Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

Szafe

Szafe

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
https://plus.google....464864483808993

Szafe

Szafe

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

btw, szerintetek az mennyire mûködõképes, ha 135/X13-es hátsó agyat alakítok át 142-esre távtartók segítségével? Az mûködhet? Kerék, tárcsa az a helyén marad? Ezt is alakítanám át kis betéttel gyorszárasra. Olyan kereket akarok fûzetni, amit tudok használni mindenhol. Ezzel kapcsolatban vélemény?

üdv

Nekem átalakítóval van megoldva a 135mm-es hátsó agy használata egy 142mm-es vázban. Egy Halo xcs agyam van, meg egy Merida big9 1200-as vázam, amiben hátul 142-es a tengely helye. Én esztergáltattam egy távtartót, amit beragasztottam a vázba csapágyragasztóval (így bármikor ki lehet venni, de kerékcserekor magától nem esik ki) A 135-ös agy pont beillik a helyére, a tengely központos. Mondjuk nekem M10-es imbuszos csavar a tengely, az ehhez tartózó átalakító viszont gyári az agyon, tehát azért nem 5mm-es gyorszáras a tengely. Nekem a kényszer szülte a dolgot, mert mindenképpen ss agyat szerettem volna, viszont egy Hope triál agy, a hozzá tartozó átalakítóval egy horror ár. Amúgy nem értem miért is lenne kókány megoldás, ha pontos a gépmunka és jók a méretek akkor semmivel sem roszabb megoldás, mint a gyári, viszont az is igaz, hogy nem lopják ki egy mozdulattal a hátsó kereket amíg bemész egy kifliért a boltba.

Psysoul

Psysoul

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Könnyû kerékszetthez (funworks agy, ZTR crest 29") milyen küllõt ajánlotok? Sapim D-light vagy CX-ray? A netes vélemények megoszlanak, hogy érdemes -e a drágább CX-rayt venni vagy sem.

Cross country versenyre / hosszabb túrákra használnám, 78-82kg vagyok, racing ralph külsõk kerülnek fel majd (esetleg furious fred hátra).
Grand Canyon AL 29 | Eladó bringás cuccaim | BringaBanda

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás

Superstarnál fûzetni is lehet, akár CX-Ray küllõkkel is megfûzik és szinte bármilyen felnivel. Nem tudom, milyen lehet a Sentinel Tubeless felni, de a 220 fontos ár a 2 db Tesla aggyal és a Sapim D-Light küllõkkel nem annyira rossz egy tubeless ready kerékszettért, még a gyenge forint mellett sem. ;)
Superstar Components - High Spec Parts For Peanuts

Ezekrõl a Sentinel felnikrõl van valamilyen információtok? Azt láttam, hogy a profilja nem sugall olyan merevséget, mint mondjuk egy ZTR Arch EX, de attól még ígéretesnek tûnik így elsõ ránézésre. Talán ijesztõen könnyû kissé, igaz, a katalógusadatnál a valós tömege jóval magasabb lehet (lásd itt a 650b-t).

akkor már ez:
http://superstar.tib...65{21}32{10}962

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Ez a tesla jó áron van. 100 Fontért találtam.

Superstarnál fûzetni is lehet, akár CX-Ray küllõkkel is megfûzik és szinte bármilyen felnivel. Nem tudom, milyen lehet a Sentinel Tubeless felni, de a 220 fontos ár a 2 db Tesla aggyal és a Sapim D-Light küllõkkel nem annyira rossz egy tubeless ready kerékszettért, még a gyenge forint mellett sem. ;)
Superstar Components - High Spec Parts For Peanuts

Ezekrõl a Sentinel felnikrõl van valamilyen információtok? Azt láttam, hogy a profilja nem sugall olyan merevséget, mint mondjuk egy ZTR Arch EX, de attól még ígéretesnek tûnik így elsõ ránézésre. Talán ijesztõen könnyû kissé, igaz, a katalógusadatnál a valós tömege jóval magasabb lehet (lásd itt a 650b-t).

