Jelentkezz be Regisztrálj

Keréképítés
Írta 2013. április 13. - 12:11

Írta 2013. április 13. - 12:06

tudom, hogy ez nem pontosan az a topik, (nekem a kerékjavítás kéne, olyat nem találtam) de talán jobb választás mint a meghajtás, ahova már elposztoltam a kérdést, de nem kaptam rá választ. szóval:
tönkrement a bringámon valami, és mielõtt gyanútlanul elviszem szerelõhöz, szeretném itt megtudni, hogy pontosan mi a baja, illetve képet kapni a javítás várható költségeirõl.
Na szóval 9 sebességes MTB-m van, V-fékkel, a hátsó agy valami olcsóbbfajta Shimano (asszem PARALLAX, de ha fontos, megnézem).
A történet a következõ:
-Ha intenzívebben belelépek a pedálba szalajszt 1-2-3 teljes fordulatot a hajtás, és ha megfelelõ ütemben tekerem miután elkezdett szalajsztani, kb bármeddig tudom pörgetni (najó ameddig le nem kell lépnem a bicajról)
-Amikor szalajszt, akkor ténylegesen 0 az ellenállás, és ténylegesen nem hajt semmit
-Ha legugolva kézzel megpörgetem a pedált, elõre, (álló hátsókerék mellett) akkor is látom, hogy szalajszt és szerintem hátul az agy vagy racsni környékén kell keresni a problémát. //nem értek hozzá
Nos a kérdés:
-Mi a baja?
-Mennyibe kerülhet?
-Mindenképpen szét kell szedni a hátsó kereket?
-Az agy /ha az a hunyó/ vajon javítható, vagy csere?
Mennyibe kerül manapság egy:
-Hátsó agy (olyan szintû, vagy minimálisan jobb, mint nekem volt/van) ?
-Mennyibe kerülnek nem túl drága küllõk? (nyilván minõségben a hátsó agyhoz viszonyítva)?
-Mennyibe kerül egy hátsókerék szétszedés/összerakás küllõzéssel?
-Ha esetleg cserélni szeretném a V-fékes felnit tárcsásra, az mennyit kóstálna?
-
egyéb:
-mennyibe kerülhet egy komplett elsõ/hátsó váltóbeállítás (Deore+XT, Deore karral)?
Légyszi reális budapesti átlagárakat írjatok, nem fillérb*szni akarok, de azt sem szeretném ha engem vernének át.
Az árak fényében érdemes lenne inkább vennem egy jóállapotú hátsó kereket? Az mennyibe fájna?
válaszokat elõre is köszi!
J.
Írta 2013. április 10. - 12:48

És a Rodi? Ha a 400e Ft-os Haibike gépnek ez a gyári kerékszettje akkor annyira nem lehet rossz,nem?
Nem tudom, nem ismerem, attól ne ess hasra haver, 300 valahány ezres Cube bicajába szutyok kerék volt.
Ezt én megnézném: DT Swiss XR4.2D UST belsõ nélküli kerékszett « kerék « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása
Írta 2013. április 10. - 09:24

Én arra gondoltam, h a szaki ránéz, més meg tudja mondani, h van-e hozzá gyári cucc, vagy nincs. Ha nincs, akkor vidd vissza szerintem az egészet az eladónak, vegyél vmi rendes cuccot, amihez van alkatrész, és nem kell vele copni.
Akkor ez a szaki ránézéses dolog megvolt

Ugyhogy délután megy vissza. Már csak azt tudnám mit vegyek

Ma jönnek meg a tárcsafékjeim, a V fékeket meg már eladtam, fék nélkül pedig nem egészségeb bringázni

Írta 2013. április 10. - 09:20

Ezek szerint lehet venni?
Tegnap bementem vele az Alpinbikeba és ott azt mondta a csávó, hogy a csapágyakat kicseréli, de porvédõt azt csak sufnituningolni lehetne valamit, ami nem lenne az igazi.
Jó volna hamar megtudni, hogy kapnék e porvédõket,mert még ma tudom visszavinni az eladónak ha mégse kell.
Én arra gondoltam, h a szaki ránéz, més meg tudja mondani, h van-e hozzá gyári cucc, vagy nincs. Ha nincs, akkor vidd vissza szerintem az egészet az eladónak, vegyél vmi rendes cuccot, amihez van alkatrész, és nem kell vele copni.

Írta 2013. április 10. - 08:58

Írta 2013. április 10. - 08:55

19 papirért jó vételnek gondoltam, fõleg, hogy a gumikat eladhattam volna, illetve 2 tárcsa is van rajta, de akkor visszaviszem. Csak ebben az árkategóriában nehéz normális kerekeket venni.
Két kerékszettet találtam most hirtelen helyette:
Rodi 25000,de ad hozzá egy uj 160as Magura tárcsát is
Mavic, 27000, ehhez viszont kéne vegyek egy tárcsát,mert csak 1 van otthon.
Vélemény?
A Mavic nagyon drága, én 20-ért vettem vadi új bringából bontottat XT agyakkal, a felni az egy alap Mavic nincs szegecselve sem.
Írta 2013. április 10. - 08:41

Két kerékszettet találtam most hirtelen helyette:
Rodi 25000,de ad hozzá egy uj 160as Magura tárcsát is
Mavic, 27000, ehhez viszont kéne vegyek egy tárcsát,mert csak 1 van otthon.
Vélemény?
Írta 2013. április 10. - 08:34

