Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Ma ilyen tallózós napom van:
ez is jó régóta fent van,pedig nem rossz az ár.Hátha valaki...

http://piacter.bikem...=186490&cat=all

A hirdetés már nincs az adatbázisban. Ha meghosszabbítani szeretted volna legközelebb legyél gyorsabb...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Ma ilyen tallózós napom van:
ez is jó régóta fent van,pedig nem rossz az ár.Hátha valaki...

http://piacter.bikem...=186490&cat=all

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Padka

tom_sawyer

tom_sawyer

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Nos Én a bringát munkába járásra használom. Durvulásnak padkáról való leugratást nevezném.
Az agyház tört el talán pont egy padka után. Igazából padkára mentem fel és utána nem akart menni a gép. A kerék be volt fordulva az agyház el volt törve a golyók pedig elkezdtek potyogni.
Egyébként gyári gepida agy (hátsó) volt.

Árban a konásandrás által belinkelt Novatec agy jöhetne szóba, vagy Ez!

Padkák javítva ;)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

AGA
de vannak a régebbi fogsorok, amik még menetesek. azokra gondolt koca, hogy azok nem mennek fel a deore stb. agyakra

Ez igaz, de addigra megköszönte (tehát kazettás) és visszakérdezett ;)

Dicsvics deore az olyan trabant/régi merci..
alivio tengelyt anno hetente törtem..
akkor már novatech, más úgysincs..

Ride everywhere.

.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
a deore az alivio felett van.
alternatívaként a novatec háza táján érdemes szétnézni.
úgy sejtem, kicsit durvulósan használod a bringát. lehet érdeme lenne ipari csapágyas agyat választanod, igaz drágább, de valószínûleg többet is kibír!
példaként ez itt: http://ebike.hu/term...so/v-fekes/777/

AGA
de vannak a régebbi fogsorok, amik még menetesek. azokra gondolt koca, hogy azok nem mennek fel a deore stb. agyakra

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

igen ha a 7es sorod már kazettás, nem a régi menetes akkor rá tudod tenni a deore vagy alivio agyra. (max egy hézagolót fel kell tolni.)

Nekem xt-s agyon vab 7-es sor, hézagolóval.. Bármilyen shimanora rá tudod rakni.

A kategória osztás szerint az alivio rosszabb, de a deore szeria tényleg nem egy jó fajta. Ha csa ennyid van rá akkor keresnék más gyártónál is.
Bár nem tudom mennyit szánsz rá, no meg ha az agyház tört el akkor neked ezek gyengék lehetnek. Hogy tört el?

Ride everywhere.

.

tom_sawyer

tom_sawyer

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Kössz a segítséget Koca! Annyit még segítenél, hogy melyik agy jobb ? Deore vagy Alivio ?
Testbike-on a Deore-t mindenki szídja. Vagy valami más hasonló árban ?

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
igen ha a 7es sorod már kazettás, nem a régi menetes akkor rá tudod tenni a deore vagy alivio agyra. (max egy hézagolót fel kell tolni.)

tom_sawyer

tom_sawyer

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. A mostani hátsó kerekem felnijében tojás van az agy pedig eltört.
Így elhatároztam, hogy veszek egy új kereket. Egy Alivio vagy Deore agyra gondoltam és egy Sun DitchWitch felnire.

Van egy 7 seb. fogaskoszorúm. Ha az agy 8/9 sebességes, attól még rá tudom rakni ?
Nem szeretnék új fogaskoszorút és láncot is venni.

Tsipet

Tsipet

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
Off

Számtalan alkalommal elhangzott itt a topicban, hogy radiális fûzés nem ajánlott tárcsafékes kerékhez. Vissza kell olvasni vagy használni a keresõt, hogy megtaláld az érintett postokat.
Alternatíva lehet a Mavic által használt Isopulse technika.

Elnézést, már megint annélkül írtam, hogy használtam volna az eszemet/keresõt.

On

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Hali!

Olvastam valamelyik Bikemagban, hogy a radiális fûzés eredményezi a legmerevebb kereket. Mivel elöl úgyis a teló simítja ki az utat, gondoltam simán lehet ilyet fûzni. (Rob gépében - úgy emlékszem - ilyen kerék van/volt.) Ez mind szép és jó, de azt nem írták, hogy tárcsafékes rendszerrel is mûködik-e a dolog. Mûködik?

Valami hasonló kerék épülne (XT agyak / Sun equalizer 23 felni / Dt comp2-1.8-2 küllõk)
Esetleg használ valaki ilyet, és írna róla pár sort?

Valaki tudja, hogy az XT agyak teste milyen alumínium ötvözetbõl készül?

az már Ralph kereke, de az is csak V-fékel használható.
tárcsához no radiál fûzés.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
tárcsához ne füzd radiálba. esetleg tárcsaoldal 2X, jobb oldal radiálba.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Számtalan alkalommal elhangzott itt a topicban, hogy radiális fûzés nem ajánlott tárcsafékes kerékhez. Vissza kell olvasni vagy használni a keresõt, hogy megtaláld az érintett postokat.
Alternatíva lehet a Mavic által használt Isopulse technika.

Tsipet

Tsipet

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
Hali!

Olvastam valamelyik Bikemagban, hogy a radiális fûzés eredményezi a legmerevebb kereket. Mivel elöl úgyis a teló simítja ki az utat, gondoltam simán lehet ilyet fûzni. (Rob gépében - úgy emlékszem - ilyen kerék van/volt.) Ez mind szép és jó, de azt nem írták, hogy tárcsafékes rendszerrel is mûködik-e a dolog. Mûködik?

Valami hasonló kerék épülne (XT agyak / Sun equalizer 23 felni / Dt comp2-1.8-2 küllõk)
Esetleg használ valaki ilyet, és írna róla pár sort?

Valaki tudja, hogy az XT agyak teste milyen alumínium ötvözetbõl készül?

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Eredetileg 729et szeretnék de sehol nincs raktáron. Ennél a 721nél meg most veszem észre hogy megvan az a v-fék perem ami szerintem vonzza a felütéseket

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ennek a felninek ez az ara. anno D521 neven futott, es a legjobb DH felni volt. nemtom miert irjak oda hogy kozepkategorias, mikor abszolute nem az. ennyi penzert foleg nem. 5ezer forint az talan kozepkategoria.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

bírná....

de ennyért van jobb is

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Õ 60-65 kiló alatt mennyire bírná az erõsebb dh-freeride kiképzést?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
én nem ajánlom a monti fékkart országúti fékkel, a langsteremen egyenes kormány mellé avid fr5 fékkar volt és országúti fék. lecseréltem a fékkart ilyen linkelt BL-R770-re és máris jobb lett az egész. persze segitett az is nyilván, hogy a f*s tektro fékeket BR-R650-re cseréltem.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.