Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás

Belemerültem egy kicsit jobban ebbe a témába. Tényleg csak oldalanként egy 3,5mm-es távtartó a különbség, annyi az egész, hogy merevebbé, erõsebbé teszi a kapcsolatot és a váltófül is úgy van pozíciónálva, hogy ne okozzon gondot. Egyelõre még nem látják vagy késõbbre tartogatják a gyártók az ebben rejlõ lehetõségeket.

Akkor csak jól láttam. Arra leszek kíváncsi,hogy vajon a sunn távtartói nem-e kompatibilisek a hope-al. Mert akkor két legyet ütnék egy csapásra! :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ez azért fontos mert lusta vagyok. Bõvebben azért, mert most az elsõ kerekemben egy ilyen agy van befûzve: -- Bikemarket.hu -- Novatec*D351 SB Light
na most feltételezve azt, hogy gépészmérnökök tervezték mindkét agyat, akik szintén lusták (valamiféle tervezõprogramban ctrl-c;crtl-v), arra enged következtetni, hogy elég csak a csapágyakat és a tengelyt átmenteni a vastagtengelyesbõl az enyémbe, megspórolva így a kerékfûzés veszõdségét (idõhiányában árát). Mert, ha nem egyforma a csapágy mérete, akkor meg sem veszem a vastagtengelyes agyat. Persze az egész "csere" dolog csak feltételezésen alapul, ezért szeretnék valamiféle megerõsítést kapni arra, hogy mûködhet a dolog.

Volt vastaggyorszáras hátsóagyam és light hátsóagyam is ( meg normál hátsóagyam is). A vastaggyorszáras más felépítésû volt, mint a másik kettõ, vastagabb tengely, nagyobb csapágyak. Ez alapján nem biztos, hogy mûködni fog, amit szeretnél.

A sebesség mindent megold.

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
Ez azért fontos mert lusta vagyok. Bõvebben azért, mert most az elsõ kerekemben egy ilyen agy van befûzve: -- Bikemarket.hu -- Novatec D351 SB Light
na most feltételezve azt, hogy gépészmérnökök tervezték mindkét agyat, akik szintén lusták (valamiféle tervezõprogramban ctrl-c;crtl-v), arra enged következtetni, hogy elég csak a csapágyakat és a tengelyt átmenteni a vastagtengelyesbõl az enyémbe, megspórolva így a kerékfûzés veszõdségét (idõhiányában árát). Mert, ha nem egyforma a csapágy mérete, akkor meg sem veszem a vastagtengelyes agyat. Persze az egész "csere" dolog csak feltételezésen alapul, ezért szeretnék valamiféle megerõsítést kapni arra, hogy mûködhet a dolog.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
miért fontos ez?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
Sziasztok!

Tudna valaki segíteni abban, hogy a link alatt szereplõ Novatec vastagtengelyes elsõ agyban milyen méretû csapágyak vannak?

-- Bikemarket.hu -- Novatec D361SB

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
talan azert nincs ilyen mert total elhanyagolhato aprosag? o.O
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

adamsss

adamsss

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Én sem láttam még ilyet. Esetleg a küllõprizma is jó ellensúlyozó.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Nem. Elõre a km óra mágnesét pl. felteheted a szeleppel ellentétes oldalra.

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás
Bicó kerekekre szoktak rakni ilyen picike kiegyenlítõ súlyokat mint az autó kerekekre?
Csak mert ha gyorsan pörgetem a kereket, akkor ugye a szelep oldal eléggé rángatja

spacecadet

spacecadet

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
sziasztok,

12-es atutos hatso agyba szeretnek tengelyt csinaltatni, aminek a vegen 10-es menet van (hogy beferjen a vazba). Milyen anyagot ajanlotok? Es esztergalyost? Esetleg valami mas megoldas a problemara? Vegyek sima 12-es tengely es reszeljem le a veget? Ilyet viszont nem nagyon talaltam sehol.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ez látod jóü kérdés. Közben megnéztem a sunn honlapján és az agynál ugyan írják a 3 méretet,de a letölthetõ pdf fájlban már csak 2 méret van a táblázatban. A 150-es és a 135-ös.
Holnap majd megnéuzegetem világosban,hogy hogy is van ez.

