Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Ugyanolyan jó a Sapim is szerintem. 

DT felniket most cseréltem le Mavic-ra. DT-nek iszonyat puha az anyaga, ha picit is odaütöd, már horpad is. Volt ahol a gumileszedő is kinyalt belőle egy keveset, meg állandóan centírozhattam. Nekem X470 volt. Igaz én nehezebb is vagyok nálad.

ltsoma

ltsoma

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni egy új első kerék összeállításában.

26" merevváz, súlyom 71-73kg környéke, bringa jelenleg 11kg, még lehet bőven faragni belőle, maraton, XC felhasználás, nem riadok vissza kisebb ugrásoktól, sziklakertektől, lépcsőktől.

Viszonylag könnyű, de strapabíró kereket szeretnék építeni. Jelenleg előző bringából megmaradt SingleTrack felni és B+ Defense agy van elöl,a cél, hogy ennél legyen könnyebb.

Mi a véleményetek az alábbi összeállításról?

agy: Novatec DS351SB (esetleg D771SB)

küllők: Sapim Leader black (32db, 3 kereszt, réz anyákkal)

Felni: DT Swiss 445D

Kónuszos agyakat nem erőltetném és mindenképpen 6csavaros tárcsarögzítést szeretnék.

Felniben lehetne még variálni, ennek tetszik a 3kamrás felépítése és ehhez képest baráti súlya.

Sapim küllőkről mi a véleményetek? Mindig mindenhol csak DT-t hallani, megéri a DT a +100Ft/db ártöbbletet)?

Jah és még egy kérdés: Budapesten hol érdemes kereket fűzetni? ( Jöhet magánban is, ha reklámnak minősülne)

ltsoma módosította - 2014. április 06. - 20:25

gabor88

gabor88

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Szimplán csak esztétikai okokból, nem amiatt a pár a gramm miatt. :-) A 36 küllő pedig kell a 90+ kilómhoz. 2-1,8-2-es küllőket szerintem nem éri meg venni, annyit nem nyernék vele súlyban mint amennyivel drágább. A 2-1,5-2-es küllőt pedig ugyancsak hanyagolnám, bár ezt inkább a tartóssága miatt. (mondjuk ez már súlyban jelentősen faragna)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Aluminium küllőanya bírja-e a radiális fűzést? (Shimano 105-ös agy 36h, Sun Assault felni)

Miért akarnád radiálba fűzni? Egyébként szűz agynál nem lesz vele gond, ha már volt fűzve, nem erőltetném.

amúgy 284.9mm lenne a küllőhossz radiálnál, 289.5mm 2 keresztnél, és 294.7mm három keresztnél. Megéri a rövidebb küllős radiál fűzés? :)

Friss ropogós agynál nem lesz gond. 

nyefe:

http://apro.bikemag....t-l221976.html#

de a legtöbb gyári outi kerékszett ami claris-2200-tiagra-105 agyakra fűzött, az is radiálban van megoldva. Igaz, felvetődik, hogy ha valaki mondjuk 32-36 furatos kerékszettet végig 2mm-es küllővel és réz anyákkal fűz meg, miért készíti radiálra elől :) 

Más: legjobb ár:érték arányú húzott küllő? Alpina katalógusban találtam 2-1.7-2-est, illetve kisebb gyártók kzül a CN-t tudom még, hogy készítenek. A DT-nél nem tudom,mennyivel tudhat többet a Competition, mint az előbbi gyártók modelljei.. :\ :\

Vejne módosította - 2014. április 01. - 07:43

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Aluminium küllőanya bírja-e a radiális fűzést? (Shimano 105-ös agy 36h, Sun Assault felni)

Nem biztos, hogy a küllőanya a leggyengébb láncszem. Ha jól emlékszem, pont a Shimano ellenjavallja az agyai radiális fűzését.

Itt van:

http://techdocs.shim...69830611787.pdf

kboross@t-online.hu módosította - 2014. március 31. - 22:24

You can never have "enough" bikes.

gabor88

gabor88

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

notubes.com szerint (kerékmérettől függetlenül) a crest 86, az arch 104, a flow 113 kilóig jó.

