Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Megelõztél. Ennek mi köze a felnihez? Csatlakoznék Tamhoz, bár ilyen problémám még nem volt, de legvalószínûbb, hogy ez oldja meg.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nem a felni okozza a problémádat.

A sebesség mindent megold.

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Köszi a tippeket. Volna még kérdésem...

Mivel ez az õszi beruházás eléggé padlóra tett, a lent említett gondomat a lehetõ legkevesebb beruházással kellene megoldanom. Komplett kerékrõl/ kerekekrõl most semmi esetre sem lehet szó. Valszeg nem párban fogok felnit venni, hiszen az elsõ kerekemnek semmi baja. (Bár nyilván hülyén néznek majd ki a felemás felnik.)

A Tigga által javasolt Mavic felni megvásárlásával már megbarátkoztam. (A Kulámon is Mavic van, igaz másik modell, de soha nem volt vele semmi gondom.) Az érdekelne, hogy csupán a felni cseréje orvosolni fogja-e a problémát? Mert akkor a küllõket nem cserélném. Vagy más formában a kérdés: A lent részletezett jelenségnek melyik alkatrész lehet a legvalószínûbb oka? A felni, vagy inkább a küllõ?

Mert ha megveszem a Mavic-ot, kifizetem az átfûzést az eredeti DT küllõkkel, és még mindig centríroznom kell bringázás helyett, hát akkor nagy sebességgel a falnak tekerek!:wallbange

Tam: A Loctite-al kizárom a további centrírozás lehetõségét? Vagy azért akkorát nem fog, hogy a küllõkulcsnak ne engedne késõbb? És honnét illene cseppentenem? A küllõanya vagy a küllõ felõl?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Nemtán a BTS gyártja? Piros lehet érdekelne.

Jankó! Sun DS2 felni, kettes DT, és egy noname iparis tárcsás agy, BB7 160-as tárcsával. Ugyanez. Kézzel tekergettem egy küllõanyát, többi is laza volt. E! Viszem vissza boltba, én nem tökölök vele...

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
ha esetleg valaki igényli,találtam ma színes(piros,fehér,rózsaszín,kék,zöld,sárga) küllõket :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szerintem egy csepp loctite a kulloanyakra.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Én meg így jártam:

Megvettem életem elsõ fully-ját, de nem felhõtlen az öröm. Az elsõ bevetés után a hátsó kerék küllõi annyira lelazultak (jellemzõen a tárcsa oldalán), hogy a küllõanyákat kézzel lehetett tekergetni. (Elõször azt hittem, hogy ez a "folyékony" érzés ott hátul a fully velejárója...:D)

Sebaj, gondoltam. Elsõ használat után elõfordul néhány keréknél. Ki lesz centrírozva, és kész. Konáék csak nem adnak szart ennyiért. Hát ebbõl csak a centrír jött be. Tisztességesen meg lett csinálva a kerék. Használtam egy keveset, aztán ma ismét közelebbrõl szemügyre vettük a szervizben. Nagyjából 2 cm-es (!!!) oldalirányú kimozgásokat konstatáltunk. Ha V-fékes lett volna, már rég nem forog el...

Az pedig nem sirály, hogy minden bringázás után szét kelljen kapnom és centríroztatnom a kereket! Mi lehet a gond? Sun felnik, DT küllõk, kb. 86 kg-os testsúly. Nem vagyok ugribugris bringás, még a bunny-t sem mûvelem, de lejtõn azért meg szoktam ereszteni... (Azért ez férjen már bele!) Eddig még egyetlen bringán sem volt ilyen gondom.

Új felnit vegyek? De milyent? Vagy a küllõkkel/ anyákkal lehet a gond? Mit javasoltok? (Azon kívül, hogy töröljem ki a konás háttérképet a telefonomról...:lol1:)

kösz

mavic xc 717, xt vagy nova disc light agy, 2 es mach1 küllõk. mindez rendesen összerakva.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Én meg így jártam:

Megvettem életem elsõ fully-ját, de nem felhõtlen az öröm. Az elsõ bevetés után a hátsó kerék küllõi annyira lelazultak (jellemzõen a tárcsa oldalán), hogy a küllõanyákat kézzel lehetett tekergetni. (Elõször azt hittem, hogy ez a "folyékony" érzés ott hátul a fully velejárója...:D)

Sebaj, gondoltam. Elsõ használat után elõfordul néhány keréknél. Ki lesz centrírozva, és kész. Konáék csak nem adnak szart ennyiért. Hát ebbõl csak a centrír jött be. Tisztességesen meg lett csinálva a kerék. Használtam egy keveset, aztán ma ismét közelebbrõl szemügyre vettük a szervizben. Nagyjából 2 cm-es (!!!) oldalirányú kimozgásokat konstatáltunk. Ha V-fékes lett volna, már rég nem forog el...

