Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
De minek megtépni, amikor csak 5-6Nm erõvel kell elvileg?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szedd szet! :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

[torxnal nem nehez, es egy-ket fekgyarto szeret bilianyagbol levo csavarokat adni]

Ne is mondd... Nem olyan rég szedtük le a féktárcsámat a hátsó kerékrõl, amit még a gyárban téptek rá, plusz még jó alaposan be volt kenve a csavar sárga menetrögzítõvel. Egyikõnk fogta a kereket, a másik két kézzel tépte a torx csavarhúzót. Az egyiknél majdnem elnyaltuk a csavar fejét, le is izzadtam rendesen, amikor kifordult a csavarból a torx fej :) Végül sikerült kiszedni, de okozott némi izgalmat a dolog. Akkor megfogadtam, hogy nem fogom sose rátépni a csavart. 6 csavar azért már megfogja rendesen a tárcsát, ha az ember meghúzza normál erõvel és nem tépi.

Másik dolog, amikor a CL-es tárcsát akartam feltenni. Feltettem a tárcsát, elkezdtem húzni a lockringet, majd amikor húznám meg, leforgott az egész. Gyári XT kerékszett, mondom fasza, elnyíródott az agyban a menet, kuka az egész kerék. Kiderült, hogy a lockring volt bili anyagból és abban nyíródott el a menet. Majdnem puszit adtam az agyra, de kemény szitu volt az is :)

És hogy ON is legyek: PAUL agyakról tud valaki adni egy robbantott ábrát? Lett most egy ilyenem és kíváncsi vagyok a belsejére :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
nekem eddig az esetek 80%-ában mikor le kelltt szedni a 6 csavarost, legalább egy két csavarhoz kellett flex. (és nem én szerelek, úgyhogy nem kell a kiokitás) szal nekem gyere be a cl. kár hogy a novatech nem gyártik olyat...
de ha pl mavic kereket vennék akkor csakis cl-es verziót vennék.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
de valahol van :) , de ami sokat dob rajta az az alu bak, a centerlock-os tárcsámba egy fél mm ütés sincsen, és már nem maiak...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
de centerlockkal pl lehet olyat csinalni hogy egy bringa ket szett kerek anelkul hogy uj 2 uj tarcsat kelljen venni.

megtepni en a 6 csavarost sem szoktam tulzottan, mert ha elnyalod a fejet [torxnal nem nehez, es egy-ket fekgyarto szeret bilianyagbol levo csavarokat adni] akkor megint szopi. ha beleszakad az agyba, az megnagyobb szopi.

az meg hogy mennyire kell egyengetni szerintem semmi koze a rogzitesi felulethez.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Hát nem tudom... Sokkal többet centíroztam..vagyis egyengettem centerlockos tárcsát mint 6 csavarosat. A torx csavart meg tudod nagyon tépni, egy CL -t max rendesen meghúzol. Való igaz, sokkal könnyebb felszerelni egy CL tárcsát, de ezt a mûveletet max évente egyszer kell tisztításkor megteni. Tehát ez nem jelentõs elõny.
Amúgy meg hatcsavarosnál, felszereléskor; miután valamennyire behajtottad az összes csavart, a tárcsát forgásiránnyal ellentétesen megcsavarod, és így húzod meg. Nekem bejött nincs vele szívás. (Egyszer itt én is kérdeztem mi a titka, de nem jött válasz, viszont rájöttem ;) )

Ride everywhere.

.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
volt CL-os kerekszettem, es barmikor ujra bevallalnam. ki a halal akar szopni a 6 kis torx feju csavarral mindenaron, ha a CL-rol egy mozdulattal leveszed a zarogyurut? plusz az mindig ugyanoda all be, a 6 lukas soha.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Aga: Nekem 6 csavaros van, és visszasírom a cl-t. Õrület, hogy mit mûvelni egy 6 csavaros.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

kifejtenéd ezt a "hátrányt"?

Azért tettem idézõjelbe, mert számomra nincs hátránya, de a fórumozók nagy részének nem jön be a kónuszos rendszer. Nekem minden kerekem kónuszos agyú, átkenem metabond zsírral, jobban forog, mint sok iparis. :)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Rob, valahogy nem tudok megbízni a centerlockban. Ha másért nem akkor azért, mert a tárcsa rögzítése, és a fékfelület között jóval nagyobb a távolság, "leng" a tárcsa.
No meg -szintén szerintem- az oldalról szorított bordás dolgok kb. csak a hajtókarnál fixálódnak biztonságosan, ott is csak azért mert irgalmatlan erõsen vannak meghúzva. Jó jó, alu bakossal más a helyzet, akkor egyértelmûen jobb a hat csavarosnál, de nem annyival, hogy olyat akarjak.

De nyugodtan gyõzz meg, tényleg szeretném!

Ride everywhere.

.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
már egy Deore szint is soksok évet bír ritka karbantartás mellett is

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
semmi gáz sztem a jó minõségû kónuszos agyakkal
center lokkhoz nincs közöm...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Ha könnyû agy kell olcsón, akkor XT, "hátránya", hogy centerlockos és kónuszos.

kifejtenéd ezt a "hátrányt"?

Singletrack-nél valami komolyabb kellene, nem illesztett...hanem hegesztett

hát olyan 15k-ból jó lenne darabját megúszni, tévedés ne essék nem 5 ezret szánnék rá

eddig syncrosnak a 28mm széles mókája a favorit, meg ezek....

Mavic EX721 Rim | Buy Online | ChainReactionCycles.com
DT Swiss EX 500 Disc Rim | Buy Online | ChainReactionCycles.com
Spank Oozy Rim | Buy Online | ChainReactionCycles.com

vélemény? uj versenyzõ?

a spank is illesztett, a syncros-ok is
hegesztett felnibõl nem sok van, sun mtx-ek esetleg, mavic-ból ahogy emlitve lett a SUP verziók, meg néhány DT swiss (az újabbak 2010 óta keményebb anyagból vannak, legalábbis a Specialized szerint)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
van 8-as tartobakos sor amugy.

RAUH-Welt
B E G R I F F

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
nekem csak a kazettatest kellene acélból,még 8as rendszert használok,és ugye ennél még nincs tartóbakos sor.nem kell nekem az,hogy nagyon könnyû legyen,de mondjuk a sima acél novatecnél könnyebb.ha lenne acél kazettatest a light agyhoz,az lenne a legtökéletesebb számomra ár/érték arányban

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

affene,novatec light kazettáját se lehet cserélni acélra.úgy tûnik akkor viszonylag könnyû agyam egy darabig nem lesz

Tudomásom szerint PTamás cserélte a novatech light hátsóagyán a kazettatestet acélra miután eltört az alutengely is. Csak így már nem annyira könnyû.
Ha könnyû agy kell olcsón, akkor XT, "hátránya", hogy centerlockos és kónuszos.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Hope Pro 2:) Külön vásárolható hozzá acél kazetta.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
affene,novatec light kazettáját se lehet cserélni acélra.úgy tûnik akkor viszonylag könnyû agyam egy darabig nem lesz

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

BTS xc elite hátsó agyon az alu kazettatest helyett lehet kapni acélt?

Nem, de még a pro-hoz sem.