Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Sziasztok ,

Talán nem teljesen nem idevaló a kérdésem ....
Tervezek vásárolni egy Kona Super Dew 2010 vázat ,ami gyárilag FSA RD460 -as kerékszettel van szerelve.
Megnézve ezt a kereket a következõt láttam : Rear Hub Spacing: 130 mm
Emlékezetem szerint a legtöbb tárcsás agy viszont 135mm
A kérdés ,hogy vajon egy 135 -ös agy is belemehet ebbe vázba vagy ez esélytelen ?
Illetve ha csak a 130mm az üdvözítõ ,akkor tudnátok ajánalni ilyen tárcsás agyat ?
Köszi a válaszokat.

szerintem ez ügyben vagy itt írj privit Parafereenek, vagy a faktor hnlapon kérdezd meg hogy mennyi a váz srutávja. kb nincs ilyen váz az országban úgyhogy felhasználói tapasztalat nem lesz. mellesleg a katalgofotón meg vmi 29-es kerékszettel van szerelve. én is gondolkodtam egy ilyen vázon , de kiállítás fotón látva aztán lettek fenntartásaim. megvárom míg másnak lesz vele tapasztalata :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Versus71

Versus71

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Sziasztok ,

Talán nem teljesen nem idevaló a kérdésem ....
Tervezek vásárolni egy Kona Super Dew 2010 vázat ,ami gyárilag FSA RD460 -as kerékszettel van szerelve.
Megnézve ezt a kereket a következõt láttam : Rear Hub Spacing: 130 mm
Emlékezetem szerint a legtöbb tárcsás agy viszont 135mm
A kérdés ,hogy vajon egy 135 -ös agy is belemehet ebbe vázba vagy ez esélytelen ?
Illetve ha csak a 130mm az üdvözítõ ,akkor tudnátok ajánalni ilyen tárcsás agyat ?
Köszi a válaszokat.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
"persze, ez nem jelent a te esetedre vetítve semmit"

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

A napokban ment el a kazettás hátsó agyam hangja ( BTs Hc Pro) Mit tudnék vele csinálni? és hogy kell szétszedni?

Uffff... eszerint lehet, hogy én egy hibás hátsóaggyal közlekedtem évekig? Egy Shimano agy Alivio rendszerhez készült, de elsõ perctõl kezdve néma csöndben dolgozott, leszámítva a hátrafelé tekerést.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

A napokban ment el a kazettás hátsó agyam hangja ( BTs Hc Pro) Mit tudnék vele csinálni? és hogy kell szétszedni?

Az enyémmel is ez történt a napokban, majd vissza is jött éktelen recsegés, ropogás formájában, majd a funkcióját is kezdte elfelejteni, szóval csere lett :D

persze, ez nem jelent a te esetedre vetítve semmit :)

palfiviktor

palfiviktor

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Látott-e már valaki külön Mavic Ksyrium Equipe ráfot? Cserére szorulna, de nem találtam kiskereskedelmi forgalomban, a boltos szerint nincs is, hanem õ tudná felújíttatni a Mavic-kal, ám az kb annyiba kerülne, mint egy (hasonló) új kerék. Ez egy 24 küllõs hátsó (a maiak 20-asok) és egyébként kifogástalan. SKF csapágyak vannak benne, érthetõ, a (z amúgy francia) Mavic tulajdonosa finn (közel van Svédország).
A kérdés általánosabban is érdekel, mert pl. Mavic ráfokat lehet külön kapni, de csak 36, 32, 28 küllõsöket, míg ma nincs országúti kerekük 20 küllõnél többel. Azaz nem csinálnak maguknak konkurrenciát.
Valószínûleg a kerék is része annak az ,,integrálási" törekvésnek, hogy minél többet vásároljon a fogyasztó egyszuszra. Ez a könnyû versenykerekeknél érthetõ is, hisz nincs minden sufniban mûszer, szerszám, ám pl. ezt a kereket könnyen át tudnám fûzni (ha hagynák).
Más gyártóknál mi a helyzet?

en rendeltem mar regi fekete acel kullos, meg ujabb ezust szinu alu kullos ksyrium SL kerekhez is felnit. Az egyiknel maga a kerek par honapos volt csak, de egy csunya utest kapott, es hulyeseg lett volna miatta az egesz hobelebancot cserelni. az ezust nem volt fiatal darab, csak a fekfelulet volt tulsagosan elkopva, es a nyomas a gumiban szetnyitotta. de mivel az agy meg a kullok teljesen jok voltak, jott az uj felni, atfuztem, boldogsag. mivel eleg special alkatresz, nyilvan boltok csak ugy passziobol nem fogjak tartani raktaron, de a nagykernel lennie kell rendelesre.

nekem inkább rosszul

volt már ilyen próbálkozás, nem nagyon mûködött, aztán már annál a cégnél is rendes "nehéz" ust van idéntõl. csak remélem hogy a sváblinál jól oldják meg. -de lehet még idõben betankolok a mostaniból :)

speci 2bliss-em is csudalatosan mukodik, meg a bontrager tubeless ready is. mindketto ez a konnyitett UST rendszer, nyilvan kell bele lotyi, de en a 700+ grammos elso szerias NN UST-be is raktam, defektvedelmileg. szerintem folosleges ez az uber tulepitett full UST gumi. elonye nem sok, a plusz suly viszont jelentos
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

a fritzz bike-ban olvastam hogy jövõre az összes evo-s svábli ust ready lesz alapból, és csak +5g a régihez képest. Elég jól hangzik.

nekem inkább rosszul

volt már ilyen próbálkozás, nem nagyon mûködött, aztán már annál a cégnél is rendes "nehéz" ust van idéntõl. csak remélem hogy a sváblinál jól oldják meg. -de lehet még idõben betankolok a mostaniból :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
a fritzz bike-ban olvastam hogy jövõre az összes evo-s svábli ust ready lesz alapból, és csak +5g a régihez képest. Elég jól hangzik.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

717-es Mavic felnit Stans tejjel meg 2.1 Racing Ralph - Rocket Ron EVO kombóval tudom belsõmentesíteni? Milyen "szalag" kell hozzá?

szerintem probáld inkább joe bácsis cuccal, (a komplett kkitt, bár télleg nem occsó de legalább mûxik)

de a normál rocket ront nem erõltetném. abból legalább egy ust-t.

M... de mivel most épít még csak kereket, talán ésszerûbb lenne 819est venni...

ammeg a másik nagy igasság...

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

én egy 24"-os belsõvel oldottam meg anno, de gányolás. joe's no flats árul szalag-szelep szettet is. Joes Szalagok - No-Flats
több mint 8 rongy, nem semmi... nemtom más gyárt e

Már a cseke forgalmazza, kerek 12ezer a két kerékre való szalag+lötyi... de mivel most épít még csak kereket, talán ésszerûbb lenne 819est venni...

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
sala, küldtem egy privit

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
mintha láttam volt a dt nagykerben

jól emlékeztem

»» boneshaker ««

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

717-es Mavic felnit Stans tejjel meg 2.1 Racing Ralph - Rocket Ron EVO kombóval tudom belsõmentesíteni? Milyen "szalag" kell hozzá?

én egy 24"-os belsõvel oldottam meg anno, de gányolás. joe's no flats árul szalag-szelep szettet is. Joes Szalagok - No-Flats
több mint 8 rongy, nem semmi... nemtom más gyárt e

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás
Látott-e már valaki külön Mavic Ksyrium Equipe ráfot? Cserére szorulna, de nem találtam kiskereskedelmi forgalomban, a boltos szerint nincs is, hanem õ tudná felújíttatni a Mavic-kal, ám az kb annyiba kerülne, mint egy (hasonló) új kerék. Ez egy 24 küllõs hátsó (a maiak 20-asok) és egyébként kifogástalan. SKF csapágyak vannak benne, érthetõ, a (z amúgy francia) Mavic tulajdonosa finn (közel van Svédország).
A kérdés általánosabban is érdekel, mert pl. Mavic ráfokat lehet külön kapni, de csak 36, 32, 28 küllõsöket, míg ma nincs országúti kerekük 20 küllõnél többel. Azaz nem csinálnak maguknak konkurrenciát.
Valószínûleg a kerék is része annak az ,,integrálási" törekvésnek, hogy minél többet vásároljon a fogyasztó egyszuszra. Ez a könnyû versenykerekeknél érthetõ is, hisz nincs minden sufniban mûszer, szerszám, ám pl. ezt a kereket könnyen át tudnám fûzni (ha hagynák).
Más gyártóknál mi a helyzet?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.357 hozzászólás

Hátha valakit érdekel, kiszámolja az építendõ kerék súlyát. El is készítik ha a pénz nem számít...:)
Litetech - Swiss Handcrafted Wheels

csak kíváncsiságból megnéztem a mostani kerekeimet az oldalon lévõ konfigurátorral,és hasonló súly adatok jöttek ki,mint amit én mértem. persze nem teljesen azonos,mert nekem régebbi a campa record agyaim vannak a felkínált lehetõségnél. a többit ki tudtam választani,mert az egyezett. (mavic open pro,húzott küllõ-2/1,8/2,alu nipli)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Hátha valakit érdekel, kiszámolja az építendõ kerék súlyát. El is készítik ha a pénz nem számít...:)
Litetech - Swiss Handcrafted Wheels

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Eegen...

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
A DT agyak ipari csapágyasak? A 240s-nél pl. ezt írja: Stainless cartridge bearings

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_