Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

Ismét keresek kereket,de csak hátsót.Boltból kaptam árajánlattal DT 240-es agy + ZTR felni kombóval 100e felett kicsivel.

Ha azt vesszük hogy 330euro csak az agy  akkor tényleg baráti, főleg ha könnyű küllővel van fűzve.

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás

Köszi szépen!

Marad a régi szettem egyenlöre,nem jött össze az eladás...

Ismét keresek kereket,de csak hátsót.Boltból kaptam árajánlattal DT 240-es agy + ZTR felni kombóval 100e felett kicsivel.

Valahol olcsóbban nem tud valaki?

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

Nem lesz vele gond.

Sztornózom a dolgot. Sajnos centírózásnál tárcsa felől még engedni kell. Marad a 16mm-es nipli, így 4mm-t toldok.

Köszi!

densie

densie

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás

Sziasztok! A hátsóagynak zúg a szabadonfutója lehet vele vmit csináln?Az agyba csapágyakat már cseréltem de semmi változás nem történt...

MKSE
:kissmyass

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Mennyire megengedett kerék fűzésnél ha 1mm-t kilóg a menet?

Nem lesz vele gond.

A sebesség mindent megold.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

Mennyire megengedett kerék fűzésnél ha 1mm-t kilóg a menet?

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás

Köszi szépen!

Marad a régi szettem egyenlöre,nem jött össze az eladás...

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Te is nagyon jól nézel ki! :-DDD

Bringával együtt én is beférek 1 mázsa alá, de nem szeretnék ezzel centizni. Egy jól sikerült falusi lagzi, aztán gondolkodhatok a kerékcserén?

Mivel nem a dobogóért harcolok, így simán beletoltam anno több mint egy deci tejet a kerekekbe.  ;)

Szerintem te sem vagy kövér, szóval elbírna. ;) Maximum nem az XR, hanem egy XM, az a 160 gramm nem sokat számít. 1670 grammos 29er kerékszett még mindig több mint szuper. 100 kg a limit bicajos + bicajra az XR-nél, XM-re 110 kg.

Mondjuk a tavaly ilyenkor rajtam lévő tömeggel ha anyagilag megtehetném, akkor sem vállalnám be az XR-t, szerencsére azóta leugrott pár kiló. :)

@Tondach: rosszul emlékeztem sajnos, nincs Lefty-re ilyen... Bővebben: http://www.dtswiss.c...-wheels-Spline1

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Irigyellek benneteket, hogy tudtok tervezni másfélkilós 29-es kerékszettel! És nyilván nem az ára miatt... :-D

Szerintem te sem vagy kövér, szóval elbírna. ;) Maximum nem az XR, hanem egy XM, az a 160 gramm nem sokat számít. 1670 grammos 29er kerékszett még mindig több mint szuper. 100 kg a limit bicajos + bicajra az XR-nél, XM-re 110 kg.

Mondjuk a tavaly ilyenkor rajtam lévő tömeggel ha anyagilag megtehetném, akkor sem vállalnám be az XR-t, szerencsére azóta leugrott pár kiló. :)

@Tondach: rosszul emlékeztem sajnos, nincs Lefty-re ilyen... Bővebben: http://www.dtswiss.c...-wheels-Spline1

zscs módosította - 2014. március 13. - 14:01

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Milyen 29-es kerékszettet ajánlotok maratonozásra?Tartós,könnyű,Leftys szett kellene.Ami eddig képbe van az gyári SLR és esetleg Ztr felni+ DT 240-es agyak kombója.

200-250e-nél ne legyen több az ára,tehát karbon nem játszik.

Van az apóban karbon Xentis,teszel bele 35euroért egy lefty agyat aztán ok.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

Mi volt az AC-vel, többször is kellett csapágyat cserélned? Az amcsik hajlamosak ódákat zengeni a kerékszettjeikről, hogy ilyen meg olyan jó, de azért a fórumokon eléggé panaszkodnak a csapágyazására.

