Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

vajon nincs összefüggés? :)

Szerinted miért vettem észre? Rohadtul idegesített, hogy félrehúz, keresgéltem, mi okozhatja (mert az üzlet tulajdonosa által is felvetett: "a bowdenek okozhatnak ilyet" kissé gyanúsnak tûnt). Ma vettem észre, hogy nem optikai csalódás volt a múltkor, hanem valóban rosszul áll a kerék. Õszintén szólva már ott tartok, hogy ha kellõképp erõszakosan tudnék fellépni, visszakérném a pénzem, mert erõs a gyanúm, hogy egy a minõségellenõrzésen megbukott darabot sóztak rám. Tetézve mindezt a boltbeliek hozzánemértésével vagy felületességével... :(
(lásd cm feketelista, mai bejegyzés)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Én is kérdezni jöttem: tárcsafékes elsõ kerék. A villa bal szárához majd' egy centivel közelebb van, mint a jobbhoz. Ez mennyire normális szerintetek?

Kellene egy kis segítség és nem találok igazán a témábavágó topic-ot: az a gondom, hogy a bringám kissé balra "húz". Szóval ha pl. a nyeregnél fogva, a talajra merõlegesen tartva próbálom tolni, akkor elõbb enyhén, majd egyre erõsebben balra akar fordulni. Ugyanezt érzem akkor is, ha rajta ülök. Mi minden okozhat ilyet?

vajon nincs összefüggés? :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
de, aszimmetrikusra kell. úgy hogy a felni középen fusson. :) Ez eltérõ küllõ-dõlés-szögeket jelent, fõként elöl.

Aztán hívhatjuk fûzésnek vagy centírozásnak (utóbbi számomra valamiféle fimombeállítást jelent); elkúrták, az a lényeg. ne hagyd annyiban.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás
Bocs, ha hülyeség amit írok, de a tárcsafékes kerekeket nem szokták eleve aszimmetrikusra fûzni? Szóval arra gondolok, hogy nem-e lehet-e, hogy egyszerûen rossz oldalra került a tárcsa és fordítva rakták fel a kereket?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

félrefûzték. nekem is volt ilyen. hamar megcsinálták

Szerintem csak félre centrírozták. :)

A sebesség mindent megold.

Lacika

Lacika

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

Urak!

Adott egy majdnem vatta új Crossmax Enduro kerékszett. A hátsónak van egy nagyon minimális kotyogása. Ez mennyire általános?

Én egy évig használtam ilyen kerékszettet és semennyit sem kottyant! (v-fékes verzió!)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
félrefûzték. nekem is volt ilyen. hamar megcsinálták

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás
Én is kérdezni jöttem: tárcsafékes elsõ kerék. A villa bal szárához majd' egy centivel közelebb van, mint a jobbhoz. Ez mennyire normális szerintetek?

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás
Urak!

Adott egy majdnem vatta új Crossmax Enduro kerékszett. A hátsónak van egy nagyon minimális kotyogása. Ez mennyire általános?

meszeske

meszeske

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Tudtok valami jó kis combót cross/trekking keróra?
A Gt Nomad Sport kerékpáromba szeretnék komolyabb kerekeket mint a gyári.
Novatec disc-es agyakban gondolkodom és rigida vagy alex felniben. Mennyit számít a küllõ szám? 32-36?
súlyom 70 kg.
tipusok: Novatec D041SB/hátsó Novatec D042SB light
Rigida Zac 2000 vagy Rigida Flyer vagy Alex EN24

Köszi elõre is!

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Sziasztok!

Mi a különbség az országúti és a monti agy között? Nekem hátul egy régi alivio fh-mc10-es agyam van. Ennek a szélessége 130 mm, de a most kapható monti agyak 135-ek.

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Köszi a választ

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás

4.8 mm, ami szuper, mert semmi sem jó rá ami éppen rendelkezésre állna. Kókányolás lesz a vége. :)

Lehet kapni 6 osnál kisebb villáskulcsot, anno én is vettem amikor még shimano kerekeim voltak.
Sajna pontosan nem emlékszem vagy 4.5 vagy 5 ös villást vettem pár 100 forintért./szerszámkereskedésekbe van ilyen- ha 4.8at mértél akkor veszel egy 4.5 öst majd lereszelsz belõle 0.3 tizedet és kész./
Kelleni fog még egy fogó vagy egy olyan cucc amivel a lapított küllõnek ellen tudsz tartani mert el fog csavarodni.
/én egy sima fogóval oldottam meg a dolgot./

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hogy mi lehet a baj egy hátsó shimano xt fh-m775 aggyal ha szabad szemmel látom és kézzel megfogva érzem is hogy millimétereket mozog jobbra balra rajta a fogaskoszorú

köszi

Én még nem nagyon találkoztam olyannal, hogy ne lenne egy kis mozgása, de engem is zavart és utánanéztem. Azt találtam, hogy ez egy szándékos ráhagyás, hogy a szabadonfotónak inkább legyen egy kis játéka, mintsem hogy szoruljon.

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hogy mi lehet a baj egy hátsó shimano xt fh-m775 aggyal ha szabad szemmel látom és kézzel megfogva érzem is hogy millimétereket mozog jobbra balra rajta a fogaskoszorú

köszi

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
99% biztossaggal allitom hogy nem fogsz olyan kulfoldi internetes boltot talalni akik elkuldenek barmit azelott hogy hozzajuk megerkezik a penz - valamilyen formaban.

esetleg valami havert meg lehet kerni akinek van paypal accountja, es o megveszi neked, te meg odaadod neki utolag.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
Most már ezt is tudom. Köszi! Az utánvét külföldrõl gondolom minden esetben sovány. Szeretném bankkártya nélkül leélni a visszalévõt. Úgyhogy rendelés esetén nincs más, mint bemenni egy bankba és elõre ráfizetni a számlájukra.

az a lenyeg hogy ugy vehetsz valamit interneten keresztul, hogy a bankkartya adataidat nem adod meg az eladonak/boltnak, pedig arrol vasarolsz.

(DuGO)

(DuGO)

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Szevasztok!
Kérdeznék, ha lehet.Egyszerû városi egysebességesbe/pályaváz/ kellene nekem felni,ami bírja.32-34 es köpenyt tennék bele,miche pista szélesperemû agyra fûzetném.A küllõ is érdekelne,mit ajánlatok,de legjobban a felni.Pénz,súly nem számít,azt akarom, hogy bírja.Véleményem szerint a kerék ebben az esetben tán a legfontosabb.Tudom, hogy erre kb azt szokták mondani bármi jó,de szerintem nem,nem szeretnék megint negyedévente centírozni.Nem gondolom, hogy ez normális.De mivel sütemény vagyok ebben a kerékvilágban, bármilyen tanács jöhet.
köszönöm elõre is!
hej

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Mérd le az anyát és meglesz a mérete.

4.8 mm, ami szuper, mert semmi sem jó rá ami éppen rendelkezésre állna. Kókányolás lesz a vége. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

szema

szema

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Hello!
Építettem egy kereket tegnap rodi airline felnivel, DT küllõkkel és egy Miche Monolithic elsõ aggyal. Teljesen jól megcsináltam feszesek a küllõk, meg minden ami kell, viszont van 1 elég nagy hibája, amivel nem tudok mit kezdeni, hátha tudtok segíteni; kotyog. Hiába húzom a kónuszcsavarokat, az elõbb úgy meghúztam, hogy alig forgott a kerék, de még úgy is kotyogott az egész. Mit csináljak?:S