Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

az nem jött át, hogy ezt itt fenn Te mire írtad
én erre az agyra gondoltam:
http://homepage1.nif...IALS/TT-HUB.jpg
nekem ilyenem volt anno. erre mondtam, hogy tuti nincs 10 éves.

erre irtam, hogy 99-03 kozott gyartottak ilyen szinu LX agyat. mivel a 04es mar arany szinu. szal ha ilyened volt akkor az minimum 6, maximum 10 eves volt. :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Sokan triáloznak vele, nem kell aggódni. Nekem a gyorsszár vége tört le egy vasperemre érkezésnél. Amúgy isteni jó.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

ez egy fekete agy ugye? 1000 Ft-ért vettem egy hátsó kereket a lomisoktól, amiben ilyen fekete silent clutch agy van :)
szerintem bírni fogja sokáig, nyugi :)

Szia!

Nem, ezüst színû szerencsére, az jobban is megy a bringához.
Nagyon masszívnak tûnik, szerintem igazad lesz a tartósságával kapcsolatban :)

Üdv

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

1999-2004 kozott gyartottak az M570-es LX szeriat, de csak kezdetekben volt kek szinu, az utolso szeriaja volt az arany. 2005tol meg valtottak, uj tipus, uj szin stb.
...

az nem jött át, hogy ezt itt fenn Te mire írtad
én erre az agyra gondoltam:
http://homepage1.nif...IALS/TT-HUB.jpg
nekem ilyenem volt anno. erre mondtam, hogy tuti nincs 10 éves.

SKöszi az infókat, most vettem egy ilyen rendszerû agyat újonnan, kemény 2.700 HUF volt, a pontos típusa FH-R080 . Átlag MTB felhasználás lesz a sorsa, reméljük jópár évig nyúzhatom majd (nálam többnyire ez a fõ szempont).

ez egy fekete agy ugye? 1000 Ft-ért vettem egy hátsó kereket a lomisoktól, amiben ilyen fekete silent clutch agy van :)
szerintem bírni fogja sokáig, nyugi :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

1999-2004 kozott gyartottak az M570-es LX szeriat, de csak kezdetekben volt kek szinu, az utolso szeriaja volt az arany. 2005tol meg valtottak, uj tipus, uj szin stb.

Sziasztok!

Köszi az infókat, most vettem egy ilyen rendszerû agyat újonnan, kemény 2.700 HUF volt, a pontos típusa FH-R080 . Átlag MTB felhasználás lesz a sorsa, reméljük jópár évig nyúzhatom majd (nálam többnyire ez a fõ szempont).

Üdv

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

de ugy tudtam ilyen agyat a shimano mar vagy 10 eve nem csinal :wtf:

még a türkiz kék LX-es idõbõl is volt, az nem hiszem, hogy már 10 éve lett volna...

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
tavalyra vagy idénre kijött egy megint...
http://bikemarket.hu...eszlet&tid=2878

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Sziasztok!

Mi a véleményetek a Shimano Silent Clutch rendszerû agyakról? Milyen elõnyeik/hátrányaik vannak a hagyományos agyakhoz képest?

Köszi

normal kalapacsos agy sokkal lassabban "fog". a silent clutch-nak szinte zero holtjateka van, szal rarakod a pedalra a labad es ahogy megnyomod, egybol fordul a kerek. normal bringazas mellett ennek tul sok hasznat nem veszed, de a trialosok imadjak, oda fontos.

plusz ugye totalisan hangtalan szabadonfutas kozben is.

negativum hogy nem szerelheto a belseje, ha valami eltorik-kopik benne akkor az egesz beled cserelheted.

de ugy tudtam ilyen agyat a shimano mar vagy 10 eve nem csinal :wtf:

RAUH-Welt
B E G R I F F

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
10 millis átütõst próbáltam már, de 24"-es kerék volt 48 küllõvel valami ugribugri bringában, tehát nem szolgált viszonyítási alapként. Vannak ilyen agyak magyar webshopokban normál áron (32-36 küllõhöz)? Csavaros rögzítés plusz pont, régi emlékek '90-es évekbõl. :'-)