Tegnap bementem vele az Alpinbikeba és ott azt mondta a csávó, hogy a csapágyakat kicseréli, de porvédõt azt csak sufnituningolni lehetne valamit, ami nem lenne az igazi.
Jó volna hamar megtudni, hogy kapnék e porvédõket,mert még ma tudom visszavinni az eladónak ha mégse kell.
Nem tudom mit látsz ebben a kerékszettben amiért megéri kínlódani vele, szerintem vidd vissza amíg viheted!
Írta 2013. április 10. - 08:05

Mondjuk beviszed a kereket egy bringás szakihoz, és kérsz hozzá porvédõt.
Írta 2013. április 10. - 06:39

Írta 2013. április 09. - 20:01

Írta 2013. április 09. - 19:55

Az, hogy nincs porvédõ és darál a csapágy nem hiszem, hogy nagyon összefüggene.Sziasztok!
Vettem egy ZZYZX kerékszettet. Az agyak ipari csapágyasak, de a hátsóról hiányoznak a porvédõk, igy a csapágyak durván darálnak. De mivel csak 19k-ba kerültek, igy elhoztam, mert még csapágycserével is jónak tûnt a biznisz. A kérdés a következõ lehet e vajon porvédõ kupakot szerezni hozzá? Ha nem akkor az eladó visszaveszi tõle,mert nem hiányzik, hogy fél évente cseréltethessem a csapágyakat.
A hátsó agyon a porvédõ helyén karbon távtartók voltak.
Lehet ezzel valamit csinálni? vagy vigyem vissza az eladónak?
A csapágynak vannak saját porvédõi, ami azért elég sokat megfog. Persze, ha meglennének azok a plusz porvédõk, akkor még jobb lenne a helyzet, de így sem annyira elkeserítõ.
A helyedben én kicserélném a mostani csapágyakat, aztán pótolnám a hiányzó porvédõket valamivel.
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2013. április 09. - 19:34

Vettem egy ZZYZX kerékszettet. Az agyak ipari csapágyasak, de a hátsóról hiányoznak a porvédõk, igy a csapágyak durván darálnak. De mivel csak 19k-ba kerültek, igy elhoztam, mert még csapágycserével is jónak tûnt a biznisz. A kérdés a következõ lehet e vajon porvédõ kupakot szerezni hozzá? Ha nem akkor az eladó visszaveszi tõle,mert nem hiányzik, hogy fél évente cseréltethessem a csapágyakat.
kerékszett
hátsó agy 1
hátsó agy 2
az elsõ agyon lévõ porvédõ
A hátsó agyon a porvédõ helyén karbon távtartók voltak.
Lehet ezzel valamit csinálni? vagy vigyem vissza az eladónak?
Írta 2013. április 06. - 17:25

A felni ha régi akkor jó, az utolsó évjárat állítólag ebbõl a típusból nagyon vacak volt. Nekem egy acera aggyal van fûzve ilyen felnivel egy elsõ kerék. Erõs, tartós.
Felhivtam az eladót, azt mondta, hogy a fékfelületen van valami nagyon pici sérülés. Hát nem tudom, mondjuk ennyiért más nem igazán van.
Írta 2013. április 06. - 17:16

Az elõzõ hozzászólásomhoz kapcsolódva.
Nézelõdtem a használtpiacot, szerintetek ez a kerék jó 5000-ért? sor, gumi kuka. Csak kérdés, hogy az én 9es sorom rámenne e?
Vagy ha valakinek van otthon elfekvõben egy kazettája akkor az is érdekelne.
A felni ha régi akkor jó, az utolsó évjárat állítólag ebbõl a típusból nagyon vacak volt. Nekem egy acera aggyal van fûzve ilyen felnivel egy elsõ kerék. Erõs, tartós.
Írta 2013. április 06. - 16:28

Nézelõdtem a használtpiacot, szerintetek ez a kerék jó 5000-ért? sor, gumi kuka. Csak kérdés, hogy az én 9es sorom rámenne e?
Vagy ha valakinek van otthon elfekvõben egy kazettája akkor az is érdekelne.
Írta 2013. április 06. - 15:11

Egy ideje idõnként kattant valami a hajtásban, illetve ha gurulás után ráterheltem a pedálra akkor elõfordult, hogy megszaladt kicsit (elég nagy roppanás kiséretében). Ma meghallgattam és a kazettából jönnek a hangok. Egy olcsó Bikepositive mtb agyról van szó. Ez egy javitható alkatrész, vagy csak az agycsere megoldás? Remélem nem az utóbbi,mert nem nagyon lenne most erre pénzem. Olvastam, hogy a kazettát is lehet cserélni. Bármilyen másik agyról átrakott kazetta megoldást jelenthet?
Elõre is köszönöm a segitséget!
Írta 2013. március 29. - 13:43

akkor már ez:
http://superstar.tib...65{21}32{10}962
Kérdés nélkül elfogadnám Pacenti TL28 felnivel, ha úgy 10 kilóval könnyebb lennék.

Írta 2013. március 28. - 22:50

Nyilván minél olcsóbban:), max.6-8ezrem lenne rá.
Tárcsafékhez.(lehetõleg 6csavaros)
Alivio, ha új, elsõ-hátsó kerül kb. 8-ba. HB, és FH-M475. Csak hátsóra mondjuk Deore. Használtban meg szerencse kérdése egy jó vétel.
Race, no Rest!