Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Ha visszaolvasol pont a low cost cuccal szívtam meg...

Ehhez baba 10mm-es gyorszárat akartam, átalakítottam a Hope agyat 10mm-esre, de kár volt. A másik bringámban egy Azonic Momentum acéltengely van, ami 12mm-es, a papucs részén 10mm, külön alu anyákkal a végén. Ide is ez kellett volna.

295_azomt8_0.jpg

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 posts

Köszönöm. Csak, hogy biztos legyen, a tiéd 135*10mm-es vázba való és ez az, ugye?

Van ilyen low-cost verzió is...

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Nagy, lejtőző gépben van. Keveset van használatban, de eddig még semmi probléma nem adódott.

Köszönöm. Csak, hogy biztos legyen, a tiéd 135*10mm-es vázba való és ez az, ugye?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Nagy, lejtőző gépben van. Keveset van használatban, de eddig még semmi probléma nem adódott.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

A bal oldali rögzítőgyűrűtől mérve 173 mm

Köszönöm, ez nagy segítség. Tehát 173mm hosszú és 23mm a menetes rész. Újból megmértem az enyémet, 168mm és 23mm a menetes rész. 5mm-el rövidebb, pont ennyi hiányzik, hogy a menet ne a vázpapucsban legyen.

Igazából ez az egyetlen tengely, amit láttam alternatívaként. Páran azt írják nem tartós. Neked hogy vált be?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

A bal oldali rögzítőgyűrűtől mérve 173 mm

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Segítség: DT RWS-nél a menetes rész hossza 23 mm

http://www.dtswiss.c...S/RWS-Thru-bolt

Ennél a vacaknál 24mm. És milyen hosszú a tengely?

Ezt találtam még egyébként, nem zavar, hogy csavaros.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Segítség: DT RWS-nél a menetes rész hossza 23 mm

http://www.dtswiss.c...S/RWS-Thru-bolt

Edited by Valeria Victrix, 2013. November 11. - 09:56.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Nem tudom jó helyre írok-e, de jobb topikot nem találtam a kérdésnek.

Vettem egy NC-17 10mm-es átütőtengelyes gyorszárat. Így néz ki:

609539d1303140523-10mm-thru-axle-nc-17.j

Két gond van vele, hogy a tengelyvég vázpapucsba ülő része végig menetes, ezt nagyon rühellem, ki fogja enni a vázpapucsot. A másik, hogy ráhúzáskor úgy nyikorog, mint egy rozsdás ajtó és nagyon nehezen lehet zárni, miközben a kereket alig húzza össze, nem is lehet érezni mennyire húzom meg. Ezen talán az olaj segítene, de az első problémával nem tudok együtt élni...

Tudtok ajánlani átütős 135*10mm-es hátsó gyorszáras tengelyt (ami mentes az ilyen problémáktól)? Ár nem számít.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

igen a 21-es szamu 3 alkatresz hianyzik nekem.

meglepoen barati az ara.koszi hogy megrendelted.

barmelyik shimanot is forgalmazo boltban atvehetem (persze elozetes egyeztetessel) vagy direkt hozzatok kell mennem?

ha lesz készleten, akkor cammogj be valahova a cikkszámmal a kezedben, és kérd, hogy rendeljék meg tőlünk.

nyilván mivel filléres alkatrész, lehet, hogy csak ezt nem kérik le Pécsre/Szombathelyre/Debrecenbe azaz várni kell mire egy csomag összejön, ilyen szempontból érdemesebb a nagyobb vidéki boltokat b*szogatni, vagy ha pesti vagy, akkor azokat, akik sűrűn járnak Csepelre

tőlünk direktben nem tudod megvenni sajna, csak regisztrált kiskereskedőket szolgálunk ki.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

igen a 21-es szamu 3 alkatresz hianyzik nekem.

meglepoen barati az ara.koszi hogy megrendelted.

barmelyik shimanot is forgalmazo boltban atvehetem (persze elozetes egyeztetessel) vagy direkt hozzatok kell mennem?

regi/hibas agyvaltokat veszek.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Rob meg tudod nezni hogy mennyibe kerul a linkelt abran a 21-es szamu alkatresz?egyaltalan beszerezheto?

ha igen rendelos vagy raktaron is van?

ha jol tudom ti vagytok a magyarorszagi forgalmazoi a shimanonak.

link:http://cycle.shimano...69830714872.pdf

a bal oldali porvédő?

1090 HUF javasolt kisker, épp nincs készleten, de szokott lenni. az utolsó kettőt a SzegedBike vette meg 10.14-én, ha ott vagy, akkor lehet, hogy tudnak adni neked.

persze ha nem szegedi vagy, akkor jövő hétre lesz, rendeltem.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

ennek a gyári száma Y30K01200 ami hogyha megnézed a robbantott ábrámat

a1_2013_11_4_0xy6r8m9a2_tn.jpg

akkor látod, hogy a cikkszáma az 563-as agyban is ugyanaz.

tehát vegyed meg bátran, pontosan az kell neked!