Nekem DT 350-es a hátsó agyam, ez a "taiwani 240s" és nem 36-ot, hanem csak 18-at reteszel. Szerintem túlél két-három atomcsapást meg egy világvégét. :)

Az 1450-esben a nagyon jónak tartott 240-es agyak vannak. Küllöket Németországból tudsz rendelni, ráadásul a hazai árhoz képest - ha jól rémlik, mit mondtak cimborák - kb. féláron.

Egyedi méretű csapágy kell bele és így nem is olyan olcsó. A gyári ami benne volt nem bírt 500km-t, rendesen beállt. Kétszer újítottam fel, az utóbbi csapágyak más típusúak voltak és azzal nem is volt gond.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Irigyellek benneteket, hogy tudtok tervezni másfélkilós 29-es kerékszettel! És nyilván nem az ára miatt... :-D

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Jó occó volt azért vettem, és az AC-ba nem akartam csapágyat venni újabb 12ezerért , elég volt belőle. Ezek a dt agyak sok kenyeret nem kérnek max a ratchet csillag, de gondolom az se egyhamar kopik el. Az abroncs elég gizda, arról nem sokat hallottam, a küllők meg  dt aerolite amit itthon nem találtam boltba, remélem nem fog kitörni 1 se. Nem volt célom grammhuszárkodni, de a -700 grammot meg lehet érezni fölfelé menet, és ez tényleg nem placebo.

Mi volt az AC-vel, többször is kellett csapágyat cserélned? Az amcsik hajlamosak ódákat zengeni a kerékszettjeikről, hogy ilyen meg olyan jó, de azért a fórumokon eléggé panaszkodnak a csapágyazására.

Nekem DT 350-es a hátsó agyam, ez a "taiwani 240s" és nem 36-ot, hanem csak 18-at reteszel. Szerintem túlél két-három atomcsapást meg egy világvégét. :)

Az 1450-esben a nagyon jónak tartott 240-es agyak vannak. Küllöket Németországból tudsz rendelni, ráadásul a hazai árhoz képest - ha jól rémlik, mit mondtak cimborák - kb. féláron.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

A ratchet-csillag a büdös életbe nem fog tönkremenni! 

Nekem egy DT 440 FR van, szvsz ennél jobb agy nincsen. Könnyű, bitang erős.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

Bar lenne! :) Regen az egyik alomkerekszettem volt, sosem volt ilyenem. Meg nem volt igazan komoly kerekszettem. :)

Jó occó volt azért vettem, és az AC-ba nem akartam csapágyat venni újabb 12ezerért , elég volt belőle. Ezek a dt agyak sok kenyeret nem kérnek max a ratchet csillag, de gondolom az se egyhamar kopik el. Az abroncs elég gizda, arról nem sokat hallottam, a küllők meg  dt aerolite amit itthon nem találtam boltba, remélem nem fog kitörni 1 se. Nem volt célom grammhuszárkodni, de a -700 grammot meg lehet érezni fölfelé menet, és ez tényleg nem placebo.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

xr 1450-ről nincs tapasztalatod? 1 hete használom de már szét paráztattam magam a súlya miatt :D Persze okom még nem volt rá.

Bar lenne! :) Regen az egyik alomkerekszettem volt, sosem volt ilyenem. Meg nem volt igazan komoly kerekszettem. :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Milyen 29-es kerékszettet ajánlotok maratonozásra?Tartós,könnyű,Leftys szett kellene.Ami eddig képbe van az gyári SLR és esetleg Ztr felni+ DT 240-es agyak kombója.

http://www.bike-disc...6709/wg_id-8822

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

Dt swiss xr 1501

xr 1450-ről nincs tapasztalatod? 1 hete használom de már szét paráztattam magam a súlya miatt :D Persze okom még nem volt rá.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Dt swiss xr 1501 spline. 649 es 669 eur koruli, lefty verzio elvileg lesz, nem tudom, mikor. Lehet, mar kaphato az is. Ja es 1510 gramm mindossze 29er verzioban, nemet egyik magazinban testsieger lett 2 honapja.

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás