Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12596 replies to this topic

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
én iparisról mentem vissza golyósra :)

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 posts

Írd már meg nekem - akár privátban is - hogy milyen kerékpárod van, mire használod, és te milyen súlyban vagy!

Szia.
Nem szégyellem már 20kg-ot fogytam így most 135kg körül vagyok, és ezt csak a bringának köszönhetem.
Magellan CRUX váz, Sun Intense felnik, lx hajtómû, Schwalbe Marathon XR gumik, Dirt Jump III teló, nem behatározható stílus, 3 év tapasztalatából építettem, és aszfalton használom minden mennyiségben.
Téged miért érdekel???

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Hmmm, az agyakat eredetileg nem cseréltem volna. Amúgy ha igen, akkor tényleg mire? Az elsõ 20 mm-es átütõs. Mindkettõ iparis, hagyományos csapágyazásúakra pedig nem szívesen állnék vissza.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

a Novatec agyat kicserélném valami könnyebbre.

pl mire? shimano kizárva

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
719 és a Novatec agyat kicserélném valami könnyebbre.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Sziasztok. Új felnikre ruháznék be.
Felhasználás: XC, kicsit az agresszívebb fajtából (semmi ugrálás, csak hogy ne legyen gond az öklömnyi kövek között).
Bringa: Giant Trance, agyak: Novatec. Nem vagyok pille súlyban (~100), de azért nem mennék 500 g-os súly fölé, viszont ugyanilyen okból nagyon 400 alá sem.
Most XM117 Disc van, de viszonylag gyakran kerül nyolcas belé.
A Syncros FL DS23 , a Mavic XM 317 Disc , a Mavic XC 717 Disc és a Mavic XM719 Disc között ingadozom. A Syncros-szal a haverom 1 éve kétszer is megjárta (a pereme mentén elrepedt), nem tudom, hogy azóta javult-e a minõség. A 317-es szinte ugyanolyan, mint a mostani, csak kicsit könnyebb, no de erõsebb is? A 717-es, 719-es hasonló árban van, hasonló kategória, de 60 g különbség. Melyik legyen?

szvsz 719...vagy hogy ismételjem magam 819 :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Sziasztok. Új felnikre ruháznék be.
Felhasználás: XC, kicsit az agresszívebb fajtából (semmi ugrálás, csak hogy ne legyen gond az öklömnyi kövek között).
Bringa: Giant Trance, agyak: Novatec. Nem vagyok pille súlyban (~100), de azért nem mennék 500 g-os súly fölé, viszont ugyanilyen okból nagyon 400 alá sem.
Most XM117 Disc van, de viszonylag gyakran kerül nyolcas belé.
A Syncros FL DS23 , a Mavic XM 317 Disc , a Mavic XC 717 Disc és a Mavic XM719 Disc között ingadozom. A Syncros-szal a haverom 1 éve kétszer is megjárta (a pereme mentén elrepedt), nem tudom, hogy azóta javult-e a minõség. A 317-es szinte ugyanolyan, mint a mostani, csak kicsit könnyebb, no de erõsebb is? A 717-es, 719-es hasonló árban van, hasonló kategória, de 60 g különbség. Melyik legyen?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

2db Sun Double Track 16000 Ft.-
2db Sun Mag Intense 19000.-
Különbség 3000Ft.- két kerékre.
MEGÉRI!!!

Írd már meg nekem - akár privátban is - hogy milyen kerékpárod van, mire használod, és te milyen súlyban vagy!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

a 3-as szériáról van tapasztalat?

van. ha belefér akkor inkább vmelyik 7-est vedd
vagy 819 és akkor ust is lesz de az tényleg nagyon drága
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 posts
2db Sun Double Track 16000 Ft.-
2db Sun Mag Intense 19000.-
Különbség 3000Ft.- két kerékre.
MEGÉRI!!!

gerosrac

gerosrac

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

Két kerékre már elfogadható.:)
Bikemarket - XC717, XM719 - egyik se 14500,-Ft

a 3-as szériáról van tapasztalat?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

A 15 peták a két kerékre értendõ és sajna van ennyi különbség. Én Mavicot néztem a 31x ami illesztett és 8500 körül van, a másik hegesztett 71x kerék pedig 14.500 kerül darabja. Ezért gondoltam, hogy ha egyszer már beruházok akkor legyen jó. De ha vannak más tapasztalatok akkor hajrá, én sem vagyok csõgazdag.

Két kerékre már elfogadható.:)
Bikemarket - XC717, XM719 - egyik se 14500,-Ft

gerosrac

gerosrac

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

Mindebbõl messzemenõ következtetést nem érdemes levonni. Felni és felni között is van különbség, és azonos modellen belül is nagy a szórás. Az tény, hogy a legjobb felnik szinte kivétel nélkül hegesztett rögzítéssel készülnek, de nagyon jó illesztett felnik vannak.

