Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

HLev

HLev

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Zsoltti: Mavic XM321 Disc

-olcsó
-570g, szerintem nem nehéz, ennél strapabíróbb/nehezebb felni XC-túrára nem kellhet, hacsak nem vagy 100 kiló felett.

Biztos vannak páran akik leszólják ezt a felnit, de:
A legutóbbi maraton elõtti este "sikerült" a kocsi mellett felejtett elsõ keréken átgurulni. Mielõtt kiszálltam, azt hittem tökön szúrom magam, de a keréknek semmi baja nem lett, csak a gyorszár törött el, és egy kb 2mm-es nyolcas lett benne, amit négy db küllõn való húzással rendbe tudtam hozni (és elõtte is volt benne egy kicsi).
Itt jön be a képbe természetesen az agy, a küllõk, meg a fûzés minõsége is,
de ez azért meggyõzõ.

Köszi a gyorssegélyt L. Balázs és M.Laci!

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

akkor a cr 18 az végülis egy jó választás lenne? esetleg ilyen olcsóbb (max. 6-7k), XCre való felni közül mi van még, ami jó és bírja a kiképzést?

B+ Zero :))

Azért, mert egy elég nehéz felni, és a 60 kiló úgyis sportszerûtlenül könnyû, tehát kell a plusz súly :D
de olcsó, és szerintem tényleg masszív.
hmm.. azt mondtam már, hogy nehéz?...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
akkor a cr 18 az végülis egy jó választás lenne? esetleg ilyen olcsóbb (max. 6-7k), XCre való felni közül mi van még, ami jó és bírja a kiképzést?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
hill rod szimplafalú ha jól tudom. és/vagy nem szegecselt.
singletrack pedig egy jó felni, az egyik legjobb illesztett, amit kapni lehet.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
azért mondjuk nem mindegy, hogy 2,5 kgnyi vagy 1,2 kgnyi gördülõ tömeget kell gyorsítani...:chin:

apropó, ha már keréképítés: a sun cr 18 mennyire bírná a kiképzést egy 60 kgos, kicsit agressziven rideoló, de viszonylag technikás cc-bringás alatt? vagy inkább hill rod 20 cncs oldalfallal?

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
A súly nem játszik különösebb szerepet, inkább a pénztárca az, ami befolyásol. :(
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

a mach IV az a sunnak az UFO utáni legkönnyebb felnije, ha jól tudom...tehát állandó használatra inkább a könnyebb, nem annyira agresszív ccseknek ajánlott...szerintem a 95 kilóhoz azért egy rendesebb felnit kellene befûzetni, ami bírja is, és nincs annyira agyonkönnyitve, és akkor azzal nem lesz semmi gond...

vagy mavicot kell venni ha könnyût és erõset akarsz.....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás

OK, köszönöm.

háát, vagy a mérleg csal vagy a sun hazudik
598g a 36 lyukas rhyno lite a mérlegen!

rádobtam egy 36os mach1 mxet is, az 500g, szal sztem a mérleg jó
(ez a felni amúgy új és eladó:))
Autist Team:)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
a mach IV az a sunnak az UFO utáni legkönnyebb felnije, ha jól tudom...tehát állandó használatra inkább a könnyebb, nem annyira agresszív ccseknek ajánlott...szerintem a 95 kilóhoz azért egy rendesebb felnit kellene befûzetni, ami bírja is, és nincs annyira agyonkönnyitve, és akkor azzal nem lesz semmi gond...

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Sziasztok!

Borultam egy elég tisztességeset. :( Elsõ kerék megcsúszott egy alig látható sárcsíkon, majd nekivágódott a patkának, utána repülés (95 kilóval), kormányszarvnak csapódás, végül szalagkorlát és kikerülés-irányjelzõ tábla közötti igen fájdalmas landolás. Szerencsére kisebb borda zúzódás, kézsérülés, sipcsontbeverés a bennem keletkezett amortizáció. A bringa hátsókerekében 8-as kb. 1-1 cm jobbra-balra. Elég szerény centírozási tudományommal annyit sikerült elérnem, hogy hazajussak.
Ma a szervízben azt mondták, hogy valószinû cserélni kell a felnit (SunRims Mach IV 36 L), mert olyan mértékû feszültség keletkez(het)ett benne, ami indokolttá teszi a cserét.
Kérdésem a következõ: ez egy brutálabb felnivel is elõfordulhat, vagy sikerült megint egy nem túl minõségi darabot vennem. Ti. 200 km. van a kerekekben, egy hónapja fûzettem õket.

köszönettel, egy "hadirokkant" :)
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

könnyebb, kb 40g-mal
550g elvileg
a singletrack meg 590g, de úgyemléxem valójában kb 610g:)
de este lemérem a rínót, ha fontos grammra pontosan

OK, köszönöm.

A sebesség mindent megold.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
könnyebb, kb 40g-mal
550g elvileg
a singletrack meg 590g, de úgyemléxem valójában kb 610g:)
de este lemérem a rínót, ha fontos grammra pontosan
Autist Team:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A sima Rhyno lite-ról tudna nekem valaki egy pontos(ne gyárit) súly adatot mondani. Nekem az van csak nincs kedvem kifûzni:) . Kiváncsi lennék, hogy könnyebb-e mint a single track?

A sebesség mindent megold.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
mert így nem 5 hszben írod le azt, amit egy hszbe is le lehet. jobb alul a postolás után 15 percig van egy kis módosit gomb, na azt kell megnyomni, ha 15 percen belül eszedbejut még valami. de majd zorg vagy valamelyik modi kioktat, ha nem így csinálod;)

a lényegi különbség az 200-210 gramm kerekenként, és jópár ember használja megelégedéssel, nyolcasmentesen sokkal durvább célokra is a singletracket, mint túrázás és hobby XC...ezen kívül olcsó, és van belõle terepmintás:D

vendég_Zsoltti_*

vendég_Zsoltti_*
  • vendég
[quote name='DaveRider']az az ex 325 nem tûnik rossznak, de szerintem inkább single track.[QUOTE]

Miért favorizálod a single-tracket?

Tapasztalat?

Van lényeges külömbség?

vendég_Zsoltti_*

vendég_Zsoltti_*
  • vendég
Miért módosít?

Laser disc lite van elöl.........egyébként

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Kerekenként max 30 rugó

Inkább legyenek jó kerekeim, mint mindíg bajlódni velük...

az az ex 325 nem tûnik rossznak, de szerintem inkább single track. a két novatec agy +2 single track össz 26k ebikeról, és akkor még vehetsz esetleg jobb agyat is, még akko is bõven benenvagy a kerekenként 30kban..

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Módosít gomb.

Komplett kerék esetleg mondjuk WTB?

vendég_Zsoltti_*

vendég_Zsoltti_*
  • vendég

az ár mondjuk tényleg egy fontos dolog, itt egy kevésbé drága összeállítás:

novatec vagy b+ tárcsás agy + sun single track felni, az relatíve könnyû is és erõs is+ olcsó is. sztem nyugodtan mehet a 32-32 2.0-s küllõ elõre-hátra, 3 kereszttel, de a nehezebb ridereknek való cuccokhoz tigris jobban ért. esetleg ha több pénzt szánsz rá, akkor felninek mehet mondjuk a mavic ex 819 (asszem ez a száma:S).

A Mavic EX 325-höz mit szóltok?

716 gr

vendég_Zsoltti_*

vendég_Zsoltti_*
  • vendég
Kerekenként max 30 rugó

Inkább legyenek jó kerekeim, mint mindíg bajlódni velük...