Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12587 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
crossride kavics nehez es csak a nevet fizeted, annyi penzbol 10szer jobb kereket ossze birsz rakni. Red Metal 5 se nagy valami, ott is inkabb a design-nak van ara.

utolso variaciora +1 szavazat
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Melyik a nyerõbb?
Egy jó zárt ipari csapágyas agy (pl) vagy egy jó kónuszos (pl)?
Illetve mi szól ellene vagy mellette?

Eddig ezek az alternatívák merültek fel: (tárcsafékes!)
Mavic Crossride szett (~45e)
Fulcrum Red Metal 5 szett (~50e)
Mavic XC 717 + dt küllõkkel + vmi jobb agyak...(~60e)

Még vmi javaslat, jobb cucc ebben a kategóriában? :)

sztem az uccsó mondjuk npvatech light vagy xt agyakkal
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Melyik a nyerõbb?
Egy jó zárt ipari csapágyas agy (pl) vagy egy jó kónuszos (pl)?
Illetve mi szól ellene vagy mellette?

Eddig ezek az alternatívák merültek fel: (tárcsafékes!)
Mavic Crossride szett (~45e)
Fulcrum Red Metal 5 szett (~50e)
Mavic XC 717 + dt küllõkkel + vmi jobb agyak...(~60e)

Még vmi javaslat, jobb cucc ebben a kategóriában? :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
A Sun felnik anyaga mennyire "puha"? Jelenleg Mavic 719esem van, ehhez viszonyítva mennyire strapabíró egy Sun Eq 23as?

Mielõtt valaki megkérdezné, hogy minek akarok lecserélni egy mavicot sun-ra, nem szokásos cserérõl van szó. 29es keréken töröm a fejem, csak ugye a Mavic 719 TN 14e/db, a Sun pedig olcsóbb.

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Jó köszi akkor elég lesz a taurus is, talán ez jobb is egy kicsit xc felhasználásra mert a discbull 630g súlyú ami már felesleges súly többlet szerintem

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
Maratont, XC felhasználást bírni fogja szerintem. Arra gondoltam, hogy ha esetleg freeride, DH befigyel akkor ott 90kg alatt nem bírná sokáig.

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Hát mit értesz durvulás alatt?
Én olyan körülmények közt szeretném használni mint egy maraton verseny, csak nem verseny tempóban. Tehát azért bírja a keresztbe gyökerek lyukak meg hasonlókat.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
Attól függ mire szeretnéd használni. Ha nem durvulsz akkor jó lehet a taurus is. Ha igen, akkor discbull.

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni felni vásárlás ügyben.
Az alábbi 2 felnin vacillálok, rigida discbull, rigida taurus2000 2009-es modell
vajon melyiket vegyem?
A sulyom olyan 90kg körül mozog.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Enydris!
30 ezerbõl lett (igazából 27)
xt v-fékes agy, dt 2 mm-s küllõk, sun mach 4 felni (állítólag ez nem a legjobb, 3-4 ezer ft között több típus is van).
küllõvel nem lesz gondom, aggyal sem szerintem. a felnit meg majd meglátjuk. :)
lehetett volna faragni az árból, ha mondjuk slx vagy deore agyba fûzettem volna be.
súlya egész jó lett, hobbi és túra célokra ismét ilyen kereket fûzetnék. :)

Szerintem ez egy jó koncepció: megbízható agyak, strapabíró küllõk és egy egyszerû, olcsó felni. Elvileg úgyis a felni használódik el leghamarabb és ha értesz a kerékfûzéshez, pár óra alatt cserélhetõ.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
Enydris!
30 ezerbõl lett (igazából 27)
xt v-fékes agy, dt 2 mm-s küllõk, sun mach 4 felni (állítólag ez nem a legjobb, 3-4 ezer ft között több típus is van).
küllõvel nem lesz gondom, aggyal sem szerintem. a felnit meg majd meglátjuk. :)
lehetett volna faragni az árból, ha mondjuk slx vagy deore agyba fûzettem volna be.
súlya egész jó lett, hobbi és túra célokra ismét ilyen kereket fûzetnék. :)
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

Enydris

Enydris

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Üdv Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni!
Van egy 8 év körüli V-fékes Gepida Aasgard bringám Remerx Grand Rock kerekekkel.
Szeretném ezeket a kerekeket lecserélni valami jobbra,mivel szeretnék a jövõben komolyabb túrákra menni a bringával.
Kérdésem,hogy milyen kerekeket vegyek bele?
Sajnos a témához nem értek és elveszek a nagy kínálatban! :(
Mivel sok a használt kerék,ezért elsõsorban használt,jó minõségû kerékszett érdekelne olyan 25-ig vagy akár drágább is,hogyha az én egyébként hibátlan kerekeimet beszámítja valaki.
A segítséget elõre is köszönöm!
Attila

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Jó, ha minden kõnehéz, akkor nyilván semmit nem nyersz vele.
Ha viszont könnyû kereket akarsz és minden más ok, akkor nem kell bele a 200g-os belsõ.

