Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

képek meg itt:

http://picasaweb.goo...gocs18/Egyebek#

off:
1. kép: ha ott az U-lakat miért egy madzaggal van lezárva a gép?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
na ezert magyarazom mindenkinek hogy ne vegyen crossride-ot.

[bocs tudom hogy ez rajtad nem segit]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
mavic crossride-hoz!

én vettem egy szettet, mert jó áron volt és nagyon csak csereérett volt már a régi hátsó ill. az elsõ csapágyai is halál közeli állapotúak, így kompromisszumos megoldásként ár/érték arányban nem tûnt rossznak a szett!

jelzem 2 napja történt, 1 napos volt a kerék, amikor egy kis bokorba borulás után, hogy-hogy nem eltûnt a borrulást követõen egy küllõ, az érdekes hogy nem elpattant hanem kiszakadt a felnibõl a küllõanyánál, mintha simán áthúzták volna rajta, 0 errõsítéssel a küllõanyánál, a képeken látni, hogy azért nem kapott iszonyat nagy ütést a kerék tekintve hogy semmi más nyom nincs rajta...viszont így kuka jellege van a dolognak mivel a küllõ nem pótolható ill. így centírozni is nehéz a kereket :)
Visszakerül a forgalmazóhoz a jövõ héten, kiváncsi vagyok mit mondanak rá, mondom nem tagadom hogy borultam vele, de azért nem ilyet, sõt "savanyúgabiék" a minden oké, nem lett bajod kérdés helyett csak hülyére röhögték magukat, hazafelé meg szívták a vérem ezerrel, jól fel is ba***ták az agyam, kocsogok! :)

képek meg itt:

http://picasaweb.goo...gocs18/Egyebek#

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

kicsijoe

kicsijoe

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Fûzött kereket ne akarj összehasonlítani gyárival... sokkal erõsebb kapcsolatok, egy deemaxban meg elég brutál küllõk vannak, sokkal erõsebb felnikkel... más kategóriát képvisel,....

Ja értem. Azt hiszem kezdem átlátni a dolgokat :) köszönöm a felvilágosítást.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

aha. Valahogy én is így gondoltam, csak az tántorított el, hogy a nagyondrága gyárilag épített kerekek általában 32 lyukasok (az új elsõ deemax pl 28) és nem látom az összefüggést, de pl ott vannak a DT felsõ kategóriás cuccai, õk használnak egy két esetben 36 lyukast. Végülis szerintem az lesz, hogy 36-ost veszek, aztán befûzetem 3 keresztre.

Fûzött kereket ne akarj összehasonlítani gyárival... sokkal erõsebb kapcsolatok, egy deemaxban meg elég brutál küllõk vannak, sokkal erõsebb felnikkel... más kategóriát képvisel,....

kicsijoe

kicsijoe

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
aha. Valahogy én is így gondoltam, csak az tántorított el, hogy a nagyondrága gyárilag épített kerekek általában 32 lyukasok (az új elsõ deemax pl 28) és nem látom az összefüggést, de pl ott vannak a DT felsõ kategóriás cuccai, õk használnak egy két esetben 36 lyukast. Végülis szerintem az lesz, hogy 36-ost veszek, aztán befûzetem 3 keresztre.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

És szerinted 32h 4-es vagy 36h 3-mas?:D Mármint melyik lenne jobb?

dh-ra inkább használj 36ost... ha könnyû vagy, és nem nyomod keményen elég a 32es is...de a 3 kereszt az szerintem fix...

4 keresztnél már igen rugalmas a kerék, bár én csak xc-s tapasztalatokkal bírok...

kicsijoe

kicsijoe

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
És szerinted 32h 4-es vagy 36h 3-mas?:D Mármint melyik lenne jobb?

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Hálló! hátsó kereket (36h) hány keresztre fûzessem? A stílusom valahol a dh és a freeride között vesztegel. Novatech agy lesz MTX39 felnivel.

Talán a normál 3 keresztes megoldás lehet a jó megoldás... általánosságban eléggé rugalmas, de már eléggé merev is...

kicsijoe

kicsijoe

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Hálló! hátsó kereket (36h) hány keresztre fûzessem? A stílusom valahol a dh és a freeride között vesztegel. Novatech agy lesz MTX39 felnivel.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Jobban megnézve a képeket, az egyiken látszik, hogy a fékezõfelület legalább egy mm-rel beljebb van a felni pereménél. A '92-es Kettleremé ilyen, úgyhogy ugorgyunk...
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

nekem csak az a bajom ezzel a specialized kerekszettel, hogy nagyon regi. legalabb 10 eves. mar regota nem csinaljak ezeket az agyakat [specialized stout neven futottak, passzolok hogy ki gyartotta] meg a felnin a matrica is nagyon reginek tunik. es a kerekek gyujtik a feszultseget szepen lassan az evek soran aztan egyszercsak megjelennek rajta a repedesek a kullofuratok korul... plusz a korabol adodoan eselytelen hogy talalsz hozza alkatreszt ha elkopik valami bennuk.

