Jelentkezz be Regisztrálj

Keréképítés
Írta 2011. július 08. - 16:57

valakinek van még véleménye az elõzõ hozzászólásommal kapcsolatban? köszi.
Írta 2011. július 08. - 13:39

Azt nem tudom hogy számít-e, csak hogy a profik pl minden kis szarra odafigyelnek, gondolom ilyet is szoktak korrigálni.
Gumi nélkül persze szépen pontosan centírozva forog, de ha fent van a gumi akkor a szelep rángatja picit nagy sebességnél. Ha rajta ülök akkor nem érzem, csak gondoltam megkérdezem hátha ha rakok rá akkor jobb lesz.
Senkit nem zavar. Teljesen elhanyagolható.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. július 08. - 13:15

talan azert nincs ilyen mert total elhanyagolhato aprosag? o.O
Azt nem tudom hogy számít-e, csak hogy a profik pl minden kis szarra odafigyelnek, gondolom ilyet is szoktak korrigálni.
Gumi nélkül persze szépen pontosan centírozva forog, de ha fent van a gumi akkor a szelep rángatja picit nagy sebességnél. Ha rajta ülök akkor nem érzem, csak gondoltam megkérdezem hátha ha rakok rá akkor jobb lesz.

Írta 2011. július 08. - 09:21

Ha már veszel DT szettet akkor érdemes kicsit még gyûjteni és olyat venni amiben hátul DT ratchet system van. Az jóval jobb, mint a kilincses.
itt nem vételrõl, hanem cserérõl lenne szó, némi ráfizetéssel.
Írta 2011. július 08. - 09:17

Írta 2011. július 08. - 09:08

a kérdésem a következõ: érdemes-e lecserélni mavic crossride kerékszettet egy dt x1650-re?
sok mindent nem találtam a dt-rõl. ami érdemleges lehet:
DT Swiss X1650 "Canyon"
Felgen 559x18 black (außen 24mm, innen 18mm breit)
Naben DT 370SL mit Klinken Freilaufsystem (Alu Freilauf)
28 Speichen DT Competition black mit ProLock Alunippel black
6-Loch Bremsscheibenaufnahme
vorne+hinten für QR (Schnellspanner)
meg még néhány kép:
Ko³a DT SWISS x1650 DT 370 4.2d DISC OKAZJA! w archiwum allegro
vélemény?
Írta 2011. július 07. - 20:47

Belemerültem egy kicsit jobban ebbe a témába. Tényleg csak oldalanként egy 3,5mm-es távtartó a különbség, annyi az egész, hogy merevebbé, erõsebbé teszi a kapcsolatot és a váltófül is úgy van pozíciónálva, hogy ne okozzon gondot. Egyelõre még nem látják vagy késõbbre tartogatják a gyártók az ebben rejlõ lehetõségeket.
Akkor csak jól láttam. Arra leszek kíváncsi,hogy vajon a sunn távtartói nem-e kompatibilisek a hope-al. Mert akkor két legyet ütnék egy csapásra!

Írta 2011. július 07. - 20:38

Ez azért fontos mert lusta vagyok. Bõvebben azért, mert most az elsõ kerekemben egy ilyen agy van befûzve: -- Bikemarket.hu -- Novatec*D351 SB Light
na most feltételezve azt, hogy gépészmérnökök tervezték mindkét agyat, akik szintén lusták (valamiféle tervezõprogramban ctrl-c;crtl-v), arra enged következtetni, hogy elég csak a csapágyakat és a tengelyt átmenteni a vastagtengelyesbõl az enyémbe, megspórolva így a kerékfûzés veszõdségét (idõhiányában árát). Mert, ha nem egyforma a csapágy mérete, akkor meg sem veszem a vastagtengelyes agyat. Persze az egész "csere" dolog csak feltételezésen alapul, ezért szeretnék valamiféle megerõsítést kapni arra, hogy mûködhet a dolog.
Volt vastaggyorszáras hátsóagyam és light hátsóagyam is ( meg normál hátsóagyam is). A vastaggyorszáras más felépítésû volt, mint a másik kettõ, vastagabb tengely, nagyobb csapágyak. Ez alapján nem biztos, hogy mûködni fog, amit szeretnél.
Írta 2011. július 07. - 19:43

