Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Sziasztok!

Az lenne a kédésem, hogy úgy 20 ezer ft környékén melyik agyakat (össesen az elsõ+hátsó agyért) javasolnátok fõként városi, de terep használatra is? súly nem fontos. inkább a finom futás és tartósság, megbízhatóság

xt agyakon gondolkodtam elsõsorban, de ahogy elnézem ennek az áában még csak alap iparis agyak vannak. most akkor vannak olyan jók az alap iparisal ebben az árban mint egy közel csúcs kónuszos?

elõre is köszi

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
vuelta excalibur dh:
4-5 éve használtam az FR változatát xc-re, maratonra. nem tudok nyilatkozni a tartósságáról, mert nem kapott annyit, hogy baja lehessen.
az FR volt ~570 gramm, a DH olyan ~750 gramm körüli. szerintem elég nehéz tönkretenni.
még az a kérdés merül fel, hogy mire szeretnéd használni?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás

Hi all! egy kérdésem lenne h ez a Vuelta Excalibur DH felni mennyire jó?ja és tudtok-e egy olyan boltot ahonnan lehet is rendelni ilyet?

Bármelyik kerékpárboltban tudsz rendelni,csak most már Rodi DH a neve.
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

akos_

akos_

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Kösz a választ!

Macikutya

Macikutya

vendég

• fórumtag
  • 75 hozzászólás

jo kerek lesz az, ugy emlekszem konnyu felnik voltak. de nagyon regen... ugye nem hasznaltan veszed oket?

Újak a felnik, remélem jól gurul majd.
Vigyázz magadra, mert mások sokan vannak, Te pedig csak egyedül!

carbon-dani

carbon-dani

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás

http://spinergy.com/...ycloneDisc.html

milyen árban lehet ez a kerékszett? nem nagyon leltem sehol....

819euro az actionsports.de-n

attila07070

attila07070

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Hi all! egy kérdésem lenne h ez a Vuelta Excalibur DH felni mennyire jó?ja és tudtok-e egy olyan boltot ahonnan lehet is rendelni ilyet?

Nem estem el, csak így szoktam leszállni

:rocketman

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Sziasztok!

Mi a véleményetek a Mavic 217-es felnirõl?
XTR agyakkal jó kerék építhatõ belõle?

Elõre is köszönöm!

jo kerek lesz az, ugy emlekszem konnyu felnik voltak. de nagyon regen... ugye nem hasznaltan veszed oket?

Sziasztok!

Remélem ez mehet ide:
A trekking/coss felnik és az országúti felnik megegyeznek, tehát ugyanazok ?

Kösz.

meretben ugyanaz. 700C

viszont a trekking felnik altalaban szelesebbek/erosebbek. [ergo nehezebbek is]

az orszaguti felnikre olyan 23-25-28mm-s gumit szoktak rakni, a trekkingre meg 32 es szelesebb. akar 40 is. szoval van ott koluonbseg.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

akos_

akos_

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Sziasztok!

Remélem ez mehet ide:
A trekking/coss felnik és az országúti felnik megegyeznek, tehát ugyanazok ?

Kösz.

Macikutya

Macikutya

vendég

• fórumtag
  • 75 hozzászólás
Sziasztok!

Mi a véleményetek a Mavic 217-es felnirõl?
XTR agyakkal jó kerék építhatõ belõle?

Elõre is köszönöm!
Vigyázz magadra, mert mások sokan vannak, Te pedig csak egyedül!

_Stefan20_

_Stefan20_

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Üdv

Nem biztos, hogy a legjobb helyre írok, de talán itt is jó lesz.
Volna 1 Shimano Hone centerlockos elsõ agy, amiben golyótörés következtében tönkrement a persely. Kérdésem a következõ lenne, lehet-e cserélni az agyban perselyt, vagy kuka?
Elõre is köszi a válaszokat.
"Mi az neked csak 5 sebbességed van???"

Bicaj

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

http://cgi.ebay.com/...p3286.m14.l1318

600 + 74 Shipping, töb szinben is van + enduro variáció is. Jó kereket, nics rájuk panasz.

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 584 hozzászólás
http://www.google.co...snum=1&ct=title

680-700 usd,külön öröm,hogy van belõle leftys elsõ kerék is:)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Nagyon köszönöm a bõ válaszokat! Szerintem megpróbálkozok itthon vele, hátha, ha nem megy, akkor szervíz!
DaveRidernek külön köszönet az ábráért, Tsipetnek meg a plusz módszerért(nekem nagyon logikusnak tûnik).

