Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12587 replies to this topic

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Srácok.
Véleményt szeretnék kérni 65-68kg-hoz cc felhasználás, tárcsafékhez.
-Novatec D711SB Light elsõ agy
-Novatec D712SB Light hátsó agy
-Mavic XC 717 Disc felni
-DT Revolution küllõ kombóról.
Érdemes ilyenben gondolkodni?

teljesen jó lesz így!

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Azért sarazós felhasználásnál lehet jól jönne oda még valami tömítés,nem?

szerk: azt hittem kilátszanak a csapágyak, mint mondjuk a pályaagyaknál, de most nézem, hogy azért vannak kupakok a széleken.

Igen, nem ártana még oda egy o-gyûrû. Lehet majd átalakítom egy kicsit az elsõ beázás után.

A sebesség mindent megold.

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 posts
Srácok.

Véleményt szeretnék kérni 65-68kg-hoz cc felhasználás, tárcsafékhez.
-Novatec D711SB Light elsõ agy
-Novatec D712SB Light hátsó agy
-Mavic XC 717 Disc felni
-DT Revolution küllõ kombóról.
Érdemes ilyenben gondolkodni?

Üdv Attila

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

Vettem egy bts xc elite elsõ agyat. 153g + 52g a gyorszár. Alu tengely, 10mm-s a csapágyak alatt. 6000ru csapágy van benne, 26/10/8. A csapágyak porvédõje a csapágyak összes védelme.

Azért sarazós felhasználásnál lehet jól jönne oda még valami tömítés,nem?

szerk: azt hittem kilátszanak a csapágyak, mint mondjuk a pályaagyaknál, de most nézem, hogy azért vannak kupakok a széleken.

És revo küllõkön merjek gondolkodni?
Arra tán még áldoznék, de a Competition úgy nézem nem sokkal könnyebb mint a Champion.

errõl vélemény?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Vettem egy bts xc elite elsõ agyat. 153g + 52g a gyorszár. Alu tengely, 10mm-s a csapágyak alatt. 6000ru csapágy van benne, 26/10/8. A csapágyak porvédõje a csapágyak összes védelme.

A sebesség mindent megold.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

Van valakinek részletes leírása a kerékfûzés lépéseirõl?
Köszi elõre is!

http://sheldonbrown....wheelbuild.html
pl. Sheldon papa angolul

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
egész véletlen a bikemag is foglalkozot elméleti szinten kerékfûzésell.abból megtanulni én nem tudtam de itt a világháló.http://biketrialmiskolc.com/ szervizvideók.ha van angol tudás youtube "lace a bike wheel" keresõszóval 6483 videót dob ki.

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 posts
Van valakinek részletes leírása a kerékfûzés lépéseirõl?
Köszi elõre is!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
És revo küllõkön merjek gondolkodni?
Arra tán még áldoznék, de a Competition úgy nézem nem sokkal könnyebb mint a Champion.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
Véleményt kérnék SS outi felhasználás mellett errõl az összeállításról:
-Rigida Snyper felnik
-elöl B+ Road, hátul B+ Toronto agy
-DT küllõk

Szempont a költséghatékonyság, Toronto helyett esetleg egy jobb hátsó agy, de azt se hinném, hogy nagyon elhasználnám. (nem valószínû, hogy sokat fog futni, kis város, túra)

Amiben még bizonytalan vagyok az a küllõszám. 70-80kg-hoz (szezon-holt szezon ingadozás) mennyi lenne az ideális? Súly nem számít, ellenben jó lenne egy tartós szettet összehozni.

Elõre is kösz a véleményeket.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Tigger: 16 centit mozgó váz?

ja az (lehet találgat :), bár már egyik topikbn leírtam
bár még csak terv de meglesz
kerék meg vagy marad az sx amiben szintén 450 g körül a felni
vagy 819 felni az is 460 körül
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Tigger: 16 centit mozgó váz?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Maggi, most is Singletrack-je van, azt adja el nekem :D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Lehet csak a súlyom miatt gondolom így, de a reign nem egy kis gép, és ha jol rémlik 15cm körül mozog, azzal már jol meg lehet indulni és nem reknék bele egy olyan könnyû felnit, alukazettás nova agyat meg láttam szépen elhasználódva ennyi....

persze lehet nem értesz egyet velem, de Matt véleményt kért...

- nem neked lesz a kerék, így ne magadból indulj ki
- a PG-990-s sor alumínium tartóbakos
- nem is értünk egyet veled, mert nem gondoltad át a mondanivalódat;)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
Meggyõztetek, akkor nem parázom.
Olvastam én is, hogy jakesznak az került a DH gépbe, remélem bírja is neki.

Maggi, singletracket, meg a nem light nova agyakat most adtam el. Ahelyett keresek kereket ;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
az en kerekszettem is csak 1582 gramm, es AM kategoriaba sorolja a gyarto es minden teszt is. es altalaban nyeri is a teszteket ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Lehet csak a súlyom miatt gondolom így, de a reign nem egy kis gép, és ha jol rémlik 15cm körül mozog, azzal már jol meg lehet indulni és nem reknék bele egy olyan könnyû felnit, alukazettás nova agyat meg láttam szépen elhasználódva ennyi....

egy 510 grammos felni annyira nem könnyû

mellesleg én nehezebb vagyok nálad ( a legjobb vwersenysúlyom van ott körül asszem) és simán ennél 50 grammal könyebb felnit tervezek a 16 centit mozgó vázba.

az említett sram sor meg nyugodtan, az enyémben több mint 5k van és köszöni szépen...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Agykérdés:
Merjek-e agyonkönnyített alu tengelyes, alu kazettás 300grammos novatec hátsóagyat venni a giant reignbe? Néha azért befigyel egy-egy semmeringi kiruccanás is 55 kiló vagyok, najó fullfaceban protektorokkal, hátizsákkal 60 15centi rugóút. Bírná a terhelést a tengely? Nomeg az alu-kazetták milyen tartósak? Sram PG990 sor lenne rajt.

Felnikérdés:
Rigida Taurus disc-en filózok. Könnyû, állítólag merev, olcsó.
Jakesz, ha olvasod .) Mik a tapasztalataid vele?

A Hope Pro 2 még ennél is könnyebb, és az teljes spektrumban használható.;) Amilyen "vastag" gyerek vagy, simán jó lesz. Felnire ugyan úgy érvényes. Nálam 73-75kg mellett, nem kímélve, harmadik éve hibátlanul mûködik, és ha Jakesz-nek DH-ra megfelelõ (a lapban is szerepelt), akkor nálad is jó lesz.

hát irják h az alu kazettára alubakos sor ajánlott, jol megtuggya ennyi a sor a kazettatestet ha alu....én tuti nem venném meg, bár a novatec-el alaphangon nem szimpatizálok :)

Taurus cécó felni ugy tom....reign meg inkább vmi am-enduro valami, szal sztem keskeny oda a taurus....singletrack sztem jobb választás, ne azon könnyíts h cc-kereket raksz egy nagy gépbe sztem :)

Inkább nem kommentálnám.:chin:

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
hát irják h az alu kazettára alubakos sor ajánlott, jol megtuggya ennyi a sor a kazettatestet ha alu....én tuti nem venném meg, bár a novatec-el alaphangon nem szimpatizálok :)

Taurus cécó felni ugy tom....reign meg inkább vmi am-enduro valami, szal sztem keskeny oda a taurus....singletrack sztem jobb választás, ne azon könnyíts h cc-kereket raksz egy nagy gépbe sztem :)