Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12587 replies to this topic

kicsijoe

kicsijoe

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Hálló! hátsó kereket (36h) hány keresztre fûzessem? A stílusom valahol a dh és a freeride között vesztegel. Novatech agy lesz MTX39 felnivel.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts
Jobban megnézve a képeket, az egyiken látszik, hogy a fékezõfelület legalább egy mm-rel beljebb van a felni pereménél. A '92-es Kettleremé ilyen, úgyhogy ugorgyunk...
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts

nekem csak az a bajom ezzel a specialized kerekszettel, hogy nagyon regi. legalabb 10 eves. mar regota nem csinaljak ezeket az agyakat [specialized stout neven futottak, passzolok hogy ki gyartotta] meg a felnin a matrica is nagyon reginek tunik. es a kerekek gyujtik a feszultseget szepen lassan az evek soran aztan egyszercsak megjelennek rajta a repedesek a kullofuratok korul... plusz a korabol adodoan eselytelen hogy talalsz hozza alkatreszt ha elkopik valami bennuk.

Azt írja, "keveset futott"... Jó, az eladók mindig csúsztatnak valamennyit, de azért elõfordulhat, nálunk is akad jópár biciklis cucc, ami régóta megvan, de hosszú ideig nem volt használva. Az alkatrészek meg nem olyan speciálisak benne, hogy adott esetben ne lenne jó egy mai felni, küllõ, tengely, kónusz...

Mindenesere köszi a szempontot, ha odakerülök, oda fogok erre is figyelni. Megröntgenezni ugyan nem tudom, de mivel nem tárcsás, a fékezõfelület álapota sokat elárulhat...

Bár már eleve az iránt kétségeim vannak, hogy ha vadiúj lenne, akkor is tartós lenne-e alattam... Erre vonatkozott az eredeti kérdés.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Üdv!

Készülök beruházni egy kerék-szettbe, s hosszas utánajárás után ezt a két alternatívát néztem ki magamnak:

1.) Mavic XC 717 / XT aggyal
http://cgi.ebay.de/w...e=STRK:MEWAX:IT

2.) Mavic Crosride

Felhasználás elsõsorban maraton és XC lenne, súlyom ~ 77 Kg.
A Crossride - szett elég masszív, strapabíró?
Az XC 717 -es felni mennyivel jobb / rosszabb?

Vélemény?

a XC717 felni jobb. hegesztett, es konnyebb is. a crossride nem a legjobban sikerult kerekszettjuk. jol nez ki hogy komplett mavic, de nehez, gyengebb minosegu a felni es a szabadonfutoval is szoktak bajok lenni.

inkabb valasztanam a masik opciot

Sziasztok!

Szerintetek ez nem lenne túl gyenge 90 kiló alá, lightos XC-ra?

http://piacter.bikem...t=244706&cat=17

Amit most használok (Ritchey felnik, Mars agyak), azok legalább 2/1.8-as húzott küllõkkel vannak fûzve, nem végig 1.8-al. És 36-tal...
(Vagy tartsam meg én azokat, és ezeket adjam a gyereknek? Õ könnyebb, viszont jobban üti-vágja...)

Igazából ki gyártja a Speci feliratú agyakat?

nekem csak az a bajom ezzel a specialized kerekszettel, hogy nagyon regi. legalabb 10 eves. mar regota nem csinaljak ezeket az agyakat [specialized stout neven futottak, passzolok hogy ki gyartotta] meg a felnin a matrica is nagyon reginek tunik. es a kerekek gyujtik a feszultseget szepen lassan az evek soran aztan egyszercsak megjelennek rajta a repedesek a kullofuratok korul... plusz a korabol adodoan eselytelen hogy talalsz hozza alkatreszt ha elkopik valami bennuk.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts
Sziasztok!

