Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

madmike

madmike

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
De mivel pótoljam? Te azt mondod, hogy ne vigyem vissza? Mert mondjuk 3-4000bõl megvan a csapágycsere és lenne egy frankó kerékszettem, csak félek, nehogy megint igy járjak,mert xc-re használnám, ott pedig kap az agy egyet-smást.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Sziasztok!
Vettem egy ZZYZX kerékszettet. Az agyak ipari csapágyasak, de a hátsóról hiányoznak a porvédõk, igy a csapágyak durván darálnak. De mivel csak 19k-ba kerültek, igy elhoztam, mert még csapágycserével is jónak tûnt a biznisz. A kérdés a következõ lehet e vajon porvédõ kupakot szerezni hozzá? Ha nem akkor az eladó visszaveszi tõle,mert nem hiányzik, hogy fél évente cseréltethessem a csapágyakat.

A hátsó agyon a porvédõ helyén karbon távtartók voltak.
Lehet ezzel valamit csinálni? vagy vigyem vissza az eladónak?

Az, hogy nincs porvédõ és darál a csapágy nem hiszem, hogy nagyon összefüggene.
A csapágynak vannak saját porvédõi, ami azért elég sokat megfog. Persze, ha meglennének azok a plusz porvédõk, akkor még jobb lenne a helyzet, de így sem annyira elkeserítõ.
A helyedben én kicserélném a mostani csapágyakat, aztán pótolnám a hiányzó porvédõket valamivel.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

madmike

madmike

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
Sziasztok!
Vettem egy ZZYZX kerékszettet. Az agyak ipari csapágyasak, de a hátsóról hiányoznak a porvédõk, igy a csapágyak durván darálnak. De mivel csak 19k-ba kerültek, igy elhoztam, mert még csapágycserével is jónak tûnt a biznisz. A kérdés a következõ lehet e vajon porvédõ kupakot szerezni hozzá? Ha nem akkor az eladó visszaveszi tõle,mert nem hiányzik, hogy fél évente cseréltethessem a csapágyakat.

kerékszett

hátsó agy 1

hátsó agy 2

az elsõ agyon lévõ porvédõ

A hátsó agyon a porvédõ helyén karbon távtartók voltak.

Lehet ezzel valamit csinálni? vagy vigyem vissza az eladónak?

madmike

madmike

vendég

• fórumtag
  • 53 posts

A felni ha régi akkor jó, az utolsó évjárat állítólag ebbõl a típusból nagyon vacak volt. Nekem egy acera aggyal van fûzve ilyen felnivel egy elsõ kerék. Erõs, tartós.

Felhivtam az eladót, azt mondta, hogy a fékfelületen van valami nagyon pici sérülés. Hát nem tudom, mondjuk ennyiért más nem igazán van.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Az elõzõ hozzászólásomhoz kapcsolódva.
Nézelõdtem a használtpiacot, szerintetek ez a kerék jó 5000-ért? sor, gumi kuka. Csak kérdés, hogy az én 9es sorom rámenne e?
Vagy ha valakinek van otthon elfekvõben egy kazettája akkor az is érdekelne.

A felni ha régi akkor jó, az utolsó évjárat állítólag ebbõl a típusból nagyon vacak volt. Nekem egy acera aggyal van fûzve ilyen felnivel egy elsõ kerék. Erõs, tartós.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

madmike

madmike

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
Az elõzõ hozzászólásomhoz kapcsolódva.
Nézelõdtem a használtpiacot, szerintetek ez a kerék jó 5000-ért? sor, gumi kuka. Csak kérdés, hogy az én 9es sorom rámenne e?
Vagy ha valakinek van otthon elfekvõben egy kazettája akkor az is érdekelne.

