Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12587 replies to this topic

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
pedig pont ez alatt a topik alatt van pár sorral
Gumitopik
http://forum.bikemag...hread.php?t=322

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Sziasztok!

Novatec D362SB vastag tengelyes hátsó agyat meg lehet csinálni vhogy, hogy hangosabb legyen a reteszelés? Még 1 hetes sincs, lehet, hogy csak a gyári zsir miatt teljesen néma? :/

Túrd ki belõle a zsírt, ha neked szükséged van a racsnizajra. Ha homokot szórsz a kazettatest csapágyaiba, betonkeverõ hangot is produkálhatsz. :D

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
rakj be egy kártyát a küllõkhöz, majd az kerepel...

krycek

krycek

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Sziasztok!

Novatec D362SB vastag tengelyes hátsó agyat meg lehet csinálni vhogy, hogy hangosabb legyen a reteszelés? Még 1 hetes sincs, lehet, hogy csak a gyári zsir miatt teljesen néma? :/

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Olyat nem mondtam, hogy sz.r, csak hogy nálam, a montiban nem volt tartós, ezért váltottam iparisra. Számomra macerás volt az újrazsírozás és beállítás. Bringázni szeretek, nem szerelni :)
A trekkingemben amúgy nekem is valahol 15-20 ezernél jár az elsõ agy (Alivio szintû, '98 körül vettem) és szinte hibátlan, a hátsóval azonban nem volt ilyen szerencsém. Talán 6-7 ezret bírt.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

A Shimano nekem nem nyújtott élményt azzal, hogy rendszeresen kellett takarítani, zsírozni.

2002-ben vásárolt 570es LX agyaimat egy hónapja sikerült kinyitni elõször. semmi bajuk nem volt.
kb 10e km volt bennük és ronggyal törölgetésen kívül más takarítást nem kaptak. néha slaggal kis vizet maximum.
újra kellett zsírozni és ennyi.
óje. a szar shimano agy :)

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

Novatec, de hátra csak akkor, ha tartóbakos fogaskoszorúd van.

mint ugye minden alu kazettatestes agynál :)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Szintén Novatec. Most is az van, csak a nehezebb kivitele. Teljesen pöpec, semmi baja, évek óta hibátlanul teljesít. (Már megvettem a light kivitelû utódját, az új kerekeimben az lesz).
A Shimano nekem nem nyújtott élményt azzal, hogy rendszeresen kellett takarítani, zsírozni.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Novatec, de hátra csak akkor, ha tartóbakos fogaskoszorúd van.

A sebesség mindent megold.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

elfogult vagyok az ipari csapágyas agyakkal szemben - egy szavazat a novatecre!
talán még súlyban is jobb...

nekem kb 1000 km van eddig a novatecben, eddig hibátlan, kedves darab....
mégegy oda...

illetve nekem szimpatikusabb a 6 csavaros tárcsafelfogatás....

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
elfogult vagyok az ipari csapágyas agyakkal szemben - egy szavazat a novatecre!
talán még súlyban is jobb...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

barkotibor

barkotibor

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Üdv Mindenkinek !

Két agy párositás közt vacilálok Ki melyiket ajálja és miért ?

Novatec DO41SB Light 32L
Novatec DO42SB Light 32L

vagy

Shimano Deore XT '08 (HB-M775)
Shimano Deore XT '08 (HB-M775)

kösz elõre is

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

40 ezret szánok rá kb. Nem találok a Mavic 317-rõl méretezett profil rajzot, nekem nem kell olyan magas, mint a B+ Acrobat Pro (lévén fékfelület sem kell).[..]

A http://forum.bikemag...&postcount=7137-ban megírtam a Mavic mûszaki adatok tárházát. A 2006-os katalógus (pdf) 24-ik oldalán van az A 317 Disc ráf rajza, adatai.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Ha nem akarsz bajlódni a kónuszos agy takarításával/zsírozásával, akkor iparis.

De ezek az agyak már nem olyanok, hogy feszt' beáznak, berágnak, tehát ne számíts semmi rosszra.

Én már csak iparisat vennék, mostaniban 6000km van, és semmi baja nincs. Igaz, japán csapágyas.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
syncros ds23, sun ds1-xc, sun ds2-xc, mavic xm317d, mavic xm117d felnik

shimano régi xt, novatec, bike+ travel agyak
vagy vehetsz slx-et is, és ahhoz adaptert. és akkor egy esetleges fékváltás sem lesz gond. és jó agyak.

küllõnek mach1 is jó, ezüst(45Ft) vagy fekete(90Ft) tök mindegy, de én nem spórolnék már ezen, ha több évre akarnék kereket.

két kereket fûzettem eddig, az egyik sncros ds23-régi xt-mach1 fekete, az 42-re jött ki, a másik slx-mach1 mx-ezüst mach1, ez 36 volt.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Nova agy, DS1 felni, ezüst DT. Szvsz.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Dark Archon

Dark Archon

vendég

• fórumtag
  • 78 posts

70kg-val bõven elég a 32küllõ. Ha megírnád, hogy mennyit szánsz a pár kerékre, akkor könnyebb lenne megmondani a tutit.

40 ezret szánok rá kb. Nem találok a Mavic 317-rõl méretezett profil rajzot, nekem nem kell olyan magas, mint a B+ Acrobat Pro (lévén fékfelület sem kell). Viszont egyszer szeretnék kerekeket venni, aztán évekig használni gond nélkül, szóval, ha azt kívánja, 50-ig el tudok menni, de az már a max., szereléssel, küllõkkel és SRAM PG-850 fogaskeréksorral.

Dave: köszi, megnézegetem a BTS agyakat is.
Dark Archon

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

70kg vagyok, nem tudom, igényli? :)

nem igényli... 32 elég lesz...

Esetleg nézegetheted a BTS agyakat is, hasonló tudás, hasonló ár...
Felnibõl nekem bevált a 317, sun-t nem használtam, mindig lebeszéltek róla...

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

70kg-val bõven elég a 32küllõ. Ha megírnád, hogy mennyit szánsz a pár kerékre, akkor könnyebb lenne megmondani a tutit.

Dark Archon

Dark Archon

vendég

• fórumtag
  • 78 posts

Elsõ agyból nem hszem hogy olyan böszme kéne, a szabványok passzolnak...
ezt ajánlom
NOVATEC - D351SB Light kerékpár agy
NOVATEC - D041SB kerékpár agy

ezek passzolnak a hátsóhoz, egyébként problémamentesek, szép hangja van a hátsónak!

súlyod igényli a 36 küllõt?

sun-t nemigen szeretik errefelé, esetleg mavic317?

Dark Archon