Jelentkezz be Regisztrálj

Keréképítés
Írta 2008. november 12. - 14:05

Írta 2008. november 12. - 12:23

Írta 2008. november 12. - 11:52

Mivel ez az õszi beruházás eléggé padlóra tett, a lent említett gondomat a lehetõ legkevesebb beruházással kellene megoldanom. Komplett kerékrõl/ kerekekrõl most semmi esetre sem lehet szó. Valszeg nem párban fogok felnit venni, hiszen az elsõ kerekemnek semmi baja. (Bár nyilván hülyén néznek majd ki a felemás felnik.)
A Tigga által javasolt Mavic felni megvásárlásával már megbarátkoztam. (A Kulámon is Mavic van, igaz másik modell, de soha nem volt vele semmi gondom.) Az érdekelne, hogy csupán a felni cseréje orvosolni fogja-e a problémát? Mert akkor a küllõket nem cserélném. Vagy más formában a kérdés: A lent részletezett jelenségnek melyik alkatrész lehet a legvalószínûbb oka? A felni, vagy inkább a küllõ?
Mert ha megveszem a Mavic-ot, kifizetem az átfûzést az eredeti DT küllõkkel, és még mindig centríroznom kell bringázás helyett, hát akkor nagy sebességgel a falnak tekerek!:wallbange
Tam: A Loctite-al kizárom a további centrírozás lehetõségét? Vagy azért akkorát nem fog, hogy a küllõkulcsnak ne engedne késõbb? És honnét illene cseppentenem? A küllõanya vagy a küllõ felõl?
Írta 2008. november 11. - 22:50

Jankó! Sun DS2 felni, kettes DT, és egy noname iparis tárcsás agy, BB7 160-as tárcsával. Ugyanez. Kézzel tekergettem egy küllõanyát, többi is laza volt. E! Viszem vissza boltba, én nem tökölök vele...
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2008. november 11. - 22:33

Írta 2008. november 11. - 19:54

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. november 11. - 19:40

mavic xc 717, xt vagy nova disc light agy, 2 es mach1 küllõk. mindez rendesen összerakva.Én meg így jártam:
Megvettem életem elsõ fully-ját, de nem felhõtlen az öröm. Az elsõ bevetés után a hátsó kerék küllõi annyira lelazultak (jellemzõen a tárcsa oldalán), hogy a küllõanyákat kézzel lehetett tekergetni. (Elõször azt hittem, hogy ez a "folyékony" érzés ott hátul a fully velejárója...)
Sebaj, gondoltam. Elsõ használat után elõfordul néhány keréknél. Ki lesz centrírozva, és kész. Konáék csak nem adnak szart ennyiért. Hát ebbõl csak a centrír jött be. Tisztességesen meg lett csinálva a kerék. Használtam egy keveset, aztán ma ismét közelebbrõl szemügyre vettük a szervizben. Nagyjából 2 cm-es (!!!) oldalirányú kimozgásokat konstatáltunk. Ha V-fékes lett volna, már rég nem forog el...
Az pedig nem sirály, hogy minden bringázás után szét kelljen kapnom és centríroztatnom a kereket! Mi lehet a gond? Sun felnik, DT küllõk, kb. 86 kg-os testsúly. Nem vagyok ugribugris bringás, még a bunny-t sem mûvelem, de lejtõn azért meg szoktam ereszteni... (Azért ez férjen már bele!) Eddig még egyetlen bringán sem volt ilyen gondom.
Új felnit vegyek? De milyent? Vagy a küllõkkel/ anyákkal lehet a gond? Mit javasoltok? (Azon kívül, hogy töröljem ki a konás háttérképet a telefonomról...:lol1:)
kösz
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. november 11. - 19:36

Megvettem életem elsõ fully-ját, de nem felhõtlen az öröm. Az elsõ bevetés után a hátsó kerék küllõi annyira lelazultak (jellemzõen a tárcsa oldalán), hogy a küllõanyákat kézzel lehetett tekergetni. (Elõször azt hittem, hogy ez a "folyékony" érzés ott hátul a fully velejárója...

Sebaj, gondoltam. Elsõ használat után elõfordul néhány keréknél. Ki lesz centrírozva, és kész. Konáék csak nem adnak szart ennyiért. Hát ebbõl csak a centrír jött be. Tisztességesen meg lett csinálva a kerék. Használtam egy keveset, aztán ma ismét közelebbrõl szemügyre vettük a szervizben. Nagyjából 2 cm-es (!!!) oldalirányú kimozgásokat konstatáltunk. Ha V-fékes lett volna, már rég nem forog el...
Az pedig nem sirály, hogy minden bringázás után szét kelljen kapnom és centríroztatnom a kereket! Mi lehet a gond? Sun felnik, DT küllõk, kb. 86 kg-os testsúly. Nem vagyok ugribugris bringás, még a bunny-t sem mûvelem, de lejtõn azért meg szoktam ereszteni... (Azért ez férjen már bele!) Eddig még egyetlen bringán sem volt ilyen gondom.
Új felnit vegyek? De milyent? Vagy a küllõkkel/ anyákkal lehet a gond? Mit javasoltok? (Azon kívül, hogy töröljem ki a konás háttérképet a telefonomról...:lol1:)
kösz
Írta 2008. november 11. - 17:51

Átfûzettem a hátsó kerekemet mert igazán megérdemelt már egy Novatech agyat és amikor betettem a gépbe akkor tûnt fel, hogy a gyorszár csõtengelye ha tökéletesen a helyén áll a papucsban akkor a felni nem középen "áll".......Kvázi nem fekszik fel a neki kialakított helyre. A váz új ezért feltételezem nem az van elk**va...
Ötlet?
Elõre is köszi:)
Nah, kis tanmese...

Megoldódott...mert ugye mindíg a user az idióta:) Ma délelõtt, amint minden mérgem elszállt nekiláttam kiszedni a kereket...így legalább végre észrevettem, hogy a jobb oldali papucsban kb. 0,3 mm festék miatt nem csúszott a helyére a csõtengely ezért nyilván a korábban ecsetelt jelenség volt tapasztalható. Kis erõhatás és minden a helyén, kerék tökéletes. Én meg oltárt emeltem Zsoltinak (ugye, Camping Joe:)

Írta 2008. november 11. - 17:30

inkább 52cm volt peremtõl peremig.
én lennék béna és mérni sem tudok vagy létezik az hogy az átméröje a felninek egyáltalán nem 60cm azaz 24 col hanem inkább 52cm azaz 20 col?
valaki magyarázza már el menekm hogy a 24 col hogy értendõ

Írta 2008. november 10. - 21:03

Vidd vissza Zsoltinak, mondd meg, fûzze arrébb.
Ha hamarabb mész, akkor meg Pádár Tomi üdvözli.

Írta 2008. november 10. - 20:54

Ha hamarabb mész, akkor meg Pádár Tomi üdvözli.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2008. november 10. - 19:19

nincs ebbõl semmi gond, félre kell húzatni majd a felnit, oszt' kész
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2008. november 10. - 19:13

Írta 2008. november 10. - 19:11

Ötlet?
Elõre is köszi:)
Írta 2008. november 10. - 16:00

Írta 2008. november 10. - 13:34

melyik saint nem kapható? merthogy van ám 135-ös csavaros a nagykerben. FHM8101 triálosok nál elöfordul ilyen agy csak hogy a náthád is meglegyen még idén
2 saint sehol sem kaphato 36 lyukas felállásban és 3 évet nem lenne szerencsés várni egy agyra

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. november 10. - 11:46

Írta 2008. november 10. - 09:08

Írta 2008. november 09. - 17:26