Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

tom_sawyer

tom_sawyer

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. A mostani hátsó kerekem felnijében tojás van az agy pedig eltört.
Így elhatároztam, hogy veszek egy új kereket. Egy Alivio vagy Deore agyra gondoltam és egy Sun DitchWitch felnire.

Van egy 7 seb. fogaskoszorúm. Ha az agy 8/9 sebességes, attól még rá tudom rakni ?
Nem szeretnék új fogaskoszorút és láncot is venni.

Tsipet

Tsipet

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
Off

Számtalan alkalommal elhangzott itt a topicban, hogy radiális fûzés nem ajánlott tárcsafékes kerékhez. Vissza kell olvasni vagy használni a keresõt, hogy megtaláld az érintett postokat.
Alternatíva lehet a Mavic által használt Isopulse technika.

Elnézést, már megint annélkül írtam, hogy használtam volna az eszemet/keresõt.

On

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Hali!

Olvastam valamelyik Bikemagban, hogy a radiális fûzés eredményezi a legmerevebb kereket. Mivel elöl úgyis a teló simítja ki az utat, gondoltam simán lehet ilyet fûzni. (Rob gépében - úgy emlékszem - ilyen kerék van/volt.) Ez mind szép és jó, de azt nem írták, hogy tárcsafékes rendszerrel is mûködik-e a dolog. Mûködik?

Valami hasonló kerék épülne (XT agyak / Sun equalizer 23 felni / Dt comp2-1.8-2 küllõk)
Esetleg használ valaki ilyet, és írna róla pár sort?

Valaki tudja, hogy az XT agyak teste milyen alumínium ötvözetbõl készül?

az már Ralph kereke, de az is csak V-fékel használható.
tárcsához no radiál fûzés.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
tárcsához ne füzd radiálba. esetleg tárcsaoldal 2X, jobb oldal radiálba.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Számtalan alkalommal elhangzott itt a topicban, hogy radiális fûzés nem ajánlott tárcsafékes kerékhez. Vissza kell olvasni vagy használni a keresõt, hogy megtaláld az érintett postokat.
Alternatíva lehet a Mavic által használt Isopulse technika.

Tsipet

Tsipet

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
Hali!

Olvastam valamelyik Bikemagban, hogy a radiális fûzés eredményezi a legmerevebb kereket. Mivel elöl úgyis a teló simítja ki az utat, gondoltam simán lehet ilyet fûzni. (Rob gépében - úgy emlékszem - ilyen kerék van/volt.) Ez mind szép és jó, de azt nem írták, hogy tárcsafékes rendszerrel is mûködik-e a dolog. Mûködik?

Valami hasonló kerék épülne (XT agyak / Sun equalizer 23 felni / Dt comp2-1.8-2 küllõk)
Esetleg használ valaki ilyet, és írna róla pár sort?

Valaki tudja, hogy az XT agyak teste milyen alumínium ötvözetbõl készül?

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Eredetileg 729et szeretnék de sehol nincs raktáron. Ennél a 721nél meg most veszem észre hogy megvan az a v-fék perem ami szerintem vonzza a felütéseket

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ennek a felninek ez az ara. anno D521 neven futott, es a legjobb DH felni volt. nemtom miert irjak oda hogy kozepkategorias, mikor abszolute nem az. ennyi penzert foleg nem. 5ezer forint az talan kozepkategoria.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

bírná....

de ennyért van jobb is

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Õ 60-65 kiló alatt mennyire bírná az erõsebb dh-freeride kiképzést?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
én nem ajánlom a monti fékkart országúti fékkel, a langsteremen egyenes kormány mellé avid fr5 fékkar volt és országúti fék. lecseréltem a fékkart ilyen linkelt BL-R770-re és máris jobb lett az egész. persze segitett az is nyilván, hogy a f*s tektro fékeket BR-R650-re cseréltem.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
lehet egyenes kormányhoz is kapni országúti cuccokat, pl. fékkart, váltókart.
http://ebike.hu/term...orszaguti/4975/

de mintha rossz helyre írnánk...:)

Izomtéridõninja-geológus!

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
adott az országúti bicóm, amin hatékonyabb fékezés (és fékérzet), miatt kellene változtatni. Arra jöttem rá, hogy valahogy a koskormányos fékezéssel a vészfékezés annyira nem megoldott számomra, adrenalin növelõnek jó, de nem mindig vágyok rá a körúti forgalomban :) szóval vagy egyenes kormány vagy a mostani elvágva megfordítva, kérdés hogy egyenes kormányhoz milyen fék kell rá, valami sima montis olcsóság jó, vagy a fék áttételezése miatt kell kimondott országúti fékhez való fékkar? Meg a megfordítós elvágós dolog mennyire jó, hatékony a gyakorlatban(tapasztalatok?)

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

EQ 31 ha jól látom oké lenne, kérdés h mennyire bírná a kiképzést, mert nem írtam de erõs dh és lightos ugrálásra kellene...
Daci, 325el nincs baj csak ugye ha már nem színes felniket veszek elõre és hátra is akkor csak hátra de 729et.
Tehát az a dilemma hogy elõre hátra kicsit olcsóbbat de akkor valami szép színût, hogy egy kis életet vigyen a bighitbe, vagy csak hátra de akkor valami atomdrágakönnyûerõset:)

ööö a 729 kapható még szürke színben?

vegyél deetracks kerékszettet, igaz nehéz, de erõs eléggé. és azért nem szar, kicsit se. 50-ért van apróban egy állítólag 50km-es

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
EQ 31 ha jól látom oké lenne, kérdés h mennyire bírná a kiképzést, mert nem írtam de erõs dh és lightos ugrálásra kellene...
Daci, 325el nincs baj csak ugye ha már nem színes felniket veszek elõre és hátra is akkor csak hátra de 729et.
Tehát az a dilemma hogy elõre hátra kicsit olcsóbbat de akkor valami szép színût, hogy egy kis életet vigyen a bighitbe, vagy csak hátra de akkor valami atomdrágakönnyûerõset:)

ööö a 729 kapható még szürke színben?

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
ex325el mi a baj?
sztem erõs jól néz ki súlya se vészes 700 felett egy picivel és elégjól néz ki bár nem fehér

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás
Túl sokat akarsz egyszerre.:)
Talán Sun EQ31?

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Hali!
Kerestem mindenütt már de nem találtam megfelelõ felnit.
Amit "tudnia" kéne hogy 36 lyukas legyen fehér(vagy valami szép szín), NE legyen olyan pereme mintha V-fékes lenne(pl s-type, MTX nem, mavic 729 igen)
ha lehet könnyû 700gr alatt. Árban 10ezer környéke

LeGeon

LeGeon

törzsvendég

• fórumtag
  • 692 hozzászólás
Köszi.
Hátsó agy van itthon úgyhogy idõvel úgyis cserés, de az 1850-1900g elfogadhatónak tûnik.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem tudom az a felni milyen konnyu, szerintem az 1850gramm [gyorszar es felniszalag nelkul] talan realis. de lehet lefele lett kerekitve... ;) azert az a shimano hatsoagy elegge kavics.

ennek ellenere a hirdetesben szereplo kerekek annyiert nagyonis megerik szerintem.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F