Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Úgy értettem hogy a DT forgalmazás változott, nem a nagyker. Bocs ha félreérthetõ volt.
Persze a Malinál is van, de ott többször is futottunk készletproblémába, meg a mali amugy is hmmm...

Hallottam én is ilyet, hogy ami a Malinál van, az a DT sima tömegküllõje, amit az OEM bringákba visznek, de különbséget nem vettem észre a kettõ között sem szemre, sem fûzéskor.

Mali újabban elég korrekt volt, a készletét sajna most nem ismerem...

Mindenesetre furcsa a gyártótól is hogy ilyet megenged... legalább lehetne konkurencia, egy kis árleszorítással, csak sajna jól megosztották, ki mit forgalmazzon...

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Úgy értettem hogy a DT forgalmazás változott, nem a nagyker. Bocs ha félreérthetõ volt.
Persze a Malinál is van, de ott többször is futottunk készletproblémába, meg a mali amugy is hmmm...

Hallottam én is ilyet, hogy ami a Malinál van, az a DT sima tömegküllõje, amit az OEM bringákba visznek, de különbséget nem vettem észre a kettõ között sem szemre, sem fûzéskor.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Csak azért mondtam, mert menetközben ugye Mali->Boneshaker változott, nekünk van 50 ft-os meg 120 ftos ezüst championunk is. És elvileg ugyanaz :)

Mali nem változott át Boneshaker-ré :D:D

Mindkettõ forgalmaz dt-t, a boneshakernél drágább a champion küllõ, mert az tényleg az... a malinál meg az alap rozsdamentes küllõ az amit árulnak...

nem tudom mi a különbség, de biztosan van....(leginkább teherbírásban szvsz)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
Huhh, jól belementünk ebbe a küllõs témába.

Megnéztem én is az elérhetõ tömegadatokat. Labidani amit mondott, hogy 70g spórolás nagyjából megfelel a DT honlapon lévõ értéknek (79g), ez 264mm-es hosszra vonatkozik és 32 küllõre.

Te (Rémhörcsög) amit mondasz ha jól látom weightweenies-es és 36 küllõre vonatkozik 102g spórolás ugye 292 vs 298 hosszal. Érthetõ a difi, mert a 264 az a tartomány alján, míg a 292 a tartomány tetején van. Átszámolva 32 küllõre 91g jön ki. Ha ezt arányosan átszámoljuk a másik hosszra (264-re) akkor két grammon belül van a difi, szal mindkét mérés pontos.

Azt, hogy mekkora küllõvel fûzetném a kerekemet azt ugyan nem tudom, de a lényeg kiderült.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.387 hozzászólás
naon tudok! tényleg jó régi dologra válaszoltam:gafa:

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Csak azért mondtam, mert menetközben ugye Mali->Boneshaker változott, nekünk van 50 ft-os meg 120 ftos ezüst championunk is. És elvileg ugyanaz :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
vagy lehet hogy az olcso DT az ezust, a draga meg fekete
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

ebike honlapján van sima 40 forintos DT küllõ. Az miben különbözik az ugyanott DT championként jelölt 173 forintos küllõtõl? Esetleg utóbbit alu anyával szállítják? De akkor sem értem, mert az alu küllõanya 74 forintért van külön.

Jameg most, hogy írtátok 70g-ot lehet spórolni kerekenként revoval megvilágosodtam, hogy ha valamiért, akkor nekem ezért nem éri meg a revo.

Viszont a mostani kerekem sima réz küllõanyákkal van fûzve. Van valami hátránya az alunak azonkívül, hogy drágább?

Champion vs Revolution: 270 vs 168. (292mm vs 298mm, 36 db)
Ez nem tudom, hol 70 gramm, fõleh hogy ennél a mérésnél a revo a hosszabb.
Az alu anyából 33 gramm a 100 db, rézbõl pedig 99.

A Champion azért lehet különbözõ árral, mert különbözõ a beszerzési forrás.

És igen, az alu anya rohadhat, de vegyél prolock-osat, az nem annyira hajlamos rá.

