Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

"...mint a nyúl, bátran elfutott.":)
Ha valamit felvetsz/állítasz, alá is támasztod, majd az elsõ rizikósabb hozzászólásra megfutamodsz, hiteltelenné teszi a véleményed. Arról nem is beszélve, hogy most nem arról volt szó, hogy gyári szerelésû, vagy szervízben/otthon összerakott a kerék.

Ehh. Ja, fûzze össze az ember a kereket _alu_ 2-1.5-2 küllõkkel. Mer' a Mavic is _hasonlóan_ csinálja. Jólesz biztos.
A gyári kerekeket semmilyen szempontból nem lehet összehasonlítani a kézzel fûzöttel, Te mégis azt tetted.
Amúgy amiket mondtam, nem én találtam ki hanem viszonylag hiteles forrásokból szedtem. Kivéve a súlyspórolást, mert azt mindenki belátja hogy óriási súlynyereség abból nem lesz.
Inkább hiteltelennek látszódjak mint akadékoskodónak.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
nekem spec volt radiálisan fûzõtt , -mikor még nem volt rendes fékem :)- 2/1,8/2-es küllõkkel alu nipszlikkel , rögzitõ nélkül, akkor is voltam 90 kiló, nem volt semmi baja a keréknek.

Delma Te meg ne azt mond globál hogy az összes konuszos ilyen szar - bár a csapágyas híve vagyok magam is- csak a deore és attól lefelé. azért egy xt meg xtr kissé más kategória pedig azokban sincs csapágy. nem akarom megint az én idõmben kezdetût :) de kb 3-4000 km-t mentem egy pár lx aggyal télen nyáron sárban, egyszer nem volt szétszedve....ja soha nem voltam híres az eszeveszett karbntartás mániámról.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
De én dagadt vagyok.... (kb.88-85 kg).

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
nekem lassan 5 éves lesz az országútimban a kerék. elöl radiális, hátul félradiális fûzésû. kapott már rengeteget, de semmi elváltozást nem látok rajta, pedig ha valamivel szemben igénytelen vagyok, akkor ez az.

elvileg a radiális kerék vertikálisan merevebb, a keresztes fûzésû meg horizontálisan...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
A radiális fûzés szerintem sem túl jó. Nekem az országútimban az elsõ kerék van radiálba fûzve (kb. 20 éves szingós mavic felni, B+ országúti agy, Sapim 2 mm-es küllõk, réz anyák). Sajnos nem menetrögzítõztem a küllõkét, és így valóban rendszeresen kitekerednek a nipplik. Eddig 4000 km-t mentem vele, és 5 küllõm tört el, a küllõ fejénél.

Radiális szerintem is csak spec. esetben: gyári kerékszett, vagy menetrögzítõs anyák, nagyon kiegyenlített küllõfeszeség mellett érdemes.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
"...mint a nyúl, bátran elfutott.":)
Ha valamit felvetsz/állítasz, alá is támasztod, majd az elsõ rizikósabb hozzászólásra megfutamodsz, hiteltelenné teszi a véleményed. Arról nem is beszélve, hogy most nem arról volt szó, hogy gyári szerelésû, vagy szervízben/otthon összerakott a kerék.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Azért a gyárilag épített kerék az nem kicsit más tészta, de nem akarok vitatkozni.
Bár mégis azt teszem. Na mostmár mindegy...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Majd tolmácsold a Mavic és a DT mérnökeinek is ezeket az infókat!:)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Tudom. Ennek ellenére így van :D

Mérésekkel bizonyították h. elhanyagolható a merevség-különbség a radiális és a 3 kereszt között. Azt meg bárki kiszámolhatja hogy mennyivel rövidebb a küllõk hossza. kb 3/4 küllõhossz, ami 1.8-1.5-2 vagy bármilyen húzott küllõnél nagyon kevés súlynyereség. Negatívum h. tárcsával nem használható és könnyebben kitekeredik a nipli. Szóval...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
5e körül már van sztem bikepositive iparis agy amivel semm gond..

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Én sem azt mondtam h. nem mehet. Csak hogy értelme nincs ;)

Ezzel a kijelentéssel sokan vitába szálnának.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

dehogy kell szétszedni.

