Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Pont azt venném meg. A centrirozással mi gond lehet? Boltban csináltatom. Igazából az a kérdésem, hogy nem fog-e kelleni hetente centrirozni? Nem lesz-e gyenge?

Az lehet a gond, hogy ha elkezded használni, és behelyezkednek az anyák, meg a kicsit kiegyenlítõdnek a feszültésegek, biztos hogy kell még centrírozni rajta.
Én kb. 88 kg vagyok, most fûztem magamnak Equalizer 21-es felnit, majd beszámolok róla hogy bírja. Annyira különben nem könnyû (mérve 395 g).

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Sziasztok!

Építek egy városi szaladgálóst egy Favorit vázból (hogy ss lesz-é vagy fixi még nem fix...)
Vettem szép krómfelniket hozzá, rája 700/25C gumit, ez tökéletes méret hozzá. A Decathlonban meg találtam akcióban 899-ért egy pár belsõt, ami 700/19-23 méretû. Gondoltam ez még jó méret lesz hozzá. Viszont ha felfújom, egy horpadás keletkezik a szelep vonalában. Máshol mindenhol szépen kitölti a belsõ a külsõt.

Mi lehet ennek az oka/megoldása?

Üdv
Tomchy

Úgy gondolod, hogy külsõgumi nélkül fújod fel? Mert akkor az a magyarázat, hogy a szelepnél vastagabb az anyag, és ha külsõ nélkül fújod fel (nyilván nem akkora nyomásra) akkor az nem nyúlik úgy.

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás
Pont azt venném meg. A centrirozással mi gond lehet? Boltban csináltatom. Igazából az a kérdésem, hogy nem fog-e kelleni hetente centrirozni? Nem lesz-e gyenge?

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Pont egy ilyen van az apróban. Majd élesben kiderül. Nekem nem kéne, mert centrírozásnál valszeg meg kell fogni a küllõt, hogy ne csavarodjon.

És meddig tart? :D

a rendszer leggyengébb tagja a felni... ezt érdemes lehet egy mavic 717-tel helyettesíteni, vagy ha ust-t is szeretnél akkor mavic 819...

(ha a felni illesztett, akkor meg fõleg baj...)

Szerk:

Novatec kínálatában már itthon is vannak hiper könnyû agyak, 30e kb a pár, cserébe xtr súly (150+280gramm karbon gyorszár) arany és fekete színben!

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Pont egy ilyen van az apróban. Majd élesben kiderül. Nekem nem kéne, mert centrírozásnál valszeg meg kell fogni a küllõt, hogy ne csavarodjon.

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás
Sziasztok! Szeretnék venni egy új kerék párt. A jelöltem: sun equalizer 21 felnik, novatech light agyak, sapim cx-ray küllõk. Maratonoznék vele. 70-72 kilo vagyok. Birna egy ilyen kerék edzést és versenyt is vagy csak versenykeréknek használjam?vagy semmit nem bírna? Nem szeretnék menetközben vigyázni rá nagyon. Köszi

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Tudnátok ajánlani 10-es tengelyes ugrálós hátsóagyat? 85 fontos Halo-t néztem CRC-n, annál többet nem szánok rá. Köszönöm.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
hy all.problémám támadt a hátsó agyammal.tõcsavaros(hope pro 2 trial)ha meghúzom a tõcsavart hogy rögzítsem a vázban akor a szabadonfutó megszorul.ha nem húzom meg annyira akkor minden ok az aggyal csak épp hogy nem rögzül a vázban ami egy csúszópapucsnál nem árt.mi lehet a baj mit cseréljek ha csereérett.nincs egy éve hogy a crc elkülte.esetleg vissza lehet nekik küldeni cserér ha nagy a baj? elõre is köszönöma megoldásokat

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

erre irtam, hogy 99-03 kozott gyartottak ilyen szinu LX agyat. mivel a 04es mar arany szinu. szal ha ilyened volt akkor az minimum 6, maximum 10 eves volt. :)

értve :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

az nem jött át, hogy ezt itt fenn Te mire írtad
én erre az agyra gondoltam:
http://homepage1.nif...IALS/TT-HUB.jpg
nekem ilyenem volt anno. erre mondtam, hogy tuti nincs 10 éves.

erre irtam, hogy 99-03 kozott gyartottak ilyen szinu LX agyat. mivel a 04es mar arany szinu. szal ha ilyened volt akkor az minimum 6, maximum 10 eves volt. :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Sokan triáloznak vele, nem kell aggódni. Nekem a gyorsszár vége tört le egy vasperemre érkezésnél. Amúgy isteni jó.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

ez egy fekete agy ugye? 1000 Ft-ért vettem egy hátsó kereket a lomisoktól, amiben ilyen fekete silent clutch agy van :)
szerintem bírni fogja sokáig, nyugi :)

Szia!

