Jelentkezz be Regisztrálj
Keréképítés
Írta 2007. augusztus 19. - 15:42
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2007. augusztus 19. - 13:26
Írta 2007. augusztus 19. - 12:08
ja azért kérdezz meg mást is, de sztem más se fog neki nagy jövöt josolni ha már szemmel látszik a golyopálya sérülése...
Írta 2007. augusztus 19. - 01:36
ohh hát..kézzel nem érezni csak látszik szemmel...vagy nem tudom...szóval dobjam ki ?? :I :S szoros érzelmi szálak fûznek hozzá
akkor majd csinálok belõle valami kreativat...
vagy megkérdezem a szervizbe hogy jól kiröhögjenek..
mégegyszer köszönöm a választ
és elnézést.
Írta 2007. augusztus 19. - 01:29
Van valakinek tapasztalata a Hadley agyakkal?
Régi a kérdés, de hátha érdekel még valakit.
Jelenleg egy arany színû szettet használok, elõl 20mm, átötõs, hátul 135mm, gyorszáras agyak, Mavic XM 321 (most már EN 321-nek hívják) felnikkel, fekete DT Champion küllõkkel és arany DT küllõanyákkal.
Az elsõ agynak van 2/1000 mm kotyogása, de mivel állítható, ezért ezen könnyen változtatni lehetne, ha lenne 24-es (!) kónuszkulcsom.
A hátsó meg túl hangos, mert egy fordulat alatt 108-at reteszel a titánkazettában a három kalapács és zúg, mint a körfûrész. Egyéb gondom nincs :-) Amúgy a Ringlé és Hügi 36-ot, a Chris King 72-t kattan egy fordulat alatt.
Az elsõ agy súlya 217 g, a hátsóé 364 g.
Azért választottam ezeket az agyakat, mert nagyon jókat hallottam róluk - akik használták, azt mondták, hogy még a Chris Kingnél is jobbak -, viszonylag olcsón tudtam megvenni õket, szép a színük. De leginkább azért, mert egy sznob köcsög vagyok :-)
Van még egy fekete gyorszáras XC elsõ agyam és egy fekete XC-s hátsó is, ami harmincat reteszel, szintén titán kazettás és a tengelyvégek is abból készültek. Ezeket nem használom, ezért bõvebb infóval most nem tudok szolgálni. Ja, és mindkettõ eladó! :-)
Írta 2007. augusztus 18. - 22:45
323K13L: ha már sérült a csapágypálya akkor az az agy már nem lesz okés. ha pici kis hupli keletkezett vhol rajta akkor ott már a golyok ki fogják hordani az agyagot és tuti kuka lesz az agy...attol füg mennyire sérült meg de ha már kézzel érzed a bibit akkor az sztem már nem jó.
...
Írta 2007. augusztus 18. - 22:40
A rugóra gondolsz ami feszíti õket?
Nem nagy dolog, bicóboltban tuti adnak, nekem is adtak pár darabot, aztán hajlitgattam rajtuk. Amugy egy rendes rugóból lehet csinálni sztem..nekem legalábbis simán mûködött.
Novatecrõl még annyit, hogy helyi srácnak szétment a szabadonfutója a hátsó nova agyban. Havernak meg a nova SS agya, már a vásárlás óta kattog, és senki nem tudja mi baja, kicserélni meg nem akarják..
Én is próbálkoztam avval hogy hajtogatok mondjuk az egy acél karika volt de az nem bizonyult elég erõsnek és amikor kipróbáltam ugrott a racsni Próbáloztam két boltban is de egyikben sem adtak és azt mondták nem tudják megcsinálni. Ha még van abból ami Te kaptál akkor esetleg el tudnád nekem küldeni postán? Vagy csak azt hogy hol vetted? Köszi elõre is
Írta 2007. augusztus 18. - 22:14
Hello!
Szükségem lenne a segítségetekre mert gondolom ti okosabbak vagytok ebben a témában. Szóval a problémám az lenne ,hogy van egy Novatec hátsó agyam (D042SB) és a racsni résznél elcseszõdött a zéger gyûrû ami a kalapácsokat tartja. Nincs valami ötletetek ,hogy honnan tudnénk ilyet szerezni? Esetleg tudtok valami boltot ahol csinálnak bele vagy tudnék venni? Még azon gondolkoztam ,hogy ha írok a Novatecnek szerintetek küldenek nekem? Ha valakinek van bármilyen ötlete (azon kívül ,hogy vegyek újat) légyszi írja meg! Köszi!
A rugóra gondolsz ami feszíti õket?
Nem nagy dolog, bicóboltban tuti adnak, nekem is adtak pár darabot, aztán hajlitgattam rajtuk. Amugy egy rendes rugóból lehet csinálni sztem..nekem legalábbis simán mûködött.
