Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 hozzászólás
Lehet hogy az ust rendszer nehezebb a hagyományosnál de megvannak az elõnyei is, én mióta bringázok csak belsõ nélküli rendszert használok,ust gumi slime bele és kész,elég tutti biztos utoljára 2007ben volt defektem beleértve edzést, versenyt is.Persze a gumin nem spórolok abból a fullosokat használom.

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Nyáron üzemeltem be a mavic ust felni, conti speed king 2.3 hagyományos külsõ párost belsõ nélkülire defekt stop lötyivel. Versenyszerû helyzetben csak a 24 óráson használtam, egyébként meg túrázok vele. Tök jól mûködik, defektem nem volt, bár sûrûbben kell pumpálni mint a belsõs kerekeimet, de ettõl eltekintve maximálisan elégedett vagyok vele. Oly annyira, hogy a napokban csináltam meg a a nejem bringáján ugyanígy, csak a felni (kerék) xt ust, a gumi meg 2.1-es.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

nem full UST kulsot kell venni, mert az nehez.

felmegoldas kell mint a bontrager fele "tubeless ready" vagy a specialized "2Bliss"

ezek nem olyan nehezek mint anno a 700grammos Nobby Nic, szal lotyi nelkul belsovel is relative ertelmes sulyt lehet beloluk kihozni. vagy beleontod a lotyit es kiveszed a belsot.

és kell nekünk a félmegoldás?
megveszem a normál felnit, ha akarom, akkor belsõvel használom, ha akarom, akkor rádobom a szalagot és töltök bele lötyit. súlyban ez a legnyerõbb

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem full UST kulsot kell venni, mert az nehez.

felmegoldas kell mint a bontrager fele "tubeless ready" vagy a specialized "2Bliss"

ezek nem olyan nehezek mint anno a 700grammos Nobby Nic, szal lotyi nelkul belsovel is relative ertelmes sulyt lehet beloluk kihozni. vagy beleontod a lotyit es kiveszed a belsot.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Nekem ellentétes tapasztalataim vannak. Én 1 évig használtam Stans Notubes rendszert, és gumicserénél mindig öntözgettem át a cuccot. Persze az új gumiba kellett pótolni, de nem 60 grammot...

De meguntam a gumicserebere miatt. Akinek 2-3 kerékszettje/saját szerelõje van, annak jó...

Vagy hagyományos UST rendszer + 60 gramm Stans Notubes. Szinte 100% defektmentesség. Csak ez meg kõnehéz.

Mindenhol csak a kompromisszum... :)

Ja amúgy ezekkel a rendszerekkel nem kompatibilisek a Michlein és a Continental gumik. Mielõtt még valakinek lefordul a felnirõl :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a lotyi atmentese egyik gumibol masikba az nem nagyon mukodik.

kela: ha kell hope irj privit
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Tehát ehhez hagyományos gumi is megfelelõ?

Igen.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

itt ez a szett:
http://www.notubes.c.../products_id/30
12 ezer ft.
benn van a küllõszalag, a tubeless szalag, meg 8 gumira elegendõ lötty.
ennyi löttyöt nem hiszem, hogy elpazarolnál egy év alatt. nem kell mindig kiönteni, ha gumit cserélsz, egy kis ügyességgel átjátszható a másik gumiba.
4500-5000 ft-ért van a nagyobb kiszerelésû lötty, ami 16 gumiba elegendõ.

szerintem az "alap készlet" is kitart 2 évig. de majd aki használja, mond róla tapasztalatot...

és egyelõre nem egyenlõre - abban a szövegkörnyezetben, amiben használtad...

Elnézést a nyelvtani hibámért...

