Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás
Hali!
A szeptember-októberi Bikemag utolsó oldalán volt egy hirdetés. Egy Novatec D812SB agy van rajta, amirõl azt írják, hogy 4 ipari csapágyas, alu kazettatesttel, alu tengellyel 298g gyorszár nélkül. Mennyire lehet hinni ennek a súlyadatnak? Mennyit tagadhatnak le? A Chris King is több ennél (árban meg a sokszorosa), ezért nehéz elhinni, hogy tényleg ilyen jó súlyban lenne. A forgalmazó oldalán persze nincs fent.
Üdv

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Lenne nekem is egy kérdésem.

Adott egy Assess menetes tárcsás agy, rajta hetes racsni. Altrix acélváz.
A hátsó agyban cserélve tengely, kontraanya, kónusz. Eredetileg is kotyogósan jött hozzám.
Az lenne a baj, hogy beállítok mindent pöccre, (kónuszok távolsága, kontraanyák a tengely végétõl ugyanannyira, minden meghúzva, agy finoman jár)és amikor beteszem, gyorsszárat ráhúzom, és az kerék mozog nyomogatásra a meghajtás oldalára. Olyasmi érzés, mintha a küllõk lazák lennének, és a felni mászkálva.

Mi lehet a baj?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

sjano

sjano

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Hellosztok! Kérdésem ki mit mond milyen felni+küllõ+agy lenne megfelelõ egy dirt-street használatra 95kg-hoz? Single speed agy legyen és fasza erõs küllõk meg felni is!
Nekem van egy elképzelésem DT küllõk+SuN RiMs DoubleTrack+??? fogalmam nincs az agyhoz árban legyen és strapabíró erõs! Max költség amit rááldoznék 24-25e Ft! köszi üdv Janee

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Syncros (FL/FLR) DS23 felnirõl vélemények, tapasztalatok? XCM-LightAM-re kellene. (Vetélytárs a Mavic.)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Rigida Taurus2000 felnivel van valakinek tapasztalata?
CC-re 75 kilóhoz?

Az elõdjébõl kereket épített a Tune, lehet ebben is maradt valami a minõségbõl.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Nem supercomp, hanem revolution. A revolution kevesebbet bír?

elvileg a revot orszagutikba meg v-fekes konnyu kerekekbe ajanljak, ehhez kepest haverom meg par szezont mar ment veluk. 24H versenyek, stb. valoszinuleg birni fogja
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Sziasztok!

CC-re 75 kilóhoz?

Köszi!

Én azt mondom, hogy jó választás. Nekem hasonló testsúly, de agresszívabb igénybevétel mellett is tökéletesen teljesít már vagy két éve.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Hi,

Hátsó agyban XT, vagy SLX a jobb vétel? SLX-nél írnak olyat hogy "micro ratchet freehub mechanism (XTR - Saint - Dura-Ace) offer super quick engagement" Ez biztosan valami nagyon jót jelent, de az XT-nél is írják, hogy 10 fokonként reteszel (SLX-nél ez 11,valamennyi fok). Melyik a jobb konstrukció és miért? Tömítettség is más?

Felniben Sun UFO (welded), Sun Equalizer 21 (welded), DS1 SC (welded), Mavic XM317, vagy valami komolyabb kell nekem (80kg+)? Eseleg Mavic XC717..?

Az XT agynak nagyobb átmérõjû a tengelye és aluból van, és szerintem gyorsabban is reteszel mint az SLX. Felnibõl csak Mavic, ha nem vered oda, akkor XC717, ha néha hibázol, akkor XM719. Küllõzés meg mondjuk DT Comp alu anyákkal.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hi,

Hátsó agyban XT, vagy SLX a jobb vétel? SLX-nél írnak olyat hogy "micro ratchet freehub mechanism (XTR - Saint - Dura-Ace) offer super quick engagement" Ez biztosan valami nagyon jót jelent, de az XT-nél is írják, hogy 10 fokonként reteszel (SLX-nél ez 11,valamennyi fok). Melyik a jobb konstrukció és miért? Tömítettség is más?

Felniben Sun UFO (welded), Sun Equalizer 21 (welded), DS1 SC (welded), Mavic XM317, vagy valami komolyabb kell nekem (80kg+)? Eseleg Mavic XC717..?

Bubuka

Bubuka

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás
Sziasztok!

CC-re 75 kilóhoz?

Köszi!

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás

dt supercomp? annak nem lesz semmi baja

Nem supercomp, hanem revolution. A revolution kevesebbet bír?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
dt supercomp? annak nem lesz semmi baja
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
Sziasztok! Tárcsás kereket fûzetnék, xc-re a ~90kg-hoz. Otthon van elfekvõben megfelelõ hosszúságú Dt 2.0-1.5 küllõm. Érdemes ezzel befûzetnem, vagy ezek már túl rugalmas kereket alkotnának a súlyom mellet, vagy esetleg a tárcsafék rövid idõ alatt "szétnyújtaná" a küllõket?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Laciklon: Megkaptam a privit, és benne a linket. Köszi ezúton is. Mivel nekem is nagyon tetszett a szett, ezért kicsit utánajártam az agyak, felnik és küllõk árának: Nos, az "összetevõket" 38.600 forintért lehetne most vadonatújan megvásárolni. Szóval a 45e forintos árat kissé túlzónak tartom... Igaz, hogy az elsõ esetben kellene költenem fûzésre is (vagy a Mattinak sörre:)), de akkor garantáltan új alkatrészeket kapok. Tehát marad a keréképítés, és nem kell vennem centerlock adaptert.

Tigga' & Konás:
Meggyõztetek arról, hogy Novatec agyakra van szükségem.:)
Mivel van belõlük néhány a webshopokban, hálás lennék, ha tudnátok vmi konkrétumot írni (modell- vagy típusszám, egyéb jellemzõk), hogy tényleg azt vegyem amire gondoltatok, amirõl mindketten ilyen jó véleménnyel vagytok. Köszi elõre is.

õszintén fogalmam sincs a típusszámról de a disc light nevû

de tán ez :

http://www.bikemarke...eszlet&tid=3342
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Laciklon: Megkaptam a privit, és benne a linket. Köszi ezúton is. Mivel nekem is nagyon tetszett a szett, ezért kicsit utánajártam az agyak, felnik és küllõk árának: Nos, az "összetevõket" 38.600 forintért lehetne most vadonatújan megvásárolni. Szóval a 45e forintos árat kissé túlzónak tartom... Igaz, hogy az elsõ esetben kellene költenem fûzésre is (vagy a Mattinak sörre:)), de akkor garantáltan új alkatrészeket kapok. Tehát marad a keréképítés, és nem kell vennem centerlock adaptert.

Tigga' & Konás:
Meggyõztetek arról, hogy Novatec agyakra van szükségem.:)
Mivel van belõlük néhány a webshopokban, hálás lennék, ha tudnátok vmi konkrétumot írni (modell- vagy típusszám, egyéb jellemzõk), hogy tényleg azt vegyem amire gondoltatok, amirõl mindketten ilyen jó véleménnyel vagytok. Köszi elõre is.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

nagyjabol minden felnit at lehet alakitani belsonelkulive, de kell hozza speci felniszalag. es persze UST gumi.

Nem kell UST gumi. UST-s feln kit, nem feltétel az UST gumi + jó löty. Van rá sok példa (nem itt)

Az UST szeria felni/szett nem jött be igazán. A felni nehezebb kell, hogy legyen és egy 720 Grammos 2.1-es Nobby Nic sem lehet a csúcs.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
DS-2 XC-t ajánlom.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Bubuka

Bubuka

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás
Köszi!
Azért gondolkodom 36-ban,mert az agyak már adottak. Vagyis a kerék is csak perpill V fékes a felnim.Jobban tetszene egy disces felni hamár tárcsázom.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
minek 36? 70kilo maratonozni pont eleg a 32. meg 28 is eleg lenne

nagyjabol minden felnit at lehet alakitani belsonelkulive, de kell hozza speci felniszalag. es persze UST gumi.

nezzel inkabb sunt, vagy mavicot. jobbak, es ezek legalabb elerhetoek. de ha mindenkepp Mach 1 kell, akkor meg menj be egy bolta, es majd ok megrendelik neked.

vagy van valasztek pl ITT

syncros 1 s

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bubuka

Bubuka

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás
Lenne egy pár kérdésem. Maratonozós felnit keresek. Mach 1 MX disc-et néztem.
Mennyire strapabíró?70-75 kg vagyok.Hol lehet kapni?Nem nagyon találok magyar oldalakon róla semmit.Lehet ezt használni tömlõsen és annélkül is?
Néztem még a Syncross-t is,de nincs neki 36 lukas felnije.