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás

Üdv, egyik bicajunkon esedékes némi fejlesztés, elsõsorban kerekek terén, aztán amint a lehetõségek engedik, teleszkópügyben is. A villa valamelyik 2010-es RS lesz (Recon-Reba-Revelation vonalon), átütõs. Klasszikus probléma: kerék mindenképp elõbb lesz (szükségszerû csere), a mostani teló pedig sima 9 mm QR papucsos (és a két vásárlás közötti idõ sajnos nem pár hét lesz, valamint kerékújrafûzéssel sem szeretnék bajlódni - éljen a komformizmus :| ). Van Novatecnek mindenes agya ( http://ebike.hu/term...tengelyes/1839/ ), és mivel írtátok többször, hogy ezek korrekt cuccok (mármint Novatec), gondoltam ilyesmiben kéne utazni, viszont az ilyen kettõ-az-egyben dolgokban nem vagyok otthon (de ilyen 120-130+ mm út felett már nem szeretnék nudlitengelyt, ezért nemigen játszanak a korábbi modellek). Nézelõdtem itt a topicban csak direkt errõl nem találtam hsz-t. Tehát vélemény/tapasztalat kéne róla. Vagy ha volt róla szó, akkor egy link ahhoz a posthoz. Teljesen meggyõzhetõ vagyok bármelyik irányba ('best buy' / 'no no'). :)
Köszi.

10mmes tengellyel is elég merevséget nyújt,jo agy(gyorszárasként és átütösként is),ameddig nemkell csapágyat cserélni benne...(nekem és az ismerösi körben kb 1 év idötartam...mindenféle felhasználás,stilus mellett)

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
Sziasztok!

Mi a véleményetek a Shimano Silent Clutch rendszerû agyakról? Milyen elõnyeik/hátrányaik vannak a hagyományos agyakhoz képest?

Köszi

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Jaj, nem csak errõl eszembe jutott az. Némiképp analóg story...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Kicsit a misztikum talaja ez már nekem. Valóban sokan tárolján a bringát télen meghatározott helyeken fellógatva. Viszont ha a kerék nem deformálódott el mondjuk egy 100 kilós rider alatt mondjuk 5k terep km-en akkor elgondolkodtató hogy megteszi-e ezt télen a falnak támasztva...

félreértetted. Jani arra kíváncsi, hogy a befûzetlenül álló felnik mennyire fáradékonyak...

Egy furcsa kérdésem lenne. Szerintetek lesz baja egy boltban 4-5 éve álló hegesztett felninek attól, hogy csak ott áll (elöregszik, fárad, stb.)?

off
milyen felnit akarsz?
on

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Kicsit a misztikum talaja ez már nekem. Valóban sokan tárolján a bringát télen meghatározott helyeken fellógatva. Viszont ha a kerék nem deformálódott el mondjuk egy 100 kilós rider alatt mondjuk 5k terep km-en akkor elgondolkodtató hogy megteszi-e ezt télen a falnak támasztva...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
a hegesztett felni biztos nem fog kinyílni...:D
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Szerintem nem... ugyanúgy, ahogy egy váz sem törik el magától ha nincs használva...(mármint ha 5 évig nem használtad, akkor utána van még 5-10 éved vele)

Alu szerintem nem öregszik állásában...

Jó, csak a felni természetes állapota az, hogy be van fûzve. Nem tudom, hogy így mennyire van feszültség alatt. Egyébként azért kérdezem, mert hallottam már olyat, hogy illesztett mavic felnik kinyíltak a boltban, amikor hosszabb ideig lógtak a falon.

A sebesség mindent megold.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Egy furcsa kérdésem lenne. Szerintetek lesz baja egy boltban 4-5 éve álló hegesztett felninek attól, hogy csak ott áll (elöregszik, fárad, stb.)?

Szerintem nem... ugyanúgy, ahogy egy váz sem törik el magától ha nincs használva...(mármint ha 5 évig nem használtad, akkor utána van még 5-10 éved vele)

Alu szerintem nem öregszik állásában...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A sebesség mindent megold.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
A DT XRC 180 kerékszettrõl tudd valaki bõvebb infót? A DT oldalán, a googlival eddig semmit nem találtam. A felni és az agyak tömege érdekelne.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."