "vastagtengelyes" novatec az egyik legjobb agy szvsz.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Ha a boltban, ahol vásárolni akarsz, nincs vastag tengelyes Novatec, akkor várnod kell, mert a Neuzer-nél sincs. Amit a "Testbike-on" írtak baromság. Így egyszerûen. Aki írta, az vezessen tehenet, de láncon, mert még elhagyná.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
én nem hallottam ilyen problémáról, és elég sokan használnak novatec agyat szal nem hinném h gond van vele.
a tesbike meg nem túl megbízható forrás szerintem, mert sokan csak olyan cuccokhoz írnak amirõl csak álmodnak, és különféle rémhíreket keltenek róluk.
meg amúgy is, minden átesik valamiféle minõségellenõrzésen ami kikerül forgalomba (jó kivéve a kínai t gizdaságos cuccok de az semmi v annál is rosszabb).

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
hát lehet benne cserélni az tuti,beviszed a boltba és adnak csapágyat...

nedd a novát nyugodtn,nem lesz annak baja,test bájkot meg akkor nézz ha szomorú vagy,fölvidít tuti

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

warpig

warpig

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Szevasztok ti kik oly járatosak vagytok a tudományokban :)
Üdv.
Hátra be szeretnék szerezni egy tárcsás agyat a régi helyett és ezért némi elõ közvéleménykutatást tartanék: XC-getek, de azért szeretem megengedni a gépet a köveken, gyökereken is. Elõre fûzettem egy vastag tengelyes 32 es Novatech agyat egy Sunrims DS2-XC felnivel, pöpec gurul mint az álom és kelllemesen merev (nem vagyok gramm mániás és utálok menetközben szerelni, szóval inkább plusz fél kiló de 100 % megbízhatóság). Hátra ugyancsak a vastag tengelyes Novatechet néztem ki ugyanezzel a felnivel (olyan 72 kg vagyok és ha köves akkor megyek mint a vad malac :) szóval némi véleményezést kérnék a dologról.
A Testbike-on valami olyasmit írogattak, hogy a Novatechnek lelazul a gyorszára és néha kiesik a kerék(és mivel az egyben a tengely, kissé problémás lehet cserélni a gyorszárat) mivel 3 a éves volt a hozzászólás, gondoltam itt is körbeszagolgatok. Nem tudom, hogy azóta megoldották e a dolgot. Nekem semmi bajom az elsõ kerékkel. Nem tudom, hogy ti mit hallottatok errõl.
Csá és röff :)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Mélyhornyú golyóscsapágyak közül 3-4e ft a legdrágább (C3/C4 illesztés) kategória.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem minden skf csapagy 3ezer. vagy 4ezres is :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
ami meg 6ezres agy abban van a "vankínaiutángyártottcsapágyunkis500forintért". vagy kérsz skf-et 3000-ért? ;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
novatecben cserelheto. meg van ra is van am irva a csapagyra hogy mi a meret. skf bolt, es hajra.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ja és az agyak nagy részében hiába van ipari, nem cserélhetõ, mert nem szabvány.. innentõl kezdve:)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
6000?? LOL

Annyibol mar majdnem komplett agyat kapsz.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
mivel iparis cserélj benne csapágyat,ha jót veszel még ugy is 6000böl megúszod...

hát ezekkel az agyakkal én is fûznék kereket..

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
szép agyak :D
amúgy általában ha egyenes a tárcsa, (ami ritkán van, mert mindig elhajlik pedig nem is verem oda semmihez...) akkor tényleg csak kanyarban v sprintnél csinálja.
ezek szerint nincs gáz

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
kicsit mindig cincog a tarcsa. kanyarodaskor leginkabb. persze az mas kerdes hogy az a "kicsit" az mennyire kicsit ;)

fuztem kereket. ez volt a kiindulasi pont

RAUH-Welt
B E G R I F F