Azt írja, "keveset futott"... Jó, az eladók mindig csúsztatnak valamennyit, de azért elõfordulhat, nálunk is akad jópár biciklis cucc, ami régóta megvan, de hosszú ideig nem volt használva. Az alkatrészek meg nem olyan speciálisak benne, hogy adott esetben ne lenne jó egy mai felni, küllõ, tengely, kónusz...

Mindenesere köszi a szempontot, ha odakerülök, oda fogok erre is figyelni. Megröntgenezni ugyan nem tudom, de mivel nem tárcsás, a fékezõfelület álapota sokat elárulhat...

Bár már eleve az iránt kétségeim vannak, hogy ha vadiúj lenne, akkor is tartós lenne-e alattam... Erre vonatkozott az eredeti kérdés.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Üdv!

Készülök beruházni egy kerék-szettbe, s hosszas utánajárás után ezt a két alternatívát néztem ki magamnak:

1.) Mavic XC 717 / XT aggyal
http://cgi.ebay.de/w...e=STRK:MEWAX:IT

2.) Mavic Crosride

Felhasználás elsõsorban maraton és XC lenne, súlyom ~ 77 Kg.
A Crossride - szett elég masszív, strapabíró?
Az XC 717 -es felni mennyivel jobb / rosszabb?

Vélemény?

a XC717 felni jobb. hegesztett, es konnyebb is. a crossride nem a legjobban sikerult kerekszettjuk. jol nez ki hogy komplett mavic, de nehez, gyengebb minosegu a felni es a szabadonfutoval is szoktak bajok lenni.

inkabb valasztanam a masik opciot

Sziasztok!

Szerintetek ez nem lenne túl gyenge 90 kiló alá, lightos XC-ra?

http://piacter.bikem...t=244706&cat=17

Amit most használok (Ritchey felnik, Mars agyak), azok legalább 2/1.8-as húzott küllõkkel vannak fûzve, nem végig 1.8-al. És 36-tal...
(Vagy tartsam meg én azokat, és ezeket adjam a gyereknek? Õ könnyebb, viszont jobban üti-vágja...)

Igazából ki gyártja a Speci feliratú agyakat?

nekem csak az a bajom ezzel a specialized kerekszettel, hogy nagyon regi. legalabb 10 eves. mar regota nem csinaljak ezeket az agyakat [specialized stout neven futottak, passzolok hogy ki gyartotta] meg a felnin a matrica is nagyon reginek tunik. es a kerekek gyujtik a feszultseget szepen lassan az evek soran aztan egyszercsak megjelennek rajta a repedesek a kullofuratok korul... plusz a korabol adodoan eselytelen hogy talalsz hozza alkatreszt ha elkopik valami bennuk.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Sziasztok!

Szerintetek ez nem lenne túl gyenge 90 kiló alá, lightos XC-ra?

http://piacter.bikem...t=244706&cat=17

Amit most használok (Ritchey felnik, Mars agyak), azok legalább 2/1.8-as húzott küllõkkel vannak fûzve, nem végig 1.8-al. És 36-tal...
(Vagy tartsam meg én azokat, és ezeket adjam a gyereknek? Õ könnyebb, viszont jobban üti-vágja...)

Igazából ki gyártja a Speci feliratú agyakat?

karlitoe30

karlitoe30

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Üdv!

Készülök beruházni egy kerék-szettbe, s hosszas utánajárás után ezt a két alternatívát néztem ki magamnak:

1.) Mavic XC 717 / XT aggyal

2.) Mavic Crosride

Felhasználás elsõsorban maraton és XC lenne, súlyom ~ 77 Kg.
A Crossride - szett elég masszív, strapabíró?
Az XC 717 -es felni mennyivel jobb / rosszabb?

Vélemény?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Nekem valami Chosen van, eddig 6ezer km van benne, csapágyak tiszta jók, kazettaszerkezet kezd kicsit meghalni, már lassan ugrik negyed tekerésnyit is.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Novatec van a haveromnak, egy esõs verseny után beálltak a csapágyak, ki kellett ütni belõle. Ehhez nincs sok kedvem.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
novatec...néha hope proII is van jó áron...BTS

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Sziaaztok!

Elfogatható árú, tartós, egyszerûen szervizelhetõ 6 csavaros tárcsás agyakat szeretnék. Régi XT-n kívül mi jön még szóba? (Súly nemigen érdekel).

Köszi

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a régi küllõvel mivel azok megcsavarodhattak, vagy csak simán deformálódtak, egy ideig többször újra kell majd húzni a kereket.
az újjal meg mindenkinek egyszerûbb. a boltosnak is a szerelés/centir miatt meg neked is, mert nem mondod azt, hogy de sz*r fûzés.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.