Jelentkezz be Regisztrálj

Keréképítés
Írta 2008. május 07. - 20:46

Az egyik boltban találtam egy B+ Travelt 8900 ft-ért ha átfûznék a kereket és az ár ennyi maradna, talán megérné ?
Nem ismerem B+-ot még kevésbé a Travelt.
Vagy maradjak az eredeti tervnél és vegyek a neten egy XT-ét azt úgy szereléssel egyût 11000 Ft-ból megúsznám. Attól félek a racsni sokba kerülne és nem tudom mire hoznák meg. Addig meg gyalogolhatok.
Írta 2008. május 07. - 20:37

A küllõanya melyik végén?Hm... egyik oldalnál pici klilástzik amenetbõl, de kb 1,5mm; szal elvileg az még nem rövid.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2008. május 07. - 20:35

Írta 2008. május 07. - 20:33

Írta 2008. május 07. - 19:45

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. május 07. - 19:35

shimano agyhoz lehet venni komplett kazettatestet. nem tul draga. csak szet kell kapni az egeszet. ki kell venni a golyokat, meg a tengelyt, es be kell nyulni egy 10-es imbusszal. aztan letekerni. fel az ujat, vissza a tengely meg a konuszok, sok zsir, es kesz is vagy.
ha van eleg szerszamod akkor megeri megjatszani. De ha boltban akarod csinaltatni akkor anyag plusz munkadij mar lehet hogy huzos lesz, akkor mar inkabb elgondolkodnek egy ugy hatsoagyon.
dino: igy ranezesre ez a CrossTrail eleg jonak tunik. a 75 kilo meg nem is szamit tulsulyos kategorianak, szerintem nyugodtan megveheted.
Csak racsnit hol lehet rendelni, mert nem találok a netten sehol.
Nálunk a boltok sajnos drágák és nem is favorizálják az egyszerû megoldásokat.
Épp ma ajánlottak a problémámra 30 000 Ft-ért egy használt XTR hátsó agyat.
Nem tudom, minek néznek.
Írta 2008. május 07. - 19:08

de rövid, nem is kicsit. legalább 2-3 mm-rel hosszabb küllõ kell.Hm... egyik oldalnál pici klilástzik amenetbõl, de kb 1,5mm; szal elvileg az még nem rövid.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. május 07. - 19:00

Írta 2008. május 07. - 18:56

Nem lehet, hogy rövid lett a küllõd és azért törik az anya?
Hm... egyik oldalnál pici klilástzik amenetbõl, de kb 1,5mm; szal elvileg az még nem rövid.
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2008. május 07. - 17:18

de azt gondolom hogy jobb lesz mint a jelenlegi kerekeid, meg ha meg is csinaltatod oket.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. május 07. - 16:57

Írta 2008. május 07. - 16:55

Írta 2008. május 07. - 16:49

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. május 07. - 16:31

Egy utolsó kérdés:
Az ok amiért le akarom cserélni a jelenlegi kerekeimet (HB-M585, XM317, DT Champion), hogy beállt a hátsó racsni...mivel nagyon tetszik a mavic crosstrail, gondolkodtam rajta, hogy le kellene cserélnem, ha már úgy is bekrepált.
Viszont, súlyban nem sok különbség van...hozzáértõk, meg tudjátok mondani, mennyivel jobb a crosstrail mint egy LX-mavic317 kerék?
Köszönöm, DiNo
Írta 2008. május 07. - 15:55

A cl-es agyakkal is tudod használni a tárcsáidat adapterrel......Sziasztok !
Ismét egy kis segítséget szeretnék kérni :
Az eredeti elképzelés szerint a majdani kerékben 2008-as XT agyak lennének.
Ezek az agyak valamelyik online bolt szerint párban 641gramm/19700 Ft.
Természetesen ehhez jön még a 2 db CenterLock-os féktárcsa ára.
Ha viszont B+ Helium agyakat veszünk alapul akkor párban 455g/29000 Ft, és itt nem kell a meglévõ féktárcsákat lecserélni.
A kérdés, hogy van-e valami érezhetõ különbség a két agy között ?
(Azon kívül, hogy az egyik ipari csapágyas a másik nem. Az egyik shimano a másik nem).
Köszönöm
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2008. május 07. - 15:53

de ha erre gondolsz, ez vadonás új, és ennyiért elég jó vétel. de 65-re simán lealkudható szerintem.
(apróbetûs megjegyzés: a hölgy csapattársam, megbízható ember. nem lesz gond azzal a kerékkel, ha megveszed)
Írta 2008. május 07. - 15:50

Írta 2008. május 07. - 15:43

dino: igy ranezesre ez a CrossTrail eleg jonak tunik. a 75 kilo meg nem is szamit tulsulyos kategorianak, szerintem nyugodtan megveheted.
mennyi a reális ára szerintetek ha használt, de jó állapotú? KÖszönöm, DiNo (boltban 95E)
Írta 2008. május 07. - 14:02

Szevasztok
Szétment a hátsóagy racsnim elõször csak megy megugrott most, meg már alig akar megakadni.
Szétszedtem és a racsni belsején a bordák igen csak viseletesek ott ahol a kalapács hozzá ért összegyûrõdött az anyag.
Azt kérdezném érdemes (lehet) –e venni csak bordát és kalapácsot valahol vagy teljesen reménytelen szerezni alkatrész hozzá. (Alivio agy)
Ha esetleg újat kell venni egy B+ Travelt (ipari) néztem ki vagy egy XT 08-ast V fékhez kellene.
De nem tudom az ipari csapágy jobb vagy rosszabb választás XT-ét szeretem volna de a Travel kézben fogva igen meggyõzõ volt.
Elõre kösz a segítséget.
shimano agyhoz lehet venni komplett kazettatestet. nem tul draga. csak szet kell kapni az egeszet. ki kell venni a golyokat, meg a tengelyt, es be kell nyulni egy 10-es imbusszal. aztan letekerni. fel az ujat, vissza a tengely meg a konuszok, sok zsir, es kesz is vagy.
ha van eleg szerszamod akkor megeri megjatszani. De ha boltban akarod csinaltatni akkor anyag plusz munkadij mar lehet hogy huzos lesz, akkor mar inkabb elgondolkodnek egy ugy hatsoagyon.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. május 07. - 13:50