Az meg hogy megéri... Szubjektív. Nyilván ha Revo küllõ, prolock anya van befûzve 3ezer ftos 5-600 grammos felnivel és deore aggyal, akkor annak nem sok értelme van.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az alu anya egy olyan dolog, hogy ha van egy 390grammos felnid, ultrakonnyu agyak, 1.5-os kullok, akkor ne rezzel fuzzel mar.

de egy atlagos sulyu kerekbe leginkabb folosleges.

es igen, szeret rarohadni a kullore.

elony hogy konnyu, es szep. nekem csak azert van mert gyarilag ezzel jott a kerekszett, a csajom kerekszettjebe meg azert raktam, mert kulon ezt kerte [szep piros] de az agyak olyan nehezek [specialized stout ill 525-os deore] hogy gyakorlatilag nem beszelhetunk suly elonyrol.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Srácok visszatérve a küllõválasztásra.

ebike honlapján van sima 40 forintos DT küllõ. Az miben különbözik az ugyanott DT championként jelölt 173 forintos küllõtõl? Esetleg utóbbit alu anyával szállítják? De akkor sem értem, mert az alu küllõanya 74 forintért van külön.

Jameg most, hogy írtátok 70g-ot lehet spórolni kerekenként revoval megvilágosodtam, hogy ha valamiért, akkor nekem ezért nem éri meg a revo.

Viszont a mostani kerekem sima réz küllõanyákkal van fûzve. Van valami hátránya az alunak azonkívül, hogy drágább?

útszoró sót nem szeresse
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
Srácok visszatérve a küllõválasztásra.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

Ezt pont te mondod? :) Nem tudom ki alatt bírnak keveset a felnik. :)

Miért mondod, csak 3 felnit nyírtam ki :)
A 320 grammos magnéziumfelnin nem csodálkozok. A másik kettõ 13 ill 14 éves koromban történt :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
esetleg 1mm-s furoval meg lehet furni a repedes vegenel, es akkor nem megy tovabb.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Tegnap be lett fûzve az elsõ kerekem, (thanks for Csipisz) és a végén vettük észre, hogy a felni a szeleplyuknál a belsõ oldali részen beszakadt egy kb. 0,5-1 centis részen. Ez nagyon nagy gond? Nem is értem hogy szakadhatott be. Jövõhéten mutatok képet róla. Végül 1,5-ös küllõvel lett befûzve, kb. 200g-al lett könnyebb mint az elõzõ. 796 g lett (mavic 223, Hope XC, revo.), már fogadások is vannak, hogy júliusig se fogja bírni alattam.
Donciccionak, a 4 éves hozzászóláshoz: 70g-ot spórolok a küllõkön/kerék

Beszakadt vagy berepedt? Mert ha berepedt akkor elég hamar tovább fog menni, mert rázkódik és a gumi is nyomja szét. V-féknél igazán problémás, mert a repedésnél szélesebb lesz a felni. Tárcsánál meg addig használhatod amíg kerek. :)

Ha nem csapod oda bírni fogja.

Okosan is lehet gyorsan menni ;)

Ezt pont te mondod? :) Nem tudom ki alatt bírnak keveset a felnik. :)

A sebesség mindent megold.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Ha nem csapod oda bírni fogja.

Okosan is lehet gyorsan menni ;)

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás
Tegnap be lett fûzve az elsõ kerekem, (thanks for Csipisz) és a végén vettük észre, hogy a felni a szeleplyuknál a belsõ oldali részen beszakadt egy kb. 0,5-1 centis részen. Ez nagyon nagy gond? Nem is értem hogy szakadhatott be. Jövõhéten mutatok képet róla. Végül 1,5-ös küllõvel lett befûzve, kb. 200g-al lett könnyebb mint az elõzõ. 796 g lett (mavic 223, Hope XC, revo.), már fogadások is vannak, hogy júliusig se fogja bírni alattam.
Donciccionak, a 4 éves hozzászóláshoz: 70g-ot spórolok a küllõkön/kerék

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
4 évvel ezelõtti hozzászólásra válaszoltál. :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.387 hozzászólás

Igen az 1,5-ös mégjobban nyúlik :D Mondd meg nekem hogy hány grammot is spórolsz evvel a húzással? 2 folt súlyát?

kicsit többet mint 2 folt,30-40g. 1 folt meg kb 5g. egy picit rugalmasabb lesz a vékonyabb küllõkkel,de nem vészes. azt nem árt tudni,hogy nem középen szakadnak a küllõk,hanem általában a fejénél (az agy felöli részen). alu niplikkel még jobb lehet a cucc. ezzel pont ott könnyít az ember,ahol a legjobb. minnél könnyebb a kerék kerülete,annál könnyebb gyorsítani a cuccot... szerintem

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás
Budapesten ki az a szakember akihez erdemes fordulni kerekepites ugyben, marmint, hogy konkretan megepitse, adott, meglevo alkatreszekbol? :)

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás

novatec simán sztem

de én megnézném ezt :

http://piacter.bikem...t=278505&cat=83

úgy érted simán bírná?
köszi a linket, de egyenlõre csak tervezgetek, pénzem sincs még rá.
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!