Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12596 replies to this topic

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Talcumozni: hintõporral megszórni a külsõ gumi belsejét. A latex nehezen viseli, ha átforrósodik. /alpokban durrdefekt lett a vége egy 11 km-es lejtõzésnek/ Amúgy nekem nem kell naponta utánafújni - csak két naponta. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
"Talcumozni" mit jelent?
Michelin latexrõl én is: naponta kell fújni, néha utána kell húzni a szelepnek, slickké kopott külsõnél 5 szúrásost és egy felütésest kaptam.
Egyébként ennek van külön topic.

A sebesség mindent megold.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

Syncros belsõk? az a gyártó szerint vastagabb (nem a dh-s!)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Michelin Latex belsõhöz, egy évnyi használat után az alábiak:
- V-fékhez moindenképpen ajánlott talcumozni a belsõt. Ne sajnáljuk.
- szokni kell, mert a gyors lefeléken kissé "elmászik" a kerék - mintha lebegne - de ez könnyen megszokható. (Fél nap után már fel sem tûnt.)
- Nekem sikerült vele defektet össze szedni. Zemplén-Maraton, 14 km alatt 5 defekt, mind szúrásos!Ebbõl kettõt latexel! (Azóta egyet sem kaptam latexel!) :( Bár VV esküszik rá, õ állítja, amióta latexet használ nem kapott defektet.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Tigger :
"Simán elég az alu , meg küllõbõl is a húzott 2/1,8-as."

A novatec-re, vagy a shimano '08-ra gondoltál alu esetén ?

180/160-as tárcsákat tervezek beszerezni, a 2/1,8-as akkor sem kritikus ?

2/1,8, vagy 2/1,8/2 legyen inkább ?

mindegy.....

én vszinû csapágyast vennék, tehát novát, semmi kedvem negyed fél évente, szétszdetni beállítatni az agyat.
küllõ sztem csak 2/1,8/2-es van (csk lustaságból szoktam 2/1,8-ast irni) és nekem elég volt a magura luisa fr-hez meg a mázsához, elõl átütõs aggyal.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Artika

Artika

vendég

• fórumtag
  • 103 posts
Tigger :
"Simán elég az alu , meg küllõbõl is a húzott 2/1,8-as."

A novatec-re, vagy a shimano '08-ra gondoltál alu esetén ?

180/160-as tárcsákat tervezek beszerezni, a 2/1,8-as akkor sem kritikus ?

2/1,8, vagy 2/1,8/2 legyen inkább ?

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
kinek a pap kinek a paplan, de van hogy rá se teszem a rögzitö csavart a szelepre és ugy fujom fel a gumit.
valoszinü azért mert én még régen megszoktam a sima belsöt vagy nemtudom de én azt valahogy jobban szeretem :)

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

ja, hogy a szín sem mind1:)

Michelin belsõkrõl vmi info? defekt/súly?

http://www.speed-way...D=232&katID=276

Fél éve használom. Az elsõ garnitúra majdnem három hónapig remekül helytált. Azóta volt két lassú defektem (2,5 hónap alatt) és most is lapos a Trance hátsója. Utálom, hogy nem lehet a szelepcsonkot rögzíteni a felnihez, mint pl. a Schwable menetes csonkja. Ez felfújásnál nyûg. És nem tudom, kinek mi a tapasztalata a "benzinkutas" kézi kompresszorokról, de ott is ritkán sikerült "légmentesen" rátennem a szelepet...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
ja, hogy a szín sem mind1:)

Michelin belsõkrõl vmi info? defekt/súly?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

A fekete Mavic 717 Disc 40 Euro + 10 Euro a posta, az kb 1000 ft-al kevesebb, mint az ebike-s ár. A nyelvi problémákon túl az esetleg fellépõ garis gondok talán már nem érik meg azt az 1000 ft elõnyt. Azért köszi az infót.

Sikerûlt végigolvasni a keréképítés fórumot a felétõl, de azért maradtak még kételyek a végére.

A 95 kg-omhoz vszeg marad a Mavic 717 D felni, 2mm-es DT küllövel.

Az agy kérdéses még, hogy '07-es acéltengelyes XT, vagy '08-as alu tengelyes XT legyen, ha egyeltalán kónuszos lesz, vagy iparis Novatec.
Az akutengely nem gond a Novában, vagy az acéltengelyest kellene abból is ?

