Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12596 replies to this topic

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Én is eddig úgy voltam, mint Thez, de ha egyszer lesznek komolyabb kerekek a Mongiban, (Revo küllõkkel) akkor netrõl olcsóbb lesz, mint boltban.

Ridelife: Jó 24-eshez is, mert a ráf belsõ átmérõjét is kérdi. (D2)

Egyébként engem egyszer vágott át az a program, ki is töröltem. Kétszer is megmértem utána, mivel nem lettek jók a küllõk. Még jó, hogy kicserélték.

Ha nem magad fûzöd, akkor vidd boltba mindenestül szerintem.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
nagyon köszönöm a segítséget konásandrás képlete jo a 24 collos felninél alkalmazva?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Régen én is számolgatni akartam, majd rájöttem, hogy úgyis boltban veszem meg a küllõt, számoljanak õk :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
http://biker.hu/data/file/Kullo_95.xls

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
itt talán eligazodsz:

http://fixedgear.hu/spokecalc.html

a küllõ hosszát leginkább a felni és az agy méretei határozzák meg.
nem árt egy tolómérõ is a lehetõ legpontosabb mérés érdekében:)

Megjegyzés: konásandrás linkje hasznosabb, egyszerûbb.:)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
jhaj és elnézést elfelejtettem még hogy miszerint tudok küllõszámítást végezni, hogy milyen hosszú köllõ kellene. van erre valami formula miszerint osztok szorzok a felni, agy méretei szerint és kiadtja hogy milyen kell nekem? probike ban olyan adatot mondtak amit nem találtam: 234mm hossz 24" valaki valami? hálás lennék

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
hy hol találok én dt küllõket 24"-os kerékbe? probikeban kérdeztem ott nincs.vagy rendeljek inkább atomlab küllõket?bár annak horror ára van:S

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Köszöntem!!! Találtam az oldalon egy utólag alkalmazható (kapilláraktív) típust, talán ez lesz a nekem való. Remélem olcsóbb, mint egy új hátsó kerék...

242 vagy 243 jelölésû Loctite vagy más gyártó azonos jelölésû terméke. Kék, folyékony állagú, a menetes részt kenik be vele, könnyen oldható kötésû.

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,353 posts
Menetrögzítésre, én, a festékes filcemet használom. Eddig bevált :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
annyit tudj h a loctite elég drága, és oldhatót kell venni, különben legközelebb vághatod el a küllõket, illetve nem lehet esetlegesen utánahuzni , 8-ast kiszedni

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

Csavar csapágy boltokban szokott lenni, állaga folyékony, de a küllõanya levétele nélkül nem fog menni normálisan.
http://loctite.fast....readlocking.htm itt vannak a tipusai, de hogy neked melyik a legmegfelelõbb, azt nem tudom.

Köszöntem!!! Találtam az oldalon egy utólag alkalmazható (kapilláraktív) típust, talán ez lesz a nekem való. Remélem olcsóbb, mint egy új hátsó kerék...

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 posts

Ez a menetrögzítõ miféle boltokban kapható, és milyen állagú? Utóbbi azért érdekelne, hogy tudjam: Alkalmazható-e a küllõanya külsõ vége felõl a lyukon át. Mert akkor ugye nem kellene minden egyes küllõt szétszerelni, hanem levenném a felniszalagot, aztán végigcseppentgetném az anyák segglukát. Vagy inkább krémes-pasztás jellegû, és csak a küllõk szétszerelésével használható, pl. a menetre kenve. Mert ebben az esetben célszerû a beavatkozást centrírozó állvány közelében megoldanom...;) (Aminek az ára és besz. forrása továbbra is érdekel.)

Csavar csapágy boltokban szokott lenni, állaga folyékony, de a küllõanya levétele nélkül nem fog menni normálisan.
http://loctite.fast....readlocking.htm itt vannak a tipusai, de hogy neked melyik a legmegfelelõbb, azt nem tudom.

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
Ez a menetrögzítõ miféle boltokban kapható, és milyen állagú? Utóbbi azért érdekelne, hogy tudjam: Alkalmazható-e a küllõanya külsõ vége felõl a lyukon át. Mert akkor ugye nem kellene minden egyes küllõt szétszerelni, hanem levenném a felniszalagot, aztán végigcseppentgetném az anyák segglukát. Vagy inkább krémes-pasztás jellegû, és csak a küllõk szétszerelésével használható, pl. a menetre kenve. Mert ebben az esetben célszerû a beavatkozást centrírozó állvány közelében megoldanom...;) (Aminek az ára és besz. forrása továbbra is érdekel.)

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts
Vmi biztos nem teljesen stimmel a küllõ-anya kapcsolatnál, de én elsõ körben mindenképpen a menetrögzítõben gondolkodnék.
Attól meg ne félj, hogy nem tudod majd oldani. Egyrészt a menetrögzítõ egy erre kifejlesztett anyag, másrészt úgy általában a ragasztott kötések nem szeretik a nyíró igénybevételt. Márpedig az anya tekergetése a meneten pont ezt az igénybevételt okozza. Ha pillanatragasztóval rögzítenéd - azért azt ne - akkor se lenne gond oldani a kötést.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A küllõanya lelazulásának okai lehetnek:
1. Rossz fûzés. (Nálad ez biztos nem áll fenn.)
2. A küllõk lazák, nincsenek rendesen meghúzva. (Ez szintén nem érint téged, tudom ki centrírozta a kereket.)
3. Az anyában vagy a küllõn van valami baj a menettel.
4. A küllõ könnyen megnyúlik.
A DT-nek van olyan anyája, ami nem lazul le, pro lock a neve. Itthon nem tudom mennyire beszerezhetõ.

A sebesség mindent megold.

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
mx & sis: Nem radiális.

MJani01: Köszi, te kis szószátyár!;) Már azt hittem, kell fizetnem néhány seritalt, hogy megeredjen a nyelved...

Egyébiránt: Járatom az agyamat rendesen. De valamiért nem szívesen ragasztanám össze azt, amit gyárilag oldható kötéssel láttak célszerûnek megoldani. Egye meg a rosseb, hogy ebben az évben akármihez nyúlok, valami mindig gebaszos benne! Ez egy qrvára peches év. Jobb lesz, ha idén már nem veszek sem bicajt, sem alkatrészt...:mad::mad::mad: Shite!!!:shit:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Akkor a küllõ/küllõanya kapcsolat?

Igen.

A sebesség mindent megold.

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,453 posts
Jankó egymásnak vannak feszítve a küllõk? Ha nincsenek attól is kilazulhat.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Teljesen mindegy, hogy milyen felni, ha szarul van befûzve, és nincsenek rendesen megfeszítve a küllõk. Én úgy tudom, hogy a menetrögzítésnek csak radiális fûzésnél van értelme. Ha rendesen meg van feszítve, nem fog meglazulni.

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

Nem a felni okozza a problémádat.

Akkor a küllõ/küllõanya kapcsolat? Vagy mi?

Megelõztél. Ennek mi köze a felnihez? Csatlakoznék Tamhoz, bár ilyen problémám még nem volt, de legvalószínûbb, hogy ez oldja meg.

Arra gondoltam, hogy ha egy felni erõsebb/ merevebb, mint a másik, akkor hajlamosabb megtartani az eredeti alakját. (Függetlenül a küllõzéstõl.)