van egy bringám, 24"-os, az elsõ komolyabb bringám volt, olyan 6-7 éves biztosan van. kónuszos noname agy van benne, meg nem kevés kilométer (jelenleg az unokaöcsém nyúzza) és egyáltalán nem volt karbantartva, se zsírozva, se utánállítva...mûködik, köszöni szépen, kotyogás és akadásmentesen.
az eddigi kerekeimben egy Shi alivio agy volt, most kapok majd karácsonyra egy komolyabb és könnyebb kerékpárt (1 pár kerék;)). az aliviokat 2,5 éve használom télen-nyáron, ~6000 km van benne, kapott már havat-sarat-port-vizet-magasnyomásút-mindent. tavaly 8 maratonon voltam, ebbõl 2 volt saras, idén 3-on (volt egy kéztörésem...): Buda, Szilvásvárad, Duna...sár,sár és sár...legelõször Szilvás után tapasztaltam, hogy akadozik a kerék (de nem kotyogott!). elõtte még sosem szereltem kónuszos agyat, ennek ellenére ~25 perc alatt kipucoltam (tele volt sárral, bár ez szilvás után érthetõ)-átzsíroztam-beállítottam hibátlanra. ez nem állásfoglalás, csupán leírtam a tapasztalatokat...nem olyan nagy dolog egy kónuszos agyhoz érteni, elõször sz*rozós, de aztán hamarosan érzésre megmondod, hogy jó lesz-e, vagy ha nem, akkor hány fordulatnyit kell és merre tekerni a kónuszt. mondjuk én szeretem magam szerelgetni a biciklimet...