Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Most cserélem a zsírt az új XT agyaimban és meglepõ dolgot találtam. Talált már más is göndör fekete szõrt a takonyzöld shimano zsírban? :D

még mindig jobb mint menzás rizibiziben..
(ez az élmény vezetett rá a 4éves melegszendvics+tea menüre középiskolában)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Most cserélem a zsírt az új XT agyaimban és meglepõ dolgot találtam. Talált már más is göndör fekete szõrt a takonyzöld shimano zsírban? :D

el tudnám képzelni mire használhatták ....de inkább nem akarom :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Vannak furcsa dolgok a novatec agyakban: a szabadonfutó külsõ csapágya elõtt van egy teljesen felesleges zéger gyûrû, ami csak arra jó, hogy az õrületbe kergessen, ha ki akarod cserélni a csapágyat, én csapágycsere után vissza se tettem.

Annak a zéger gyûrûnek van funkciója és rengeteg iparis agyban van. Ha kitágulna a kazettatest akkor az akadályozza meg, hogy ne szoruljon neki a kazettatest az agytestnek. Egyébként ilyet még nem láttam és én sem teszem vissza a zéger gyûrût. :)

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Vannak furcsa dolgok a novatec agyakban: a szabadonfutó külsõ csapágya elõtt van egy teljesen felesleges zéger gyûrû, ami csak arra jó, hogy az õrületbe kergessen, ha ki akarod cserélni a csapágyat, én csapágycsere után vissza se tettem.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
köszi az infókat .)
holnap szétkapom megnézem mi újság belül.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Nekem is ilyen van. A kis csavar pont két csapágy közé esik, de nem fog semmit. Nyomtam bele olajat és az valahogy (csapágyak mellett/között/alatt) el tud jutni a szabadonfutó kalapácsaihoz. Mondjuk erre a célra szerintem nem sok értelme van, mert a kazettát egy 17-es kulcs, meg egy 5-ös imbusz segítségével le lehet szedni és akkor már rendesen meg lehet tisztítani és kenni a kilincsmûvet.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Szia!

A speed-way ben azt mondták hogy az nem zsírzógomb.
Hanem annak a kicsavarozásával lehet kivenni a szabadonfutót vagy a csapágyat (erre nem emlékszem pontosan hogy meiket).

Egyik sem, egy rövidke kis csavar, nem ér hozzá semmihez.

Gi-Gi

Gi-Gi

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás

egy ilyen agynál a zsírzógomb mire jó?
http://www.neuzer.hu...gy/22660101.jpg
hova jut a zsír? iparis csapágyakhoz gondolom nem. tengelyhez? esetleg nem is zsírzó hanem a racsnihoz megy és akkor olajat érdemes belecsöppenteni?
nincs baja az agynak, csak pusztán kiváncsiság.

Szia!

A speed-way ben azt mondták hogy az nem zsírzógomb.
Hanem annak a kicsavarozásával lehet kivenni a szabadonfutót vagy a csapágyat (erre nem emlékszem pontosan hogy meiket).

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nekem is Novatec agyam van. Zsírzógomb alatt azt a kis csavart érted? Én már szedtem darabjaira, de eddig még nem jöttem rá, mire való. Szerintem a racsnihoz jó lehetne, viszont én inkább olajjal higított zsírt használok, a sima olaj kifolyik az agyból

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
egy ilyen agynál a zsírzógomb mire jó?
http://www.neuzer.hu...gy/22660101.jpg
hova jut a zsír? iparis csapágyakhoz gondolom nem. tengelyhez? esetleg nem is zsírzó hanem a racsnihoz megy és akkor olajat érdemes belecsöppenteni?
nincs baja az agynak, csak pusztán kiváncsiság.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

. Hope-ot én a hangja és a színe miatt vettem, szóval feketét semmiképp :)

na én meg pont amiatt nem vennék soha :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Kela, én a gyakorlatilag ugyanolyan színû Konámhoz piros Hope agyat használtam, az se nézett ki rosszul. Szerintem nyugodtan vegyél "színest", két agy nem rontja el az összképet. Haveromnak narancs Commencalja van, arany Hope-pal, az annyira nem tetszik. Szóval én vagy kéket vagy pirosat vennék. Hope-ot én a hangja és a színe miatt vettem, szóval feketét semmiképp :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Vegyek feketét?

az legalább megy kb mindenhez

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Vegyek feketét?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Szerintetek Hope Pro 2-es agyakból milyen szín menne a narancs Kona vázamhoz? A villa fekete.

és ha télen vázat cserélsz dobod az agyakat is ?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Szerintetek Hope Pro 2-es agyakból milyen szín menne a narancs Kona vázamhoz? A villa fekete.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Országúti kerékbe túlzás volna a DT Alpine III küllõ? A hátsó kerekemben elég sok törés volt, igaz az noname (Bike+) 2-1,7-2-es volt. Az Alpine olcsóbb, mint a competition, viszont még mindig könnyebb, mint a champion.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

rodi/mach1/rigida szinte biztos hogy mind ugyanabbol a gyarbol jon ki, csak mas matricaval. ha arban nincs kulonbseg, akkor valoszinuleg minosegben sem fogsz talalni.

Tesóddal voltunk kint gyárlátogatáson,nemigazán felsõkategóriás kerékpárgyártó sajátmatricázásra váró felnijei sorakoztak GIANT feliratú dobozokban :)

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
arra gondoltam, talan tojasnal van ennek jelentosege, 8-asnal kevesbe.. vagy ez hujeseg?