Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12587 replies to this topic

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

Sziasztok!
Egyszerû kérdésem lenne, mennyivel jobb az ipari csapágy, mint a kónusz? Szervízelés, megbízhatóság, élettartam stb ...
Eddig akárhol megnéztem a témát, mindenki csak azt magyarázta, hogy nem ipari, hanem mélyhornyú csapágy, de igazából nem erre lennék kíváncsi. :)

Nekem volt iparis Trinity V-fékes agyam. Egy pár. Pár ezer km után meghalt benne a csapágy. Aztán az SKF is. Sokan viszont hasonló konstrukciót hasnyálnak teljes megelégedettség mellett.

Kónuszos? Shimano ezt preferálja. Megfelelõ por/vízvédelem mellett teljesen jó szerintem.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Sziasztok!
Egyszerû kérdésem lenne, mennyivel jobb az ipari csapágy, mint a kónusz? Szervízelés, megbízhatóság, élettartam stb ...

Üdv mindenkinek.

A fenti kérdés engem is érdekelne,továbbá még az is hogy Beretta márkanevü kerékszettet és azon belül is a Joytech márkáju agyat használ(t)-e már valaki?
Engem a használt csapágy tipusa,szervízelése,megbízhatósága stb.. érdekelne?

A válszokat elõre is nagyon köszi mindenkinek.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Sziasztok!
Eddig akárhol megnéztem a témát, mindenki csak azt magyarázta, hogy nem ipari, hanem mélyhornyú csapágy, de igazából nem erre lennék kíváncsi. :)

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,458 posts
Élni tudni kell Mavic vagy DT... :)
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Janinak UFO elõre... :)

Simán bírná alattam, én csak hátsó felni gyilkos vagyok :) , csak azért nem gondolkoztam az ufo-n, mert ahhoz nincsenek itthon küllõim.

A sebesség mindent megold.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Janinak UFO elõre... :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Andris... :)
DS2 425 nálam. Mindkettõ.

mondjad, mit mosolyogsz?! :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Andris... :)

DS2 425 nálam. Mindkettõ.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
akkor keressünk egy pár UFO felnit. egy nekem is kellene :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

ds2-re mértem anno 430/432-t.
én inkább equalizert vennék vagy 717-es mavicot. elõbbirõl majd megkérdezem a Marcit, hogy mik a tapasztalatai.

magadnak kell amúgy?

Igen, nekem kell, de még teljesen elméleti alapon építem a kereket egy nem létezõ bringába (majd elmesélem :) ). Elsõ keréknek lenne, ott szinte minden bírná alattam.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

A sun equalizer 23-ról, ds1xc-rõl, ds2xc-rõl tud valaki pontos mért súlyadatot?

ds2-re mértem anno 430/432-t.
én inkább equalizert vennék vagy 717-es mavicot. elõbbirõl majd megkérdezem a Marcit, hogy mik a tapasztalatai.

magadnak kell amúgy?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

hali!

nem tudjátok, hogy syncorsnak van-e v-fékes felnije még, vagy már csak tárcsásat adnak?
mert régen volt v-fékes felnim tõlük, nagyon jó volt, olyat keresek, ha van.
köszi!

Talán a Probike hirdetéseiben láttam olyat utoljára. Õket hívd fel, szerintem.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A sun equalizer 23-ról, ds1xc-rõl, ds2xc-rõl tud valaki pontos mért súlyadatot?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

hali!

nem tudjátok, hogy syncorsnak van-e v-fékes felnije még, vagy már csak tárcsásat adnak?
köszi!

ahogy elneyem mar csak tarcsas felniket lehet toluk kapni

http://boneshaker.hu...274/felnik.html
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

osiris555

osiris555

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
hali!

köszi!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
DS-2 XC nálam teljesen jól szuperál.
Rhyno Lite meg... Tényleg nem jó. Nekem sem jött be.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

vagy rhyno lite aztán kész?

olyanom volt, elég gyengus felni, 2 hetente centíroznom kellett, viszont single track ugyanolyan küllõkkel jól bírja. ár-teljesítmény arányban szerintem mindenképp jó darab

rigidaról jut eszembe: dh 30 régen nagy király volt :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Próbáltam már pár típust, és egyikkel se voltam kibékülve. Volt, amit rendszeresen kellett centírozni, volt ami a relatív magas súly mellett nem hozta azt a merevséget, amit kellett volna, volt olyan, ami szétnyílt (mind a kettõ, nem túl nagy idõkülönbséggel), valamint sokat beszélgettem olyanokkal, akiknek a véleménye számomra mérvadó, értenek a dolgokhoz, rengeteget próbáltak, használtak hosszú távon, és nem volt túlzottan pozitív véleményük a márkáról.

Kiegészítésképpen jegyzem meg, hogy a fenti példáknál nem volt gond az alkatrészekkel vagy a fûzés minõségével, illetve az összehasonlításra került kerekek általában azonos komponensekbõl álltak.

Ez is csak egy vélemény, nem szentírás. Biztos lesz olyan is, aki megelégedettséggel használja a Sun termékeit, de engem nem gyõzött meg. Nem állítom, hogy a Mavic vagy más nagy név a császár (vannak itt is negatív tapasztalataim), de felniben nagyon meg vagyok vele elégedve.

Kicsit off, de kikívánkozik. Számomra nagyon pozitív "csalódás" a Rigida márka. Két különbözõ modellt is használok/használtam, is mindkettõ kiváló darab, minõsége bõven felette van az árának.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
és VV neked mi a bajod a SUN-al? :chin:
miért nem vennél hosszú távra azt?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

nem ragaszkodom, de ahogy látom 2x annyiba kerül a Mavic :/

Hosszú távra nem vennék Sun-t.
Nem véletlenül került bele az a Turnerbe, ami. Egyébként ha valamikor meg tudom építeni a túrázós fully-mat, abba 719-s felni megy a 140mm út mellé, és én azért szeretem küldeni lefelé.