Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12596 replies to this topic

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts
B+ road elsõ agy mit szólna SS mtb felhasználáshoz:chin:

"Gyorszáras alumínium agy, dupla gumigyûrûs tömítés, 2 db zárt ipari csapággyal csapágyazott.
Tengely: AL-7075 M9x100x108
Agytest: AL-6061
Lyukszám: 32/36L
Szín: fekete
Tömegy: 119g"

Ez már egy kész,komplett kerék Mach IV-el párban.
Merev villába menne.
:)

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 posts
Tudnátok tippet adni hogy milyen 28as tárcsafékes agyat lehet itthon beszerezni?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Azt nem írtad, mi a véleményed, de megtippelem; a legolcsóbb 717-es felninél kb. 6 ezer forinttal olcsóbb, és annál kb. 60 grammal könnyebb felni nem annyira erõs, mint a párba állított Mavic. Sztem ebben nincs semmi meglepõ. Nyilván minél könnyebb az ember, és lájtosabb/jobb a stílusa, annál könnyebb felnit engedhet meg magának, ha ez nem áll, akkor vegyen drágábbat és nehezebbet.

egyrészt a hegesztett majdnem annyi árban mint a 717

másrészt könnyû ember alatt se nagyon bírja és láttam mennyi szopás volt vele fûzésnél mire nagyjából kerék lett belõle . igazi kinai minõség na.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör

tudnod kell a határokat.

Amennyire ismerem Jankót és az õ bringa használatát/stílusát, egy könnyû felninek is minimum 2 évet ki kellene bírnia alatta!

és itt nem a felni súlya volt a baj, hanem hogy egyszerûen sz@r az egész kerék úgy ahogy van ... és az ember azért ennyi pénzért nem ezt várná!

és lazán megmerem kockáztatni azt a kijelentést, hogy egy max 60kg-os versenyszerûen bringázó egyén is messzira hajította volna a kerekeket az elsõ túra után ... szal ami sz@r az sz@r!
Mert tekerni jó!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Azt nem írtad, mi a véleményed, de megtippelem; a legolcsóbb 717-es felninél kb. 6 ezer forinttal olcsóbb, és annál kb. 60 grammal könnyebb felni nem annyira erõs, mint a párba állított Mavic. Sztem ebben nincs semmi meglepõ. Nyilván minél könnyebb az ember, és lájtosabb/jobb a stílusa, annál könnyebb felnit engedhet meg magának, ha ez nem áll, akkor vegyen drágábbat és nehezebbet.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

.
nem akarom védeni a sun-t, mert nem célom, de tamnak igaza van: ha 90 kilóval 350 grammos felnit veszel, tudnod kell a határokat.

nem a Jankó konájából kificcent felnire alapoztam a véleményem

volt szerencsém több darabot látni (nem saját használat)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Kabbe! :D

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Mostan akkor milyen kereked is van?

Szerencsére megjött az esze

Nemár! Mikor? Már megint lemaradtam?:D

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts

Zsizsi mazochista. Képest DH kerékszettel is túrázni.:D
Szerencsére megjött az esze, és vett egy megfelelõ súlyú kerékszettet.::)

Most akkor meg lettem dicsérve!? :D

rob, kb. ez a helyzet. A kerekeimet - nagyrészt - magam fûzöm-fûztem, így nem ért még meglepetés. Mondjuk, nem is kísérletezek 1,8-as küllõkkel. A VV-re meg nem hallgass, jó kis kerék szett lett az! ;) Eddig meg sem nyekkent, ,és ez volt a cél! Ja, meg hogy guruljon! És bevált! :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
csatlakozom: a jól megfûzött keréknél sokkal kisebb az esélye, hogy a felnid gallyra megy. vice-versa: a király felni is sz*rt sem ér, ha hozzá nem értõ fûzte.
nem akarom védeni a sun-t, mert nem célom, de tamnak igaza van: ha 90 kilóval 350 grammos felnit veszel, tudnod kell a határokat.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Zsizsi mazochista. Képest DH kerékszettel is túrázni.:D
Szerencsére megjött az esze, és vett egy megfelelõ súlyú kerékszettet.::)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Tigger, mert Te a föld felett suhansz! :D
Mondjuk a CrossMax SL szettek meg sem nyikkantak alattam, pedig az elsõt Kanadában rendesen nyüstöltem - fullyban volt - ! De meg sem rezdült! A második szettet már merevfarúba tettem, abban egy hajszálnyi "fél"nyolcas lett.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

epiteni egy bringat mindig dragabb mint komplett venni. persze ugy nem kell a egesz osszeget egyben kicsengetni, talan ezert van olyan sok epitett bringa a forumon is.

a komplett bringak viszont ritkan kompromisszummentesek.

ezert talan a legjobb ha veszel egy komplett bringat es mar a boltban lecserelsz rajta ezt-azt amit ugy erzel nem lesz neked jo. konnyebb es gazdasagosabb a boltosnal beszamittatni a zsiruj OEM kerekszettet egy ujba, mint hasznalni, rajonni hogy nem jo, eladni hasznaltan, aztan kicsengetni az uj kerekszett arat.

persze nem muszaj, lehet a gyartot is hibaztatni... sokkal egyszerubb

nem tom, én még csak canyonban láttam olyan bringát amin annyira keveset változtatnék hogy megérje...inkább váz.

ne csak off

Zsizsi nekem elég volt a 717 pedig nehezebb vagyok mint Te

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
epiteni egy bringat mindig dragabb mint komplett venni. persze ugy nem kell a egesz osszeget egyben kicsengetni, talan ezert van olyan sok epitett bringa a forumon is.

a komplett bringak viszont ritkan kompromisszummentesek.

ezert talan a legjobb ha veszel egy komplett bringat es mar a boltban lecserelsz rajta ezt-azt amit ugy erzel nem lesz neked jo. konnyebb es gazdasagosabb a boltosnal beszamittatni a zsiruj OEM kerekszettet egy ujba, mint hasznalni, rajonni hogy nem jo, eladni hasznaltan, aztan kicsengetni az uj kerekszett arat.

persze nem muszaj, lehet a gyartot is hibaztatni... sokkal egyszerubb
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Azért az is ritka, aki kplt. bringát vesz, de elõtte tüzetesen átnyálazza az alkatrész listát súly, szilárdság, tech. tapasztalatok alapján. (Bár bizton van ilyen.) És úgy dönt. Ezen az alapon nem nagyon lehetne "tökéletes" bringát találni.
Mondjuk én elvbõl nem kísérletezek ilyesmivel, csak váz, aztán jöhet az építés sk. /Felnit én eleve az AM, Enduro - DH - kategóriákból választok./
Jankó, Te meg ne szeppenj meg. Így jártál, pont. A probléma orvosolható, elég könnyen. Pénz kell bele, de a következõ már olyan lesz, amilyet Te szeretnél.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ha egy 90kilos ember 350grammos felnit vesz az nem a felnigyarto hibaja.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

nem mondta senki hogy hulye vagy

de en ha 479ezer forintot koltok egy biciklire, akkor az utolso csavarig atbongeszem az alkatreszlistat. ketszer.

csak azert mert draga meg nem biztos hogy neked pont megfelelo lesz. amint a mellekelt abra mutatja. az pedig hogy milyen kategoriaba sorolja a gyarto az pont semmit nem jelent, lasd 19.999 ft-os aruhazi DH bringak.

de azt mondjuk nem kell tudnia ha 50x nézi is át, hogy egy amúgy régi jó hírû cég (sun) fost árul . és annak a felninek az aftermarket verziója is egy kalap szar, az illesztett meg a hegesztett változat is.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Jankó...ne légy rosszindulatú, én nem akartam kiforgatni a mondanivalódat. Pusztán arra szerettem volna rávilágítani, hogy ha nem építesz gépet hanem veszel, akkor ez van. Még a millás gépeknél is lehet olyan hogy, le kell cserélned valamit. Nem feltétlen azért mert nem bírja, hanem mert pl.nem tetszik.

Abban igazad lehet, hogy egy ilyen gépet nem ilyen felnivel kellene szerelni, tehát ez hiba a Kona részérõl. Te viszont láttad a felszereltséget, majd megvetted a gépet...sejthetõ volt hogy ez lesz a gyenge keresztmetszet. Hm?

X

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nem mondta senki hogy hulye vagy

de en ha 479ezer forintot koltok egy biciklire, akkor az utolso csavarig atbongeszem az alkatreszlistat. ketszer.

csak azert mert draga meg nem biztos hogy neked pont megfelelo lesz. amint a mellekelt abra mutatja. az pedig hogy milyen kategoriaba sorolja a gyarto az pont semmit nem jelent, lasd 19.999 ft-os aruhazi DH bringak.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

Talán valóban hiba volt azt feltételezni, hogy egy 400g alatti felni 90 kg-hoz megfelelõ lesz.

Szerintem szándékosan érted félre (forgatod ki) a mondandómat.

Arra az esetre azonban ha ez mégsem így lenne, megpróbálok tisztábban fogalmazni:
NEM egy háromszázvalahány grammos FELNIT VÁSÁROLTAM a nyolcvanvalahány kilós seggem alá, HANEM egy listaáron 479e forintos KERÉKPÁRT, amit az egyébként komoly presztízzsel bíró gyártója "privateer"-ként jellemez (Erzsébet korából származó szó a kalandorokra, legális kalózokra - tehát nem pille cc gép). Utóbbitól talán joggal várom el, hogy alkalmas legyen arra, amire összerakták...

Ha szerinted ezek után is én vagyok a hülye, akkor nincs több mondanivalóm.

De hogy a topik témájánál is maradjunk: Nem azért írtam ide, hogy kötekedjek vagy sajnáltassam egy kicsit magam, csupán szerettem volna elkerülni, hogy más is ráfaragjon egy - itt éppen említésre került - alkatrésszel, amivel nekem sajnos sikerült.

De már látom hogy nem kellett volna, és le is vontam a konzekvenciákat minden téren.
- Tiggának igaza volt: Konát csak vázként!
- Robnak is igaza volt a magyarokkal/magyarsággal kapcsolatos meggyõzõdésében. Már sajnálom, hogy megpróbáltam gyõzködni az ellenkezõjérõl.
- Írogasson ide akinek hat anyja van, én a továbbiakban megpróbálom a tevékenységemet a "hazai" topikra korlátozni, a félreértéseket elkerülendõ.