Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
Rebell: Én nem hasomlítanám össze az XTR-t az XT szabadonfutóval mivel már-már botrányosan nem közel egy minõséget képviselnek....
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

shimano agyak kónuszosak ugyebár. krédés h miylen idõközönként érdemes pucolni kenni õket? (WHM-505) más hallgatóztam és jól hallottam h csak 16-ot reteszel a hátsó agyam?

hmm.. most én is megpörgettem a kereket, és szintén 16 kattanást számoltam(FHM-585).

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.689 hozzászólás

Azt hittem ez a shimano racsni hiba dolog ismertebb..
No:
A simanyó irdatlan rég óta vacak ragadós zsírt használ mindenhova, így az elsõ dolog amit kell az összes alkatrészükkel tenni, hogy ki kell mosni az eredeti ragacsot, és megkenni valami normális zsírral.*A racsnit a tizes imbuszal nem kell teljesen kitekerni csak egy picit, és mondjuk wd40 vagy valami hasonlóval be kell fújni a résen. ezután nem fog kattanni.

Végre, 1 Shimanológus is erre tévedt !:)
Remélem igazad lesz. Megteszem, amit javasoltál, minél elõbb.
Köszi !
Marci

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
shimano agyak kónuszosak ugyebár. krédés h miylen idõközönként érdemes pucolni kenni õket? (WHM-505) más hallgatóztam és jól hallottam h csak 16-ot reteszel a hátsó agyam?

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Azt hittem ez a shimano racsni hiba dolog ismertebb..
No:
A simanyó irdatlan rég óta vacak ragadós zsírt használ mindenhova, így az elsõ dolog amit kell az összes alkatrészükkel tenni, hogy ki kell mosni az eredeti ragacsot, és megkenni valami normális zsírral.*A racsnit a tizes imbuszal nem kell teljesen kitekerni csak egy picit, és mondjuk wd40 vagy valami hasonlóval be kell fújni a résen. ezután nem fog kattanni.

Ride everywhere.

.

Ores

Ores

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Hello, a városi gépemen (régi verseny bicaj 622-es kerékkel) haldoklik a hátsó kerekem (B+ trekking...szükség megoldás volt).
Mivel limitált a rászánt keret ezért a következõ kombinációt találtam:

Shimano 2200 (FH-2000) + vuelta airline (36lyuk)

Viszont az agyról sehol nem találok tapasztalatokat, szóval ha ismeri vki esetleg használja is, az írhatna róla infót.
Kb 200-250 km-t megyek vele hetente és általában sietek (ezért is járok bicajjal:) szóval bírnia kéne a terhelést.
a boltokban ahol kérdezõsködtem nem nagyon volt más választási lehetõség

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
12ezerert az a hope lesz a nyero sztem
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
hali!

elsõ agyat keresek,20mm verzióban,6 csavaros,36 lyukas kivitelben,nem horrorárban,kishazánkban elérhetõ legyen,olcsó,megbizható,dh-ra kellene,bike+,novatech,zoggie kilõve a csapágyak gyengesége miatt

más gyártók agyairól van valakinek tapasztalata?
-atomlab
-dabomb
-fireEye
-funn
-hope,ez elég jó árban van,de bírná is?
-prodigy

ezek az agyak árban már igencsak a felsõ határt surolják az elképzeléseimnek,de ha tényleg jók(jobbak mint a bike+,novatech,zoggie,akkor beújítom valamelyiket)

thx

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.689 hozzászólás

most akkor ebböl kiderült, hogy mi kattog és mért nem reteszel? :chin:

Sajnos nem. Mivel én is ezt kérdezem már régen, csak elméleti találgatások folynak. De talán még mindig a "túl sok zsír a kalapácsoknál" verzió a legesélyesebb.
Marci

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Köszi! A FireEye a 20 / 9 mm kompatibilitása miatt tetszik, viszont se azt, se az AtomLab-ot nem tudom, hogy hol árulják. Nagykerek közt még nem láttam, csak a Da Bomb-ot. Erre még van ötletetek?

FireEye, Atomlab - www.bemp.hu

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
most akkor ebböl kiderült, hogy mi kattog és mért nem reteszel? :chin:

Hogy érdemes e szabadonfutót külön vásárolni az egy más téma.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.689 hozzászólás

Kb. 500km után kezd megjönni a hangjuk :).
Nézd/nézesd meg a kónuszt, állithatnak valami rajta (sokszor kell az újaknál)
Ha elkezdi a láncot felhuzgálni (nálam az XT volt ilyen), vagy lötyög rajta a láncsor (szintén a 08as XT) az a szabadonfutó lessz.
off
Aktuális XTR-re a titán szabadonfutó 120 Eu.
Ezért nem lett XTR-em.

A kónusznak semmilyen köze nincsen a szabadonfutóhoz.
Az XT szabadonfutó csak 30€. Ha elromlana az XTR, azt vennék rá.
Az a 120€ elég hülyén hangzik, mikor az egész h.agy került tavaly nyáron 110€-ba.
Most kicsit több lett, de aránytalannak érzem azt a 120€-t.
Náluk vettem és most sem kerül annyiba az egész agy:

Shimano
XTR Hinterrad Disc Nabe FH-M 975 32 Loch
119,00 €
Posted Image

8/9-fach kompatible Hinterradnabe für Scheibenbremse. Aus der neuen XTR

http://www.bike-disc...o.html?od=&ft=1
Marci

LonGleY

LonGleY

vendég

• felfüggesztett
  • 92 hozzászólás

De ismerünk. Pld. Shimano, BTS, Dabomb, FireEye, Atomlab, amik itthon elérhetõk és nem horror az áruk. Külföldrõl meg bármi.

Köszi! A FireEye a 20 / 9 mm kompatibilitása miatt tetszik, viszont se azt, se az AtomLab-ot nem tudom, hogy hol árulják. Nagykerek közt még nem láttam, csak a Da Bomb-ot. Erre még van ötletetek?

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

Az új fajta XTR hátsó agy néha kattan 1 óriásit. Ez lehet attól, hogy a reteszeknél gyárilag túl van töltve zsírral és ezért nem tud néha rendesen bereteszelni ? Onnan gondolom, hogy sok a zsír, hogy semmiféle kattogó hangot nem ad guruláskor.
Ötlete valakinek ? Mi lehet itt a gond ?
Köszi !
Marci

Kb. 500km után kezd megjönni a hangjuk :).
Nézd/nézesd meg a kónuszt, állithatnak valami rajta (sokszor kell az újaknál)
Ha elkezdi a láncot felhuzgálni (nálam az XT volt ilyen), vagy lötyög rajta a láncsor (szintén a 08as XT) az a szabadonfutó lessz.

off
Aktuális XTR-re a titán szabadonfutó 120 Eu.
Ezért nem lett XTR-em.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
De ismerünk. Pld. Shimano, BTS, Dabomb, FireEye, Atomlab, amik itthon elérhetõk és nem horror az áruk. Külföldrõl meg bármi.

LonGleY

LonGleY

vendég

• felfüggesztett
  • 92 hozzászólás
Bocsánat, akkor nem ismertek más márkákat? (#6493) Köszi!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
shimano agyak sosem arrol voltak hiresek hogy tul sok bennuk a zsir. epp ellenkezoleg... bar a hangtalansag megis azt sejteti hogy teli van. igazabol passzolok. szetszedni eselytelen? garancia?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.689 hozzászólás
Az új fajta XTR hátsó agy néha kattan 1 óriásit. Ez lehet attól, hogy a reteszeknél gyárilag túl van töltve zsírral és ezért nem tud néha rendesen bereteszelni ? Onnan gondolom, hogy sok a zsír, hogy semmiféle kattogó hangot nem ad guruláskor.
Ötlete valakinek ? Mi lehet itt a gond ?
Köszi !
Marci
Marci

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Ha nincs hozzá átalakító kit, de legalább 15mm-s tengely van benne, akkor megoldható.

Nem találtam DT katalógusban hozzá,az agy sima gyorszáras,gondoltam hogy a tengelyhez egy perselyt esztergáltatni a legegyszerûbb,de sajna mégsem mert a hátsó csõtengely íves profilú hogy ne lazuljon meg,tehát lehet hogy csak a Cannondale 12-es agya jó hozzá:/

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

DT E2200 kerék és Gemini Thru12 tengelyre lenne jó átalakítani

Ha nincs hozzá átalakító kit, de legalább 15mm-s tengely van benne, akkor megoldható.

A sebesség mindent megold.