Szerintetek ez nem lenne túl gyenge 90 kiló alá, lightos XC-ra?

http://piacter.bikem...t=244706&cat=17

Amit most használok (Ritchey felnik, Mars agyak), azok legalább 2/1.8-as húzott küllõkkel vannak fûzve, nem végig 1.8-al. És 36-tal...
(Vagy tartsam meg én azokat, és ezeket adjam a gyereknek? Õ könnyebb, viszont jobban üti-vágja...)

Igazából ki gyártja a Speci feliratú agyakat?

karlitoe30

karlitoe30

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
Üdv!

Készülök beruházni egy kerék-szettbe, s hosszas utánajárás után ezt a két alternatívát néztem ki magamnak:

1.) Mavic XC 717 / XT aggyal

2.) Mavic Crosride

Felhasználás elsõsorban maraton és XC lenne, súlyom ~ 77 Kg.
A Crossride - szett elég masszív, strapabíró?
Az XC 717 -es felni mennyivel jobb / rosszabb?

Vélemény?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Nekem valami Chosen van, eddig 6ezer km van benne, csapágyak tiszta jók, kazettaszerkezet kezd kicsit meghalni, már lassan ugrik negyed tekerésnyit is.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Novatec van a haveromnak, egy esõs verseny után beálltak a csapágyak, ki kellett ütni belõle. Ehhez nincs sok kedvem.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
novatec...néha hope proII is van jó áron...BTS

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Sziaaztok!

Elfogatható árú, tartós, egyszerûen szervizelhetõ 6 csavaros tárcsás agyakat szeretnék. Régi XT-n kívül mi jön még szóba? (Súly nemigen érdekel).

Köszi

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a régi küllõvel mivel azok megcsavarodhattak, vagy csak simán deformálódtak, egy ideig többször újra kell majd húzni a kereket.
az újjal meg mindenkinek egyszerûbb. a boltosnak is a szerelés/centir miatt meg neked is, mert nem mondod azt, hogy de sz*r fûzés.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Tárcsával használtam,még centírozva sem volt,nem volt rá szükség,jó felni.Boltos is azt mondta,új küllõ.De boltosnak nem hiszek el mindent,mert õ KERESKEDÕ.:)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
ha v-fékkel használtad érdemes megnézni mennyire kopott el a fala...5 év nagy idõ

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
inkább újjal fûzd meg.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
5 éves Ritchey felnit át kell fûzetnem,mert meghalt a kerékagy.A régi küllõket érdemes felhasználni,vagy kuka?

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
meg kell nézni közelrõl (nekem pl a rockrider kerekeimen semmilyen jelzés nincsen a gyártóra utalva, csak finoman bele van gravírozva vagy mifene a gyártó, meg a méretek (rigida) kap azért eleget, két szezon alatt semmi deformáció. bár szerintem a hátsó agy mintha meghalófélben lenne (ugyanazokat a hangokat produkálja mint anno a grimeca agyam, de még nem kerestem a kattogás okát, lehet hogy más lesz a ludas). a hátsó kerék 1260 g az elsõ 940, ezek gyorszárakkal mért adatok, ami ha a komplett szettet nézzük 20 mátyás alatt volt párszáz forinttal, vagyis annyira nem rossz. amíg a hátsó felni bírja (ott sajnos v féket használok, mert nincsen tárcsakonzol a vázon), addig ezek maradnak, hiába gagyik.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Jááj. Matrinca nincs rajta. Elképzelhetõ bármilyen más gyártóra, típusra utaló jelzés?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

lehet meg mavic xm117 vagy valami alex rims

igen csak meridáék néha csinálnak fura dolgokat (acera átdobó, alivio karok, 8as alivio sor, xt váltó, gagyi hajtómû kombó pl) de azért xt aggyal nem szoktak jóval alsóbb kategóriás felnit õsszefûzni. aztán régebben a franc tudja mire voltak képesek :).
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
lehet meg mavic xm117 vagy valami alex rims
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Akkor, tekintve hogy nem szegecselt, maradt valami tipp?