Tehát ehhez hagyományos gumi is megfelelõ?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Ha egy kicsit elterjedtebb(és olcsóbb) lesz nem vitás hogy átalakítom a rendszerem...

itt ez a szett:
http://www.notubes.c.../products_id/30
12 ezer ft.
benn van a küllõszalag, a tubeless szalag, meg 8 gumira elegendõ lötty.
ennyi löttyöt nem hiszem, hogy elpazarolnál egy év alatt. nem kell mindig kiönteni, ha gumit cserélsz, egy kis ügyességgel átjátszható a másik gumiba.
4500-5000 ft-ért van a nagyobb kiszerelésû lötty, ami 16 gumiba elegendõ.

szerintem az "alap készlet" is kitart 2 évig. de majd aki használja, mond róla tapasztalatot...

és egyelõre nem egyenlõre - abban a szövegkörnyezetben, amiben használtad...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Na csak a tiszta kép miatt: Szeretnék egy hagyományos UST rendszert minden kokány megoldás nélkül. Ehhez néztem a 819-es felniket, hagyományos UST külsõkkel. Viszont, ehhez kell valami agypár is.
Aztán lehet, hogy 717 lesz, de agyak akkor is kellenek, kulcsszó az agyak viszonylagos igénytelensége. Természetesen a megfelelõ értelemben.

Deore agy: Természetesen a felhasználási területnek megfelelõen használtam õket, ennyit bírtak. ( egy elsõ, meg egy hátsó talán) Valamiért nálam a Crossrideban is behalt a racsniszerkezet.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

ez nem igaz! http://www.notubes.c.../products_id/31

bts vs. novatec témához bõvebben nem tudok szólni, tehát sem megerõsíteni, sem megcáfolni nem tudom állításod :)

Szerkezetileg nem sok különbség van a kettõ között...

engem igazából nem izgat ez a belsõ nélküliség, vagyis biztos megvannak az elõnyei, de egyenlõre drága játék(külsõben nem szeretek többet adni mint 5e forint)

Ha egy kicsit elterjedtebb(és olcsóbb) lesz nem vitás hogy átalakítom a rendszerem...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

A bts nem jobb mint egy novatec :D
717 viszont nem tud ust-t ezért akar 819est...

ez nem igaz! http://www.notubes.c.../products_id/31

bts vs. novatec témához bõvebben nem tudok szólni, tehát sem megerõsíteni, sem megcáfolni nem tudom állításod :)

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

akkor nem 819-es mavic felnit venne, hanem 717-est... ;)
vagy ellentmondásba keveredett önmagával :)

nah, annyiért lehet vennék még egy párat ;)

bts-t simán bevállalnám. az arany színû ráadásul jól is néz ki

A bts nem jobb mint egy novatec :D

717 viszont nem tud ust-t ezért akar 819est...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Kelának a súly is fontos...

akkor nem 819-es mavic felnit venne, hanem 717-est... ;)
vagy ellentmondásba keveredett önmagával :)

?:D most szivatsz?:D 240-es agypár alaphangon 60-70

nah, annyiért lehet vennék még egy párat ;)

bts-t simán bevállalnám. az arany színû ráadásul jól is néz ki

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
Aki nem dobogóra pályázik, annak viszont megéri...

illetve az irracionális árkülönbség egy jobb dt-vel szemben nem éri meg, legalábbis szerintem...

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
A racsnija nem a legmegbízhatóbb a montisoknak... De amúgy semmi bajom a novákkal, most nekem is az van az SS-ben is meg a dirtben is.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

Kutyát dobálni :D

objektíven. mi a baj vele?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Rendeltetésszerû használat mellett?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Deoreból egyet vagy kettõt öltem meg. Igaz gariban cserélték. ( De ennek már jó 2-3 éve) Plusz nem könnyebb a mostani agyaimnál.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Van olcsóbb DT is. Egyébiránt ismerek olyant aki kb. 5éve minden gond nélkül használ deore agyakat, minimális karbantartás mellett (Kula széria agy). Versenyhasználat, szóval csak nem lehet olyan vacak. S ugye ezután még van 3 kategória.

Lehet van benne anyag.... deore agyam nekem is van négy éves, egyszer volt átzsírozva, de akkor sem kellett volna...(mostanság meg nemigen van használva...)

Kelának a súly is fontos...