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás

Ha fontos a kompatibilitás és a késõbbi hordozhatóság, akkor a következõ agyak úgy rémlik, a kupakok cseréjével támogatnak szinte minden szabványt (köztük 135-X12 és 142-X12):
- Hope Pro II evo
- DT Swiss 350 (elég drága)
- DT Swiss 240s (sajnos extrém drága)
- Superstar Tesla
- Novatec egyes agyai (a típus passz)

edit: Ha még nincs meg az agy, amire épülne a kerék.

Ez a tesla jó áron van. 100 Fontért találtam.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Ha fontos a kompatibilitás és a késõbbi hordozhatóság, akkor a következõ agyak úgy rémlik, a kupakok cseréjével támogatnak szinte minden szabványt (köztük 135-X12 és 142-X12):
- Hope Pro II evo
- DT Swiss 350 (elég drága)
- DT Swiss 240s (sajnos extrém drága)
- Superstar Tesla
- Novatec egyes agyai (a típus passz)

edit: Ha még nincs meg az agy, amire épülne a kerék.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

btw, szerintetek az mennyire mûködõképes, ha 135/X13-es hátsó agyat alakítok át 142-esre távtartók segítségével? Az mûködhet? Kerék, tárcsa az a helyén marad? Ezt is alakítanám át kis betéttel gyorszárasra. Olyan kereket akarok fûzetni, amit tudok használni mindenhol. Ezzel kapcsolatban vélemény?

Szerintem ez kókányolás, minden plusz alkatrész (ott lenne sok) csak újabb recsegõ hangok forrása lenne. És jön majd a hozzászólás: "mi recseg?". :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás
Meg nézegettem a sapim küllõket. Minél húzottabb annál erõsebbre írják. Ezt el lehet hinni, hogy egy 15.-ösre húzott küllõ vagy egy cx-ray olyan erõs és merev? Egyáltalán milyen nyomaték értékek ezek?
Valakinek van tapasztalata ezekkel a küllõkkel?
82 kg a verseny súlyom :)

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás

Balias

Balias

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
Nyilván minél olcsóbban:), max.6-8ezrem lenne rá.
Tárcsafékhez.(lehetõleg 6csavaros)
És még annyi kérdésem lenne, hogy melyik agynak van olyan racsnija, ami nem kezd el hamar kotyogni? Ill. A novatechekben a 4 csapágy hogy helyezkedik el és az miért jobb mint a 2?

Kösz!

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Sziasztok!

Kereket építenék.sima egyszerû xc-re, 10milis tengellyel.hátulra.
Milyen agyakat ajánlotok? (ami a lehetõ legtartósabb, és elfogadható árban van)

Mennyi pénzed van rá? Annyiért vegyél kerékagyat. V- vagy tárcsafékes a bicaj?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás
Sziasztok!

Én olyan hátsó agyat keresnék, amit tudok használni gyorszárral, de késõbb átalakítható 142/x12 átütõsre is, vagy épp fordítva, X12-t átalakítani gyorszárra. Egy könnyû felnivel lesz összeállítva, szal nem a legnehezebb érdekelne, de a súly nem annyira fontos, merevség, gördülés, sokkal inkább :) Nézegettem a Funnworks N-light agyat, mert az átalakítható gyári adapterekkel, de elég horror áron lehet csak hozzájutni, ha egyáltalán lehet kapni.
Ötletek?

Köszi

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

apa, kezdõdik! :)

:):)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.097 hozzászólás
apa, kezdõdik! :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sziasztok!

ki mire esküszik, én például csakis kónuszos agyat vennék, merthogy ha rendesen be van állítva, akkor nagyon sokat kibír ás kopás esetén utánállíthatü, shimanók pedig nem is túl drágák

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
novatech
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Balias

Balias

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
Sziasztok!

dudi6

dudi6

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Milyen bringába kell a felni?

Országútiba. 23 vagy 25-s gumikat tennék fel rá. Elsõ, hátsó agyam az megvan egy régi országútiból, így felni meg küllõ (ebbõl gondolom a DT jó lesz) kéne.
Esetleg 7-s sort is tudnátok ajánlani?

filmes

filmes

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.600 hozzászólás
XTR kerék (m965) hátsó agyába keresek jobboldali kónuszt. Egyelõre csak elsõ kerékhez találtam és abból is csak tengellyel együtt elég húzós áron. Szerzett már be valaki ilyet? Kapható egyáltalán külön?