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Na elfogyott a boltból a '08-as Traversee 105ezerért, így megint tanácsokat kérnék...
- Red Metal 1 ~120-ért
- '09-es Roval Traversee ~130-ért
- Crossmax ST ~140-ért
Fulcrumról nem nagyon van tapasztalat; a Roval csak augusztus közepén lesz, az ST lassan "tucat"...:P
Vagy építsek 80-100 körül egy szettet?

en majdnem olyan Fulcrumot vettem. csak aztan lett Roval. tesom hozatta nekem kaliforniabol :D

amugy a Fulcrum az ugye Campagnolo. es ha Campa akkor a tartossagaval nem lesz gond. egy parat mar eladtunk, RedMetal1-bol, meg nehany 5-ost is. meg egyikse jott vissza hogy szetesett...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

-, az ST lassan "tucat"...:P
Vagy építsek 80-100 körül egy szettet?

azért annyira sok nincs belõle ...de amúgy 1millió légy,,,,tudod :)

amúgy ilyen súlyban ilyen erõset nem nagyon találsz, az kb biztos.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Tsipet

Tsipet

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
Hali!

Mióta a helyi bringaboltban rontom a levegõt - nyári munka ürügyén - megtanultam egy-két dolgot gyorsan, jól, szépen megcsinálni.

Szóval a kónusz beállít, kontraanya, meghúz, ellenõriz, kurvaéletmond meglazít, beállít, meghúz... dolog sokkal egyszerûbben megoldható.

Az egyik oldalon jól szorítsd össze a kónuszt meg a kontraanyát. A másik oldalon is juss el addig, hogy a kónusz kontraanya kombó fennt van a tengelyen. Most itt is összeszorítod a kontraanyát a kónusszal, és nagyon óvatosan, a két átellenes kontraanyánál fogva az egész hóbelevancot elkezded befele tekerni. Nagyon óvatosan és leheletfinoman kell csinálni mert 1-2 fok többlethúzás már nagyon megszorítja.

Ha nagy hülyeséget mondtam a többiek szóljanak, de eddig úgynézki mûködik.

Üdv
Tsipet

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
nem bántásból (mert mindent meg lehet tanulni)
de lehet jobban jársz ha szervízbe viszed. pontosan kell beállítani hogy se ne szoruljon se ne kotyogjon. ha nem megy akkor meg kukázhatod az agyat...
ha mégis nekiállsz akkor készülj fel h elsõre kicsit pepecselõs türelemjáték lesz ;)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Feltöltött kép

a kónuszt általában egy vékony villáskulccsal vagy direkt erre a célra gyártott kónuszkulccsal lehet meghúzni, a hatlapfejût meg sima villás-/dugókulccsal. lehetséges, hogy neked még egy porvédõd is van, azt csak szedd le. a hatlapfejû csavarral és a kónusszal (cone) kell variálni. ha a kónuszt beállítottad, akkor a kontraanyával (hatlapfejû) össze kell szorítani, de ekkor a tengely is forog, tehát a túloldalon is le kell fognod valamivel az egészet...eleinte nehezen megy a beállítás, de hamar bele lehet jönni. nagyjából akkor jó a beállításod, ha egy egészen picit lötyög az agy- ha berakod a vázba/villába, és meghúzod a gyz.-t rendesen, akkor pont megszorítja. ha még akkor is laza, akkor még húzni kell a kónuszon, ha meg nehezen forog a kerék, akkor pedig értelemszerûen lazítani.

ha régen volt szervízelve az agyad, és van egy kis idõd, akkor érdemes (ajánlott) teljesen szétszedni, és átzsírozni - késõbb megy tönkre, illetve szebben fog forogni. pucold ki mind a csapágyakat, mind az agyban a golyópályát pl. lakkbenzinhígítóval vagy wd-40el (bár ez elég drága csak úgy fröcskölni..), illetve áztasd le a golyókról is a ráragadt zsíros-saras-mocskos trutyit, aztán zsírral bõséggel kend be a golyópályát, pakold vissza kis csipesszel vagy fogóval a golyókat, majd zsírozd be és utána állítsd be a kónuszt...zsírnak én lítiumos vagy sima, "rózsaszín" Zéfal zsírt használok, de a sima gépzsír is jó, ha nincs otthon más...a kinyomódott, felesleges zsírt meg töröld le, ne gyûjtse a koszt.

ha értesz angolul, akkor egy kicsit bõvebb leírás:

http://parktool.com/...owto.asp?id=105