Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Sziasztok!

Kereket építenék.sima egyszerû xc-re, 10milis tengellyel.hátulra.
Milyen agyakat ajánlotok? (ami a lehetõ legtartósabb, és elfogadható árban van)

Mennyi pénzed van rá? Annyiért vegyél kerékagyat. V- vagy tárcsafékes a bicaj?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts
Sziasztok!

Én olyan hátsó agyat keresnék, amit tudok használni gyorszárral, de késõbb átalakítható 142/x12 átütõsre is, vagy épp fordítva, X12-t átalakítani gyorszárra. Egy könnyû felnivel lesz összeállítva, szal nem a legnehezebb érdekelne, de a súly nem annyira fontos, merevség, gördülés, sokkal inkább :) Nézegettem a Funnworks N-light agyat, mert az átalakítható gyári adapterekkel, de elég horror áron lehet csak hozzájutni, ha egyáltalán lehet kapni.
Ötletek?

Köszi

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

apa, kezdõdik! :)

:):)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
apa, kezdõdik! :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Sziasztok!

ki mire esküszik, én például csakis kónuszos agyat vennék, merthogy ha rendesen be van állítva, akkor nagyon sokat kibír ás kopás esetén utánállíthatü, shimanók pedig nem is túl drágák

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
novatech
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Balias

Balias

vendég

• fórumtag
  • 42 posts
Sziasztok!

dudi6

dudi6

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Milyen bringába kell a felni?

Országútiba. 23 vagy 25-s gumikat tennék fel rá. Elsõ, hátsó agyam az megvan egy régi országútiból, így felni meg küllõ (ebbõl gondolom a DT jó lesz) kéne.
Esetleg 7-s sort is tudnátok ajánlani?

filmes

filmes

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,600 posts
XTR kerék (m965) hátsó agyába keresek jobboldali kónuszt. Egyelõre csak elsõ kerékhez találtam és abból is csak tengellyel együtt elég húzós áron. Szerzett már be valaki ilyet? Kapható egyáltalán külön?

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Tudtok mondani boltot, helyet, embert akinél lehet venni normális fekete küllõt, és arany színû küllõanyát? Milyen márkát kell elõnyben részesíteni? (622x19, 3 kereszt fûzés, erõs utcai/trekking felhasználás)

Boltot nem, de tipp: végy ezüst küllõt, és szintereztesd! Nekem 50ft/db volt. 1. olcsóbb 2. nagyobb a méretválaszték ezüstbõl.

dudi6

Milyen bringába kell a felni?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

dudi6

dudi6

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
5000 Ft körül tudnátok megbízható felnit ajánlani? Jó lenne ha fehér lenne, ezért a Vuelta Airline 4-t néztem ki. Van esetleg jobb? Mach1 cfx-t néztem még.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

a Probike-os Böri fûz , azokról sem hallottam ilyesmit.

Amikor épp magánál van XD

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
Tavaly nyár végén én is alu niplikkel akartam kereket fûzni magamnak.Leginkább a kúl faktor miatt,mert hát a gépem nem 10 kiló!
Elõtte azért tájékozódtam a neten,meg egy barátom is mondta,ha kevés gondot akarok,inkább maradjak a réznél!Annál maradtam...
Egyébkánt nehezemre esik elhinni,hogy zsírral összerakva is összerohad.Hajtókar és pedál pölö még sosem rohadt össze nekem(kevés zsírral összerakva az is),de láttam már másnak,akinek igen,vagy kihozta a menet nagy részét.Na mindegy...
Magellan-os

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 posts

Nekem még egy sem rohadt össze.

Úgy nem ér , hogy 1. Te értesz hozzá , 2. Karban tartod a bringáidat , 3. Még bringázni is tudsz.Ergo nem vered szanaszét a kerekeidet.Én csak a hozzám behozottak utáni tapasztalat útján alkotott véleményemet írtam.A sajátom nekem sem rohadt össze , sõt amit a Probike-os Böri fûz , azokról sem hallottam ilyesmit.De pl. a Mali-ban egykoron kapható Vuelta Airline kerékszettet (24 lyukú kardküllõs) próbáld meg most centírozni , vagy akár szétszedni.Pedig õk azt mondják , hogy...Szóval ilyen is van , meg olyan is.Ettõl függetlenül én nem szeretem annyira az alu küllõanyát.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
+1

A zsír fél lakatos.

GT-Atee

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Elvileg.Gyakorlatilag így is , úgy is összerohad idõvel.

A sebesség mindent megold.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 posts
  • LocationEger

Szeva Piszta!
De nem a küllõ gyártójában volt a hiba!Tudod?Elektrokémiai korróziónak nevezik,jelen esetben acél és alu között.Autóiparban is gyakran elõforduló probléma.
A kerékfûzésnél ilyen esetben szoktak használni küllõzsírt.Ez azt is elõsegíti,hogy a húzott küllõ kevésbé csavarodjon fûzésnél,centrírozásnál.Ha jól tudom?!

lali!

Igazad van. Ezzel tisztában is voltam. Nem is fûzettem volna át a gurigákat, de mivel egyszerûbb volt az újra fûzés, mint 3 db revolution küllõt beszerezni így az lett. Meg egyéb más dolgok is közrejátszottak. Majd nézd meg elsõ kerekem s megérted :)

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 posts

Szeva Piszta!
De nem a küllõ gyártójában volt a hiba!Tudod?Elektrokémiai korróziónak nevezik,jelen esetben acél és alu között.Autóiparban is gyakran elõforduló probléma.
A kerékfûzésnél ilyen esetben szoktak használni küllõzsírt.Ez azt is elõsegíti,hogy a húzott küllõ kevésbé csavarodjon fûzésnél,centrírozásnál.Ha jól tudom?!

Elvileg.Gyakorlatilag így is , úgy is összerohad idõvel.

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 posts

Nekem a BTS csilli villi piros anyák olyan szinten rágyógyultak a DT revolution küllõkre, hogy hármat el kellett vágni. :-(
ezen eset után az egyik kerekem újra lett fûzve sapin niplikkel, BTS küllõkkel.

Ezért utáljuk az alu niplit.Réz az isten.:)Csak az eloxált szín miatt mondtam a BTS-t.

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
Szeva Piszta!
Magellan-os