madmike

madmike

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
Sziasztok!
Egy ideje idõnként kattant valami a hajtásban, illetve ha gurulás után ráterheltem a pedálra akkor elõfordult, hogy megszaladt kicsit (elég nagy roppanás kiséretében). Ma meghallgattam és a kazettából jönnek a hangok. Egy olcsó Bikepositive mtb agyról van szó. Ez egy javitható alkatrész, vagy csak az agycsere megoldás? Remélem nem az utóbbi,mert nem nagyon lenne most erre pénzem. Olvastam, hogy a kazettát is lehet cserélni. Bármilyen másik agyról átrakott kazetta megoldást jelenthet?
Elõre is köszönöm a segitséget!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

akkor már ez:
http://superstar.tib...65{21}32{10}962

Kérdés nélkül elfogadnám Pacenti TL28 felnivel, ha úgy 10 kilóval könnyebb lennék. :) Nagyon széles, jó minõségû, kitûnõ tubeless ready felninek tartják, de egy nehezebb bringás alatt (amilyen én is vagyok így 80-81 kilóra felhízva) hamar jönne bele a nyolcas. Ha könnyebb vagy, simán vállalható, ha nem annyira, akkor inkább ZTR Arch EX például, ami felé mennék - már ha késõbb a tubeless ready mivolta is fontos lenne a felninek.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Nyilván minél olcsóbban:), max.6-8ezrem lenne rá.
Tárcsafékhez.(lehetõleg 6csavaros)

Alivio, ha új, elsõ-hátsó kerül kb. 8-ba. HB, és FH-M475. Csak hátsóra mondjuk Deore. Használtban meg szerencse kérdése egy jó vétel.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Szafe

Szafe

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
https://plus.google....464864483808993

Szafe

Szafe

vendég

• fórumtag
  • 17 posts

btw, szerintetek az mennyire mûködõképes, ha 135/X13-es hátsó agyat alakítok át 142-esre távtartók segítségével? Az mûködhet? Kerék, tárcsa az a helyén marad? Ezt is alakítanám át kis betéttel gyorszárasra. Olyan kereket akarok fûzetni, amit tudok használni mindenhol. Ezzel kapcsolatban vélemény?

üdv

Nekem átalakítóval van megoldva a 135mm-es hátsó agy használata egy 142mm-es vázban. Egy Halo xcs agyam van, meg egy Merida big9 1200-as vázam, amiben hátul 142-es a tengely helye. Én esztergáltattam egy távtartót, amit beragasztottam a vázba csapágyragasztóval (így bármikor ki lehet venni, de kerékcserekor magától nem esik ki) A 135-ös agy pont beillik a helyére, a tengely központos. Mondjuk nekem M10-es imbuszos csavar a tengely, az ehhez tartózó átalakító viszont gyári az agyon, tehát azért nem 5mm-es gyorszáras a tengely. Nekem a kényszer szülte a dolgot, mert mindenképpen ss agyat szerettem volna, viszont egy Hope triál agy, a hozzá tartozó átalakítóval egy horror ár. Amúgy nem értem miért is lenne kókány megoldás, ha pontos a gépmunka és jók a méretek akkor semmivel sem roszabb megoldás, mint a gyári, viszont az is igaz, hogy nem lopják ki egy mozdulattal a hátsó kereket amíg bemész egy kifliért a boltba.

Psysoul

Psysoul

vendég

• fórumtag
  • 60 posts
Könnyû kerékszetthez (funworks agy, ZTR crest 29") milyen küllõt ajánlotok? Sapim D-light vagy CX-ray? A netes vélemények megoszlanak, hogy érdemes -e a drágább CX-rayt venni vagy sem.