Az pedig nem sirály, hogy minden bringázás után szét kelljen kapnom és centríroztatnom a kereket! Mi lehet a gond? Sun felnik, DT küllõk, kb. 86 kg-os testsúly. Nem vagyok ugribugris bringás, még a bunny-t sem mûvelem, de lejtõn azért meg szoktam ereszteni... (Azért ez férjen már bele!) Eddig még egyetlen bringán sem volt ilyen gondom.

Új felnit vegyek? De milyent? Vagy a küllõkkel/ anyákkal lehet a gond? Mit javasoltok? (Azon kívül, hogy töröljem ki a konás háttérképet a telefonomról...:lol1:)

kösz

Tigris

Tigris

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás

Átfûzettem a hátsó kerekemet mert igazán megérdemelt már egy Novatech agyat és amikor betettem a gépbe akkor tûnt fel, hogy a gyorszár csõtengelye ha tökéletesen a helyén áll a papucsban akkor a felni nem középen "áll".......Kvázi nem fekszik fel a neki kialakított helyre. A váz új ezért feltételezem nem az van elk**va...

Ötlet?

Elõre is köszi:)

Nah, kis tanmese...:)

Megoldódott...mert ugye mindíg a user az idióta:) Ma délelõtt, amint minden mérgem elszállt nekiláttam kiszedni a kereket...így legalább végre észrevettem, hogy a jobb oldali papucsban kb. 0,3 mm festék miatt nem csúszott a helyére a csõtengely ezért nyilván a korábban ecsetelt jelenség volt tapasztalható. Kis erõhatás és minden a helyén, kerék tökéletes. Én meg oltárt emeltem Zsoltinak (ugye, Camping Joe:):))mert kiváló munkát végzett mint rendesen....a balfék meg én voltam...mint rendesen:D
„Ne felejtsük, az építõ az, aki építeni akar egy házat az erdõben. A környezetvédõ az, akinek már van háza az erdõben.”

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
hy csak annyit mondanék hogy lemértem a 24"-os felnimet de sehol sem volt 60cm az átméröje.
inkább 52cm volt peremtõl peremig.
én lennék béna és mérni sem tudok vagy létezik az hogy az átméröje a felninek egyáltalán nem 60cm azaz 24 col hanem inkább 52cm azaz 20 col?

valaki magyarázza már el menekm hogy a 24 col hogy értendõ:D:D:D:D

Tigris

Tigris

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás

Vidd vissza Zsoltinak, mondd meg, fûzze arrébb.

Ha hamarabb mész, akkor meg Pádár Tomi üdvözli. :)

:D:D rendben:) holnap úgyis felhívom meg szerintem délután visszaviszem a kereket is:)
„Ne felejtsük, az építõ az, aki építeni akar egy házat az erdõben. A környezetvédõ az, akinek már van háza az erdõben.”

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Vidd vissza Zsoltinak, mondd meg, fûzze arrébb.

Ha hamarabb mész, akkor meg Pádár Tomi üdvözli. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
vannak olyan vázak, amikbe olyan kereket kell betenni, ami nem középre van fûzve, hanem valamelyik oldalra el van tolva. (talán ez a keményebb vonalú bringáknál jellemzõ) a boltban középre fûzték, ami Neked nem feltétlenül jó.
nincs ebbõl semmi gond, félre kell húzatni majd a felnit, oszt' kész

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
középre kell centírozni a felnit.
ilyen pofon egyszerü a megoldás :)

Tigris

Tigris

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
Átfûzettem a hátsó kerekemet mert igazán megérdemelt már egy Novatech agyat és amikor betettem a gépbe akkor tûnt fel, hogy a gyorszár csõtengelye ha tökéletesen a helyén áll a papucsban akkor a felni nem középen "áll" a támvillák között hanem jobbra vagy fél centivel el van csúszva. Gyanítom ez így nem jó....mert ha középre igazítom a kereket akkor a bal oldali papucsban a csõtengely lentebb kerül a szerintem optimális helyzettõl. Kvázi nem fekszik fel a neki kialakított helyre. A váz új ezért feltételezem nem az van elk**va...

Ötlet?

Elõre is köszi:)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
:D igen ez is saint de van a hope nak egy saint elnevezésü tengelye=átütö tengely na és errõl szolt akkor a vita:D már megoldva de kösz a figyelmességet:D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

1 triálosok nál elöfordul ilyen agy csak hogy a náthád is meglegyen még idén
2 saint sehol sem kaphato 36 lyukas felállásban és 3 évet nem lenne szerencsés várni egy agyra

melyik saint nem kapható? merthogy van ám 135-ös csavaros a nagykerben. FHM810

Feltöltött kép

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

262/264, de erõsítsen meg valaki

Megerõsítem.

A sebesség mindent megold.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
262/264, de erõsítsen meg valaki

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
2008as centerlockos XT agyakhoz és 717-es tárcsás Mavic felnikhez milyen hosszú küllõkre lenne szükségem? Az agyak 32lukasak, 3keresztre fûzetném mindenhol, 12mm-es alu anyákkal és DT Revo küllõkkel.