Én ez alapján nem mertem az archnál "gyengébbre" gondolni sem. Bejön egy kéthetes karáncsony és/vagy disznóvágás, aztán nincs több bringa? :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

ha már szóba jött a ztr kicsit lejjebb. (rémlik többeknek van)

bő 86-88 kiló alá elég lehet az arch ex, vagy inkább biztosra pályázva flow ex. felhasználás itthon, a direkt kihívásokat nem keresve, de nem is öreguras mondjuk óllmonten. hogy bonyolítsak kerékméret vagy fulli akkor valószínű 27,5 esetleg 26 , talán merevseggű az meg  27,5 esetleg 29.

köszi.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Ez sem rossz tán

http://apro.bikemag....mm-l218732.html

http://apro.bikemag....50-l215553.html

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás

Ha azt vesszük hogy 330euro csak az agy  akkor tényleg baráti, főleg ha könnyű küllővel van fűzve.

A súlya rendben lenne-szettben 1500gramm körül-felett kicsivel.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.018 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Ismét keresek kereket,de csak hátsót.Boltból kaptam árajánlattal DT 240-es agy + ZTR felni kombóval 100e felett kicsivel.

Valahol olcsóbban nem tud valaki?

Ha már 240s:

http://apro.bikemag....tt-l220512.html

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

Ismét keresek kereket,de csak hátsót.Boltból kaptam árajánlattal DT 240-es agy + ZTR felni kombóval 100e felett kicsivel.

Ha azt vesszük hogy 330euro csak az agy  akkor tényleg baráti, főleg ha könnyű küllővel van fűzve.

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás

Köszi szépen!

Marad a régi szettem egyenlöre,nem jött össze az eladás...

Valahol olcsóbban nem tud valaki?

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

Nem lesz vele gond.

Sztornózom a dolgot. Sajnos centírózásnál tárcsa felől még engedni kell. Marad a 16mm-es nipli, így 4mm-t toldok.

Köszi!

densie

densie

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás

Sziasztok! A hátsóagynak zúg a szabadonfutója lehet vele vmit csináln?Az agyba csapágyakat már cseréltem de semmi változás nem történt...

MKSE
:kissmyass

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Mennyire megengedett kerék fűzésnél ha 1mm-t kilóg a menet?

Nem lesz vele gond.

A sebesség mindent megold.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

Mennyire megengedett kerék fűzésnél ha 1mm-t kilóg a menet?

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás

Köszi szépen!

Marad a régi szettem egyenlöre,nem jött össze az eladás...

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Te is nagyon jól nézel ki! :-DDD

Bringával együtt én is beférek 1 mázsa alá, de nem szeretnék ezzel centizni. Egy jól sikerült falusi lagzi, aztán gondolkodhatok a kerékcserén?

Mivel nem a dobogóért harcolok, így simán beletoltam anno több mint egy deci tejet a kerekekbe.  ;)

Szerintem te sem vagy kövér, szóval elbírna. ;) Maximum nem az XR, hanem egy XM, az a 160 gramm nem sokat számít. 1670 grammos 29er kerékszett még mindig több mint szuper. 100 kg a limit bicajos + bicajra az XR-nél, XM-re 110 kg.

Mondjuk a tavaly ilyenkor rajtam lévő tömeggel ha anyagilag megtehetném, akkor sem vállalnám be az XR-t, szerencsére azóta leugrott pár kiló. :)

@Tondach: rosszul emlékeztem sajnos, nincs Lefty-re ilyen... Bővebben: http://www.dtswiss.c...-wheels-Spline1

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Irigyellek benneteket, hogy tudtok tervezni másfélkilós 29-es kerékszettel! És nyilván nem az ára miatt... :-D

Szerintem te sem vagy kövér, szóval elbírna. ;) Maximum nem az XR, hanem egy XM, az a 160 gramm nem sokat számít. 1670 grammos 29er kerékszett még mindig több mint szuper. 100 kg a limit bicajos + bicajra az XR-nél, XM-re 110 kg.

Mondjuk a tavaly ilyenkor rajtam lévő tömeggel ha anyagilag megtehetném, akkor sem vállalnám be az XR-t, szerencsére azóta leugrott pár kiló. :)

@Tondach: rosszul emlékeztem sajnos, nincs Lefty-re ilyen... Bővebben: http://www.dtswiss.c...-wheels-Spline1

zscs módosította - 2014. március 13. - 14:01