Novatecrõl még annyit, hogy helyi srácnak szétment a szabadonfutója a hátsó nova agyban. Havernak meg a nova SS agya, már a vásárlás óta kattog, és senki nem tudja mi baja, kicserélni meg nem akarják..
Írta 2007. augusztus 18. - 22:12
egy deore xt elsõ agyamban széjjel szakadt a kónusz és egypár golyó.
az agy csapágypályáin könnyû, enyhe roncsolódás felfedezhetõ..
a kónusz cserélye mennyibe kerül illetve mennyire javasolt ?
s könnyû felhasználást kibír e még?
köszi
páá
Írta 2007. augusztus 18. - 21:17
Dante, de te versenyzõ vagy, nálad ez természetes .
Hogy lennék már. Néha elindulok, ennyi az egész. Amikor nem indultam el, akkor is így nyomtam, ez habitus kérdése csupán.
(bár ez a habitus már megint egy pár XTR HT2 középcsapágyba kerül nekem...)
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2007. augusztus 18. - 21:01
ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem azért szar a deore, mert kónuszos, hanem mert olcsó és nem kell többet várni tõle, mint amire kitalálták. de ez igaz egy b+ -ra is.
Írta 2007. augusztus 18. - 20:49
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. augusztus 18. - 20:38
Szükségem lenne a segítségetekre mert gondolom ti okosabbak vagytok ebben a témában. Szóval a problémám az lenne ,hogy van egy Novatec hátsó agyam (D042SB) és a racsni résznél elcseszõdött a zéger gyûrû ami a kalapácsokat tartja. Nincs valami ötletetek ,hogy honnan tudnénk ilyet szerezni? Esetleg tudtok valami boltot ahol csinálnak bele vagy tudnék venni? Még azon gondolkoztam ,hogy ha írok a Novatecnek szerintetek küldenek nekem? Ha valakinek van bármilyen ötlete (azon kívül ,hogy vegyek újat) légyszi írja meg! Köszi!
Írta 2007. augusztus 18. - 19:25
Könyörgöm ne a hallomások alapján!!!
én nem hallomásrol beszéltem hanem saját kezüleg szedtem szét deoret és több sebböl is vérzett üllön kellett kiegyengetni a gyorszárat is mert át se akart már menni a csötengelyen meg egyebek...ez volt az elsö agy
a hátsón a racsniszerkezet még forgott de 1 helyen az is szétment mert ott akadt. (cimborán kerekei csak nálam szereltük)
amugy aki ovatosan használja annak biztos kitart egy jo darabig.
323K13L: ha már sérült a csapágypálya akkor az az agy már nem lesz okés. ha pici kis hupli keletkezett vhol rajta akkor ott már a golyok ki fogják hordani az agyagot és tuti kuka lesz az agy...attol füg mennyire sérült meg de ha már kézzel érzed a bibit akkor az sztem már nem jó.
Írta 2007. augusztus 18. - 19:13
Nincs semmi baj a deore agyakkal, ha nem tóban tartod õket és nem vagy 100kg izompacsirta 30as lábforgással.
Én fél év alatt eltépem a kónuszkalapácsokat 74 kilóval. Ezt már többször is demonstráltam ám.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2007. augusztus 18. - 18:52
Írta 2007. augusztus 18. - 16:33
Aztán ideiglenesen vettem egy legolcsóbb B+ agyat elõre - elég bénán néz ki, meg ránézésre olyan, mint valami ócska fémdarab - de meglepõ, h kb 1év használat után semmi baja sem lett. (Valami 1000huf-alatti kategória volt.)
//mostmár azért átütõs speci van - ne rizikózzunk, ha nem muszáj
Írta 2007. augusztus 18. - 16:10
üdv.
kónusz kérdésem még él
Írta 2007. augusztus 18. - 15:52
elég poénos...a kónusz és egy-két golyó szétporladt viszont a csapágypálya nem sérült az agyban...ez ám az anyagminõség..
ezért is kérdem meg mennyi mátáysba kerül egy elsõ xt kónusz?
e-b**e-on megrémültem 6000et láttam...ugye ez nem reális?!
köszi!
üdv!!
Írta 2007. augusztus 18. - 11:49
Rabbit: Balazs fuzte, azt mondta, ez a shimano ajanlas tarcsafekhez, v feknel annyi az egesz, ahogy te is mondtad, h. bemarodhat a kulloluk az agyon.
amit muszaj ideznem "... ez a felni nem egy ursiklo..."
meglatjuk hogy birja.
mod: off: kicsereltek a hatso fek beteteit valami diszno ritchey-re, most fog mint allat. on