Belemerültem egy kicsit jobban ebbe a témába. Tényleg csak oldalanként egy 3,5mm-es távtartó a különbség, annyi az egész, hogy merevebbé, erõsebbé teszi a kapcsolatot és a váltófül is úgy van pozíciónálva, hogy ne okozzon gondot. Egyelõre még nem látják vagy késõbbre tartogatják a gyártók az ebben rejlõ lehetõségeket.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Ez látod jóü kérdés. Közben megnéztem a sunn honlapján és az agynál ugyan írják a 3 méretet,de a letölthetõ pdf fájlban már csak 2 méret van a táblázatban. A 150-es és a 135-ös.
Holnap majd megnéuzegetem világosban,hogy hogy is van ez.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Jó lenne ezeket a kerekeket még szinte újként eladni. :)
A felnik nehezek és akkor már minek fûzessem ki ezeket az agyakat és fûsessem másik felnibe? Egyszerûbb,ha meghagyom ezeket így,jó esetben eladom és fûzetek újakat az áhított agyakba. :D

Ahogy elnézem ezeket sunn agyakat ez is csak 135-ös agy,csak a hézagolók szélesebbek.

És a hátsóváltó ezt, hogy tolerálja? Mert akkor 3,5mm-rel többet kell befelé mozognia és nem vagyok benne biztos, hogy van ennyi tartalék benne.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Jó lenne ezeket a kerekeket még szinte újként eladni. :)
A felnik nehezek és akkor már minek fûzessem ki ezeket az agyakat és fûsessem másik felnibe? Egyszerûbb,ha meghagyom ezeket így,jó esetben eladom és fûzetek újakat az áhított agyakba. :D

Ahogy elnézem ezeket sunn agyakat ez is csak 135-ös agy,csak a hézagolók szélesebbek.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én a sun ringle agyakat csak azért cserélem,mert elég nehezek. Mondjuk ez leginkább a hátsóra vonatkozik,mert az kb 100 grammal nehezebb. Elöl meg csak azért,mert akkor már legyenek párban. :)
A 440-essel is kacérkodtam,de abban nincs 142mm-es szélességgel. Bár a hope-nak is úgy van,hogy van hozzá átalakító,de az is lehet,hogy csak natúrban berakok két db 3,5-mm-es alátétet a két oldalra. :D

A 142 pont azért lenne jó, mert szimmetrikusabb lesz a kerék és a láncvonal is javul, de ha két 3,5mm-es alátéttel van kihézagolva akkor semmi értelme az egész szabványnak.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ezt mire érted? Használtba veszem az agyakat. Az elsõ már megvan. :) Remélhetõleg hétvégén meglesz a hátsó is. :)

csak arra gondoltam, hogy ha már van két jó agyad, akkor miért nem használod el, ha más okod nem nagyon van a cserére, aztán majd veszel másikat, jobbat helyette?

persze inkább erre, mint cigire :)

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás

veled is kedvesebben bánik a kereskedõ :)

Ezt mire érted? Használtba veszem az agyakat. Az elsõ már megvan. :) Remélhetõleg hétvégén meglesz a hátsó is. :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Én a sun ringle agyakat csak azért cserélem,mert elég nehezek. Mondjuk ez leginkább a hátsóra vonatkozik,mert az kb 100 grammal nehezebb. Elöl meg csak azért,mert akkor már legyenek párban. :)
A 440-essel is kacérkodtam,de abban nincs 142mm-es szélességgel. Bár a hope-nak is úgy van,hogy van hozzá átalakító,de az is lehet,hogy csak natúrban berakok két db 3,5-mm-es alátétet a két oldalra. :D

veled is kedvesebben bánik a kereskedõ :)

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Én a Dt 440 Fr agyamat nem adnám semmilyen hope-ért ;)
Igaz elõl nekem is Hope van.

Miben más egy DT vagy egy Hope mondjuk egy novatechez képest?
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9