Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
Ezzel szerelték a DT gyárban RR 1900 szettet? Csak fölül van matricázva? No hiszen, akkor matricaszettett is kell szerezni. Tudsz ilyen linket küldeni? Ez ha jól látom egy angol oldal. Rendeltél már innen? Lehet utánvéttel vásárolni? Én még külföldrõl soha. Hogy szokás az ilyesmi? Simán magyarul is lehet üzenetet írni és fordító program végzi a dolgát?

Köszi Kobuc

DT Swiss RR 585 Road Rim | Buy Online | ChainReactionCycles.com

Itte van 24 küllõs DT felni

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Jóféle 15-ös átütõs agyakat tudtok mondani? Jöhet olcsóbb is, drágább is. Valamint akkor egy konkrét kérdés is, Novatec D881SB aggyal érdemes foglalkozni, vagy inkább felejtõs kategória? Elsõsorban hazai maratonozáshoz kellene.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Meg tudná valaki mondani,hogy milyen csapágyak vannak az slr-ben hátul?

http://forum.bikemag...html#post976738

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás

xl: http://www.tech-mavi...Spare_parts.pdf
slr: http://www.tech-mavi...oducts/2_81.pdf

sajnos a kepek alapjan nem igazan hasonlitanak, mar amennyire "szakavatott" szemem meg tudja allapitani.

Meg tudná valaki mondani,hogy milyen csapágyak vannak az slr-ben hátul?

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

Amikor "nyolcasnál" az egyik oldalon feszítesz, a másikon azért kell engedni, hogy ne legyen "tojás", és fordítva, ha a "tojást" akarod korrigálni, akkor ha az egyik odalon feszítesz, akkor a másikon is feszíteni kell, hogy ne legyen "nyolcas".

igen, ezt ertem, vegulis arra gondoltam, hogy amikor nyolcas keletkezik, az valoszinuleg egyik oldali kullolazulasbol fakad, tehat lenyegeben kis tojas is keletkezik vele, es ilyenkor lazitani nem kell csak "visszafesziteni"

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

azon gondolkodtam, hogyha centrírozok egy kereket, ami valaha rendben volt, de mondjuk keletkezett benne nyolcas, akkor erdemesebb e egyaltalan nem lazitani a kulloket, hanem kizarolag (ellenoldali) feszitessel korrigalni az utest? hiszen a keletkezo nyolcas felteszem abbol ered, hogy lazultak kullok, es nem abbol hogy befeszultek... vagy nem?

Amikor "nyolcasnál" az egyik oldalon feszítesz, a másikon azért kell engedni, hogy ne legyen "tojás", és fordítva, ha a "tojást" akarod korrigálni, akkor ha az egyik odalon feszítesz, akkor a másikon is feszíteni kell, hogy ne legyen "nyolcas".

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
azon gondolkodtam, hogyha centrírozok egy kereket, ami valaha rendben volt, de mondjuk keletkezett benne nyolcas, akkor erdemesebb e egyaltalan nem lazitani a kulloket, hanem kizarolag (ellenoldali) feszitessel korrigalni az utest? hiszen a keletkezo nyolcas felteszem abbol ered, hogy lazultak kullok, es nem abbol hogy befeszultek... vagy nem?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
DT Swiss RR 585 Road Rim | Buy Online | ChainReactionCycles.com

Itte van 24 küllõs DT felni

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
2008-as gyártású Dt R1900 országúti (24 lapított aero küllõs) hátsó kerekemhez keresek egy új abroncsot. (30 mm profilmagasság) Õsszel volt a balesetem azóta ígérik a felnit, hogy majd svájci gyártásból beszerzik. A hazai forgalmazók( a Bonashaker és Mali )tehetetlenek. Állítólag valami raktározási gyártási gikszer van a DT-nél. Az elsõ keréknek hál isten semmi baja. az értékes küllõk agyak is épek maradtak. Tiszta õrültség volna egy másik új komplett kerékszetet venni. Már ott tartok, hogy egy szériabeli megkímélt használt abroncs vagy felni is megtenné. Csak végre használni tudjam már kedvenc kerekeimet.