Azonos jellemzõkkel bíró, egyazon márkájú illesztett és hegesztett felni között nincs 15e forintnyi árkülönbség, eltérõ jellemzõjû felnik összehasonlítása pedig nem életszerû. Arról már ne is beszéljünk, hogy 15e pénzért már jóféle hegesztett felnit lehet venni.

A 15 peták a két kerékre értendõ és sajna van ennyi különbség. Én Mavicot néztem a 31x ami illesztett és 8500 körül van, a másik hegesztett 71x kerék pedig 14.500 kerül darabja. Ezért gondoltam, hogy ha egyszer már beruházok akkor legyen jó. De ha vannak más tapasztalatok akkor hajrá, én sem vagyok csõgazdag.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Hali!

Jó, hogy írtad a tapasztalatot mert pont felnit vennék. Az olcsóbb illesztett a másik hegesztett. Sajna 15 petákkal drágább lesz de akkor ezek szerint megéri.

Mindebbõl messzemenõ következtetést nem érdemes levonni. Felni és felni között is van különbség, és azonos modellen belül is nagy a szórás. Az tény, hogy a legjobb felnik szinte kivétel nélkül hegesztett rögzítéssel készülnek, de nagyon jó illesztett felnik vannak.

Azonos jellemzõkkel bíró, egyazon márkájú illesztett és hegesztett felni között nincs 15e forintnyi árkülönbség, eltérõ jellemzõjû felnik összehasonlítása pedig nem életszerû. Arról már ne is beszéljünk, hogy 15e pénzért már jóféle hegesztett felnit lehet venni.

gerosrac

gerosrac

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

No csak okulásképpen.
Evittem a kerekeimet centirozni, de elhajtottak hogy nincs ebben semmi centiroznivaló. És tényleg, megmutatták hogy egy ekkora nyolcashoz még akkor sem nyulnának ha v-fékem lenne.
Keresve kutattam olcsón hegesztett felniket és kicseréltem mind a kettõt.
Láss csodát ma kipróbáltam a szokott lejtõn, és semmi!!!
Mindenbõl ugyan az került vissza, agyak,küllõk,felniszalag,belsõk,külsõk, csak a felni lett más, és megszûnt a probléma.
Csak azért írtam le hogy hátha segítek ezzel valakinek akinek hasonló problémája van.
Sun Double Track-ot cseréltem Sum Mag Intense-re.
Totál ugyan az csak hegesztett az illesztés!!!
Most örülök nagyon!!!
Hélóó Hélóó Jónapot! (kiscsillag)

Hali!

Jó, hogy írtad a tapasztalatot mert pont felnit vennék. Az olcsóbb illesztett a másik hegesztett. Sajna 15 petákkal drágább lesz de akkor ezek szerint megéri.

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 posts

Sziasztok.
Van egy olyan problémám hogy ha lejtõn gurulok a bringámmal nagyon üt a kerék.
30 felett jelentkezik igazán, de 50 nél már annyira erõs hogy muszáj fékeznem.
Én arra gondolok hogy a felni illesztésénél van egy adag epoxigyanta gumó, és nyilván ez lehet az oka mert se 8as se tojás nincsen benne, és felemelt elsõ keréknél is mindíg az illesztés áll meg alul.
A kérdésem hogy ezt meg lehet oldani valahogy, vagy esetleg a hegesztéssel illesztett felni kiküszöböli ezt a problémát?
Vagy szokjam meg oszt ne szágúdozzak.

No csak okulásképpen.
Evittem a kerekeimet centirozni, de elhajtottak hogy nincs ebben semmi centiroznivaló. És tényleg, megmutatták hogy egy ekkora nyolcashoz még akkor sem nyulnának ha v-fékem lenne.
Keresve kutattam olcsón hegesztett felniket és kicseréltem mind a kettõt.
Láss csodát ma kipróbáltam a szokott lejtõn, és semmi!!!
Mindenbõl ugyan az került vissza, agyak,küllõk,felniszalag,belsõk,külsõk, csak a felni lett más, és megszûnt a probléma.
Csak azért írtam le hogy hátha segítek ezzel valakinek akinek hasonló problémája van.
Sun Double Track-ot cseréltem Sum Mag Intense-re.
Totál ugyan az csak hegesztett az illesztés!!!
Most örülök nagyon!!!
Hélóó Hélóó Jónapot! (kiscsillag)

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 posts

Nemleszvelesemmibaj 2 év után cseréld le.

Köszi tittyman!

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
Nemleszvelesemmibaj 2 év után cseréld le.
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

Pelydzs

Pelydzs

vendég

• fórumtag
  • 77 posts

Gumitopik?

Sorry! Elnéztem! :-(
Ott a pont!

Mea culpa, mea maxima culpa!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Nincs szó semmilyen trükközésrõl. A Maxxis honlapja kissé hiányos az egyes modellváltozatok felsorolása tekintetében. Példát vehetnének a Schwalbe gyári oldaláról.

És akkor az OFF le is zárva.