Cross country versenyre / hosszabb túrákra használnám, 78-82kg vagyok, racing ralph külsõk kerülnek fel majd (esetleg furious fred hátra).
Grand Canyon AL 29 | Eladó bringás cuccaim | BringaBanda

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

Superstarnál fûzetni is lehet, akár CX-Ray küllõkkel is megfûzik és szinte bármilyen felnivel. Nem tudom, milyen lehet a Sentinel Tubeless felni, de a 220 fontos ár a 2 db Tesla aggyal és a Sapim D-Light küllõkkel nem annyira rossz egy tubeless ready kerékszettért, még a gyenge forint mellett sem. ;)
Superstar Components - High Spec Parts For Peanuts

Ezekrõl a Sentinel felnikrõl van valamilyen információtok? Azt láttam, hogy a profilja nem sugall olyan merevséget, mint mondjuk egy ZTR Arch EX, de attól még ígéretesnek tûnik így elsõ ránézésre. Talán ijesztõen könnyû kissé, igaz, a katalógusadatnál a valós tömege jóval magasabb lehet (lásd itt a 650b-t).

akkor már ez:
http://superstar.tib...65{21}32{10}962

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

Ez a tesla jó áron van. 100 Fontért találtam.

Superstarnál fûzetni is lehet, akár CX-Ray küllõkkel is megfûzik és szinte bármilyen felnivel. Nem tudom, milyen lehet a Sentinel Tubeless felni, de a 220 fontos ár a 2 db Tesla aggyal és a Sapim D-Light küllõkkel nem annyira rossz egy tubeless ready kerékszettért, még a gyenge forint mellett sem. ;)
Superstar Components - High Spec Parts For Peanuts

Ezekrõl a Sentinel felnikrõl van valamilyen információtok? Azt láttam, hogy a profilja nem sugall olyan merevséget, mint mondjuk egy ZTR Arch EX, de attól még ígéretesnek tûnik így elsõ ránézésre. Talán ijesztõen könnyû kissé, igaz, a katalógusadatnál a valós tömege jóval magasabb lehet (lásd itt a 650b-t).

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

Ha fontos a kompatibilitás és a késõbbi hordozhatóság, akkor a következõ agyak úgy rémlik, a kupakok cseréjével támogatnak szinte minden szabványt (köztük 135-X12 és 142-X12):
- Hope Pro II evo
- DT Swiss 350 (elég drága)
- DT Swiss 240s (sajnos extrém drága)
- Superstar Tesla
- Novatec egyes agyai (a típus passz)

edit: Ha még nincs meg az agy, amire épülne a kerék.

Ez a tesla jó áron van. 100 Fontért találtam.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
Ha fontos a kompatibilitás és a késõbbi hordozhatóság, akkor a következõ agyak úgy rémlik, a kupakok cseréjével támogatnak szinte minden szabványt (köztük 135-X12 és 142-X12):
- Hope Pro II evo
- DT Swiss 350 (elég drága)
- DT Swiss 240s (sajnos extrém drága)
- Superstar Tesla
- Novatec egyes agyai (a típus passz)

edit: Ha még nincs meg az agy, amire épülne a kerék.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

btw, szerintetek az mennyire mûködõképes, ha 135/X13-es hátsó agyat alakítok át 142-esre távtartók segítségével? Az mûködhet? Kerék, tárcsa az a helyén marad? Ezt is alakítanám át kis betéttel gyorszárasra. Olyan kereket akarok fûzetni, amit tudok használni mindenhol. Ezzel kapcsolatban vélemény?

Szerintem ez kókányolás, minden plusz alkatrész (ott lenne sok) csak újabb recsegõ hangok forrása lenne. És jön majd a hozzászólás: "mi recseg?". :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts
Meg nézegettem a sapim küllõket. Minél húzottabb annál erõsebbre írják. Ezt el lehet hinni, hogy egy 15.-ösre húzott küllõ vagy egy cx-ray olyan erõs és merev? Egyáltalán milyen nyomaték értékek ezek?
Valakinek van tapasztalata ezekkel a küllõkkel?
82 kg a verseny súlyom :)

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

Balias

Balias

vendég

• fórumtag
  • 42 posts
Nyilván minél olcsóbban:), max.6-8ezrem lenne rá.
Tárcsafékhez.(lehetõleg 6csavaros)
És még annyi kérdésem lenne, hogy melyik agynak van olyan racsnija, ami nem kezd el hamar kotyogni? Ill. A novatechekben a 4 csapágy hogy helyezkedik el és az miért jobb mint a 2?

Kösz!