A felhasználás továbbra is CC, erdei túrák, meg ahol lehet, lefelé azért megengedni egy kicsit, hadd szaladjon.

simán elég az alu , meg küllõbõl is a húzott 2/1,8-as.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Artika

Artika

vendég

• fórumtag
  • 103 posts

mivel nem rendeltem nagyon nem, de:

regelsz-kitöltöd a honlapon lévõ megrendelõ "lapot" - kiválasztod a fizetés módját (valamelyiknél asszem kapsz még 3% bónuszt) - elvileg küldik a visszaigazoló mailt- utalod a casht(az emailben benne lesz a teljes összeg)- küldik a cuccot. .

A fekete Mavic 717 Disc 40 Euro + 10 Euro a posta, az kb 1000 ft-al kevesebb, mint az ebike-s ár. A nyelvi problémákon túl az esetleg fellépõ garis gondok talán már nem érik meg azt az 1000 ft elõnyt. Azért köszi az infót.

Sikerûlt végigolvasni a keréképítés fórumot a felétõl, de azért maradtak még kételyek a végére.

A 95 kg-omhoz vszeg marad a Mavic 717 D felni, 2mm-es DT küllövel.

Az agy kérdéses még, hogy '07-es acéltengelyes XT, vagy '08-as alu tengelyes XT legyen, ha egyeltalán kónuszos lesz, vagy iparis Novatec.
Az akutengely nem gond a Novában, vagy az acéltengelyest kellene abból is ?

A felhasználás továbbra is CC, erdei túrák, meg ahol lehet, lefelé azért megengedni egy kicsit, hadd szaladjon.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Én 90-93kg vagyok :)

Én még soha életemben nem ütöttem fel semmilyen kereket, pedig bicózni úgy 22 éve tanultam meg, és használtam országutit erdõben is, igaz, el is tört kettõnek az alsócsöve :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Tudnál pár sort írni a rendelés menetérõl, a költségekrõl és a fizetési feltételekrõl ?

mivel nem rendeltem nagyon nem, de:

regelsz-kitöltöd a honlapon lévõ megrendelõ "lapot" - kiválasztod a fizetés módját (valamelyiknél asszem kapsz még 3% bónuszt) - elvileg küldik a visszaigazoló mailt- utalod a casht(az emailben benne lesz a teljes összeg)- küldik a cuccot. .

Artika

Artika

vendég

• fórumtag
  • 103 posts

többször nem linkelem, olvass vissza 3 oldalt és lám 9-ért XC 717 külföldrõl..

Tudnál pár sort írni a rendelés menetérõl, a költségekrõl és a fizetési feltételekrõl ?

Nordenfor

Nordenfor

vendég

• fórumtag
  • 59 posts

?

Felninek nem sok köze van a küllõválasztáshoz, felhasználásnak/testsúlynak/ízlésnek/költségkeretnek már több.

DT vagy Sapim, mást nemigen érdemes venni. Alaphelyzetben sima 2mm-es, ha nem sajnálod a pénzt jó és könnyû cuccra akkor 2-1,8-2 v 2-1,5-2es.
Ha divatozni akarsz akkor van fekete küllõ, színes nipli meg minden feneség...

73kg vagyok, átlagos oúti bringázáshoz lesz (versenyek nélkül) és a divat nem érdekel:) A két kerék küllõire van ~5.000 forintom. A fûzést még nem tudom, de valószínû, hogy elõl radiális, hátul pedig kereszt lesz. Gondolom, az én súlyom mellett jó lesz ugyanaz a vastagságú küllõ mindkét kerékhez.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
?

Felninek nem sok köze van a küllõválasztáshoz, felhasználásnak/testsúlynak/ízlésnek/költségkeretnek már több.

DT vagy Sapim, mást nemigen érdemes venni. Alaphelyzetben sima 2mm-es, ha nem sajnálod a pénzt jó és könnyû cuccra akkor 2-1,8-2 v 2-1,5-2es.
Ha divatozni akarsz akkor van fekete küllõ, színes nipli meg minden feneség...

Nordenfor

Nordenfor

vendég

• fórumtag
  • 59 posts
Sziasztok!
Mach1 CFX felnihez milyen küllõt ajánlotok? 32 lyukas.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Én 90-93kg vagyok :)

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,353 posts

És még testsúly, stílus és rugóstag kérdése is.

A testsúlyom köbö 56-58 kg, stílus DH,rugóstag 165ös szemtávú RS. Mondjuk a merevvel sem ütöttem még fel se lépcsõn felfelé,se lépcsõn lefelé. Csak tudni kell hogy tekerjen rá.

Nálam a nyomás maximalizálva 2,5bar-ban a fullin.

Úgy mint nekem. Ennél több nem kell sõõt nekem inkább a 2.0 bar elég.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nálam a nyomás maximalizálva 2,5bar-ban a fullin.