Nem, ezüst színû szerencsére, az jobban is megy a bringához.
Nagyon masszívnak tûnik, szerintem igazad lesz a tartósságával kapcsolatban :)

Üdv

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

1999-2004 kozott gyartottak az M570-es LX szeriat, de csak kezdetekben volt kek szinu, az utolso szeriaja volt az arany. 2005tol meg valtottak, uj tipus, uj szin stb.
...

az nem jött át, hogy ezt itt fenn Te mire írtad
én erre az agyra gondoltam:
http://homepage1.nif...IALS/TT-HUB.jpg
nekem ilyenem volt anno. erre mondtam, hogy tuti nincs 10 éves.

SKöszi az infókat, most vettem egy ilyen rendszerû agyat újonnan, kemény 2.700 HUF volt, a pontos típusa FH-R080 . Átlag MTB felhasználás lesz a sorsa, reméljük jópár évig nyúzhatom majd (nálam többnyire ez a fõ szempont).

ez egy fekete agy ugye? 1000 Ft-ért vettem egy hátsó kereket a lomisoktól, amiben ilyen fekete silent clutch agy van :)
szerintem bírni fogja sokáig, nyugi :)

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

1999-2004 kozott gyartottak az M570-es LX szeriat, de csak kezdetekben volt kek szinu, az utolso szeriaja volt az arany. 2005tol meg valtottak, uj tipus, uj szin stb.

Sziasztok!

Köszi az infókat, most vettem egy ilyen rendszerû agyat újonnan, kemény 2.700 HUF volt, a pontos típusa FH-R080 . Átlag MTB felhasználás lesz a sorsa, reméljük jópár évig nyúzhatom majd (nálam többnyire ez a fõ szempont).

Üdv

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

de ugy tudtam ilyen agyat a shimano mar vagy 10 eve nem csinal :wtf:

még a türkiz kék LX-es idõbõl is volt, az nem hiszem, hogy már 10 éve lett volna...

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
tavalyra vagy idénre kijött egy megint...
http://bikemarket.hu...eszlet&tid=2878

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Sziasztok!

Mi a véleményetek a Shimano Silent Clutch rendszerû agyakról? Milyen elõnyeik/hátrányaik vannak a hagyományos agyakhoz képest?

Köszi

normal kalapacsos agy sokkal lassabban "fog". a silent clutch-nak szinte zero holtjateka van, szal rarakod a pedalra a labad es ahogy megnyomod, egybol fordul a kerek. normal bringazas mellett ennek tul sok hasznat nem veszed, de a trialosok imadjak, oda fontos.

plusz ugye totalisan hangtalan szabadonfutas kozben is.

negativum hogy nem szerelheto a belseje, ha valami eltorik-kopik benne akkor az egesz beled cserelheted.

de ugy tudtam ilyen agyat a shimano mar vagy 10 eve nem csinal :wtf:

RAUH-Welt
B E G R I F F

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
10 millis átütõst próbáltam már, de 24"-es kerék volt 48 küllõvel valami ugribugri bringában, tehát nem szolgált viszonyítási alapként. Vannak ilyen agyak magyar webshopokban normál áron (32-36 küllõhöz)? Csavaros rögzítés plusz pont, régi emlékek '90-es évekbõl. :'-)

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás

Üdv, egyik bicajunkon esedékes némi fejlesztés, elsõsorban kerekek terén, aztán amint a lehetõségek engedik, teleszkópügyben is. A villa valamelyik 2010-es RS lesz (Recon-Reba-Revelation vonalon), átütõs. Klasszikus probléma: kerék mindenképp elõbb lesz (szükségszerû csere), a mostani teló pedig sima 9 mm QR papucsos (és a két vásárlás közötti idõ sajnos nem pár hét lesz, valamint kerékújrafûzéssel sem szeretnék bajlódni - éljen a komformizmus :| ). Van Novatecnek mindenes agya ( http://ebike.hu/term...tengelyes/1839/ ), és mivel írtátok többször, hogy ezek korrekt cuccok (mármint Novatec), gondoltam ilyesmiben kéne utazni, viszont az ilyen kettõ-az-egyben dolgokban nem vagyok otthon (de ilyen 120-130+ mm út felett már nem szeretnék nudlitengelyt, ezért nemigen játszanak a korábbi modellek). Nézelõdtem itt a topicban csak direkt errõl nem találtam hsz-t. Tehát vélemény/tapasztalat kéne róla. Vagy ha volt róla szó, akkor egy link ahhoz a posthoz. Teljesen meggyõzhetõ vagyok bármelyik irányba ('best buy' / 'no no'). :)
Köszi.

10mmes tengellyel is elég merevséget nyújt,jo agy(gyorszárasként és átütösként is),ameddig nemkell csapágyat cserélni benne...(nekem és az ismerösi körben kb 1 év idötartam...mindenféle felhasználás,stilus mellett)