Ha valakinek beugrana bármilyen megoldás, vagy netán másik forgalmazó kérem segítsen! A beazonosításhoz emailben el tudok küldeni minden paramétert és fotókat is.

elõre is köszönöm
Kobuc

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.680 hozzászólás
Kezdõktõl nem rossz...:-))) Akkor megemlítem a fagyi tölcséremben talált mûkörmöt. Visszasétáltunk haverral és odaadtuk a fagyis kislánynak, mert gondoltuk, hogy keresi. :-)) Kaptunk 2 ingyenfagyit cserébe.
De most már ON , térjünk vissza a kerekekhez !
Marci

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Na mindjárt megrovásban részesülünk, de nálunk menzán a csúcs a nagylábujjköröm volt a lekvárosbuktában.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Most cserélem a zsírt az új XT agyaimban és meglepõ dolgot találtam. Talált már más is göndör fekete szõrt a takonyzöld shimano zsírban? :D

még mindig jobb mint menzás rizibiziben..
(ez az élmény vezetett rá a 4éves melegszendvics+tea menüre középiskolában)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Most cserélem a zsírt az új XT agyaimban és meglepõ dolgot találtam. Talált már más is göndör fekete szõrt a takonyzöld shimano zsírban? :D

el tudnám képzelni mire használhatták ....de inkább nem akarom :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Vannak furcsa dolgok a novatec agyakban: a szabadonfutó külsõ csapágya elõtt van egy teljesen felesleges zéger gyûrû, ami csak arra jó, hogy az õrületbe kergessen, ha ki akarod cserélni a csapágyat, én csapágycsere után vissza se tettem.

Annak a zéger gyûrûnek van funkciója és rengeteg iparis agyban van. Ha kitágulna a kazettatest akkor az akadályozza meg, hogy ne szoruljon neki a kazettatest az agytestnek. Egyébként ilyet még nem láttam és én sem teszem vissza a zéger gyûrût. :)

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Vannak furcsa dolgok a novatec agyakban: a szabadonfutó külsõ csapágya elõtt van egy teljesen felesleges zéger gyûrû, ami csak arra jó, hogy az õrületbe kergessen, ha ki akarod cserélni a csapágyat, én csapágycsere után vissza se tettem.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
köszi az infókat .)
holnap szétkapom megnézem mi újság belül.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Nekem is ilyen van. A kis csavar pont két csapágy közé esik, de nem fog semmit. Nyomtam bele olajat és az valahogy (csapágyak mellett/között/alatt) el tud jutni a szabadonfutó kalapácsaihoz. Mondjuk erre a célra szerintem nem sok értelme van, mert a kazettát egy 17-es kulcs, meg egy 5-ös imbusz segítségével le lehet szedni és akkor már rendesen meg lehet tisztítani és kenni a kilincsmûvet.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Szia!

A speed-way ben azt mondták hogy az nem zsírzógomb.
Hanem annak a kicsavarozásával lehet kivenni a szabadonfutót vagy a csapágyat (erre nem emlékszem pontosan hogy meiket).

Egyik sem, egy rövidke kis csavar, nem ér hozzá semmihez.

Gi-Gi

Gi-Gi

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás

egy ilyen agynál a zsírzógomb mire jó?
http://www.neuzer.hu...gy/22660101.jpg
hova jut a zsír? iparis csapágyakhoz gondolom nem. tengelyhez? esetleg nem is zsírzó hanem a racsnihoz megy és akkor olajat érdemes belecsöppenteni?
nincs baja az agynak, csak pusztán kiváncsiság.

Szia!

A speed-way ben azt mondták hogy az nem zsírzógomb.
Hanem annak a kicsavarozásával lehet kivenni a szabadonfutót vagy a csapágyat (erre nem emlékszem pontosan hogy meiket).