Köszönöm!

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

Rob meg tudod nezni hogy mennyibe kerul a linkelt abran a 21-es szamu alkatresz?egyaltalan beszerezheto?

ha igen rendelos vagy raktaron is van?

ha jol tudom ti vagytok a magyarorszagi forgalmazoi a shimanonak.

link:http://cycle.shimano...69830714872.pdf

regi/hibas agyvaltokat veszek.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

köszi

ez jó lehet? nincs menetemelkedés írva, nekem egy 563-as lx agyhoz kellene

http://ebike.hu/term...5-510-330-rm40/

amúgy be lehet állítani szépen, annyi kotyogást hagyva, hogy a gyorszár ráhúzásakor megszűnjön

ennek a gyári száma Y30K01200 ami hogyha megnézed a robbantott ábrámat

a1_2013_11_4_0xy6r8m9a2_tn.jpg

akkor látod, hogy a cikkszáma az 563-as agyban is ugyanaz.

tehát vegyed meg bátran, pontosan az kell neked!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

köszi

ez jó lehet? nincs menetemelkedés írva, nekem egy 563-as lx agyhoz kellene

http://ebike.hu/term...5-510-330-rm40/

amúgy be lehet állítani szépen, annyi kotyogást hagyva, hogy a gyorszár ráhúzásakor megszűnjön

Edited by stellaz, 2013. November 01. - 23:32.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

kicseréltem a jobb kónuszt  meg a golyókat, nagyon szépen fut a csapágy

viszont a bal kónusz is kopott egy kicsit, nincs berágódva, csak már kicsit széles a kopásnyom, bár nem tudom itt mi számít csere érettnek

illetve a tengelyvég el van görbülve, érzésre sok vizet nem zavar a dolog, de lehet, hogy emiatt nem áll pont középre a kerék a vázban, ha azt is cserélném, akkor oda bármelyik megfelelő széleségű, üreges 10 mm-es shimano tengely beszerelhető, vagy itt is van típus kompatibilitás?

Ha egyenletesen kopott az nem nagy gond, tegyél bele új golyókat. Az sokkal nagyobb gond, hogy ferde a tengely vége. Ez azt eredményezi, hogy ferdén fog állni a kónusz és nem fog párhuzamosan futni a két csapágypája. Nem is lehet így beállítani. Vagy mindíg rágni fog amíg helyet nem csinál magának vagy laza lesz. Shimanonál a lényeg, hogy 10x1-es tengelyt vegyél (10 mm átmérő és 1 mm menetemelkedés). Általában van még 10x 26TPI ami azt jelenti, hogy 26 menet egy inch hosszon. Ez nagyon hasonló, de mégsem ugyan az igaz kicsi az eltérés. Egy két menetnél nem is érzed, de hosszan feltekerve megszorul... A lényeg, hogy neked 10x1-es tengely kell. Vigyed magaddal a régi kónuszt és ha felmegy rá könnyedén akkor vedd meg.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

kicseréltem a jobb kónuszt  meg a golyókat, nagyon szépen fut a csapágy

viszont a bal kónusz is kopott egy kicsit, nincs berágódva, csak már kicsit széles a kopásnyom, bár nem tudom itt mi számít csere érettnek

illetve a tengelyvég el van görbülve, érzésre sok vizet nem zavar a dolog, de lehet, hogy emiatt nem áll pont középre a kerék a vázban, ha azt is cserélném, akkor oda bármelyik megfelelő széleségű, üreges 10 mm-es shimano tengely beszerelhető, vagy itt is van típus kompatibilitás?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Egy ezrest tényleg megér az új kónusz.

Én sajnos soha nem szerettem az ipari csapágyas agyakat, sokkal jobban megbízom egy kónuszos agyban.

Marci

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

A kónusz stabilan van benne a vázban a tengelyen, mikor a gyorszár rá van húzva. A kerék forog az álló kónusz körül. Nagylaci32 sporttárs arra gondolt, hogy a hibás részt állítsa fölfelé, akkor az nem kap akkora terhelést. Kb. így kéne kivitelezni.

Értem én... ezért volt a smiley..., de ez egy marhaság már bocsánat. Egyrészt majd valaki figyelgeti, hogy áll a kónusz lapolása a papucsban, mert az egyik lapolással kb. 10 fokot zárt be a rágódás és kb. így kellene állnia. Másrészt ez egy gördülő csapágy, ferde hatásvonalú meg minden... Teljeséggel felesleges neki mindenféle forgatás, halottnak a csók. Kuka vagy egy 1000-ért egy új. Aztán meg rendesen beállítani és örök élet... :D Szerintem...