Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

spacecadet

spacecadet

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

sziasztok,

12-es atutos hatso agyba szeretnek tengelyt csinaltatni, aminek a vegen 10-es menet van (hogy beferjen a vazba). Milyen anyagot ajanlotok? Es esztergalyost? Esetleg valami mas megoldas a problemara? Vegyek sima 12-es tengely es reszeljem le a veget? Ilyet viszont nem nagyon talaltam sehol.

erre valaki?

amugy rozsdamentes acelt tudtam szerezni. jo lesz az?

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Van egy ilyen biztonsági gyorszár szettem:
Feltöltött kép
Milyen agyat keressek hozzá? Imbuszosat? Azok végig üregesek?

Ezek a sima patentos kerékagyakhoz passzolnak.
Csõ

You can never have "enough" bikes.

CSD

CSD

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
Van egy ilyen biztonsági gyorszár szettem:
Feltöltött kép
Milyen agyat keressek hozzá? Imbuszosat? Azok végig üregesek?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
akkor van az 200 is, mert a Crossride simán van két kilo :)

hatalma

hatalma

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

a crossride massz0vabb a 1650 meg kb 300 grammal könnyebb/szett. van aki érzi. én pl nem.
ha szám0t a súly, akkor cseréld, annyit megér.

kb egy százas a különbség, mert a dt 1800 körül van.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Szeirintem a felnit azért sem nagyon kell a szelephez súlyozni, mert fogalmunk sincs, hogy a felkerült külsõ-belsõ milyen tömegeloszlású.

Autókereket sem felnin centríroznak, hanem gumi felrakás után és fõleg nem standardúl a szeleppel ellentétes oldalra mondjuk 5 dekát, hanem pontosan kimérik, hová és pontosan mekkora súly kell.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Gyanítom, hogy az nem kiegyensúlyozás miatt van ott, hanem mivel ott van összehegesztve a felni jobb nem bántani azt a részt 1g miatt.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Amúgy a Crossmaxon van ilyen kiegyensúlyozó felnimagasítás a szeleppel szemben, bár nem hiszem, h sok szerepe lenne., a plusz pár g-on kívül.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
a crossride massz0vabb a 1650 meg kb 300 grammal könnyebb/szett. van aki érzi. én pl nem.
ha szám0t a súly, akkor cseréld, annyit megér.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

mennyivel konnyebb a DT-s kerek. de nem hiszem hogy tul nagy erezheto kulonbseg lenne.

crossride vs. 1650 ???

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
nekem is van a régi kerékszettemen, az is Ambrosio. nem tudom, magában kapni-e ilyet manapság, de ebay-en találsz vintage darabokat néha.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Bicó kerekekre szoktak rakni ilyen picike kiegyenlítõ súlyokat mint az autó kerekekre?
Csak mert ha gyorsan pörgetem a kereket, akkor ugye a szelep oldal eléggé rángatja

Létezik kiegyensúlyozó, de azt pont hogy a szelepre rakják, mert -állítólag- a felni túlsó oldalán lévõ illesztés nagyobb súlyú mint a szelep. :) Szóval a rángatásod valószínûleg nem emiatt van, de ha mindenáron szeretnél egy fémlapkát a szelepedre, akkor létezik ilyen.

Így néz ki:
Feltöltött kép

Tam: 26546354543 csillió watt megtakarítás óránként!!!!!! Nemár hogy neked nem érne meg 1500-at kerekenként :)

hatalma

hatalma

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

attol fugg mennyit kell rafizetni es mennyivel konnyebb a DT-s kerek. de nem hiszem hogy tul nagy erezheto kulonbseg lenne.

kb egy százas. a pénz meg 0 és 10000 között valahol.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
attol fugg mennyit kell rafizetni es mennyivel konnyebb a DT-s kerek. de nem hiszem hogy tul nagy erezheto kulonbseg lenne.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

hatalma

hatalma

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
hello!
valakinek van még véleménye az elõzõ hozzászólásommal kapcsolatban? köszi.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Azt nem tudom hogy számít-e, csak hogy a profik pl minden kis szarra odafigyelnek, gondolom ilyet is szoktak korrigálni.

Gumi nélkül persze szépen pontosan centírozva forog, de ha fent van a gumi akkor a szelep rángatja picit nagy sebességnél. Ha rajta ülök akkor nem érzem, csak gondoltam megkérdezem hátha ha rakok rá akkor jobb lesz. :)

Senkit nem zavar. Teljesen elhanyagolható.

A sebesség mindent megold.

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás

talan azert nincs ilyen mert total elhanyagolhato aprosag? o.O

Azt nem tudom hogy számít-e, csak hogy a profik pl minden kis szarra odafigyelnek, gondolom ilyet is szoktak korrigálni.

Gumi nélkül persze szépen pontosan centírozva forog, de ha fent van a gumi akkor a szelep rángatja picit nagy sebességnél. Ha rajta ülök akkor nem érzem, csak gondoltam megkérdezem hátha ha rakok rá akkor jobb lesz. :)

hatalma

hatalma

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Ha már veszel DT szettet akkor érdemes kicsit még gyûjteni és olyat venni amiben hátul DT ratchet system van. Az jóval jobb, mint a kilincses.

itt nem vételrõl, hanem cserérõl lenne szó, némi ráfizetéssel.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Ha már veszel DT szettet akkor érdemes kicsit még gyûjteni és olyat venni amiben hátul DT ratchet system van. Az jóval jobb, mint a kilincses.

hatalma

hatalma

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
hello!
a kérdésem a következõ: érdemes-e lecserélni mavic crossride kerékszettet egy dt x1650-re?
sok mindent nem találtam a dt-rõl. ami érdemleges lehet:
DT Swiss X1650 "Canyon"
Felgen 559x18 black (außen 24mm, innen 18mm breit)
Naben DT 370SL mit Klinken Freilaufsystem (Alu Freilauf)
28 Speichen DT Competition black mit ProLock Alunippel black
6-Loch Bremsscheibenaufnahme
vorne+hinten für QR (Schnellspanner)
meg még néhány kép:
Ko³a DT SWISS x1650 DT 370 4.2d DISC OKAZJA! w archiwum allegro
vélemény?