én ha lemosom (nem nagynyomásuval és csak lazán:)) akkor a hátsó agy szabadonfutó felöli oldalábol folyik ki a víz. azon az oldalon nemvalami jók a tömítések. a másik oldal jó és elöl is mûködik. én kb 400-600 kmenként szoktam szétszedni.
eddig 3000 km-tert mentem ezzel a kerékszettel. 2000-nél lett cserélve a hátsóban kónusz és csapágy. kazetatestet is kellene cserélni csak az annyiba kerül mint egy új agy...

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

elölre mehet radiálisan.

Én sem azt mondtam h. nem mehet. Csak hogy értelme nincs ;)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

bringamosás,esõs bringázás után szét kell szeni (a hátsót mindenképp) bezsírozni mindent. vegyél inkább egy iparisat kicsit drágább,nehezebb is valamennyivel de igyénytelen és tovább is bírja
...

a kónuszos rendszer annak éri meg aki országúton teker nagyrészt.

dehogy kell szétszedni.

az vesz kónuszos agyat, aki finomabb, lágyabb kerékfutást akar.

a többivel egyetértek

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

8 000 -9 000Ft értékben(nincs benne a füzetés)milyen hátsó kereket ajánlotok?
Én ezt találtam: Mach1 210 felni, Shimano Deore FH-M530 agy.Szerintetek ez milyen?küllö gondolom olyan 500-1000 Ft lehet nem?Hátsókerékhez a 36os a jobb vagy a 32 es?
Bocsi a sok kérdésért.Válaszokat elõre is köszi

a deore kezdõknek felejtõs. nekem is mach1 210-es van deore 510-es aggyal elöl (az 510 u. az mint az 530 az 30-as)
a felni jó, az agy egy agyrém (az elsõ még tûrhetõ lenne de a hátsó vrr:s)

elég nagy türelem kell a kónuszos agyak beállításához. nekem egy pécsi mester azt mondta egyszer hogy inkább kicsit kotyogjon és majd a gyorszár összehúzza a rendszert. ez alapján raktam össze ma is.
bringamosás,esõs bringázás után szét kell szeni (a hátsót mindenképp) bezsírozni mindent. vegyél inkább egy iparisat kicsit drágább,nehezebb is valamennyivel de igyénytelen és tovább is bírja

alapjábavéve nincs baj a shimano kónuszus rendszerével, csak sokat kell vele foglalkozni. a kónuszos rendszer annak éri meg aki országúton teker nagyrészt.

én személy szerint megbántam hogy kónuszos deore-t vettem elõre-hátra (olcsó volt és gondoltam shimano jó lessz) ennyibõl vehettem volna iparist de nem gondoltam erre. sebaj nyárig kibírja akkor majd fûzetek egy pár iparist

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
Vegyél DT-küllõt az 1620ft ha 36 kell.
Mindegy hogy 32 vagy 36.
Agyat inkább néznék novatecet ebben az árkategóriában.
De ha tetszik a Deore csináld.
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

P.Tomi

P.Tomi

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
8 000 -9 000Ft értékben(nincs benne a füzetés)milyen hátsó kereket ajánlotok?

Én ezt találtam: Mach1 210 felni, Shimano Deore FH-M530 agy.Szerintetek ez milyen?küllö gondolom olyan 500-1000 Ft lehet nem?Hátsókerékhez a 36os a jobb vagy a 32 es?

Bocsi a sok kérdésért.Válaszokat elõre is köszi

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Radiál? De minek? OMG Elöl-hátul 3 kereszt azt' csókolom.

elölre mehet radiálisan.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

Alu niplivel!
A Ufo 1 szezon.......
Elõre radiál, hátul 2-3x szerintem.

Aluval.
De az UFO nagyon nem egy szezon, tapasztalat. Persze versenyes kerék volt.
Radiál? De minek? OMG Elöl-hátul 3 kereszt azt' csókolom.

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
A DX jelenleg BMX cross felhasználási területre van ajánlva.
Szerintem minõségben xtr ,ára szerint még inkább...
Ha régi agy és karban volt tartva akkor jó.
Ha a piros akkor LX szintû lehet ha nem így van majd cáfolják....
Szóval nem szar. :)
Aludjál inkább! :D
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers: