Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Ha meg nem ipari csapágyas akkor tengely ki, 10 imbuszt be, kiteker...

Ride everywhere.

.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Elárulod, hogy hogy tartod karban ? Mennyire lehet szétszedni ? Esetleg hol találok errõl információt ... gyakorlatilag majdnem mindent volt már szerencsém szétszedni a bringán a szabadonfutót kivéve. köszi

Ha iparicsapágyas, akkor letekered a záróanyát és lehúzod a tengelyrõl, nem lehet elrontani.

A sebesség mindent megold.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
A szóban forgó szabadonfutó egy kétkalapácsos Trinity volt,afféle öszvér megoldás: a tengelyen ipari csapik voltak, a szabadonfutó meg hagyományos kónuszos cucc volt. Asszem ott a csapágyat tartó csészét kellett kihajtani egy laposvassal, eztuán a kazettatest már lejött. Mpst LX van, eztmég nem szedtem szét, de biztos vagyok benne hogy elégé adja magát.

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás

Ezt valószínûleg látni kellene. Nekem pl. mûködött már hibásan azért, mert karbantartás után túlságosan megtömtem zsírral.

Elárulod, hogy hogy tartod karban ? Mennyire lehet szétszedni ? Esetleg hol találok errõl információt ... gyakorlatilag majdnem mindent volt már szerencsém szétszedni a bringán a szabadonfutót kivéve. köszi

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Ezt valószínûleg látni kellene. Nekem pl. mûködött már hibásan azért, mert karbantartás után túlságosan megtömtem zsírral.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás
Sziasztok, a Novatec hátsó agyam 2-3év változó intenzitású használat után egyszer csak elkezdte felkapni a láncot, magyarul a szabadonfutó gurulás közben továbbviszi a láncot, gondolom, míg a következõ kilincs oda nem ér ... a hangja is elég ronda volt ... viszont az az érdekes, hogy ezt egy alapos mosás-tisztítás után kezdte el, és 2 napra rá pedig a jelenség magától megszûnt ... lehetséges-e, hogy csak valami belement, amitõl beragadt, vagy mittudomén ... ha pedig komolyan kampec, akkor lehet-e valahogy javítani ? köszi

BKMarci

BKMarci

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás

Azt olvastam, hogy az egyszeres csavarásnál 5mm-el hosszbb küllõkkel dolgoznak. ez itt kétszer van megcsavarva... remélem +10mm elég lesz.

Én is 5mm re emlékszem.
'95-96 ban volt ilyenem, mikor nem voltak még jó és olcsó triál kerekek.
-Én nem fûzném tárcsával max. cruiserben

(ha egy helyen kétszer keresztezed merev lessz mint állat, de nem bírja a nyomatékot amit a tárcsa adneki.
-ha csak egyesével keesztezed-"akasztod" õket rugalmas lessz=a felni fog meghalni a nymatéktól)

-Ezt h.keréken tapasztaltam enyhe emelkedõkön(és 65 kg vagyok)
Szóval csak elõre, felnifékkel érdemes v. fixire.

Psy

Psy

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

Azért a küllõhossz számításra is kíváncsi lennék!:)

Azt olvastam, hogy az egyszeres csavarásnál 5mm-el hosszbb küllõkkel dolgoznak. ez itt kétszer van megcsavarva... remélem +10mm elég lesz.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
hasonló véfékes strapabíró elsõ agyat találok a novatec A021SB-n kívül?
/itthon elérhetõ érdekelne/

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
haverom retro kuwahara everest xt-jén gyárilag ilyen a kerék. csak a külsõ kereszteknél van csavarva, és mûködik.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
biztos elo lehetne turni valahonnan hogy mennyivel hosszabb kullo kell mint a kiszamitott ha csavargatni akarod a kulloket.

poennak jo, de gyakorlati haszna nem hiszem hogy lenne, talan merev villaval hasznalva ad egy kis extra rugalmassagot, no meg egyedin nez ki.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Azért a küllõhossz számításra is kíváncsi lennék!:)

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás

Szerintetek egy ilyen fûzés elbír egy embert, teló mellett tárcsával elsõ keréken. Nagyon megtetszett :)
Igazi hippis feelingje van.:D

Feltöltött kép

na ez dedurván néz ki, nekem tetszik:D.ha megcsinálod tolj 1-2 képet h milyen lett

Psy

Psy

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

havernak ilyen van, de neki tobbet csavartak a kullokon....hope m4-el hasznalja meg 205-os tarcsaval....birja

valami képet tudnál róla dobni, meg hogy hol csinálták.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
havernak ilyen van, de neki tobbet csavartak a kullokon....hope m4-el hasznalja meg 205-os tarcsaval....birja

Psy

Psy

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Szerintetek egy ilyen fûzés elbír egy embert, teló mellett tárcsával elsõ keréken. Nagyon megtetszett :)
Igazi hippis feelingje van.:D

Feltöltött kép

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
a kereszteknél általában meggörbülnek, de az ne zavarjon. ha ugyanúgy lesznek befûzve, tökmindegy

Psy

Psy

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
erre gondoltam. szóval akkor nincs a küllõben egy használat után maradandó károsodás.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha az uj agy ugyanolyan parameterekkel rendelkezik [nem fog rovidebb vagy hosszabb kullo kelleni] akkor ujrahasznalhatod a kulloket.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Psy

Psy

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Lenne egy láma kérdésem.
Ha csak agyat szeretnék cserélni, megtarthatom a régi küllõket, vagy azok egyszerhasználatosak?