Vagy lehet csak addig mondom, míg lépten nyomon nem kapok majd defektet vele. Mindegy még úgyis messze van.

szerk.

könnyû singlespeed cc-re való komplett kereket meg még nemigen láttam

Nah.. megoldódott a kérdés.

lett könnyû kerék és belsõ :)

A beújított campa kerék eleve majd fél kilóval könnyebb mint az eddig kerék szett, és erre most vékonyabb gumit is tettem, ami darabja 140 grammal könnyebb ugyanazon defekt és oldalfalvédelem mellett, és a vékonyabb külsõhõz vékonyabb belsõ is jött, ami megint csak 100 grammal könnyeb darabonként.

Így összsen nyertem közel egy kilót a két keréken és így is robosztus maradt benne minden, semmi sincsen agyon könnyítve. Azért ezt már lehet érezni menet közben. Még nem mentem vele sokat a mai nap, de úgy tûnik, hogy látványos a menetdinamikai javulás.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Megtaláltad az apróban?

Volt nekem Campa Stheno felnim, az is hasonló paraméterekkel rendelkezett. Az oldalfallal a tervezõk az ékhatást akarták kihasználni, azért ilyen.
Lehet, vmilyen HG sor lesz az, 13-34 van Shimanoból. K sorozat.

jaja, az apróból, most éppen szervízben van karbantartás miatt, a hátsó agy darabosan forgott kicsit, remélem azért nincsen berágódva.

Nézegettük a sort és kiderült, hogy shimano HG, és akkor ezek szerint ez lesz az. Menni még nem mentem vele, de el nem tudom képzelni, hogy ez a 34-es fogaskerék hová kellhet. Mindenesetre a mostani kerekekre rátettem, aztán rárakom a z-maxokat, a campára meg az aszfaltos gumikat és így lesz egy városi meg egy terepes szettem, nem kelll mindíg gumit cserélni, csak elég a kereket átdobni.

A campa meg kap könnyebb, vékonyabb aszfaltos gumit, és mivel eleve könnyebb remélem érezhetõ is lesz a dolog. 1,75-ös conti contact 690 gr helyett kap conti city contactot ami 1,5-ös és 550 gram. A contact 9000 km-t bírt, de most már eléggé szét van kopva.

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 posts
Ez eléggé mozgatja a fantáziámat:
http://www.actionspo...atz::20848.html
Csak olvastam (itt is), hogy a dt. felnik puhák és és hajlanak. Ez mennyire fedi a valóságot? Konkrétan ez a felni milyen? Nekem Am felhasználásra kéne.
köszi
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Sikerült szereznem ma egy montis capagnolo mirox - lx kerékszettet.

A felni 410 gramm. És ami érdekes, hogy a felni oldalfala erõsen kifelé dõl már gyárilag is. Volt az lx agyakon sor is, ami 7-es, és a legnagyobb fogaskereke 34!-es, nem tudom milyen fajta, de egész minõséginek látszik, nem a shimano féle alap megarange sor.

Megtaláltad az apróban?

Volt nekem Campa Stheno felnim, az is hasonló paraméterekkel rendelkezett. Az oldalfallal a tervezõk az ékhatást akarták kihasználni, azért ilyen.
Lehet, vmilyen HG sor lesz az, 13-34 van Shimanoból. K sorozat.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

Sziasztok!
Mennyi kb. a súlya 36 db bts küllõnek küllõ anyákkal? Mondjuk közép hosszú méretben.
Kerestem mindenhol nem nem találtam adatot.
köszi!

A dt champ környékén van kb 7-7,5gr /darab

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Sikerült szereznem ma egy montis capagnolo mirox - lx kerékszettet.

A felni 410 gramm. És ami érdekes, hogy a felni oldalfala erõsen kifelé dõl már gyárilag is. Volt az lx agyakon sor is, ami 7-es, és a legnagyobb fogaskereke 34!-es, nem tudom milyen fajta, de egész minõséginek látszik, nem a shimano féle alap megarange sor.

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 posts
Sziasztok!
Mennyi kb. a súlya 36 db bts küllõnek küllõ anyákkal? Mondjuk közép hosszú méretben.
Kerestem mindenhol nem nem találtam adatot.
köszi!
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
én is azt vennék, de nincs rá keret szóval marad a taurus.
bár most alligator facán összekavart ezekkel a wtb felnikkel. ;) azokat még nem is néztem.

tapasztalat valakinek a lazerdisc traillel, speeddisc AM-mel?