na most feltételezve azt, hogy gépészmérnökök tervezték mindkét agyat, akik szintén lusták (valamiféle tervezõprogramban ctrl-c;crtl-v), arra enged következtetni, hogy elég csak a csapágyakat és a tengelyt átmenteni a vastagtengelyesbõl az enyémbe, megspórolva így a kerékfûzés veszõdségét (idõhiányában árát). Mert, ha nem egyforma a csapágy mérete, akkor meg sem veszem a vastagtengelyes agyat. Persze az egész "csere" dolog csak feltételezésen alapul, ezért szeretnék valamiféle megerõsítést kapni arra, hogy mûködhet a dolog.
Írta 2011. július 07. - 17:59

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2011. július 07. - 17:53

Tudna valaki segíteni abban, hogy a link alatt szereplõ Novatec vastagtengelyes elsõ agyban milyen méretû csapágyak vannak?
-- Bikemarket.hu -- Novatec D361SB
Írta 2011. július 07. - 13:24

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. július 07. - 13:19

Írta 2011. július 07. - 13:09

Írta 2011. július 07. - 13:02

Csak mert ha gyorsan pörgetem a kereket, akkor ugye a szelep oldal eléggé rángatja
Írta 2011. július 07. - 11:20

12-es atutos hatso agyba szeretnek tengelyt csinaltatni, aminek a vegen 10-es menet van (hogy beferjen a vazba). Milyen anyagot ajanlotok? Es esztergalyost? Esetleg valami mas megoldas a problemara? Vegyek sima 12-es tengely es reszeljem le a veget? Ilyet viszont nem nagyon talaltam sehol.
Írta 2011. július 07. - 00:10

Belemerültem egy kicsit jobban ebbe a témába. Tényleg csak oldalanként egy 3,5mm-es távtartó a különbség, annyi az egész, hogy merevebbé, erõsebbé teszi a kapcsolatot és a váltófül is úgy van pozíciónálva, hogy ne okozzon gondot. Egyelõre még nem látják vagy késõbbre tartogatják a gyártók az ebben rejlõ lehetõségeket.Ez látod jóü kérdés. Közben megnéztem a sunn honlapján és az agynál ugyan írják a 3 méretet,de a letölthetõ pdf fájlban már csak 2 méret van a táblázatban. A 150-es és a 135-ös.
Holnap majd megnéuzegetem világosban,hogy hogy is van ez.
Írta 2011. július 06. - 23:47

Holnap majd megnéuzegetem világosban,hogy hogy is van ez.
Írta 2011. július 06. - 23:33

És a hátsóváltó ezt, hogy tolerálja? Mert akkor 3,5mm-rel többet kell befelé mozognia és nem vagyok benne biztos, hogy van ennyi tartalék benne.Jó lenne ezeket a kerekeket még szinte újként eladni.
A felnik nehezek és akkor már minek fûzessem ki ezeket az agyakat és fûsessem másik felnibe? Egyszerûbb,ha meghagyom ezeket így,jó esetben eladom és fûzetek újakat az áhított agyakba.
Ahogy elnézem ezeket sunn agyakat ez is csak 135-ös agy,csak a hézagolók szélesebbek.
Írta 2011. július 06. - 23:06

A felnik nehezek és akkor már minek fûzessem ki ezeket az agyakat és fûsessem másik felnibe? Egyszerûbb,ha meghagyom ezeket így,jó esetben eladom és fûzetek újakat az áhított agyakba.

Ahogy elnézem ezeket sunn agyakat ez is csak 135-ös agy,csak a hézagolók szélesebbek.