Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Mavic xm819? és akkor tubeless kit sem kell ugy tudom....

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Maraton felhasználásra lenne.
De nem ezzel edzenék, fõleg csak versenyekre tenném be.

Azért kérdeztem az equalizer-t mert azt most mélyen ár alatt meg tudnám szerezni, más felnit meg csak bolti áron.

Mindenképp valami könnyû felnit szeretnék, mert belsõ nélkülivé szeretném átalakítani, és az is súly, és persze minél jobb áron.

dt xr 350-et és no tubes ztr felniket néztem még,
de azért ezek jóval drágábbak

Az a baj, hogy szokásos gumik nagyon nehezen mennek fel rá, sokszor gumileszedõvel kell felfeszíteni. Egy UST-s szoros peremû külsõ nem biztos hogy fel fog menni.

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
Maraton felhasználásra lenne.
De nem ezzel edzenék, fõleg csak versenyekre tenném be.

Azért kérdeztem az equalizer-t mert azt most mélyen ár alatt meg tudnám szerezni, más felnit meg csak bolti áron.

Mindenképp valami könnyû felnit szeretnék, mert belsõ nélkülivé szeretném átalakítani, és az is súly, és persze minél jobb áron.

dt xr 350-et és no tubes ztr felniket néztem még,
de azért ezek jóval drágábbak

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Nyílván nem ugyanolyan merev, tartós, strapabíró az illesztett. De sok múlik a felhasznált anyagon is. A tekerés ugyanolyan mind a kettõvel.

Mire kellene és mennyiért?

Miért, használod? Én 90 kg-mal illesztett Equalizer 21-et használok cc-re. Egyedül az a baj vele, hogy kevés anyag miatt nagyon pontosan kell centrírozni, de ha összeáll, nem rossz. Szerintem ha valaki könnyû (max. 65 kg), és finoman biciklizik, jó lehet. Meg a gumiszerelés nagy szívás.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Nyílván nem ugyanolyan merev, tartós, strapabíró az illesztett. De sok múlik a felhasznált anyagon is. A tekerés ugyanolyan mind a kettõvel.

Mire kellene és mennyiért?

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
értem.

És úgy egyébként egy illesztett felni menyben rosszabb, mint egy hegesztett?
Van-e olyan pl, hogy nem annyira merev, nem olyan hatékony a tekerés vele, mint egy hegesztettel?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Ne vegyél equalizer-t szerintem. Sok jót nem hallottam egyikrõl se.

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
Sun Equalizer felnibõl lehet kapni heggesztettet és illesztettet.Van valami tapasztalat hogy mi a különbség a kettõ között?
Fõleg a tartósságra és a menetteljesítményre gondolok.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Szervizben jártam, ilyen kereket találtam: :)
Feltöltött kép
Feltöltött kép

A sebesség mindent megold.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás
Egy Campagnolo Record hátsóagy zsírzásakor vettem észre, hogy baloldalt szokásosan 9 db 1/4 hüvelykes (6,35 mm) golyó volt, ám jobboldalt 10 darab, kisebbnek tûnõ! Lemérve 5,6 mm, helyesebben, mint kiderült, 7/32 hüvelykes. Ezt a Világháló megerõsítette, Campagnolo Record agyak illetve kerekek ilyenek a 90-es évekbõl; ilyen golyókat Campagnoloéktól tizesével 5 euró körül árulnak manapság is (FH-RE 004 illetve HB-RE 008 cikkszámmal), Weldtite meg 10 dollár körül 325-öt (!) ad (más gyártók is vannak, ismert golyóméret). A Háló bölcsessége szerint a drágát érdemes venni, ezek ui. sokkal jobb minõségûek, nevezetesen méretpontosak és edzett felületûek, ez az egyik titka a Campagnolo agyak tartósságának. Ez (mármint e sajátos méret) még Sheldon Brownnál sincs leírva (csak elsõagyra), persze nyilván tudta... Amúgy a kerék ma is tökéletes (Campagnolo Mexico 68), a golyók nem szorultak cserére, a cserélt zsír nem volt fémszínû sem, csak barnult.
Hátha valaki összefut ilyen aggyal, vigyázat a golyókkal, nem szabad összekeverni!

karlitoe30

karlitoe30

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás

No Tubes Crest-tel van tapasztalat? 350gramm... de nem durvulok szal gondoltam bevallalnam.

kb. 1 hete van bent mindkét kerék.
Végre sikerült felpasszintani a külsõket, úgy tényleg felment, ahogy valaki innen javallotta :) aztán gondom volt, hogy nem igazodott helyére a külsõ pereme, de egy kicsivel nagyobb nyomás, és már helyére is pattant. (Ezt sem tudtam korábban)

Egyelõre belsõvel használom.
Nem mentem azóta sokat, csak kb. 150 km -t terepen.
Az igénybevételrõl mit is mondjak.... nem egy xc pálya, itt a környékbeli dombok között tudtam csak kipróbálni, azért itt is vannak meredekebb lejtõk, technikás részek + jó kis mászókák - nem tapasztaltam, hogy probléma lenne vele, tette a dolgát. Durvulás nálam sem volt, egy két gyorsabb lejtmenetben szépen fogta az utat, ívet, kisebb nyomvályúk srégan átvágva sem zavarták.

Elõtte V-fékes mavic 717 (32 lyukas) volt fent, az is jó volt, ez szélesebb profilú, szépen mutat vele a gép, merevnek merev, nagyon nem érezni azt a pár deka minuszt (ugye most plusz súly a 2-3 réteg ruha is).

Szóval eddig pozitív!
Az UST-s kivitellel leszek kíváncsi még az elõnyökre.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
No Tubes Crest-tel van tapasztalat? 350gramm... de nem durvulok szal gondoltam bevallalnam.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Ennyiért abszolút jó vétel. Ha jól rémlik, az elsõ agy 14ezer ft ebbõl, szóval...
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
NOVATEC 32H SEALED BEARING XC HUB (A PAIR 405g) WHITE on eBay (end time 04-Nov-10 19:09:26 GMT)

Valaki megszakértené?

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

Ez normális,mind a villának,mind a keréknek van ennyi oldal rugalmassága.

A küllõket egyébként milyen feszesre kell húzni?Vagy csak úgy érzésre?

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
6000 km-t használtam. Egy alkalommal kellett szabadonfutót cserélni rajta, mert megszorult, de a csere óta finoman jár, a konuszok, csészék nincsenek berágódva. Még most is megvan vészkeréknek.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

nekem volt sokáig, mûködött.

nem nagy tapasztalat -cca 1000 km - de az van a dawg-ban (hátul) egyelõre semmi baja. pedig kap azért néha terepet, meg hát mázsát az arcába
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
nekem volt sokáig, mûködött.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
mennyire nem szeretjuk a deore M525 hatso agyat? azon kivul hogy nehez, van tul sok ellenerv? komplett kerekben lenne, szal nincs opciom ha csak szet nem fuzom.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

Ez normális,mind a villának,mind a keréknek van ennyi oldal rugalmassága.

Eddig nem vettem észre.Lehet,hogy mostanába tettem bele egy kis nyolcast is,és könnyebben hozzá ér a felnihez a pofa.Meg a féket is most állítottam fogósabbra.Majd engedek a bowdenen.