Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Köszönöm; azzal tán ki is tudnék egyezni, gondolom nem rosszabb a Sun Mach4-nél.

ja, csak vagy rossz a fotó esetleg a szemünk(akkor tényleg 317 vagy dt x455 ha idei) vagy jól látjuk és akkor nem 317. merthogy az rocker...de sztem formára sem 317.

tavalyi tfs viszont volt xt aggyal alex td 17 felni fúzve

meg kéne nézni az milyen

edit. az is szegecses
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Köszönöm; azzal tán ki is tudnék egyezni, gondolom nem rosszabb a Sun Mach4-nél.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
akkor az Mavic XM317 Disc lesz

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Telefonáltam. Nem lettem okosabb. Valami Merida TFS-bõl van bontva

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Passz. Nem latszik semmi. De ahogy nezem nem szegecselt, valami egyszerubb lehet. Talan a hirdetesbe is irta volna ha mavic vagy ilyesmi szvsz. Irjal neki majd megmondja
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Hi,

Tudja valaki meilyen lehet a felni itten?

http://piacter.bikem...t=242706&cat=17

Köszi,
X

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Ha annyit birna a kazi amennyit a regiek akkor nem volna ezigy baj.5-6ev hasznalat utan meg gyonyoruen mentek a regi stx rc-k, ha esetleg be is haltak akkor is bennuk volt mar jopar tizezer km. ugy nem volt para h cswrelni kellett az egeszet,mert kidolgozta magat. Igy viszont hogy xt,xtr szinten fel vagy egy szezont bir,mar nyilvan nem buli,jobb lenne ha lehetne szervizelni
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
még nem szedtem szét shimano agyat, de ezek szerint nem is fogok, mert ha nem lehet javítani akkor én nem veszek hozzá tízezrekér acél kazettatestet, stb. inkább maradok a novatec és társainál. fogyasztói társadalomban élünk vagy mifene, megértem az õ helyzetüket is. (na meg biztos van hozzá valami ideológia is hogy így tartósabb meg bla-bla-bla)

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a shimano szabadonfutot csak felcsavarod az agyra egy az egyben, nem olyan mint a novatec pl hogy lehuzod es ott figyelnek a kalapacsok kivul.

The common Shimano® freehub uses internal loose ball bearing, pawls and springs. Be aware that it is not recommend to completely dismantling the freehub itself. There are no parts available, such as the pawls or springs. The small ball bearings are available as replacement parts. However, if the bearings are worn out and require replacing, it is very likely the entire freehub is needing replacement.

RAUH-Welt
B E G R I F F

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.681 hozzászólás
Ezt kifejtenéd, lécci ! Értesz a Shimano szabadonfutók javításához ? Aranyba foglalnám a neved, ha tudnál segíteni.
Marci

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
miért ne lehetne javítani a szabadonfutót? ha a kilincsszerkezet romlott el akkor azt javítani nem kunszt. kb minden óvodás meg tudja csinálni. ha az anyag deformálódott az már más téma, azt nem lehet javítani.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.681 hozzászólás

Sapim Race 2-1,8-2 küllõkrõl kellene tapasztalat ill. a 2008-as XT agyról.

Aha. Jó agy ! Havernak most ment tönkre a 2. szabadonfutója.
De a 2008as XTRem sem jobb.:cry: Olyan hangosakat kattan annak is a szabadonfutója, mint egy hangrobbanás. A haveré dettó. A szervízben azt mondták, kár lenne szétszedni, úgy sem lehet a szabadonfutót javítani. Csak cserélni. (ügyes !)
2008ban valamit félreterveztek Shimano-ék. Én meg beszoptam a marketingszöveget. (vagy direkt így tervezték ?:confused:)
De nem mondom, hogy ne vegyél ilyet. Lehet, hogy te kifogsz egy hibátlan agyat.
Marci

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Nekem meg beadta az XT szabadonfutó az unalmast fél év után. Cserélni kellett. Viszont az agy tömítése ritka jó:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

XT hátsóagyam meg nekem van.
Még mûködik 13000km után. Kicsit rág, kattog a szabadonfutó, de mûködik.
Tipikus shimano, 2-3000 km-ként szét kell szedni, mert a racsnioldal hajlamos a beázásra. Kapott azért elég sokat lefelé és fölfelé is.

A sebesség mindent megold.

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
Sapim küllõt használnak egy csomó gyári kerékhez is.
Nekem semmi bajom vele.(bár én DT fan vagyok.. :) )
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
rengeteg kereket fuztem sapim kullokkel, siman DT szinten van.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
vagy csináltass esztergályossal. amúgy oda a váltónak kéne mennie, mert a hone anno az occsó saint volt, enduro néven, ami egy átmatricázott lx volt (hajtómû, váltókarok, asszem átdobó is, na meg a fék). a hátsó váltó volt ilyen fura alakú "peg". amúgy bringás boltokban elvétve szokott lenni ilyen anya.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
nem a mérettel lesz a gond, hanem a menetsûrûséggel.
azt a "sima" csavart ne is erõltesd, mert csak elcseszed vele a menetet.
kiindulásként indulj vissza a bringaboltba, hátha van nekik, ha meg nincs, akkor csavarbolt. vidd be a tengelyt, aztán ott majd megmérik a menetsûrûséget - egy fésû szerû szerszámmal.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

marzo09

marzo09

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
hali

van egy shimnao hone hátsóagyam

mien méretû csavar kell a tengelyre? mert csavart nem kaptam hozzá..
prbáltam rá sima tengely csavart és nem ment csak 2 fordulsát utánna telsen megszorult nem is mertem továbbtekerni

ha valaki tud valamit válaszolhatna!!elõre is köszi!!